Merhabalar arkadaşlar.Telefonu 2 gün önce aldım w850i nin üstüne.Şimdi eger benim gibi sybian sistemini 6600 gibi bir telefonda bırakıp bir W serisine takılıp gitmişseniz bu vakide kadar , telefonu elinize aldığınızda bocalamamnız imkansiz.İlk anlarda sinir bozucu bir hale bile gelebiliyor ama 2 gün icerisinde bile ne zaman ekrana dokunarak ne zaman yandaki joy la secim yaparak isteklerinizi gercekleştireceginizi anlıyorsunuz.Moskova dan aldıgım için telefonun dil seciminde Rusça ve Ingilizce secenekleri vardi ama sony her zaman oldugu gibi herşeyi düşünmüş durumda.Bilgisayara bağladığım ilk anda Türkçe dil paketini indirdim ve 5 dk sonrasında telefonum Türkçe oldu.Şimdi bunlar belki ince detaylar ama müşteri memnuniyetini birebir etkileyen şeyler.Onun dişinda walkman tek keimeyle kusursuz.W850i den de cok memnundum ama bu cihazda daha gelistirilmiş bir walkman var.Eko.secenekleri çogaltılmıs,bunun yanı sıra w850i de olmayan bir "ruh hali" secenegi konmuşki gerçekten bence cok hos.Seçtiginiz ruh halinize gore önceden atanan şarkılar çalınıyor ve arka plandaki animasyonlarda renk itibariyle ona göre degişiyor.Dikkatli bakıldıgında daha birçok ince nokta var ama her akıllı sony mamulünde olduğu gibi bundada dikkatimi çeken bir konu oldu.Mesela belirli bir surenin sonunda ekranın tamamiyle kararmasını (kapanmasını) istiyorsanız otomatik tuş kilidinin aktif olmasi gerekiyor.Otomatik tuş kilidi aktif degilken ne kadar manuel olarak tuşları kilitlesenizde ekran bir türlü tam kapanmıyor.Şu ana kadar böyle birşey gördüm sadece eger bir hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltebilirler ama bununla başa çıkamadım.Daha adam gibi fotograf çekmedim ama sitedeki bazı fotograflar oldukca grenli,dogru beyaz dengesi secilip işıga gore manuel aydınlık ayarı yapıldıgı taktirde bu grenlerden eser kalmıyor orası bir gercek ha anında bas çek durumlarında gren oluşmasıda gayet normal bir durumdur diger markalara bakınca...Şimdi bu telefona gönül verip sonradan kafasi karişan arkadaşlar varsa hani aldım satiyorum nokia nın felanca modeline karar verdim gibi cevaplardan dolayı,tabi herşeyden önce bir zevk meselesi vardir ama telefona alışma süreci içinde alete karşı pozitif duygularınız yoksa aynen bu kararı sizde alabilirsiniz.2 gündür kullandığım aletten şu anda çıkartacagım sonuç şudurki Öncelikle alışılması gereken bir telefon sonrasında rahat edersiniz - wifi ve explorer oldukça iyi şu ana kadar hiçbir girdigim sitede hiçbir hata almadım.Beni enterese eden tarafı W seri olmasına ragmen fotograflar oldukça başarılı bazen kucuk ayarlar gerektiriyor.Görünüş itibariyle de kendini satan bir telefon tek kelimeyle.
Bundan sonrasında sanırım yapılacak şey sıkıldıgınız zaman telefonu iphone haline nasıl sokulacagını arastirmak olacaktir. Dedigim gibi sadece 2 gündür kullanıyorum ama aleti cok sevdim.
Not:Şimdi arkadaşların koyduğu FR grafiklerini görünce eklemeden duramıyacagım.O grafiksel olarak görünen ses dalgalarının kalitesine birşey diyemiyecegim sonuçta görünen bir sonuç ama o dalgalarla duydugunuz müzik sesinin kalitesini çok farkli şekilde etkileyecek bir arabirim varki herşeyi degistirir kesinlikle ve kesinlikle.Sony nin kutu içinden çıkan orjinal kulaklıgı ile isterseniz sicim gibi dalgalara sahip başka bir alette müzik dinleyin kar etmez.Bence SONY herşeyi yaptı yapıyor ama kulaklıklari tam anlamıyla bir fiyasko.Ne yeri ne zamanı ama sadece bu RF dalgaları için ek düşmek istedim bu telefonu bi orjinal kulaklıgıyla test edin birde sennheiser in cx300 - ie4 ve ie7 siyle test edin işte o zaman anlaşılıyor bu telefonun nasıl bir ses verdigi.Ben bu testi ipod nano da ve iriver e10 da yaptıgımda da iriver sesine inanamamıstım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duvayn -- 5 Mayıs 2008; 17:36:10 >
Tesekkürler nurixY Moskova da bu ay en ucuz 17500 rubleye var bu telefon oda 23,65 kurdan 740 dolar yapıyor bugun TR kuru sanırım 1,26 oda 930 YTL ye geliyor.Sony nin kendi magazasında ise 20.000 rubleye satılıyor 845 dolar 1065 YTL cıvarına denk geliyor.
arkadaşlar boşuna beklemeyelim w960i modelin bayii satışı olmayacak çünkü telpa yetkilileri öyle tutarsizki bir gün yaz ortası olacak diyorlar ertesi gün ise bu modelin türkiye satışı olmayacağını belitiyorlar sony. yi şiddetle protesto ediyorum bula bula telpa yımı yetkili kıldılar.
duvayn-- telefonun hayırlı olsun. bende telefonu 17 nisanda londradan aldım kesinlikle her yönüyle iyi bir telefon fakat bende nokıa ya olan bir alışkanlık var bu yüzden N81 almayı düşünüyorum. cihazı satmak için 750 fiyat vermiştim kimseden ses çıkmadı , bu gidişle 500 e kadar düşücem anlaşılan..
duvayn-- telefonun hayırlı olsun. bende telefonu 17 nisanda londradan aldım kesinlikle her yönüyle iyi bir telefon fakat bende nokıa ya olan bir alışkanlık var bu yüzden N81 almayı düşünüyorum. cihazı satmak için 750 fiyat vermiştim kimseden ses çıkmadı , bu gidişle 500 e kadar düşücem anlaşılan..
Tesekkurler the_CRIMINAL.Hocam esasında 750 super fıyat vallaha boyle bır telefon için,daha fiyat indirme ters tepki yapar düşürmeyelim malın prestijini
Nihayet telefonum bugün geldi. Telefon olağanüstü özelliklere sahip.Bataryası %50 dolu geliyor ve yaklaşık 4 saattir elimden bırakmıyorum.Henüz şarjı bitmedi. Menü seçenekleri çok güzel.Oyunlar ayrı bir güzel oynanıyor.özellikler yüklü gelen golf oyunu. bilgi edindikçe daha ayrıntılı olarak sizinle paylaşacağım.
telefonu yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.Pakistandan getirtip kaydettirdim telefonu ( www.whatmobile.com.pk dan fiyatına bakabilirsiniz )Bana 750 ytl ye maloldu.Ekranı kamerası kullanımı ve telefonun duruşu çok güzel.Walkman olduğu için sesinden bahsetmeyim bile :) Şarjı 5 gün gitti Wifi bağlantısında hiçbi problem yaşamadım.kendi browserı oldukça kullanışlı.bilgisayardan telefona veri aktarımı çok hızlı.Ama teli pcye bağlayınca şarj olmasın istiyorum ama kapatamadım.k800 de var bu olay.Telefonun yavaş olacağını düşünüyordum ama performansı gayet güzel bence. Henüz 8gb dolu değil ama.Bana göre eksisi dokunmatik ekran olmadan kullanmak istediğiniz zaman her tuş fonksiyonunu kullanamıyorsunuz yani mutlaka ekranı kullanmak gerekiyor.Ama yinede çok memnunum telefondan iyi ki almışım diye rahatlıkla diyebilirim.
kardeş sitedeki fiyatı 912ytl yapıyor ,pakistan fiyatlarını gayet iyi biliyorum o kadar ucuza nasıl aldınız ?
Bu review ne yazik ki cok kotu yapilmis hatta tarafli oldugundan supheliyim nedeni:
1-) USB den file transferi yavas demis. Zaten telefon size iki secenek sunuyor hizli tranfer mi SE PC suite yardimi ile normal tranfer mi diye. Normal transfer Nokia tellerde oldugu gibi yavas ama eger hizli tranfer secenegini kullanirsaniz cok hizli hatta gordugum en hizli USB transferini yapan telefon su sekilde soyleyeyim: 2GB lik muzigi N81 e hizli transfer ile 45dk da atabilmistim, W960i de hizli transfer secenegi 15 dk. surdu.
Hatta size iki adet data bu mobileburn deki adamin nasil yalanci oldugunu anlayin diye: W960i yi bizi forum dan @korozyon test etmis:
2-) Kamerasi cok kotu demis hicte oyle degil bir kere gece cekiminde cok basarili, o rezil fotograflari nasil cekebilmis inanin hic anlayamadim sanirim kendini baya zorlamis.
Bunlarda benim ekleyeceklerim, N81 kullanmis (Su anda en yakin arakadasimda ona sattim) ve W960i kullanan biri olarak:
N81 in ustun taraflari:
1-) EDGE destekli ve WLan G ile N81 in internet hizi W960i (Wlan B ve normal GPRS) 3 hatta 4 e katlar.
2-) N81 in menu hizi W960i den 3-4 kez daha hizli. W960i menusu cok yavas.
W960i nin ustun taraflari:
1-) W960i nin 3.2MP kamerasi N81 in 2MP kamerasindan cok daha basarili.
2-) Maksimum dikkat ederek tasarruflu kullanirsaniz W960i ile 4 gun olan pil omru, N81 ile 2.5 gun.
3-) W960i nin FM radyosu N81 in kinden daha basarili. Ustelik N81 de ekolayzir ve ses ayarlari radyo uzerinde etkili degilken W960i de kesinlikle MegaBass ekolayziri kullanirsaniz aradaki farki hissediyorsunuz. Ustelik W960i de kullanimi bedava ve cok yaygin olan RDS varken N81 de hem parali hemde Turkiye de sadece Power Group tarafindan desteklenen Visiual Radio secenegi var.
4-) Tamam N81 kaliteli uretilmis nadir Nokia lardan biri ama yinede W960i daha kaliteli uretilmis. Bunu kullandikca hissediyorum. Mesela N81 in NaviWheel i 3 hafta da bozuldu o kadar dikkatli kullanmama ragmen, W960i nin ekraninda su ana kadar cizik yok.
Asagi yukari denk taraflari:
1-) Muzik:
N81 de muzik ses yuksekligi W960i den yukarida. W960i nin ses biraz kisik.
N81 de ekolayzir dan bass booster i secer , stereo widening ve Loudness i acarsaniz iyi bir kulaklikla mesela benim kullandigim Sennheiser PX200 ile harika bir ses kalitesi alirsiniz. Yalniz dikkat bu secenekler secildiginde bass lari normalde baskin olamayan parcalarda bile ortaligi basa boguyor ve ses dogalliktan uzaklasiyor.
W960i de ise mutlaka MegaBass ekolayzirini acmalisiniz, harika tek basina bu secenek N81 de yukarida saydigim uc ayri opsiyona bedel. Yalniz W960i nin N81 den ustun tarafi sadece bass lari baskin olan parcalarda bass lari vurgulamasi yani ses daha dogal cikiyor.
Eger ayni ses yuksekliginde, N81 de bass booster, stereo widening, Loudness ve W960i de MegaBass secer seniz ve ayni kulaklik ile denerseniz iki telefonun ses kalitesi neredeyse ayni. Yalniz W960i de sanki ses daha temiz gibi geliyor bana.
Denedigim parcalardan birkac ornek :
Schiller mit Heppner : I feel You Modern Talking - Cheri Cheri Lady Alphaville - Big In Japan Muse- Starlight Morrisey- Let Me Kiss You vs vs.....
Gecen haftalarda verilen Mobile-Review N81-W960i ses karsilastirmasi bence tamamen palavra kesinlikle yanlis hatta kasitli, isterseniz kendiniz deneyin.
Radyo ses kalitesi olarak W960i, N81 e on basar, hic daha birsey dememe gerek yok.
Yalniz N81 de 3.5mm lik kulaklik girisi gercekten de cok guzeldi, W960i mutlaka bir donusturucu kullanma zorunlulugu fecii kotu bir durum.
Hem guvenirseniz ben hemde RMAA datalari Mobile-Review de ki karsilatirmanin ne kadar yalan oldugunun bir kaniti bence
quote:
RMAA degerlerini yorumlamak icin bazi ip uclari:
frequency response: 40 ten dusuk 15000 den buyuk olunca sorun yok. noise levels: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi dynamic range : mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi (THD) ve (IMD) : ne kadar kucukse ses o kadar iyi stereo crosstalk: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul.
NOT: RMAA PROGRAMI UCRETSIZ OLARAK INDIRILIP HERKES TARAFINDAN KULLANILABILIYOR TEK BIR SART VAR COK IYI SES KARTI, 300-400$ LARDAN, SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence). CUNKU COGU ARKADASIMIZ SESIN KULAKLIKTAN YUKSEK SEVIYEDE CIKMASINI YANLIS BIR SEKILDE YUKSEK SES KALITESI OLARAK ALGILIYOR.YUKSEK SES KALITESI DEMEK CIHAZIN EKOLAYZIR DEGERLERININ TAMAMEN 0 OLARAK AYARLANDIGINDA YADA EKOLAYZIR KAPALI OLDUGUNDA CIHAZIN IYI BIR KULAKLIK ILE CALDIGI MUZIGI MUMKUN OLDUGUNCA BOZMADAN CIKARMASI YANI DEMEK BASLARI VE TIZLERI NE ARTTIRMALI NE DE DUSURMELI ve NE DE STEREO YU BOZMALI.
Ben artik yorum yapmiyorum. Grafikler ve nasil yorumlanacaklari ortada eski yorumumu yaziyorum asagiya merak edenlere:
“Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul. Frequency repsonse grafiklerine gore en iyi olan Ipod Touch tabii ki ve en kotusude N95-8GB oluyor. W960i ile N81 ise grafiklere gore ikisinin ortasindalar, N81 in grafigi ortlama olarak daha dogrusal ama kucuk girinti cikintilari var W960i nin grafiginde girinti cikinti yok nerdeyse Ipod gibi duz ama 40 a dogru yaklasirken grafik asagiya dogru egiliyor ve response zayifliyor. Tabii detayli yorumu anlayan arkadaslara birakiyorum.“
N81
W960i
NOT 2: Bu yeni durumda frequncy response grafiklerine gore Iphone=W810i=N91>W950i=W960i=N81>i450>N95-8GB=N82>N95=E398
2-) Internet Browser i W960i de gomulu gelen opera 8.65, dokunmatik ekran ve Jog Dial kesinlikle N81 den cok daha rahat bir webde gezinme deneyimi yasatiyor ama N81 de kesinlikle internet daha hizli (EDGE+Wlan G).
Simdilik bu kadar, tabii W960i nin en guzel tarafi MBW-150 (benimki Music Edition) ile kullanabilme (http://www.teleplus.com.tr/v3/index.php?p=show&pid=55140&k_id=0&kn= simdilik stoklarinda yogun talep nedeniyle kalmadi, tekrar getireceklermis).
Ne yazik ki denedim ama mbw-150, N81 ile calismadi sadece baglaniyorlar baska bir durum yok.
MBW-150, W960i de FM radyo yu kontrol etmek disinda harika calisiyor (FM radyo da sadece bir frekans asagi ve yukari asagi goturuyor halbuki ben kaytli kanallar arasinda bu isi yapmasini isterdim).
MBW-150 ile W960i ile yapilabilenler:
Muzik calar ve radyo sesi asagi yukari ayar yapiyor.
Muzik calari durdurup balatabiliriniz.
Radyoda bir frekans asagi veya yukari cikabilirsiniz.
Muzik calarda bir parca ileri veya geri alabiliyorsunuz.
Telefon gelince arayan kisinin adi saatte gozukuyor ve cagiriyi rededebiliyorsunuz arti saat titriyor cagir gelince.
Mesaj gelince kimden geldigini gostermese de saat titiriyor.
Bu arada mbw-150 SE telefonlar ve basit bir hack ile bazi WM5 ve WM6 telefonlarda calisiyor almayi dusunen olursa diye bu bilgi. Aslinda WM5 ve WM6 icin resmi destek yok yalniz XDA-forum da bir program var onu telefona kurunca WM cihazlar ile kullanilabiliyormus, su anda WM cihazim yok onun icin deneyemedim. Bu arada WM cihazlar ile bu saat cok daha fazla ozellik ile kullanilabiliyor ilgilenenlere:
Simdilik bu kadar, lab. a yetismeliyim malum donem sonu yaklasiyor basimi kasiyacak vaktim kalmadi
N81 gece cekimi portre modu ile W960i+MBW-150 nin fotografi, elimi o kadarda titretmemeye calistim ama fotograf rezalet cikti (MBW-150 nin ekrani hemen tasarruf moduna geciyor cok hizli davranmak gerek, bu durumda duzgun fotograf cekmek cok zorlasiyor):
NOT: W960i internet hizi icin ornek: W960i telefondan her iki fotografi da yahoo e-mail ime upload ettim mail boyutu 1.8MB idi, W960i ile GPRS kullanarak 90% ini ancak 10 dakikada upload etti ve baglanti burada kapandi, tekrar WiFi ile denedim 20sn. surdu ve basarili sonuclandi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 15 Mayıs 2008; 12:25:20 >