Şimdi Ara

L - Carnitine Nedir ? (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
520
Cevap
19
Favori
718.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sizi gerçekten tebrik ederim. er yada geç hedefinize ulaşacağınıza yürekten inanıyorum çünkü sizde bir sporcuda olmazsa olmaz olan disiplin mevcut. sabır en etkili yağ yakıcıdır. günlük aldığınız toplam besin miktarında değişiklik yapmadan öğünlerinizi bölün. kabaca günlük 1000 gr yemek yediğinizi farz edelim. 4 öğünde 250 şer gramlar halinde alacağınıza 5 öğünde 200 er gr halinde alın.sabah ve öğlene kadar olan kısımda karbonhidrat olsun ama ikindi vaktinden sonra karbonhidrat almayın. glisemik indexi düşük karbonhidratları seçin. lütfen moralinizi asla ve asla bozmayın. sizin geride bıraktığınız 37 kg övüncünüz referansınız ve motivasyonunuz olsun. 3 ay boyunca düzenli olarak her gün 1000 mg carnitene alınmasının dokularda carnitene düzeylerini anlamlı oranda arttırmaya yeterli olduğunu biliyorum. bu dönemden 1 ay sonrasını hedef alarak toplam 4 ay her gün 1 gr alın. özellikle 3. ay ile 4. ay arası kilo verme hızınızda değişiklik olmuyorsa metabolizmanızda carnitene eksikliğinden ileri gelen bir sorun olmadığını bilmenizi isterim.

    koşu bandı kısmı çok karışık.burda bazı çevreler koşu yapmanın yağ yakımına engel olacağını çünkü yağ yakımının bu evrede zor olacağı ve glukozun enerji olarak kullanılacağı yönünde.tam tersi görüşlerde mevcut. ancak her iki yöntemi uygulamanız daha mantıklı olacaktır.kalp atım hızınızı 90-110 arasında tutacak düşük seviyede 5 dk yürümek hem kas ve eklemlerinizın ısınmasına hemde varsa yağ yakımına olumlu etki katacaktır. sonra 110 120 arası seviyede tutacak 10 daklık bir hız seçin daha sonra 130 140 seviyelerinde yine 10 dk ve kademeli olarak sizi 90 110 atım hızına düşürecek dakika başı hız düşüreceğiniz bir süreçle yürüyerek bitirin. bu piramit sistemi hem yağ yakımınızı maximize edecek hemde ısınma soğuma anlamında tehlikeleri önleyecektir.

    bu koşu antrenmanınızı tüm vücut bölgelerinden hafif kilo bol tekarlı bir istasyon çalışmanızın arkasına ilave etmenizin hem kas artışıyla harcanacak bazal metabolizma hızınızında artışla hemde kilo verme sonrası oluşabilecek görünüm sorunlarına bir önlem teşkil etmesi açısından önemli buluyorum. sizden tek ricam asla pes etmeyin. daha güvenilebilir olduğunu düşündüğümden eczanede sigma-tau isimli ialç firmasının üretmiş olduğu ve sağlık bakanlığı denetimine tabi olan carnitene çiğneme tabletini öneriyorum. ancak kaliteli suplement firmalarından da temin edilebilir. burda carnitenden daha önemli olan şey sizin vücudunuzu daha ayrıntılı tanımanız durgunluk dönemlerinde pes etmemeniz ve hatta beslenmenizde kılı kırk yaracak kadar ayrıntılı düşünmenizdir. irmiğin glisemşik indexi 45 bunu daha düşürebilirmiyim evet yulafla 40 yapabilirim. omega 3yağ asidini 100 grmında 700 kcal ihtica eden cevizdense 580 kcal ihtiva eden ve glisemik indexi 15 olan yer fıstığından alabilirim. veya glisemik indeksi 0 olan somon balığıyla 0karbonhidratla omega asidi sorununu çözebilirim. her zaman araştırın. bizimde inanılmaz eksiklerimiz var. hepimiz birbirimize destek için varız. son olarak asla pes etmeyin diyor saygılarımı sunuyorum.



    @faruksadichian



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DAIMLER-BENZ -- 20 Haziran 2013; 22:57:18 >
  • Arkadaşlar merhaba..Spora başlıyalı 2 hafta oldu ve gayet hevesli bir şekilde devam ediyorum.Sormak istediğim l-carnitine kullanarak spora devam etsem
    ve istediğim kiloya düştüğümde kullanmayı bırakıp, spora devam etsem benim için bir yan etkisi olurmu? Sürekli kullanmak gerekiyormu?Kullanmayı bırakınca herhangi bir zararı olurmu? Teşekkürler cevaplarınız için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku Tozluyurt -- 21 Haziran 2013; 23:35:33 >
  • arkadaşlar sürekli sorulan sorulara cevap olsun diye yazıyorum


    yağ yakmanın 1. kuralı yağlanmanıza neden olacak beslenme alışkanlıklarını terk etmektir.

    diyet yapmadan sağlıklı beslenmeden yağ yakımında rol oynayan medyatörlerin vücudunuzda yeter miktarda olmasını sağlamadan kilo veremezsiniz. nedir bu medyatörler? en başta sudur arkadaşlar. sağlıklı bir enerji metabolizması için su şarttır. temiz karbonhidratlardan enerji yükünüzü arttırmayacak şekilde 2 3 saat aralıklarla ara öğün şeklinde beslenmenizdir. glisemik indeksi 15 olan yer fıstığından 30 gr almak sabah ile öğlen yamekleri arasında 100 110 kcal almanıza enerji metabolizmanızı çalıştırmanıza ve kan şekerinizi yükseltmeden enerji sıkıntısı çekmemenize olanak tanır. bu örnektir. herkes kendi vücudunu tanımalıdır. glisemik indeks kişiden kişiye çok küçükte olsa farklılıklar sergileyebilir.


    hayatınıza sağlıklı bilinçli beslenmeyi ekleyip sonuçlarını görmeden başka hiç bir ilaç,ajan termojenik faktörleri almayın. önce olmazsa olmazları beslenme ve antrenmanı hayatınıza ekleyin. yıllarca süren yağ dokusu büyütme işleminizi bir kaç haftada yok etme sevdasından vaz geçin. onları oluşturmak için ömrünüzü adayıp sağlıksızlaştınız.şimdiyse sağlığınızı kazanmak için kendinize sınırlı zaman vermeyin. zamanınız önünüzde kalan tüm hayatınız. beslenmenizi ailenizden öğrendiğiniz şekliyle bir daha devam ettirmeyeceksiniz fast fooddan abur cubur ve alkolden uzak duracaksınız. yoksa tek başına carnitene yada başka bir şey alarak zayıflayamazsınız. yağlarınızı aldırma yöntemine bile müracat etseniz yeniden yağlanacaksınız. ana problemi lütfen görün. beslenme ve hareket. doğru beslenme yaptınız verim aldınız yağ oranınızı azalttınız ama yağlardan verme hızınız düşmeye başladı ve hala çok kiloluysanız bir endokrinoloji uzmanına gidiniz. diyetisyenlerdense endokrinoloji uzmanına gidin. tahlillerinize baksın hormonal bir bozuklukmu söz konusu testesteron düzeyleri troid fonksiyonları ve başka bir çok faktör kontrol edilsin. tüm yönlerden sağlıklı olduğunuza kanaat getirdiyseniz o halde beslenmede atladığınız sorunlarınız var bu alanı tekrar irdeleyin. uzun uğraşlarınız sonucu baktınız hala değişiklik oolmuyorsa carnitene cla gibi doğal faktörlerden 3 4 ay düzenli ve aynı dozda kullanarak kendinizi takib edin. yine değişiklik olmuyorsa ki bu ihtimal çok düşük. total kalori hesabınız bazal metabolizmanız yaşınız yaptığınız spor ve şekli öğünlerinizin zamanlaması gibi çok detaylı konularda irdeleme yoluna gitmeniz gerekir. en sonda yapılacak şeyi en başta yapmayın. herşey sağlık için. iyi günler dilerim.
  • Ben 1.5 senedir vücut çalışıyorum boyum 172 kilom 64.Karın kaslarım belli olsun diye 1 aydır diyet cardio yapıyorum ama işlerim dolayısıyla beslenme işini çok yanlış yaptım ve verdiğim kiloların çoğu kastan gitti. (ölçüm yaptırdım)

    Pazartesinden itibaren tekrar protein tozu alıp ağırlık çalışmayı düşünüyorum.Bi yandan da l carnitine kullansam ve ağırlık antremanından sonra 10 dk koşsam kasları kaybetmeden göbek bölgemdeki ince yağ tabakasından kurtulabilir miyim?

    Birde benim gibi biri için cla mı carnitine mi önerirsiniz?Ben enerji verdiği için carnitine kullanmaya karar verdim ama işi bilen biri yönlendirirse cla da kullanabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DAIMLER-BENZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsiL.

    quote:

    Orijinalden alıntı: DAIMLER-BENZ

    carnitene tavsiyem Sigma Tau tarafından üretilen devlet tarafından geri ödemesi olan 1000 mg çiğneme tabletidir. aile hekiminize obezite tanısıyla yazdırabilirsiniz. yazdırmakla uğraşmam derseniz fiyatı 10 12 tl içinde 10 adet mevcut.

    Bugün bahsettiğiniz carnitene'i aile hekiminden yazdırarak eczaneden aldım sigorta karşılıyor sizinde dediğiniz gibi normalde 15 tl gibi bir fiyatı var ama dediğim gibi aile hekimine yazdırırsanız ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.

    Benim size bir kaç sorum olacak @DAIMLER-BENZ

    Siz daha önce bu carnitene'i kullandınız mı? Kullandıysanız nasıl sonuçlar aldınız? Konunun başında bir arkadaş piyasada supplement olarak satılan carnitenelerle bu ürünün farklı olduğunu söylemiş böyle birşey var mı gerçektende? Ben bu gün kullanmaya başladım normal 5km koştuğumda soluk soluğa kalırken bu gün 8km'yi çok rahat bitirdim daha da devam edebilecek durumdaydım fakat kendimden korktum :) kesinlikle enerji veriyor arkadaşlar buna emin olun placebo etkisi derseniz eğer placebo etkise benim fazladan 3-5 km koşmamı sağlıyacaksa öyle placebo etkisine can kurban :)

    Birde nasıl kullanmam gerekir? ben spordan 45 dk önce aldım bu gün bir kaç yerde okuduğum kadarıyla o şekilde kullanılması tavsiye edilmiş...

    Edit: İmla hatası

    Tabiki kullandim.halende kullanmaya devam ediyorum.kullanim sekliniz dogru.ancak off gunlerdede 1 tablet alin ve en az 3 ay devam ettirin. sonuclarindan pisman olmazsiniz. iyi gunler dilerim.

    Merhabalar,

    Bu bahsettiğiniz carnitene den bende aldım. Tadı çok ağır geldi. Anasonlu gibi bir tadı var.

    Acaba yanlış mı kullandım, direk yutacakmıydım?

    Kullanımı ile ilgili bir tavsiyeniz var mıdır?
  • Merhaba Insanity programı yapıyorum. Yediğime içtiğime de dikkat ediyorum. 2. ayımda L-Carnitine kullanmak istiyorum. Ne önerirsiniz?
  • arkadaşlar ben 85 kilo ile başladım spora. beslenme ve antrenmanlara harfiyen uydum. egzersizleri aksatmadan yaptım. bununla birlikte L-Carnitine power system multipower da kullandım 1 kutu. şu anda 68 kiloyum 2,5 - 3 ay bir zaman zarfında. gerçekten başarılı bir ürün.
  • Marka bildigim kadariyla farketmiyor, ama bilindik marklardan sasmamak lazim. BSN. twinlab benim guvendigim markalar. L-carnitine yag yakimi icin kullanilan belkide en guvenli gida takviyesi amino asit. Dikkat edilmesi gereken konu, gunluk 500 mg i gecmemek gerekiyor. Doz asiminda kandaki yag orani dusuyor. Bu da saglik acisindan sakincali.
  • Arkadaşlar neredeyse yorumların tamamını okudum yine de denemek amaçlı multıpower l-carnıtıne likit aldım kullanmaya başladım . . .Hatta doktoruma da sordum (kendisi prof.) bana gönül rahatlığı ile kullanabilirsin dedi. . .Neyse bugün ilk kullanımım gerçekleşti bazı arkadaşlar placebo etkisi yaratıyor inanmayın dese de koşu bandında ilk kez yürümedim koştum ve 10 dk . . .Bu benim için biraz imkansız bir durum. . .Sonra normal programımı gerçekleştirdim üstüne farklı aletlerle çalıştım farkında olmadan bakmışım ki 3.5 saat olmuş. . .Çıktım eve gittim üstüne 7 kat merdiven çıktım . . .Tabiki ilk günden faydasını yüzde yüz göremezsiniz ama performans artışımdan inanılmaz memnun oldum. . .Ben multıpower cla ve multıpower l carnıtıne likit kullanmaktayım. . .CLA nın faydasını gördüm 1 aydır kullanıyorum umarım l carnıtın de aynı faydayı verir yağ yakımı bazında. . . Ben 90 kg ile başladım yaklaşık 7 hafta oldu şu an 80 kg oldum. . .
  • berkaysezer B kullanıcısına yanıt
    Dostum yanlış anlama ama 3,5 saatlik bir spor kas yıkımına uğratır insanı... Amacın her ne kadar yağ yakmak olsada kas yıkımıda oluşabilir bu süre zarfında...
  • Yok hocam o kadar ağır basan biri değilim zaten. . .Bu yaştan sonra kas değilde hani 40-50 li yaşlarda normal bir fit vucudum olsun yeter bana :) . . .Öncelikle şu bel çevresini bir halledip sonra kol ve göğüs hafif kaslansın yeter bana fazlasında gözüm yok :)
  • Arkadaslar, ben de cok bilip bilmeden internetten bir sure once 500 mg'lik karnitin aldim kapsul seklinde. boy 190, kilo 98.

    Size sorum, sanirim 500mg dusuk bir deger. 2000 mg'a ulasmak icin 4 kapsulu bir anda icmenin bir zarari varmi? Yoksa 2000-3000 mg'lik yeni karnitin mi almaliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lutfen cevap arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağ yakıcı destek ürünleri Kanımızda dolaşırken Vücudumuzda sadece erimesini istediğimiz yağlı bölgelere mi ulaşıyor? Yağ yapısı içeren başta beyin ve iç organlara ulaştığında neler olduğunu hiç düşündünüz mü? Az yemek, spor ve endüstriyel işlem görmemiş doğal bitki çayları dışında Fıtri olmayan tüm yöntemler bize zarar verecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli arkadaşlar

    ben de 2 haftalık spor salonu antremanından sonra carnitin almaya başladım. benz isimli arkadaşın tavsiyesi ile off günlerde de alıyorum. şu ana kadar 2 defa(gün) kullandım. izlenimlerime gelince, burada bazı arkadaşların dediği gibi bir performans artışı hissetmedim. spor sonrası yorgunlukta da bir değişiklik yok.

    yalnız tuvalete günde sabahları bir kere çıkan biri olarak, 2 defa çıktım. bunu karnitine bağlamak doğru mu bilmem henüz çok erken. bir de sanki biraz uykusuzluk da yapıyor gibi.

    bir süre daha kullanacağım ama faydasını görmezsem bırakırım.

    bu arada 1500 mg sıvı karnitini spordan 30 dk. önce alıyorum.
  • 3000mg'lık xpro shot kullanmaya başladım ben de 1 haftadır, etkilerini paylaşırım. Psikolojik mi bilmiyorum ancak enerji verdiği kesin..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • L-Carnitine kalitesinde marka fark eder, en kaliteli bilinen marka lonzadır. Alacağınız üründe carnipure logosu olmasına dikkat edin.

    http://bio.lonza.com/uploads/tx_mwaxmarketingmaterial/Lonza_Brochures_Carnipure_Purity_You_Can_Trust.pdf

    Ben yıllardır takviye ürünleri gym marketten alıyorum, multipowerı öneririm.

    http://www.gym-market.com/ProductDetail.aspx?CategoryId=60&ProductId=10
  • CLA ve L-Karnitin + yağ yakıcı maddeler para tuzağı diyorlar düşünceniz nedir ?
  • arkadaşlar ben bu ürünü almayı düşünüyorumda acaba hangi marka alsam ? alıntılayarak cevap verirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

    arkadaşlar ben bu ürünü almayı düşünüyorumda acaba hangi marka alsam ? alıntılayarak cevap verirseniz sevinirim.

    Solgarın ürünü hakkında bilgi sahibi olan var mıdır ?

    http://www.solgar.com.tr/urun/beta-carotene-7-mg/2030
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.