yok be kardeş abartmadım ikisininde çektikleri fotoğrafları gördüm 7610 daha net çekio pürüzlü değil yane ama k790 da bi pürüzlük var gözümü rahatsız eden bi pürüzlük var yane puslu gibi yane ama nokia da 7610 dan sonraki telefonlarda böle bi sorun yok adam gibi lens kullanmazsa geri kalır tabi bu kaliteli lens kullanma inadı nedir anlamadım
siteyi çok beğendim bu telefon hakkında ilk RMAA -bilimsel müzik verilerini yayımlayan site. daha başka siteler de var gsmarena mobile-review filan gibi ama hiçbirinde RMAA değeri yok. bu bilgiler ozzturkgen arkadaşın da hoşuna gidecektir sanırım. ama yine de benim istediğim stereo ses genişletme efekti yok galiba bu telefonda. sanırım bu gidişle sonunda n82 alacam. belki yüklenen bi müzikçalar ile stereo ses genişletme efekti veriliyordur. neyse gereksiz yere çok uzattım.
frequency response: 40 ten dusuk 15000 den buyuk olunca sorun yok. noise levels: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi dynamic range : mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi (THD) ve (IMD) : ne kadar kucukse ses o kadar iyi stereo crosstalk: mutlak degeri ne kadar buyukse ses o kadar iyi Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul.
NOT: RMAA PROGRAMI UCRETSIZ OLARAK INDIRILIP HERKES TARAFINDAN KULLANILABILIYOR TEK BIR SART VAR COK IYI SES KARTI, 300-400$ LARDAN, SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence). CUNKU COGU ARKADASIMIZ SESIN KULAKLIKTAN YUKSEK SEVIYEDE CIKMASINI YANLIS BIR SEKILDE YUKSEK SES KALITESI OLARAK ALGILIYOR.YUKSEK SES KALITESI DEMEK CIHAZIN EKOLAYZIR DEGERLERININ TAMAMEN 0 OLARAK AYARLANDIGINDA YADA EKOLAYZIR KAPALI OLDUGUNDA CIHAZIN IYI BIR KULAKLIK ILE CALDIGI MUZIGI MUMKUN OLDUGUNCA BOZMADAN CIKARMASI YANI DEMEK BASLARI VE TIZLERI NE ARTTIRMALI NE DE DUSURMELI ve NE DE STEREO YU BOZMALI.
Ben artik yorum yapmiyorum. Grafikler ve nasil yorumlanacaklari ortada eski yorumumu yaziyorum asagiya merak edenlere:
“Grafiklerinde dalgalanmalari kucuk olanlar ve duz bir cizgiye yakin olanlari makbul. Frequency repsonse grafiklerine gore en iyi olan Ipod Touch tabii ki ve en kotusude N95-8GB oluyor. W960i ile N81 ise grafiklere gore ikisinin ortasindalar, N81 in grafigi ortlama olarak daha dogrusal ama kucuk girinti cikintilari var W960i nin grafiginde girinti cikinti yok nerdeyse Ipod gibi duz ama 40 a dogru yaklasirken grafik asagiya dogru egiliyor ve response zayifliyor. Tabii detayli yorumu anlayan arkadaslara birakiyorum.“
N81
N95-8GB
W950
IPhone
W960i
SGH-i450
Beyaz: N91 - Yesil Renk: W810i
Motorola E398 FR grafigi
NOT 2: Bu yeni durumda frequncy response grafiklerine gore Iphone=W810i=N91>W950i=W960i=N81>i450>N95-8GB=N82>N95=E398 FR grafigi ne kadar dogrusal olursa o kadar iyi mesela N91 ve W810i, FR grafigi mumkun oldugunca dalgasiz olmasi lazim bu konuda en iyiler W960i ve W950i, FR grafiginde dalgalanma var ise mukunse kucuk olmali ornek olarak N81 bu durumda N95-8GB den ustun. Bu durumda iPhone ve W810i hem dogrusal hemde kucuk dalgalanmali grafiklere sahipler yani en iyiler, N95-8GB ise hem dogrusalliktan cok uzak hem de iri dalgali yani testin en kotusu. Hatirlatma: RMAA TESTI SES KARTINA COK BAGLI BIR TEST OLDUGU ICIN FARKLI SITELERDEN TOPLAYARAK HAZIRLADIGIM TABLO ASLINDA COK IYI BIR KARSILASTIRMA KAYNAGI DEGIL YINEDE HERBIRININ KENDI MUZIK ZEVKI, KULAGI VE MUZIK TARZI OLAN KISILERIN YORUMLARINDAN DAHA GUVENILIR (Tabii Bence).
Ideal bir frequency response grafigi nasil olmali icin bir ses karti nin RMAA analizinden FR grafigi: Lynx L22 (frequency response)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 24 Mart 2008; 13:54:57 >
bn bu telefonu sanal manal alcam abi yakındır yaz gelsinde bi bukadar dengesiz bi firma görmedim telpa ve S.E için diorum nokia ya 40 yılın başında meydan okumaya başladı onuda elinden kaçırıo asrın salak firması olarak tarihe geçmesi yakındır
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 4 günü kaldı.
21 Mart 2008; 17:30:25
Keşke N91 ve i450'nin de RMAA grafikleri olsaymış...
ewet bugun ıtaberıyle bende w960i alanlar arasındanım n95 mı w 960i mi derken sonunda telpadakı arkadasım telı getırdı bana fıyat 1250 ytl teel suan kurcalamadım ama cok karızma yaa arkadaslar
bu ARADA ARKADASLAR SONYDEN VE TELPADAN MAILLER GELDI BANA NISAN AYINDA BUYUK OLASILIKLA BAYI SATISLARI BASLIOMUS BILGINIZE SADECE SANAL DIE BISEY YOK TURKIYEYE 500 ADET GELDIGINDE CIHAZ SONY BOLE BIR KARAR ALMIS ARKADASLAR ARKADASLARIM ORADA CALISTIKLARINDAN BILIOLAR DURUMU AMA ALET COK İİ BEKLEYIN DEGECEK
Biri Allah Aşkına dış hoparlör sesinin nasıl olduğunu yazsın benim için önemli olan o bi kıyaslama yaparsanız n72 veya 6233 gibi efsane sesli tel lerle aynı ses mi çıkıyor yoksa gerisinde kalıyor mu 910 da dış hoparlör hayal kırıklığınma uğratmıştı beni 960 kullan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ....
Biri Allah Aşkına dış hoparlör sesinin nasıl olduğunu yazsın benim için önemli olan o bi kıyaslama yaparsanız n72 veya 6233 gibi efsane sesli tel lerle aynı ses mi çıkıyor yoksa gerisinde kalıyor mu 910 da dış hoparlör hayal kırıklığınma uğratmıştı beni 960 kullan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum ....
aynen n72 de nasıl bi dıs hoparlor sesi var ya demekki o kadar yuksekki sgır olduk duyamıyoruz onun yerine w550i desen anlarım en iyi hoparlor sesine sahip bi telefon.ben pek yaklasacagını zannetmiyorum ama hayırlısı zaten almaktanda vazgectim
n73 desen daha doğru bi karşılaştırma olurdu
bilgi mail olarak değil birebir erıcsson koordinatörü mağazımızı ziyaretinde söyledi. cihaz sadece sanal ortamda ve hepsiburada da satılacak.. ama umarım senin dediğin gibi olurda bizde alırız birtane..
quote:
Orjinalden alıntı: onurjk
bu ARADA ARKADASLAR SONYDEN VE TELPADAN MAILLER GELDI BANA NISAN AYINDA BUYUK OLASILIKLA BAYI SATISLARI BASLIOMUS BILGINIZE SADECE SANAL DIE BISEY YOK TURKIYEYE 500 ADET GELDIGINDE CIHAZ SONY BOLE BIR KARAR ALMIS ARKADASLAR ARKADASLARIM ORADA CALISTIKLARINDAN BILIOLAR DURUMU AMA ALET COK İİ BEKLEYIN DEGECEK