Şimdi Ara

AMD X2, Intel Core 2 Duo İşlemcilerinin Performans, Performans/Fiyat ve O/C Kapasiteleri İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumun CPU bölümünü takip eden arkadaşlar bilirler yakınlarda intelin yeni piyasaya sürdüğü Pentium E2140 ve E2160 işlemcilerinin performanslarını incelediğim bir inceleme yayınlamıştım o incelemeye buradan ulaşabilirsinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_14647985/tm.htm eğer o incelememi görmediyseniz daha önce öncelikli olarak o konuyu okumanızı tavsiye ederim. O bölüme şimdi gözattıysanız veya daha önceden göz atmış iseniz devam etmeniz kafanızda daha az soru işareti oluşmasını sağlayacaktır ve ben burada orada bahsettiğim şeyleri kısaca geçerek aynı şeyleri tekrar etmemeye çalışacağım.

Öncelikle o konuda eksik olan bazı işlemcilerin O/C değerlerini buldum şöyleki:www.hwbot.org adresinde işlemcilerin ortalama o/c değerlerinin belirtildiği sayfalar var o değerleri oradan aldım ve o değerler şöyle çıktı.

AMD X2, Intel Core 2 Duo İşlemcilerinin Performans, Performans/Fiyat ve O/C Kapasiteleri İncelemesi

Daha sonra o değerleri kullanarak ve daha önce yayınladığım incelemedeki performans puanlarıyla uyumlu hale getirerek ki bunun için işlemcilerin performans değerlerini O/C yüzdeleriyle ve belirli bir düzeltme katsayısıyla çarptım. Bu değer orantı kurmam sayesinde intel CPU'lar için 0,86-0,89 aralığında, AMD CPU'lar için ise 0,95-1 aralığında çıktı. Bunu yapmamın nedeni ise CPU'yu O/C yaptığınızda aldığınız verim belirli bir oranda düşüyor, daha önce yayınladığım performans değerleride olduğu için oranlayarak bulduğum değerleri diğer CPU'lara uyguladım ve işlemcilerin performans sıralaması şu şekilde ortaya çıktı.

ve daha sonrada işlemcilerin performans değerlerini 100 le çarpıp fiyatlarına bölerek performans/fiyat değerlerini elde ettim. Genelde alışık olduğumuz üzere F/P (Fiyat/Performans) değerini kullandığınız zaman küçük değer daha iyi oluyor ama ben daha açıklayıcı olsun diye Performans/Fiyat tabirini kullandım, böylelikle büyük değeri olan CPU daha üst sırada yer almış oldu ve o sıralamada şu şekilde ortaya çıktı.

Böylelikle, piyasada bulunan çift çekirdekli işlemcilerin performansları, performans/fiyat oranları ve O/C kapasiteleri ortaya çıkmış oldu, değerlerde 1-2 puanlık oynama olabilir ama ondan daha fazla olacağına ihtimal vermiyorum, o gözle bakarsanız daha sağlıklı hareket etmiş olursunuz. Nette benim bildiğim kadarıyla böyle bir inceleme yok o yüzden keyfini çıkarmaya bakın bence ve bu konuya bakmadan CPU almamak daha akıllıca olur kanaatimce. ;)

Düzeltme: O/C Yüzdeleri Güncellendi. Temmuz ayında yapılan işlemci fiyatlarındaki indirimler paralelinde işlemci fiyatları ve P/F oranları güncellendi. Highlight edilen CPU'lar iyi O/C olduğu değerlendirilen ve tercih edilmesinde Overclock çuların kârlı çıkacağı değerlendirilen CPU'lardır. (25 TEM 07)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 25 Temmuz 2007; 15:43:03 >

• emeğine sağlık güzel inceleme olmuş. 3800x2 satıp 4000x2 alıp oc yapasım geldi
  • Evet güzel seçim olur, bu arada ben 4000+ ın % 50 den fazla O/C kapasitesi olduğunu bilmiyordum bu inceleme sayesinde öğrendim, pek popüler bir CPU değil çünkü ama gözden kaçan değerli bir CPU'ya benziyor.
  • çok başarılı bir inceleme yapmışsın arkadaşım gerçekten tebrik ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Evet güzel seçim olur, bu arada ben 4000+ ın % 50 den fazla O/C kapasitesi olduğunu bilmiyordum bu inceleme sayesinde öğrendim, pek popüler bir CPU değil çünkü ama gözden kaçan değerli bir CPU'ya benziyor.

Güzel çalışma yapmışsın emeğe saygı ama istatistik değeri taşıyacak kadar fazla %55 overclock olan 4000+ olduğunu sanmam.
  • Eline bilgine araştırma ruhuna sağlık

• çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiyoba

Güzel çalışma yapmışsın emeğe saygı ama istatistik değeri taşıyacak kadar fazla %55 overclock olan 4000+ olduğunu sanmam.

4000+ a ait değerler 5 CPU'nun ortalaması, daha fazla olsa iyi olurdu ama fikir vermesi açısından bence yeterli kabul edilebilir ve deneyen arkadaşlar tecrübelerini buraya aktarsa daha süper olur aslında, bu CPU bizim de gözümüzden kaçmış bir hazine olabilir çünkü ;) ya da dediğiniz gibi daha fazla ortalama olsaydı değeri düşebilirdi ama şimdilik bununla yetinmek zorundayız çünkü fazla değer girilmemiş hwbot.org'a. Adreste bu:http://www.hwbot.org/browseHardwareProcessors.do?cpuSubFamilyId=9

• Eline sağlık...

Çok iyi çalışma olmuş...
  • Benimki %69 oc oluyomuş.Ben şimdi yaparım.
  • Merhaba öncelikle emeğine sağlık,güzel bir çalışma ortaya çıkmış..Bu tablo bir çok arkadaşımızın seçimini etkileyebilir..

Fakat ben bir konuyu daha göz önüne almamız gerektiğini düşünüyorum..Biliyoruz ki bir pc sistemini İNTEL veya AMD olarak ayırt edeceğimiz iki ana unsur bulunmakta bunlar İŞLEMCİ ve ANAKART bu iki parçayı ben sistemin bir değişmez bütünü olarak ele alınması gerektiğini düşünüyorum..

Diğer tüm bileşenler vga,ram,hd vs.. iki sistemdede ortak kullanılabilir iken mobo ve cpu değişmez bir ikili,burdan çıkan sonuç şu ki (tabiki benim için öyle..) özellikle burda tablo oluşturur iken FİYAT/PERFORMANS ilişkisinde işlemci ile anakart fiyatlarını en azından burda verilen ortalama oc değerlerine çıkmasını sağlayacak minimum anakart fiyatlarını göz önüne alır isek,

Bariz şekilde amd tabanlı anakartların daha uygun fiyatlı (en az %15-20 )belkide daha fazla olduğunu göreceğiz..Bu unsuruda

göz önüne alır isek bence maliyet/ fayda oranında AMD işlemciler öne çıkıyor.. Bence yeni bir pc alacak arkadaşların öncelikle bakması gereken unsur TOPLAM MALİYET/ PERFORMANS (İŞLEMCİ+ ANAKART) olmalıdır..

selamlar...

• Evet doğru söylüyorsun, zaten performans/fiyat tablosunu incelediğinde O/C'li işlemcileri hariç tuttuğunda ilk sırada AMD X2 3600+ geliyor onu 3800+ takip ediyor daha sonra ise sırasıyla Pentium E2140 ve Pentium E2160 geliyor yani AMD kaybetmediği tek kalesinde intele karşı savaşını sürdürüyor ve AMD anakartlar bildiğimiz gibi intel anakartlardan daha ucuz dolayısıyla anakart maliyetinide eklediğimizde AMD'nin daha da öne çıkacağı aşikar ama şu soru kafaya takılabilir acaba ben iyi bir intel anakart alıp O/C yapıp performans/fiyat değeri olarak AMD'yi geçebilirmiyim diye fakat bununda pek mümkün olmadığı tablodan seziliyor ama bunu sadece sezinlemek yetmez tabi ortaya dökmek lazım. Anakart fiyatlarını dahil ettiğim bir performans/fiyat tablosu yayınlamak istiyorum bende. Böylelikle toplam sistemin performansı/fiyatı ortaya çıkmış olacaktır ve karar verme aşamasında olan arkadaşlar için daha açıklayıcı olacaktır. Tabi bu durumda söylediğin gibi O/C'siz ve O/C'li durumlar için ayrı ayrı anakartlar belirlemek lazım çünkü O/C performansı isteniyorsa anakartların maliyeti biraz daha artıyor bu hepimizce malum. Ben uygun anakartlarda karar kılayım toplam sistem performansı/fiyatı şeklinde bir tabloda yayınlarım merak etme ;)

Bu arada performans/fiyat olarak en iyi olduğunu düşündüğünüz anakartlar varsa tavsiyelerini bekliyorum arkadaşların, üzerinde karar kıldığım anakartları buradan duyururum daha sonra belki değişiklik olur diye ve kesin karara varıncada toplam sistem performansı/fiyatı tablomu yayınlarım.

edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 14 Haziran 2007; 10:48:57 >

• CoolnQuiet, gayet yararlı bir çalışma

quote:

Orjinalden alıntı: ilkaycvs

özellikle burda tablo oluşturur iken FİYAT/PERFORMANS ilişkisinde işlemci ile anakart fiyatlarını en azından burda verilen ortalama oc değerlerine çıkmasını sağlayacak minimum anakart fiyatlarını göz önüne alır isek,

Bariz şekilde amd tabanlı anakartların daha uygun fiyatlı (en az %15-20 )belkide daha fazla olduğunu göreceğiz..Bu unsuruda

göz önüne alır isek bence maliyet/ fayda oranında AMD işlemciler öne çıkıyor.. Bence yeni bir pc alacak arkadaşların öncelikle bakması gereken unsur TOPLAM MALİYET/ PERFORMANS (İŞLEMCİ+ ANAKART) olmalıdır..

selamlar...

çok güzel bir değerlendirme

• çok güzel bir inceleme olmuş, internette fersah fersah dolanıp işlemci incelemek zorunda kalmadan bir resme bakıp yeterli bilgiyi bulabiliyoruz. tebrikler..
  • Gerçekten çok faydalı ve işlemci alırken dikkate alınacak bir inceleme olmuş emeğine sağlık.
  • 4200+ x2 i göremedim ne iş _?
  • Benchmarkları yapılan işlemciler bunlar, ilk açtığım konuyu okursan orada da yazıyor bu. Buradaki değerlendirmeler xbitlabs sitesinin yaptığı işlemci performans testlerine dayanıyor. Ayrıntılı bilgiyi Pentium E21x0 serisi için açtığım konudan edinebilirsin. Linki yukarıda mevcut.
  • Birde AMD nin yeni kampanyasini dahil edelim hesaba 90$ a Hem X2 3600+ hemde anakart veriyor

Tr de tahminim 110$+Kdv gibi bir fiyata gelir bu kampanya
  • Önce Türkiye'ye gelsin ondan sonra bir bakarız, çünkü benim bu kampanyanın T.C.'ye geleceği yönünde beklentilerim yok denecek kadar az ama gelirse o zaman tabiiki o kampanyayı baz almak gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Önce Türkiye'ye gelsin ondan sonra bir bakarız, çünkü benim bu kampanyanın T.C.'ye geleceği yönünde beklentilerim yok denecek kadar az ama gelirse o zaman tabiiki o kampanyayı baz almak gerekir.

Aslina bakarsan benimde TR ye geleceginden pek ümidim yok

Bu kampanya AMD den cok newegg in bir kampanyasiymis gibi duruyor cünki

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.