Şimdi Ara

bi-wire bağlantı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm
    bi-wire bağlantı nedir nasıl yapılır, nerelerde ve niçin yapılır biraz anlatırmısınız
    saygılar



  • Daha önce bi-wire bağlantı hakkında bir konuda yazmıştım.Aynen olduğu gibi aşağıya aktarıyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: aykutx

    bi-wire bağlantı şekli avr lerde kullanımda çok anlamlı bir sonuç vermez. Amplinin a ve b çıkışlarının aynı anda speakerların bass ve tiz girişlerine bağlanması ise bi-wiring değil pasif bi-amping olarak adlandırılır. Belki bilmeyen vardır diye bi-wiring, aktif ve pasif bi-amping için kısa bir açıklama yapayım....

    1-bi-wiring: Bir amplinin bir kanalından iki ayrı kablo çekilerek bir speaker'ın iki girişine ayrı ayrı bağlanır. Speaker içindeki pasif cross-over'lar frekans ayrımını yapar. Burada cross-overlar birbirinden bağımsız çalışır.

    2-aktif bi-amping: Preamp. ile ampli arasındaki aktif cross-over alt ve üst frekansları ayırır, ayrılmış olan frekanslar 2 ayrı ampliye (veya aynı amplinin farklı iki kanalına) gönderilerek ayrı ayrı amplifiye edilir.Ayrı kablolarla speakera ulaşarak kendilerine ait driver'lara ayrı ayrı bağlanır Bu speakerlarda dahili cross-over olmamalıdır !!!!

    3-pasis bi-amping Aktif cross-over olmadan full range ses sinyali iki ayrı ampliye (veya aynı amplinin iki ayrı kanalına) gönderilir Bu ayrışmamış sinyal (full range) ayrı ayrı amplifiye edilir ve ayrı kablolarla speaker'lara gelir Speakerdaki pasif cross-over subwoofer'a giden sinyalde yüksek frekansları filtrelerken, tweetera giden sinyalde de alt frekans filtrelenir. Speaker içindeki cross-over'lar birbiri ile bağlı değildir.

    Sonuç olarak gerçek bi-amping aktif cross-overlı ayrı bir sistem gerektirir. Bi-amping ve bi-wiring için ayrı inputlu uygun speaker (bi-wiring tipi) olmalı ve cross-overlar arasındaki bağlantı kesilmelidir.

    Bi-wiring olayının gerçekten ses kalitesine olumlu etkisi oluyor.Bass frekans rezonanslarının oluşturduğu ses kirlenmesinin azaldığı farkediliyor daha derin bir bass işitilebiliyor ve tiz seslerdeki kalite daha bir kristal berraklığına ulaşıyor.Enstümanların sesleri birbirlerinden daha kolay ayırt edilebiliyor çok yüksek volümlerde müzik kulağı rahatsız etmiyor.reciever değilde hı fı stereo bir anfide farkı daha iyi hissediyorsunuz.





  • tam anlamadım ama yani bu bağlantıyı yapmak bizim elimizdemi biraz daha açarsan sevinirim
    sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.