Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
TaşınabiLir Hdd Lerde Güç Kaynağı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> TaşınabiLir Hdd Lerde Güç Kaynağı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
LynXMaSTeR

13 Haziran 2007; 19:23:34 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

S.a.
Piyasaya baktım hddLerde iki türLü güç kaynağı seçeneği var. GeneLLikLe 250gb a kadar oLan hddLer gücü usb den aLırken 400-500gb Lık hddLer güç kaynağını kendi adaptöründen aLıyor. MeseLa ben 250 gb Lık bi hdd aLıcam. Güç kaynağı oLarak adaptörLü oLanı mı seçmeLiyim yoksa gücünü pc deki usb den aLan modeLi mi? Yani ikisinin farkı ne oLuyor yarar zarar bakımından ? Adaptör Lü aLdığım zaman taşımada sorun oLacak. Ben sürekLi yanımda gezdirebiLecek şekiLde bi hdd istiyorum o yüzden usb kuLLanan mı aLmaLıyım. Bi türLü karar veremedim. Beni bi aydınLatırsanız sevinirim.

İMZANIZ KURALLARA UYGUNDUR...

| L ÿ Ñ X M â S T ê R |
dejaay

Sisteme Gözat

13 Haziran 2007; 20:35:06 

2.5" lik taşınabilir HDD lerde güç USB den alınır; 3.5" lik modellerde ise güç adaptör vasıtası ile şebekeden alınır.

Galiba sizde şöyle bir yanılgı oluşmuş. 250gb lık bir disk var hem gücünü USB den alan var, hem de Şebekeden alan var. Öyle bişey yok. Yani alternatif seçenekler yok. Şimdi piyasayı pek takip edemedim (yeni modellerde çıkmış olabilir)160-200gb a kadar olanlar gücünü USB üzerinden 200gb üstü gücünü adaptörden alır.

Tabiki gücünü, USB üzerinden alanlar tercih edilmelidir

MrKhan

13 Haziran 2007; 22:30:02 

3.5" ların kutuları adaptörlü olur, usb 7200 devri kaldıramaz.

bende 2.5" lik kutu var, üzerinde 2 giriş var birisi kablo birisi adaptör için, ama istenirse güç girişine usb kablo şellide olan bi kablo ile takabiliyosunuz.

..ToUCH Me WiTH YouR LoVe..
qrow

14 Haziran 2007; 0:27:59 

niye ki usb 7200 rpm 'yi kaldıramasın ? sonuçta usb'den de 5V gelmiyor mu ? normalde de zaten 5V ile çalışmıyor mu hdd ler ????
Ali Arslan

15 Haziran 2007; 0:58:47 

quote:

Orjinalden alıntı: qrow

niye ki usb 7200 rpm 'yi kaldıramasın ? sonuçta usb'den de 5V gelmiyor mu ? normalde de zaten 5V ile çalışmıyor mu hdd ler ????

3,5 inç olan hdd ler 12-5 volt ile calışıyor (sarı kablo 12 volt kırmızı kablo 5 volt siyahda nötr)

"INSANIN INSANA VERBILECEĞI EN ÖLÜMSÜZ HEDIYEDIR SEVGI"

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
qrow

15 Haziran 2007; 15:23:20 

hmm saol evet usb'lerden sadece +5V'luk potansiyel farkı alabiliyorsun. ama belki şimdi meselâ notebooklar için tüm 4 usb portunu kullanan ( 3'ü enerji 1'i data ) bir hdd yapılabilir ? ama tek bir adaptör yanına vermek daha ucuza ve daha kolaya geliyordur herhalde.

keleminabi

15 Haziran 2007; 22:49:33 

sorun 5 Volt 12 Volt değil beyler yeterli güç sağlama olayı.
Herbir usb 5 Volt altında 0,5 amper yani 2.5 Watt güç sağlar. (bu miktar doğal olara +- %10 luk kayma gösterebilir)

bu güç çoğu 2.5 inç harici hdd lere yeteri kadar kalın ve kısa usb kablosuyla bağlanırlarsa yeter. (ince ve uzun kablolar amper ve gerilim kaybına neden olur)
ancak 3.5 inç hdd li harici disklere 2.5 watt yetmez.
Örneğin
wd3200aaks (western digital 320 gb sata 3.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 7.80 watt ,
WD1200BEVS (western digital 120 gb sata 2.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 2.50 watt güç ister.
(genel olarak güncel tüm disklerin enerji ihtiacı yaklaşık olarak aynıdır 3.5 inçlerde plaka sayısı arttıkça dönen plakaların kütle artışına bağlı impuls artışı nedeniyle enerji ihtiyacı bir miktar artabilir)

edit : moment/impuls kelime değişimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 16 Haziran 2007; 1:52:29 >

yaz boyunca senelik izin nedeniyle pek internete giremiyorum. mesaj atanlar cevap alamayabilir. kusura bakmasınlar.
qrow

16 Haziran 2007; 0:12:58 

hmm evet katılıyorum güç(enerji) olarak besleyemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qrow -- 16 Haziran 2007; 0:17:20 >
mlado

19 Haziran 2007; 1:30:49 

usb den cekilern akın oradaki devrelerin ısınmasına ve bozulmasına yol actıgı için sadece veri akışı için kullanılır
kapasıtesi az olan taşınabilir hdd lerde okuma yazma hızı fazla önemli olmadıgı için az enerji kullanırrlar dönüş hızlarıda usb den cektigi akımda az olur ve bilgisayarın ana kartında potansiyel fark korunmuş olur pcnin düzgün calışması saglanır

intel core2duo 6300 1.8ghz@2.5ghz / asus p5b dlx / kıngston 2*512 667mhz@720mhz 2volt - OCZ 1gb 800mz / samsung 250 sata2 - 500gb WD my book ES premium ed. / sapphire atı radeon 1300 pro 256mb (128bit) / lc dvd-rw / 430W coolear master güçkaynagı /frisby kablosuz klavye maus/ Philips 220xww8fb 22" lcd /logitech X-540 5.1/ sony RX80 muzika set
LynXMaSTeR

21 Haziran 2007; 16:13:23 

Ben yanımda taşıyabiLeceğim ve kapasitesi büyük bişi arıyorum. MeseLa başka şehirdeki bi akrabama gittiğimde ondaki fiLmLeri mp3Leri feLan sömürmek istiyorum. Örneğin herhangi bir cafeye gittiğimde ordaki mp3Leri feLan aLmak istiyorum. Adaptör oLayında işe priz buLmak girdiği için, cafede her zaman pc nin yanında priz buLamam herhaLde. O yüzden usb aLmak istiyorum. Ama bi yandan da güç kaybı oLayından bahsettiniz o yüzden de adaptörLü aLsam daha iyi oLcak gibime geLiyor. NormaLde adaptörLe kuLLanıLan ama yerine göre usb den de işLev gören hdd Ler var mı? ÖzeLLikLe western digitaL i önerdiLer marka oLarak. O markada böyLe modeLLer var mı acaba ?

| L ÿ Ñ X M â S T ê R |
LynXMaSTeR

24 Haziran 2007; 21:03:07 

yok mu başka cevap ?

| L ÿ Ñ X M â S T ê R |
LynXMaSTeR

27 Haziran 2007; 22:27:22 

up

| L ÿ Ñ X M â S T ê R |
PlutosDaddy

27 Haziran 2007; 22:29:39 

http://forum.donanimhaber.com/m_15375343/tm.htm

Ben de ikisi arasında kaldım, sanırım bizi bunlar paklar

LynXMaSTeR

28 Haziran 2007; 21:07:28 

Hocam sende çözememişsin oLayı :D

| L ÿ Ñ X M â S T ê R |
LynXMaSTeR

11 Temmuz 2007; 22:36:51 

offff

| L ÿ Ñ X M â S T ê R |
ertunce

2 Ağustos 2007; 14:51:42 

Arkadaşım Bendede 120GB WD HDD var ,Ama senin de deiğin gibi daha fazla güç sağlayabilecek bir kablo istiyorum ve gücünüde prizden alıcak nasıl bir şey alabilirim.Sebebide Dvix playerımda yeteri kadar güç gitmediğinden okuyamıyor...3.5" modellerde okumasına ragmen:(
Önerilerin neler bekliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

sorun 5 Volt 12 Volt değil beyler yeterli güç sağlama olayı.
Herbir usb 5 Volt altında 0,5 amper yani 2.5 Watt güç sağlar. (bu miktar doğal olara +- %10 luk kayma gösterebilir)

bu güç çoğu 2.5 inç harici hdd lere yeteri kadar kalın ve kısa usb kablosuyla bağlanırlarsa yeter. (ince ve uzun kablolar amper ve gerilim kaybına neden olur)
ancak 3.5 inç hdd li harici disklere 2.5 watt yetmez.
Örneğin
wd3200aaks (western digital 320 gb sata 3.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 7.80 watt ,
WD1200BEVS (western digital 120 gb sata 2.5 inç) disk okuma/yazma sırasında 2.50 watt güç ister.
(genel olarak güncel tüm disklerin enerji ihtiacı yaklaşık olarak aynıdır 3.5 inçlerde plaka sayısı arttıkça dönen plakaların kütle artışına bağlı impuls artışı nedeniyle enerji ihtiyacı bir miktar artabilir)

edit : moment/impuls kelime değişimi.

ertunce:)
ada44mavi

29 Temmuz 2008; 19:21:43