Reis-i Eagles'ın gsmarena'dan türkçeye çevirdiği teknik bilgiler
GENEL: UMTS / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900 Tanıtım Tarihi: 2007 Haziran Durum: Yakında Gelecek
BOYUTLAR: Cihaz Ebatları: 109 x 55 x 16 mm Ağırlık: 119 g
EKRAN:
Ekran Tipi: TFT Dokunmatik, 256K (262.144) Renkler Ekran Çözünürlüğü ve Boyutu: 240 x 320 piksel, 2.6 inç - El yazısı tanıma özelliği - Duvarkağıtları, Ekran Koruyucular
ZİL SESLERİ:
Zil Sesi: Polifonik (40 kanal), MP3, AAC Bestelenebilir ve yüklenebilir zil sesleri Titreşim: Var
HAFIZA:
Telefon İsim Hafızası: Var 30 Gelen arama, giden arama ve cevapsız kaydı Kart Yuvası: Yok - 8 GB Dahili Hafıza
VERİ:
GPRS Sınıf 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps HSCSD: Yok EDGE: Yok 3G: Var, 384 kbps WLAN: Wi-Fi 802.11b Bluetooth: Var, v2.0 A2DP desteği ile Kızıkötesi: Yok USB: Var, v2.0
DİĞER ÖZELLİKLER: - Java MIDP 2.0 - FM Radyo ve RDS desteği - Walkman Touch Oynatıcı - TrackID - T9 - Resim Görüntüleyici - Resim/Dosya Editörü - Organiser - Ses Kaydı - Handsfree
BATARYA: - Standard batarya, Li-Ion - 370 saate kadar bekleme süresi - 9 saate kadar konuşma süresi
8GB - müzik çeşitleri için yer Hafif pop? Hard rock? Reggae, hip hop, caz? W960i'te hepsine yer var. Telefonunuzda en çok 8000 şarkı (eAAC+ biçiminde) saklayabilirsiniz.
Kusursuz dokunuş Walkman® dokunmatik müzikçalarla müziğinizi kolay yoldan yönetin. Albüm kapağına büyük telefon ekranında bakın ve parmaklarınızla istediğiniz şarkıyı çalın.
Telefon ekranınızda televizyon kalitesi Videoları W960i ekranda TV kalitesinde izleyin. Veya PC'nize bağlanıp telefonunuzdaki podcast'leri senkronize edin ve zevkini çıkarın. Gereken tüm yazılımlar ve stereo kulaklık seti telefon kitine dahildir.
Dokun ve çal Walkman® telefon Şık tasarımlı W960i Walkman® telefonu, dokunmatik ekranı ve 8 GB belleği ile etkileyicidir. İstediğiniz her müzik, tam anlamıyla parmaklarınızı ucundadır. W960i yakında piyasada.
El Yazısı Tanıma Stylus kalem kullanarak dokunmatik ekrandan metin girişi: Normal kalemle yazar gibi bir harf yazın. Stylus kalem, yazdığınız harfi, klavyede karşılığı olan harfe dönüştürür.
Walkman® telefon Mobil müzik devrimine katılın
Müziğiniz telefonunuzda Sony Ericsson Walkman® telefon, dijital müzik çalarların rahatlığını cep telefonunuza getiriyor. Artık gelişmiş telefon özelliklerini kullanmanın yanı sıra, cep telefonunuza müzik yükleyebilecek, yüklediğiniz parçaları gerçek zamanlı aktarabilecek, saklayabilecek ve çalabileceksiniz. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?
Walkman® çalar Telefonunuzdaki müziği yönetmek artık çok kolay. Tek bir tıklama ile Walkman® müzik çaları başlatabilir, herhangi başka bir dijital müzik çalardaki gibi parçaları çalabilir, geri sarabilir, ileri sarabilir, ekolayzer tercihlerinizi belirtebilir, parça sırasını karıştırabilir ve çalma listesi oluşturabilirsiniz. Walkman® çalar, MP3 ve AAC de dahil olmak üzere çok sayıda dosya formatını destekler.
FM radyo Müzik yayını her zaman var, siz sadece kulaklığınızı telefonunuza takın ve dahili FM radyoyu etkinleştirin. RDS sayesinde dinlemek için ayarladığınız istasyonu ya da bazen çalan şarkı hakkındaki bilgileri görebilirsiniz. Kendi seçtikleriniz dışında birşeyler dinlemek istediğiniz zamanlar için ideal bir özellik.
MegaBass™ Bas frekansları daha baskın hale getirildiğinde müziğin keyfine daha iyi varırsınız. Sevdiğiniz şarkıları yüksek kaliteli kulaklık veya harici hoparlörlerden yüksek sesle ve berrak bir ses kalitesiyle dinleyebilirsiniz. Mega Bass™ özelliği sese derinlik ekler ve stereo genişliği kazandırır.
Sarsıntı denetimi Melodinizi değiştirmenin kolay yolu: Telefonunuzu sarsmanız yeterli. Sarsıntı denetimi etkin durumdayken, Walkman tuşunu basılı tutup bileğinizi titretin. Parçanın değiştiği size bir titreşimle bildirilir; geçerli çalma listenizden rasgele yeni bir şarkı seçilir ve otomatik olarak çalınır.
Bu vidyoyu izlemeden iphone alacağım demeyin. İzleyin ve w960ta karar kılın
Arkadaşlar. Şimdi imzayı hazırladım. Kesinlikle kural dışı falan değildir. Her türlü kontrolünü yaptım. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Resim için daha güzel bir hareketli resim bulursanız değiştirebiliriz
Arkadaşlar telefon'u ilk elime aldığımda kaliteli bir cihaz olduğunu anladım açıkçası. Telefonun en güzel yönü ince ve şık tasarıma sahip olması bunu güzel uygulamışlar bu cihazda. En çok merak ettiğim hoparlör sesi beni yanıltmadı ve test ettim gerçekten muhteşem bir sese sahip. Tabi sesde güzel olmasının nedenini Walkman serisi olmasına bağlayabiliriz. Telefonun içi şu anda da kullandığım P990i'nin bir kopyası diyebiliriz. Kamera bakımından da merak ettiğim konular vardı ve merakımı giderdim. P990i de olduğu gibi aynı sistemle çalışıyor fakat birkaç değişik yanı var. Mesela P990i de telefonu odaklayıp bekleyip çekmek zorunda kalıyorsunuz.
Fakat bu telefonda aniden bassanız bile kendini beklemeye alıp odaklıyor ve kısa sürede çekim yapıyor. Sizlere birkaç fotografta ekleyeceğim W960i'ye ait.Eğer inanmayan olursa fotografları bilgisayarına kaydedip özelliklerden hangi cihaza ait olduğuna bakabilir. w960iarkahq9.jpg" align="middle" border="0" alt="">
TASARIM VE BİLGİ
Telefonda ki geri tuşu walkman tuşu ve c tuşlarının üzerinde belirgin olmayan tuşlar var aslında. Bu tuşlar walkman modunda devreye giriyor veya video oynatmak istediğinizde devreye giriyor. Tuşlar bana biraz sert geldi yani gerçekten aşırı sert diyebilirim tabi bu benim görüşüm. Yani P990i deki klavye rahatlığı yok diyebilirim. Bilindiği üzere telefon Uiq3 işletim sistemini kullanıyor ve bu bana göre muhteşem birşey. Çünkü hem p serisine alışanlara hemde walkman serisini kullanıp daha fazlasını isteyenlere hitap edebiliyor. Telefonun yan kasası göründüğü üzere beyaz arka kapak ön kapak siyah olarak tasarlanmış. Telefonun yan tarafınada zarif bir çıkıntı eklenmiş bunun nedeni herhangi bir teelfon tutucuya bağlayıp telefonu elinde gezdirmek isteyenler için.
8GB
Telefonda en çok dikkat çeken özellik bana göre 8gb olması. Çünkü herhangi bir telefona 8gb bir kart almaya kalksanız bile dünyanın parası. Hem alıp taksanız bile kartı telefon sapıtıyor verim alamıyorsunuz. Bu telefonu 8gb yapmaları güzel olmuş gerçekten.
DOSYA YÖNETİCİSİ
Telefonun dosya yöneticisi iki bölüme ayrılıyor, 1-Medya Klasörü 2,Telefon Klasörü. Çektiğiniz video ve resimler medya klasörüne gidiyor yani.İstediğiniz gibi klasör açabiliyor silebiliyorsunuz. Çoklu dosya gönderimi yine mevcut ve çoklu taşıma silme buna dahil.
KAMERA
Telefonun ön kısmında bulunan video görüşme sağlayabilen kamera o kadar küçük ki belli bile olmuyor diyebiliriz. Bazı telefonlarda ön kameralar sırıtıyor mesela,ama bu telefonda çok kibar yerleştirilmiş. P990i de olan kamera koruyucusu bu telefonda mevcut değil yada diğer w serilerinde bulunan diyelim. Çünkü bu telefon p serisi değil w serileriyle karşılaştırmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Çekilmiş birkaç fotograf koyucam sizlere ama bilenleriniz varsa eğer p990i deki kameranın aynısı diyelim. Menü olarak da kalite olarak da aynı sadece 3.2 mp.Ben pek bir fark göremedim şahsen.
EKRAN
Bu telefonda hoşuma giden o kadar çok şey varki bunlardan biride ekranı. Dokunmatik olarak SonyEricsson'un diğer telefonlarıyla kıyaslarsanız onlar çok çabuk ve aşırı çiziliyor Örnek:P910i,P900. Ama bu telefonda dokunmatik ekranı sert yapmışlar aynı zamanda kalemide farklı plastik birşey. Ekranının çizilmesi aslında kullanıcıya bağlı birşey ama p serisinde of yine mi çizildi gibi kelimeli cümleleri bu telefonu kullanırken sarfediceğinizi düşünmüyorum.Tabi p serisi kadar ekrana basmak kolay değil biraz daha sert basmanız gerekiyor.
WALKMAN
Bu telefonda walkman menüsü gayet şık çünkü animasyonlar kullanmışlar mesela havada kabarcıklar uçuşuyor falan. Mesela belirli bölümlere ayrılmış walkman menüsü.Misal Ruh hali diye bir bölüm var ben walkman kullanmadım daha önce belki diğerlerinde de vardır. Yine her zaman ki gibi ekolayzer bu telefonda da mevcut ve gayet güzel.Ses hakkında zaten bilgi verdim sizlere çok güzel bir sese sahip bununla birlikte de kaliteli çıkıyor.
Telefon şahsen elde çok güzel duruyor ince olması göz önüne çıkaran özelliklerinden biri. Hem ince hem kullanışlı hemde zarif bir telefon olarak tasarlanmış W960i. Ama daha önce normal bir walkman telefon kullanıp buna geçiş yapmak isteyenlere pek kullanışlı gelmeyebilir. Ekran çizilmiyor dedik ama hepde ekranı kullanmak olmaz çünkü zamanla zarar görebilir ellemekten. Joystick yan tasafta tukarı aşağı ve ortasına basılabilme özelliği var. Bu telefonu rahat kullanmak istiyorsanız eğer elinizi aynı zamanda joystick e sabitlemeniz gerekebiliyor.