Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
LG DV 298H HDMI DVD OYNATICI + HDMI KABLO HEDİYELİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> LG DV 298H HDMI DVD OYNATICI + HDMI KABLO HEDİYELİ Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
eczantrik

15 Haziran 2007; 1:08:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

lg sanırım bunu yeni çıkardımı ne yaptı bende çok uzun süredir takip ediyorum ama bi türlü bişi alamadım aklım çok karışık philips 32pw9551(hdready+hdmi) tv ile kullanacam alt yazıdır firmware update dir problem çıkarmasın istiyorum. hdmi girişinden bağlayım istiyorum.
divx falan cdlerini tabikide okusun diyorum. üstelik hepsiburadada kabloda hediye ediyorlarmış

üstelik fiyatıda baya makul geldi bana

çok şey mi istiyorum?
bu dvd okuyucunun artı ve eksilerini bilen kullanan öneren veya önermeyenler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

LG DV 298H HDMI DVD OYNATICI + HDMI KABLO HEDİYELİ

Super Slim Design (35mm in height)
Multi-Format Playback
- DVD-Video/DVD-R/DVD±RW/SVCD/VCD
- Audio CD/CD-R/CD-RW/MP3 CD/WMA
- JPEG / DivX / XviD
- Dual Disc (DVD/CD Hybrid Disc)
Progressive Scan
HDMI 1080i Up-Conversion
USB Plus

http://tr.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=0303&categoryId=0303&parentId=03&modelCodeDisplay=DV298H&model=NOTHING#

değiştirme: arkadaşlar bu konudan bi arkadaşın konusu daha varmış sonradan gördüm ama bu dvd okuyucu ile ilgili bişey aşaı yukarı denmemiş hatta direk hiç yorum yapılmadan başka markalar önerilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczantrik -- 15 Haziran 2007; 1:29:51 >

connectpeople

19 Haziran 2007; 21:46:00 

Ben de bu playeri düşünüyorum. Sizce nasıl, tavsiye lütfen..

caligula

19 Haziran 2007; 23:36:24 

usb sisni test eden oldu mu?
eczantrik

22 Haziran 2007; 1:14:35 

arkadaşlar aşağıdaki başlıkta alan bir arkadaş elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı.

http://forum.donanimhaber.com/m_14966841/tm.htm
sanırım ürün yeni oldugu için fazla teknik ayrıntıya girip yardımcı olabilen olmadı.

ben 3 gün önce sipariş ettim

hepsiburdadan 2 ürün almıştım stoklarında ürünü göstermelerine rağmen öbür ürünümü gönderip bunu daha göndermediler.
isterseniz yukarıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.

arkadaaşın başlığını dikkatimden kaçırarak bu başlığı açtığım için kusra bakmayın.

h1ghland3r

22 Haziran 2007; 14:03:11 

4gb bigboy flash memory sahibiyim usb'yi bu cihazla sorunsuzca kullanıyorum. yanlız eşimin 1gb sandiski görmüyor.
usb si 1.1 olduğu için filmlerin başlaması 15 20 sn kadar sürüyor yanlız hızdan kaynaklanan bir takılma olmadan sorunsuz bir şekilde izliyorum.

Altyazılarında kumandadan subtitle tuşuna basılı tutarak ayar bölümüne giriyorsunuz ve istediğiniz dil kodunu seçebiliyorsunuz.
Altyazı büyüklüğü gayet güzel ve okunabilirliği çok çok iyi.

Diğer markaları test etmediğim için bilgi sahibi değilim fakat evlenmeden önce Philips 720SA kullanıyordum ve gayet memnundum yanlız 298H hem görüntü olarak daha kibar hemde daha işlevsel.

Televizyonum LG 42PC1R, dvd ve tv HDMI dan bağlı ve 720p upscale kullanıyorum yanlız elimde HD kalitesinde dvd olmadığı için şu an pek farkını hissedemedim önümüzdeki haftalarda bir adet edinip görüşlerimi bildiririm.

Saygılar

Athlon 64 X2-6400+Zalman 9700LED @3,6ghz -- Asus M2 Crosshair -- 4*1GB OCZ DDR2-800 (XTC-SLI Ready) -- XFX 8800GT Alpha Dog+Zerotherm HC92cu @ 700/2000 -- Sound Blaster Audigy 2ZS -- Thermaltake Armor 8003BWS+Tagan Easycon XL-700 -- Samsung 226BW

Athlon 64 X2-4400(s939)+Arctic Cooling Freezer64Pro @2,6ghz -- Asus A8N-VMCSM -- 2*1GB OCZ DDR-400 -- XFX 8600GT XXX+Coolmaster Coolviva Z1 @ 675/1800 -- Soundblaster Audigy Value 7.1 -- Asus TM 231+Coolermaster RS430 Extreme Power -- LG 42PC1R Plazma
emule79

22 Haziran 2007; 18:49:09 

merhaba h1ghland3r
altyazılı bir divx filmin resmini ekleyebilirmisin?

quote:

Orjinalden alıntı: h1ghland3r

4gb bigboy flash memory sahibiyim usb'yi bu cihazla sorunsuzca kullanıyorum. yanlız eşimin 1gb sandiski görmüyor.
usb si 1.1 olduğu için filmlerin başlaması 15 20 sn kadar sürüyor yanlız hızdan kaynaklanan bir takılma olmadan sorunsuz bir şekilde izliyorum.

Altyazılarında kumandadan subtitle tuşuna basılı tutarak ayar bölümüne giriyorsunuz ve istediğiniz dil kodunu seçebiliyorsunuz.
Altyazı büyüklüğü gayet güzel ve okunabilirliği çok çok iyi.

Diğer markaları test etmediğim için bilgi sahibi değilim fakat evlenmeden önce Philips 720SA kullanıyordum ve gayet memnundum yanlız 298H hem görüntü olarak daha kibar hemde daha işlevsel.

Televizyonum LG 42PC1R, dvd ve tv HDMI dan bağlı ve 720p upscale kullanıyorum yanlız elimde HD kalitesinde dvd olmadığı için şu an pek farkını hissedemedim önümüzdeki haftalarda bir adet edinip görüşlerimi bildiririm.

Saygılar

the_rock_ula

eczantrik

24 Haziran 2007; 14:46:51 

arkadaşlar sonunda bende aldım cihazı ve gayet hoşuma gitti ilk izlenimlerle bi kaç foto yollamak istiyorum :)
bende teknik olarak aşırı anlamam ama bişi hakkında soran olursa veya bişeyi denememi isterseniz yapabilirim fırsat buldukça :)

öncelikle alet çok şık kibar ve küçük.

1080i çözünürlükte (philips 32pw9551 ile) kullanıyorum ve görüntülerden gayet memnunum (hdmi kablosu ile). hd film denemedim elimde yok normal divxler üzerinde genelde çok hoşuma giden sonuçlar verdi alt yazıları kendisi okuyor karakter büyüklük türkçe gibi problemler yok.
sanırım altyazımı seçimi gibide birşey var ama tam bilemeyeceğim bendeki divxlerin hepsinin altyazıları film adı ile aynı ve aynı klasörde ve uzantıları srt :)

altyazılar ekranın uygun yerinde uygun büyüklüyte. altyazının altında gözü tırmalamayan yazının okunaklığını arttıra siyah bir şerit var.

not: fotograf makinesi ile çekildiğinden görüntüdeki bozulmalar çekimden kaynaklıdır.

şimdiye kadar cdlerde hanüz okutma problemi yaşamadım. ne verdiysem okudu.
usb olayını daha deneme fırsatım olmadı ama harici hdd olmadığı için deneyebileceğim max şey flash disktir :)

son olarak kendi gibi şık bir de kumandası var kullanışlı geldi bana. ayrıca çoğu tv nin ana özelliklerini(açma kapama-program değiştirme-ses açıp kapama- AV tuşu) kumanda edebilmek içinde bölüm ayırmışlar buda çok hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eczantrik -- 24 Haziran 2007; 14:51:24 >

canmur

25 Haziran 2007; 17:08:50 

Güzele benziyor....

REPUBLIC OF FENERBAHCE
mactr07

25 Haziran 2007; 17:58:51 

arkadaşlar bende bir tane almak istiyorum ancak bu divx playerların codecleri update edilebiliyomu merak ediyorum yada codec uyumsuzluğu yapıyomu?? yardımcı olursanız sevinirim

eczantrik

26 Haziran 2007; 0:05:00 

arkaddaşlar elime geçen bir flashdiskle dene fırsatım oldu yazmak istedim.
KINGSTON USB 2.0 1024MB MEMORY flash disk ile ki benzerlerinden çok daha ucuz ama yavaş bir flash disktir(hepsiburda # Okuma Veri Transfer Hızı : 6MB/saniye # Yazma Veri Transfer Hızı : 1.5MB/saniye der)
bunla denedim
ilk flash diske geçerken baya bir zaman aldı
ama flash diskin içini gösterdikten sonra filmin açımı ve göstermesi normal dvdden okuyuşu gibiydi. ileri geri sardırmalarıda sanki dvdden kullanıyormuşum gibi çalıştı :)

bu arada dvd ye vcd den (cd1-cd2 gibi) direk çekilmiş yane riplenmemiş filmleri okumuyor yani sanırım dat dosyalarını DİREK okumuyor olabilir. çünkü mpegav dizininde dosya yoktu. yada ben beceremedim vcd yi okuyan öle nası okumaz anlamadım :(

munans

26 Haziran 2007; 0:36:42 

Bazı USB girişli DVD-Div-x oynatıcılar için belli bir limitin üzerindeki usb memory stick'lerdeki filmleri oynatmaz diye duymuştum. Örneğin 2GB hafızası olan memory stick kullanabilirken, 4GB hafızası olan memory stick kullanılamıyormuş. Bu doğru mu arkadaşlar? ( Rakamları sadece örneklemek için verdim ). USB bağlantısından 120GB harici HD bağlasak kullanamayacak mıyız yani?

2009 VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT 1.4 TSI COMFORTLINE 7-DSG TIPTRONIC DERIN SIYAH
Dr.power

26 Haziran 2007; 1:23:06 

Piranha'da USB 2.0 ister 2.5 luk ister 3.5 disk bağla okuyor..320 GB ve 80 GB test ettim sorunsuz.. 2.5 luk HDD için güç kablosuna gerek bile yok...
quote:

Orjinalden alıntı: munans

Bazı USB girişli DVD-Div-x oynatıcılar için belli bir limitin üzerindeki usb memory stick'lerdeki filmleri oynatmaz diye duymuştum. Örneğin 2GB hafızası olan memory stick kullanabilirken, 4GB hafızası olan memory stick kullanılamıyormuş. Bu doğru mu arkadaşlar? ( Rakamları sadece örneklemek için verdim ). USB bağlantısından 120GB harici HD bağlasak kullanamayacak mıyız yani?

munans

26 Haziran 2007; 20:15:57 

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.power

Piranha'da USB 2.0 ister 2.5 luk ister 3.5 disk bağla okuyor..320 GB ve 80 GB test ettim sorunsuz.. 2.5 luk HDD için güç kablosuna gerek bile yok...

Teşekkürler,
O halde benim duyduğum şey yanlışmış, ya da bazı modeller için olabilir.

2009 VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT 1.4 TSI COMFORTLINE 7-DSG TIPTRONIC DERIN SIYAH
omega3

26 Haziran 2007; 20:47:58 

senin duyduğun memory card'lar ile ilgili olabilir. çoğu fotoğraf makinesinin sd kart kapasitesinde sınır olması gibi. ama bu farklı. bilgisayara bağlarmış gibi düşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omega3 -- 26 Haziran 2007; 20:48:44 >

yasimboo

30 Haziran 2007; 10:53:03 

bu telefonu LG LCD ile kullanan arkadaslara birsey sormak istiyorum

-Televiyonun kumandası ile dvd playeri kontrol edebiliyor muyuz ? Malum kumandanın uzerinde DVD , Sat vs die dugmeler var
h1ghland3r

30 Haziran 2007; 13:06:53