Merhabalar arkadaşlar.Telefonu 2 gün önce aldım w850i nin üstüne.Şimdi eger benim gibi sybian sistemini 6600 gibi bir telefonda bırakıp bir W serisine takılıp gitmişseniz bu vakide kadar , telefonu elinize aldığınızda bocalamamnız imkansiz.İlk anlarda sinir bozucu bir hale bile gelebiliyor ama 2 gün icerisinde bile ne zaman ekrana dokunarak ne zaman yandaki joy la secim yaparak isteklerinizi gercekleştireceginizi anlıyorsunuz.Moskova dan aldıgım için telefonun dil seciminde Rusça ve Ingilizce secenekleri vardi ama sony her zaman oldugu gibi herşeyi düşünmüş durumda.Bilgisayara bağladığım ilk anda Türkçe dil paketini indirdim ve 5 dk sonrasında telefonum Türkçe oldu.Şimdi bunlar belki ince detaylar ama müşteri memnuniyetini birebir etkileyen şeyler.Onun dişinda walkman tek keimeyle kusursuz.W850i den de cok memnundum ama bu cihazda daha gelistirilmiş bir walkman var.Eko.secenekleri çogaltılmıs,bunun yanı sıra w850i de olmayan bir "ruh hali" secenegi konmuşki gerçekten bence cok hos.Seçtiginiz ruh halinize gore önceden atanan şarkılar çalınıyor ve arka plandaki animasyonlarda renk itibariyle ona göre degişiyor.Dikkatli bakıldıgında daha birçok ince nokta var ama her akıllı sony mamulünde olduğu gibi bundada dikkatimi çeken bir konu oldu.Mesela belirli bir surenin sonunda ekranın tamamiyle kararmasını (kapanmasını) istiyorsanız otomatik tuş kilidinin aktif olmasi gerekiyor.Otomatik tuş kilidi aktif degilken ne kadar manuel olarak tuşları kilitlesenizde ekran bir türlü tam kapanmıyor.Şu ana kadar böyle birşey gördüm sadece eger bir hatam varsa bilen arkadaşlar düzeltebilirler ama bununla başa çıkamadım.Daha adam gibi fotograf çekmedim ama sitedeki bazı fotograflar oldukca grenli,dogru beyaz dengesi secilip işıga gore manuel aydınlık ayarı yapıldıgı taktirde bu grenlerden eser kalmıyor orası bir gercek ha anında bas çek durumlarında gren oluşmasıda gayet normal bir durumdur diger markalara bakınca...Şimdi bu telefona gönül verip sonradan kafasi karişan arkadaşlar varsa hani aldım satiyorum nokia nın felanca modeline karar verdim gibi cevaplardan dolayı,tabi herşeyden önce bir zevk meselesi vardir ama telefona alışma süreci içinde alete karşı pozitif duygularınız yoksa aynen bu kararı sizde alabilirsiniz.2 gündür kullandığım aletten şu anda çıkartacagım sonuç şudurki Öncelikle alışılması gereken bir telefon sonrasında rahat edersiniz - wifi ve explorer oldukça iyi şu ana kadar hiçbir girdigim sitede hiçbir hata almadım.Beni enterese eden tarafı W seri olmasına ragmen fotograflar oldukça başarılı bazen kucuk ayarlar gerektiriyor.Görünüş itibariyle de kendini satan bir telefon tek kelimeyle.
Bundan sonrasında sanırım yapılacak şey sıkıldıgınız zaman telefonu iphone haline nasıl sokulacagını arastirmak olacaktir. Dedigim gibi sadece 2 gündür kullanıyorum ama aleti cok sevdim.
Not:Şimdi arkadaşların koyduğu FR grafiklerini görünce eklemeden duramıyacagım.O grafiksel olarak görünen ses dalgalarının kalitesine birşey diyemiyecegim sonuçta görünen bir sonuç ama o dalgalarla duydugunuz müzik sesinin kalitesini çok farkli şekilde etkileyecek bir arabirim varki herşeyi degistirir kesinlikle ve kesinlikle.Sony nin kutu içinden çıkan orjinal kulaklıgı ile isterseniz sicim gibi dalgalara sahip başka bir alette müzik dinleyin kar etmez.Bence SONY herşeyi yaptı yapıyor ama kulaklıklari tam anlamıyla bir fiyasko.Ne yeri ne zamanı ama sadece bu RF dalgaları için ek düşmek istedim bu telefonu bi orjinal kulaklıgıyla test edin birde sennheiser in cx300 - ie4 ve ie7 siyle test edin işte o zaman anlaşılıyor bu telefonun nasıl bir ses verdigi.Ben bu testi ipod nano da ve iriver e10 da yaptıgımda da iriver sesine inanamamıstım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duvayn -- 5 Mayıs 2008; 17:36:10 >
Tesekkürler nurixY Moskova da bu ay en ucuz 17500 rubleye var bu telefon oda 23,65 kurdan 740 dolar yapıyor bugun TR kuru sanırım 1,26 oda 930 YTL ye geliyor.Sony nin kendi magazasında ise 20.000 rubleye satılıyor 845 dolar 1065 YTL cıvarına denk geliyor.
arkadaşlar boşuna beklemeyelim w960i modelin bayii satışı olmayacak çünkü telpa yetkilileri öyle tutarsizki bir gün yaz ortası olacak diyorlar ertesi gün ise bu modelin türkiye satışı olmayacağını belitiyorlar sony. yi şiddetle protesto ediyorum bula bula telpa yımı yetkili kıldılar.
duvayn-- telefonun hayırlı olsun. bende telefonu 17 nisanda londradan aldım kesinlikle her yönüyle iyi bir telefon fakat bende nokıa ya olan bir alışkanlık var bu yüzden N81 almayı düşünüyorum. cihazı satmak için 750 fiyat vermiştim kimseden ses çıkmadı , bu gidişle 500 e kadar düşücem anlaşılan..
duvayn-- telefonun hayırlı olsun. bende telefonu 17 nisanda londradan aldım kesinlikle her yönüyle iyi bir telefon fakat bende nokıa ya olan bir alışkanlık var bu yüzden N81 almayı düşünüyorum. cihazı satmak için 750 fiyat vermiştim kimseden ses çıkmadı , bu gidişle 500 e kadar düşücem anlaşılan..
Tesekkurler the_CRIMINAL.Hocam esasında 750 super fıyat vallaha boyle bır telefon için,daha fiyat indirme ters tepki yapar düşürmeyelim malın prestijini
Nihayet telefonum bugün geldi. Telefon olağanüstü özelliklere sahip.Bataryası %50 dolu geliyor ve yaklaşık 4 saattir elimden bırakmıyorum.Henüz şarjı bitmedi. Menü seçenekleri çok güzel.Oyunlar ayrı bir güzel oynanıyor.özellikler yüklü gelen golf oyunu. bilgi edindikçe daha ayrıntılı olarak sizinle paylaşacağım.
telefonu yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum.Pakistandan getirtip kaydettirdim telefonu ( www.whatmobile.com.pk dan fiyatına bakabilirsiniz )Bana 750 ytl ye maloldu.Ekranı kamerası kullanımı ve telefonun duruşu çok güzel.Walkman olduğu için sesinden bahsetmeyim bile :) Şarjı 5 gün gitti Wifi bağlantısında hiçbi problem yaşamadım.kendi browserı oldukça kullanışlı.bilgisayardan telefona veri aktarımı çok hızlı.Ama teli pcye bağlayınca şarj olmasın istiyorum ama kapatamadım.k800 de var bu olay.Telefonun yavaş olacağını düşünüyordum ama performansı gayet güzel bence. Henüz 8gb dolu değil ama.Bana göre eksisi dokunmatik ekran olmadan kullanmak istediğiniz zaman her tuş fonksiyonunu kullanamıyorsunuz yani mutlaka ekranı kullanmak gerekiyor.Ama yinede çok memnunum telefondan iyi ki almışım diye rahatlıkla diyebilirim.
kardeş sitedeki fiyatı 912ytl yapıyor ,pakistan fiyatlarını gayet iyi biliyorum o kadar ucuza nasıl aldınız ?