Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama

mertalemdar -> Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (13 Haziran 2007; 11:47:17)

Merhabalar,

Forumu "Western Digital My Book World Edition" konusu hakkında uzun zamandır takip ediyorum.
Sanıyorum Western Digital ürünleri ile ilgili çok fazla sorun yaşayan var.
WD (Bundan böyle Western Digital'e WD diyeceğim) nin kendi sitesine, support sayfalarına ve özel forumuna da baktım tüm dünyada birçok sorun yaşayan var.
Bence WD nin yapamadığını bizler birbirimize destek olarak çözebiliriz.

Benim WD ile ilgili ilk sorunum şöyle başladı:

• Vatan Bilgisayar dan 28.05.2007 tarihinde 691.56 YTL ye 1 adet WD My Book World Edition II 1TB aldım.
  • Daha ilk kurulum aşamasında beraber gelen Mionet yazılımı WD'yi netwok de görmedi.
  • Mionet direkt olarak OFFLINE modda başladı.
  • WD'yi networkten görebildim.
  • WD'yi networkten pingleyebildim.
  • WD'ye networkten admin girişi yapabildim.
  • WD'ye networkten klasörlerine ulaşabildim.
  • ANCAK WD'ye internet den ulaşamadım.
  • MİONET yazılımını hiçbir şekilde ONLINE göremedim.
  • MİONET web arayüzünden hiçbir şekilde bağlanamadım.

Şu ana kadar yaptıklarımı ve sonuçlarını söylemem gerekirse:

• Windows XP Professional işletim sisteminde başarılı olamadım.
  • Windows Vista Ultimate Edition işletim sisteminde başarılı olamadım.
  • Windows Server 2003 Standart Edition işletim sisteminde BAŞARILI oldum.
  • Windows Server 2008 Standart Edition işletim sisteminde başarılı olamadım.

SONUÇ:

• Sorun işletim sistemi ile ilgili olabilir.
  • Sorun java versiyonu ile ilgili olabilir.
  • Sorun windows updatelar ile ilgili olabilir.

Gördüğünüz gibi uğraşıyoruz. Eğer sizlerin de benzer probleim var ise lütfen buraya katkı sağlayın.
Çünkü WD ürünü veya Mionet yazılımı bozuk değil. Sadece işletim sistemleri ile alakalı bir çakışma sözkonusu.

Windows Server 2003 Standart Edition da WD ye webden bağlanabiliyor ve Mionet yazılımını online görebiliyorsam başka açıklaması yok...

Sizce?

imago -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (27 Haziran 2007; 16:44:26)

Merhaba,

Bu başlığı görünce sizin de fikrinizi alayım dedim. Ethernet çıkışlı bir external HDD çözümü arıyorum ve şu an önümde şu seçenekler var:

Ethernet çıkışlı HDD kutuları:

DEXONIC - PD-LNU2XPS-TDG 3.5" IDE Harici Harddisk Kutusu

175,45 YTL

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=46343&idCategory=425&topnavCategory=632

DUCKI - DLAN35-HDB 3.5" IDE Harici Harddisk Kutusu.USB

127,26 YTL

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=45884&idCategory=425&topnavCategory=632

Ethernet çıkışlı external HDD'ler:

MIKROBOX - M400ET 400GB,USB 2.0+Ethernet,7200rpm,8mb cache,Ha

359,40 YTL

http://www.webdenal.com/store/view.jsp?idProduct=47986&idCategory=63&topnavCategory=37

HDD-SMARTSTORAGE Backup, 400 GB, 7200 Rpm, 8MB Cache, 3.5" External, LAN, USB 2.0, Siyah

333,33 YTL

http://www.eksencomputer.com/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,52509/option,com_virtuemart/Itemid,55/lang,tr/

WD 500 GB NET CENTER HARİCİ HARDDİSK

336.72 YTL (12x28,06)

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=26587

WD My Book World Edition 500GB Gigabit Eth

335.28 YTL (12x27,94)

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=28700

Tercih olarak HDD kutusu almaktan yanayım, ama bu ürünler hakkında çok fazla bilgiye ulaşamadığım için tereddüt içerisindeyim. HDD'i çıkarıp PC'ye takabilme rahatlığı büyük bir artı, ama adı sanı duyulmamış bu markalara güvenemiyorum. Şimdilik WD'in HDD'lerinden birini alacak gibiyim. Ancak burda da şöyle bir durum var:

NetCenter olan ürün sanırım artık üretilmiyor, amazonda o serinin stoğu yoktu hiç. My Book World Edition içinse hiç iyi yorumlar yapılmamış amazonda. NetCenter için yorumlar çok iyi. Aynı üreticinin yeni ürününün eskisinden daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum, ama tabi bilgisayar dünyasında işler öyle gitmiyor her zaman [:)] My Book World Edition'ın Gigabit Etherneti var, ancak evdeki sistemim bunu desteklemediğinden NetCenter'ı tercih etmek benim için çok da büyük bir sorun oluşturmayacak. Bu topicten de gördüğüm kadarıyla My Book World Edition çok da alınası bir ürün değil. Bu yüzden NetCenter'ı almayı düşünüyorum. Ancak yukarıdaki HDD kutularını kullanan arkadaşlar varsa izlenimlerini almak isterim. Benim için en ideal çözüm HDD kutusu + Seagate HDD almak olacak çünkü :)

ngc -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (9 Temmuz 2007; 21:38:15)

Merhabalar!

Ben de bugün bir adet WD My Book World Edition 500 GB aldım. Yaşadığın problemlerin hepsini yaşıyorum. Aslında forumlarda yazılan birçok şeyi okuduğum halde gidip yine de bu diski aldım. Çünkü 2 ay önce aldığım pro modelinden oldukça memnundum. Onunda çok gürültülü olduğunu söylediler. Çok ilginç, içini açıp baktım. O fan nerede bilemiyorum. Diskin içinde mi acaba. Çünkü fan falan yok! çıkan ses HDD den geliyor.

İkincisi, WD, Seagate ya da Maxtor dışında bir HDD ye para yatırmam. Hiçbirisinde beklediğim gibi bir ürün çıkmadı. Ha bir de 6 senedir desktopumun içinde bulunan WD halen tık demeden, çok ağır şartlar altında minimum hergün en az 8 saat çalışıyor. O nedenle bunu aldım.

WD'ın "my book" serisiyle ilgili çok fazla yazılıp çizildi. Sadece TR de değil tüm dünyada forumlarda kötü bahsediliyor. Benim aldığım bu model için ise çoooooooooooook yavaş dendi. Ki 100mbps hız HAKKATEN yavaş...

Ben de basit bir mantık kurup (ne kadar doğru tabi bilemiyorum ama...) 1000mbps hızında data transferi gerçekleştirebiliyorsa iş bitmiştir dedim. Sonuçta Firewire 800 den bile daha hızlı bir transfer diye düşündüm. Nitekim ev içindeki routerım wirelessda 54mbps ve LAN olarak da maksimum 100mbps bant genişliği verdiğinden, cihazın hız performansını bir türlü göremedim.

Benim merak ettiğim cihazı desktopa ya da laptopa direkt ethernet çıkışından nasıl bağlayacağım. Bendeki ethernet kablolarıyla denedim ama cihaza ağ adresi atanmadı. Acaba cross denilen kablolardan mı almam lazım? Realtek ethernet kartları 1000mbps data transferini destekliyor. O zaman cihazı PC ye direkt bağlayarak nasıl 1000mbps hızında veri transferi gerçekleştirebilirim?

Sanırım sen 1000mbps hızında transfer gerçekleştirmiştin. Nasıl bağlantı yaptın?

geronimo520 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (10 Temmuz 2007; 10:08:22)

quote:

Orjinalden alıntı: ngc

Merhabalar!

Ben de bugün bir adet WD My Book World Edition 500 GB aldım. Yaşadığın problemlerin hepsini yaşıyorum. Aslında forumlarda yazılan birçok şeyi okuduğum halde gidip yine de bu diski aldım. Çünkü 2 ay önce aldığım pro modelinden oldukça memnundum. Onunda çok gürültülü olduğunu söylediler. Çok ilginç, içini açıp baktım. O fan nerede bilemiyorum. Diskin içinde mi acaba. Çünkü fan falan yok! çıkan ses HDD den geliyor.

Fan sadece 1 TB olan My Booklarda var. Aslında gürültüyüde fan değil HD nin yarattığı titreşim çıkarıyor.

Böyle bir konunun açılması çok iyi olmuş, bende My Book World Edition almayı düşünüyorum ama henüz biryerde olumlu bir yazı görmediğm için kararsızım. Şuana kadar My Book Serisinden USB li, E-Sata lı ve Pro olan modellerini kullandım ısınmasını ve sesini saymazsak bir sorun çıkarmadılar şimdiye kadar.

caprica6 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (13 Temmuz 2007; 1:26:33)

Bende WD My Book Pro 500GB vardı. Tüm hayatımı -ambalajında yazdığı üzere "Put Your Life On It"- içine koydum. Diskin çeyreğini tüm projelerim, çalışmalarım, fotoğraflarım, müziklerim, videolarım ile doldurdum...

Sonra birgün, sabah mahmurluğuyla, Fujitsu Siemens Laptopun adaptör fişini diske takmış bulundum. Işıkları yandı ve söndü, bir daha da çalışmadı. "Korktuğum başıma gelmemiştir umarım!!" diyerek adaptörlerin bilgilerini karşılaştırdım. Laptopun adaptörünün 14V, zavallı WD'min ise 12V olduğunu görünce, gözlerim karardı. Tamamiyle dalgınlık işte...

Teknik servis, içini açamayacaklarını, açınca garanti kapsamı dışına çıkacağını, yerine sıfır ürün vereceklerini YA DA içini açıp şayet disk hasar görmemişse bilgilerimi 360 Dolar (diskin fiyatının bir buçuk katı.. bu arada...) gibi bir fiyata kurtarabileceklerini ve üstüne üstlük cihaz açıldığı için yerine de yeni bir disk veremeyeceklerini belirttiler. WD, Seagate ve diğerlerinin de garanti politikası tüm dünyada, external diskler için böyle işliyor. Hatta yurt dışında eğer diskiniz zarar görmüşse Data Recovery Centerlar (artık şirketleşmişler bi de...) datalarınızı kurtarmak için fahiş ücretler alarak sanırım cerrahi operasyon falan yapıyorlar. Türkiye şartlarında bir işadamı olmayan Ben'den istenen bu ücret, hayli yüksek. Biraz olsun donanım bilgim olduğunu düşünerek, diskimi geri aldım.

Datalarım hayati önem arz ettiği için, garanti hakkımdan feragat edip diski açtım. Fazla voltajdan diske zarar gelmemiştir, muhtemelen bir önlemini almışlardır. Sigorta falan varsa o yanmıştır ya da devre zarar görmüştür herhalde diye düşündüm. Bu konu uzmanlık alanım değil halbuki. Nitekim diskin ilk önce titreşimi absorbe etmek için tasarlanmış lastiğini çıkardım ve mandallarından zorlamayarak açtım. Bu arada tasarımcısını tebrik etmek isterim. vidasız stabil duran bir mekanizma tasarlamış. Sonra diskin data çıkışına metalik renkte bir bant yapıştırılmış. Eğer çıkarırsan Garanti dışı. Bantı yırttım WD Caviar modeli, bildiğimiz internal SATA diski vidalarından söktüm ve dektopa taktım. Tıpkı yıllardır kullandığım ve kapasite yetersizliğinden sattığım WD disklerim gibi tıkır tıkır çalışıyor. Tüm verilerim de içinde. 500GB internal hard diskim olmuş oldu.

Bu hafta ise bu hard diskte taşıdığım GB'larca veriyi, tüm hayatım olduğundan, sürekli Back Up yapmak için yeni bir 500GB external almaya karar verdim. Çok araştırdım, araştırmaktan yoruldum. Seagate ve WD dışında HDD almam. Yalnız istediğim HDD de ethernet bağlantısı olsun istedim. Bu sefer de gidip WD World Edition 500GB aldım. Çünkü istediğim özellikte 500GB, etherneti de olan ve uzaktan erişebileceğim, yerel ağımda da hızlı veri transferi yapabilecek başka bir çözüm bulamadım. İhtiyacımı karşılayabilecek ürün, Seagate'in Mirra Personal Server'ıydı. O da çok çok pahalı geldi. TR deki fiyatlarını bilemiyorum. Amazondan baktım. Seagate'in FreeAgent Pro'sunun TR'de 500GB'ı yok. Ethernet girişlisi de yok. Maxtorda da ethernet seçeneği var ama disk çok büyük. taşınabilir bir aygıt değil bence. Ben de WD aldım.

3 gündür kullanıyorum disk oldukça stabil çalışıyor. Çıkardığı ses, normal bir HDD'nin çıkardığıyla aynı, daha yüksek değil. Hatta Pro'dan sanki daha bir sessiz gibi geldi bana. Dün tüm diski BackUp yapması için bilgisayarı açık bıraktım, İşe gittim. Döndüğümde tüm gün açık kaldığından, sıcaktı. Ama el değmeyecek kadar değil. Yalnız normalde de HDD ler çok ısınıyor. Bunda bir anormallik yok bence. Masaüstünüzde kullandığınız internal HDD ye elinizi değemezsiniz. Metal tabakası çok sıcaktır. Bu ürünün aşırı sıcak olduğunu söylüyorlar, bana normal geldi, açıkçası. Bir yazılımla kaç derece olduğunu ölçmek lazım tabi.

Yalnız Mert'in söyledikleri sorunları ben de yaşıyorum. MioNET bende de sürekli çevrim dışı. Hatta yurt dışında da birçok insan aynı dertten muzdarip. Forumların içinde yüzecek vaktim olmadığından ben de bu soruna bir cevap bulamadım. İşletim sistemim Server Edit. değil. Ama sadece onunla çalışacak bir yazılım verilmesi çok absürd olurdu. O zaman linux ve Mac OS X de ne olacak. Bence Win Update ile ilgili olabilir. Ben en son java sürümünü kullanıyorum. Onda çalışmayacak da neyde çalışacak? Net ve protokoller konusunda uzman olmadığım için, bu sorunu çözebilecek arkadaşlar bir kaç fikir önerirlerse çok ikrama geçer diye düşünüyorum. Ama olur da çalıştırabilirsem, sizlerle vakit kaybetmeden paylaşacağım.

1 aylık deneme süresi olduğundan MioNET'e pek heveslenemedim. Beni ilgilendiren mevzu, 1000Mbps ile nasıl transfer gerçekleştireceğim. Sanırım bunun için HEM ETHERNET KARTINIZIN, HEM KABLONUZUN HEM DE MODEMİNİZİN YADA ROUTER, SWITCH' İNİZİN 1000Mbps yi desteklemesi gerekiyor. Öyle mi acaba? Diski doğrudan ethernet girişiyle bilgisayara bağladım, kartım 1000Mbps'yi desteklediği halde 100mbps transfer hızıyla dosyaları aktarabildim. Neden? Acaba kabloyla mı ilgili? Desktopa Bağladığımda, taskbarda 1Ghz bağlantı hızı gösteriyor, IP adresi atanıyor, ama transfer hızı 100Mbps gibi, çünkü USB den çok daha yavaş. Laptopa bağladığımda ise, Realtek Ethernet kartı bağlantı sorunu veriyor. Sarı ünlem işareti çıkıyor. Diski görmüyor. Neden? Acaba cross kablo mu almam gerekiyor. Paketten çıkan ethernet kablosunu kullanıyorum. Bu sorunlarımı gideremedim. Bunların dışında diskten çok memnunum.

GeorgianDancer -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Temmuz 2007; 2:55:46)

merhabalar. Ben laptopuma harici harddisk kutusunu taktığım zaman bilgisayar kapanıyor ve usb kablosu takılı olduğu sürece açılmıyor. usb 1.0 hub ile bağladığım zaman çalışıyor ama bu seferde transfer hızı çok yavaş oluyor, usb2.0 hub ile bağlayınca yine bilgisayar kapanıyor.[:)]

ben şimdi sizin tartıştığınız wd my book 500gb harddiskten almak istiyorum, aynı sorunu yine yaşarmıyım acaba? yardımcı olursanız sevinirim. iyi günler

caprica6 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (18 Temmuz 2007; 23:34:15)

Bizim tartıştığımız HDD "world edition". Yani sadece ethernet bağlantısıyla kullanabileceğin bir model Fakat yazdıklarından çıkardığım kadarıyla sana sana USB bağlantılı bir model lazım. Eğer network veya uzaktan erişim amaçlı kullanmayacaksan Seagate'in FreeAgent Pro serisini öneririm. eSATA ile 3Gbps, USB 2.0 ile 480Mbps hızında; ya da FreeAgent Desktop modelinde sadece USB 2.0 ile veri transferi gerçekleştirebilirsin. Ben, düşük kapasiteli FreeAgent Go serisinin tasarımını oldukça başarılı, masaüstü kullanım için üretilen yüksek kapasiteli serinin tasarımını başarısız buldum. Sadece dik kullanılabilen yatay kullanıma izin vermeyen bir formu var. Ama piyasada bulunan diğer modeller içinde en küçük external HDD'yi Seagate üretmiş gördüğüm kadarıyla. Eğer tasarımını beğendiysen Seagate al derim.

Yok ben WD alacağım dersen, "world edition" ile USB transferi gerçekleştiremezsin. My Book'un diğer modellerine bak.

USB sorununa gelince, bence USB driverında bir problem var. Ya da bilgisayardaki USB girişin 2.0 değil, ya da bilgisayarın, HDD kutusunu tanımıyor. Kutuda bir donanım problemi de olabilir tabii. Tahminlerim bunlar. Şayet her USB 2.0 cihazı taktığında problem yaşıyorsan, sorun bilgisayarındaki USB girişidir. Eğer sadece bu cihazı takınca oluyorsa, cihazda problem vardır gibi geliyor bana. Bu durumda WD da alsan Seagate de alsan bağlantıda sorun yaşamazsın herhalde.

caprica6 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (18 Temmuz 2007; 23:47:45)

Şayet diskleri dikey kullanmıyorsan titreşimi absorbe edecek bir çözüm önereceğim.

Ben yatay kullanıyorum ikisini de. diskin altına yumuşak bir silgiyi maket bıçağıyla 4 parçaya kesip köşelere yerleştirir, üzerine HDD yi koyarsan masa üzerinde oluşan ve titreşimden kaynaklanan sesin tamamı absorbe ediliyor. Sadece diskin sesini duyuyorsun ki bu ses tüm 3,5" harici disklerde zaten var [:'(]

quote:

Orjinalden alıntı: geronimo520

quote:

Orjinalden alıntı: ngc

Merhabalar!

Fan sadece 1 TB olan My Booklarda var. Aslında gürültüyüde fan değil HD nin yarattığı titreşim çıkarıyor.

Böyle bir konunun açılması çok iyi olmuş, bende My Book World Edition almayı düşünüyorum ama henüz biryerde olumlu bir yazı görmediğm için kararsızım. Şuana kadar My Book Serisinden USB li, E-Sata lı ve Pro olan modellerini kullandım ısınmasını ve sesini saymazsak bir sorun çıkarmadılar şimdiye kadar.

geronimo520 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (19 Temmuz 2007; 10:00:03)

quote:

Orjinalden alıntı: caprica6

Şayet diskleri dikey kullanmıyorsan titreşimi absorbe edecek bir çözüm önereceğim.

Ben yatay kullanıyorum ikisini de. diskin altına yumuşak bir silgiyi maket bıçağıyla 4 parçaya kesip köşelere yerleştirir, üzerine HDD yi koyarsan masa üzerinde oluşan ve titreşimden kaynaklanan sesin tamamı absorbe ediliyor. Sadece diskin sesini duyuyorsun ki bu ses tüm 3,5" harici disklerde zaten var [:'(]

Ben ses sorununu diskin altına eski mouse pad lerden koyarak çözdüm hani şu altı sünger üstü bez kaplı olanlardan daha şık bir çözüm oldu hemde dik kullanabiliyorum. Ayrıca ısınmalarını azlatmak içinde üzerine 4cm lik fan yarleştirdim. Yatay olark kullanmak sanki ısıyı artıracak gibi geldi bana.

caprica6 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (23 Temmuz 2007; 19:48:38)

Aldığım ürünü bugün geri götürüp verdim. Umarım değiştirirler. Arızası ya da herhangi bir sorunu yok. Eğer değiştirme imkanım olursa WD My Book Premium ES 500GB alacağım. Benim için önemli olan data transfer hızı yüksek ve network donanımlı bir ürün satın almaktı. Fakat TR de henüz böyle bir ürün satılmıyor. Daha doğrusu seçenek yok. İstediğim bu modelde ise tüm bilgisayarlarla iletişim imkanı veren 100Mbps den (WD World Edition) yaklaşık 5 kat daha hızlı 1 adet USB 2.0 ve çok yakın bir zamanda TR'de de seçim sebebi olacak 3Gbps hızında eSATA çıkışı bulunuyor. Umarım değiştirebilirim. Çünkü üründen memnun kalmadım ve tavsiye etmiyorum. Şöyle ki,

1. WD My Book World Edition ürününün 10/100/1000Mbps hızında data transferine olanak verdiği konfigürasyonunda yazıyor. Ama ben de dahil olmak üzere global forumlarda da okuduğum kadarıyla, bunu başarabilen çıkmamış. 10/100/1000Mbps özellikli bir ethernet switch ya da Gigabit Router'ınız varsa YA DA Bilgisayarınızın direkt ethernet çıkışına bağladığınızda, -ethernet kartınız destekliyorsa- saniyede 1Gb (1000Mb) veri transferi gerçekleştirebilmelisiniz, çünkü ürünün bunu desteklediği söyleniyor. Ben hepsini denedim. Hatta, CAT 5; CAT5E ve CAT6 ethernet kablolarıyla bağlantı kurdum. Sonuç: 6GB veriyi internal SATA2 HDD'den WD My Book World Edition'a 27 dakikada attı. Biryerde hata mı yapıyorum. Sanırım ben bu işi anlamıyorum diyerek satın aldığım yere kutusuna yerleştirip geri götürdüm. zaten hiç kullanamadım ve bütün aparatları olduğu gibi duruyordu. Kabloların plastik bağlarını dahi açmadım. Ne olur ne olmaz diye...

2. Ürünle birlikte gelen MioNET isimli yazılımı kurduğum halde sürekli Log Off görünüyorum. Bu program, networkünüze bağlı tüm bilgisayarları kapatıp, sadece diskinizi açık bırakıp, dünyanın neresine giderseniz gidin, diskinize ulaşma ve datalarınızda istediğiniz gibi değişiklik yapma hakkı veriyor. Yani yanınızda disk taşıma derdinden kurtuluyorsunuz. Ama dünyanın farklı bölgelerindeki bazı kullanıcılar gibi ben de bu programda LOG IN olmayı başaramadım. Mert de başaramamıştı. Diğer yandan programın deneme sürümü sadece 1 ay. sonrasında aylık abonelik ücreti var. farklı şehirlerden ve ülkelerden datalarınıza ulaşmak için aylık belli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Neden!?

3. WD My Book serisi 10 dakika işlem yapılmadığı zaman Stand By durumuna geçiyor. Elimde bulunan WD My Book Pro bu şekilde çalışıyor. Fakat World Edition 12 saat de açık kalsa kesinlikle dinlenme moduna geçmiyor. VE HALİYLE çok ısınıyor. Herhalde, Network üzerinde sürekli işlem yaptığınız bir disk olsa - ki NAS Hard diskler bu amaçla üretilirler- bu disk sıcaktan erir herhalde. [:)]

Bunların dışında networke girdiğinde çalışma ve iletişim konusunda sorunsuz çalışıyor. Transfer ve diğer işlemleri başarılı yapıyor. Basit Yerel Ağda kullanıma uygun. Cihaz ayarlarını explorerdan yapıyorsunuz. başarılı bir yazılımı var. Ayrıca tasarımı ---her ne kadar görece de olsa, bana göre...---yatay ve dikey kullanıma olanak verdiği için fonksiyonel.

Fakat performansı yüksek dosya transferlerine uygun değil, çok yavaş. Dinlenme modu bu cihazda bulunmuyor. Fakat kullanım kılavuzunda ışık sürekli yanıyorsa "A: cihaz açık; B: dinlenme modunda" demektir şeklinde bir ibare var. Fakat diğer forumlarda da bir iki kişi dinlenme modu olmadığını söylemiş. Ben de hiç dinlendiğini görmedim. Çok çalışıyor, ama verimsiz bir arı.[:)] Bu nedenlerle photoshop, max ve video montajı gibi özellikle kapasite ve hız isteyen kişilere bu diski önermiyorum. Ama My Book Pro'dan çok memnunum. 3 aydır bana mısın demedi. Bundan sonraki tercihimi de mutlaka eSATA çıkışı olan bir diskten yana kullanacağım. Size de USB 2.0 ve eSATA'yı birlikte barındıran bir seçeneğe yönelmenizi tavsiye ederim.

pcmavi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (27 Temmuz 2007; 21:42:24)

bu konun açılması çok iyi olmuş.Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Bende 500 Gb Mybook World Edition aldım , almamdaki sebep ise network destegi olmasıydı.Disk i açtım ve programını kurdum , kurarken internet bağlantısı olması gerekiyor çünkü bir acount oluşturuyor(başka yolu varnı bilmiyorum).eğer yoksa bana saçma geldi , net bağlantısı olmayan kullanamayackmı ? kurduktan sonra bir türlü cihazın içine giremedim.Mionet sürekli olarak offline olarak gözüktü.içinden çıkan kablo denedim bir türlü ip atayamadı ve sınırlı bağlantı hatası verdi.WD nin Türkiye distrübütorüne götürdüm diski . disk bozuk dediler . ama disk gayet normal çalışıyodu en azından disklerin dönmesi filan normaldi.Sonuç olarak diski iade etmek zorunda kaldım. Bu diskten once WD 350 Gb NetCenter almıştım ve mükemmel bir performans sergileyerek takır takır çalışıyor.NetCenter lerin üretimi neden bitmiş hala anlamış değilim.hem kurulumu hem yazılımı cok kullanışlı.tam olarak WD World Edition un çözümü nedir ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

ayarsiz -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (7 Ağustos 2007; 3:35:07)

quote:

Bizim tartıştığımız HDD "world edition". Yani sadece ethernet bağlantısıyla kullanabileceğin bir model Fakat yazdıklarından çıkardığım kadarıyla sana sana USB bağlantılı bir model lazım.
...
Yok ben WD alacağım dersen, "world edition" ile USB transferi gerçekleştiremezsin. My Book'un diğer modellerine bak.
...

Hocam WD World Edition 500GB ürününün gerçekten USB arabirimi yok mu? Resmi sitesindeki resimlerde ethernet girişinin hemen üzerinde sanki var gibi gözüküyor. Buradan bakabilirsin. Kafam karıştı. [sm=dontknow.gif]

caprica6 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (7 Ağustos 2007; 4:20:47)

quote:

Orjinalden alıntı: ayarsiz

quote:

Bizim tartıştığımız HDD "world edition". Yani sadece ethernet bağlantısıyla kullanabileceğin bir model Fakat yazdıklarından çıkardığım kadarıyla sana sana USB bağlantılı bir model lazım.
...
...

Hocam WD World Edition 500GB ürününün gerçekten USB arabirimi yok mu? Resmi sitesindeki resimlerde ethernet girişinin hemen üzerinde sanki var gibi gözüküyor. Buradan bakabilirsin. Kafam karıştı. [sm=dontknow.gif]

Hayır, malesef yok. Arkasında bulunan giriş USB-B girişi. yani USB, Firewire gibi gelişmiş bir bağlantı değil. İllaki bi taraf farklı olmak zorunda. Bir taraf A diğer taraf B girişi oluyor hep. Bu üründe B tipi giriş var. O da Evdeki Yerel Ağa bir disk daha bağlamak için yapılmış. Yani 500GB USB çıkışlı bir diskin daha varsa bu cihaza takarak Ağ üzerinde toplam 1TB kapasiteye sahip olabilirsin. Başka bir işe yaramıyor. Zaten USB 2.0 olan ürünlere bakarsan bu cihazın arkasındaki çıkıştan farklı olduklarını görürsün. Buradaki USB, GİRİŞ. ÇIKIŞ DEĞİL. Üfff keşke bir USB 2.0 bir de e-SATA çıkışı olsaydı yaa, iyi bir alet olurdu işte.

Ben, USB printerımı bağlasam acaba Ağa bağlanırmı diye denedim, ama nafile. Print server özelliği yok tabi. Şansımı denemekle yetindim. [sm=icon_smile_sad.gif]

baypink -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (11 Ağustos 2007; 13:07:00)

selamlar, ben de bugun bir wd my book aliyordum ki "nicin usb yerine networkden baglamayayim?" diye sordum kendi kendime. bundan 1 sene kadar once network diskleri arastirirken yine wd' nin bir urununu incelemistim. o zaman ki hizni begenemdigim icin almaktan vazgecmis ve 2 adet usb mybook pro almistim. aradan 1 sene gectigi icin herhalde yenilikler vardir dedim ve az daha world edition' i aliyordum ki buradaki yazilari okudum. bunun uzeine gecen sene de baktigim ama fiyatini yuksek buldugum bir urunu ve gecenlerde kesfettigim bir urunu sizlere sorayim dedim.
1- bir tanesi freecom isimli bir firmanin urunu. sitesi yerine amazon.co.uk' den daha ucuza alabiliyoruz su an icin.
http://www.amazon.co.uk/Freecom-STORAGE-GATEWAY-Wireless-Network/dp/B000HDUKAU

2- digeri ise usb disklerimizi networkumuze sokabilmek icin bir aparat. uretici firma ise linksys
http://www-tr.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=TR%2FLayout&cid=1152745530570&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=3057060889B07

acep bu urunler hakkinda bilgisi ya da deneyimi olan var mi?

rsezer -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Ağustos 2007; 0:53:18)

Wd my book aldım bende,

10/100/1000 mbit arabirim olmasına rağmen, cihazı 1 mbit kullanabiliyorum. Sisteme rt210 üzerinden dahil ettim, xp ağ aygıtları arasında bir köprü kurdu ve hızı 1 mbit, bir türlü değiştiremedim, kaldıramadım, silemedim. Bu nedenlede cihaz 1 mbit hız üzerinden çalışıyor, performans usb 1.1 hızında gibi.

Internet le Bilgisayarım arasında Internet Ağ Geçidi kurulmuş durumda, bunu değiştiremiyorum, çaresini bilen var mı ?

obenturk -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Ağustos 2007; 9:09:42)

Bende WD MYbook World cüler arasına katıldım. Forumlarda hızının yavaş olmasından bahsedilse bile şu an en uygun fiyatlı olanı olduğundan bostancı vatan bilgisayardan 317 ytl 12 taksile aldım.

Yazma hızı 4.83 mb/s
Okuma hızı 5.76 mb/s

olarak görünüyor bende. US robotics 5463 wireles router ve kablo modem ile kullanıyorum. WD anywhere access i kapattım ve windows tan map network drive ile Z: sürücüsü olarak kullanıyorum. Windows XP home, Vista 64bit home premium ile sorunsuz kullanabiliyorum.

Tüm divx arşivimi attım yaklaşık 300 gb (neredeyse 1 gün sürdü :) ) aynı anda hem desktoptan hemde laptop ile wireless olarak film izleyebiliyorum takılma olmadan.

Cihazı Gbit ethernet ile denemedim ama çok birşey değişeceğini sanmıyorum. Zaten 100mbit i bile %50 verimle kullanabiliyor.

Üründen hız konusunda birşey beklemeyin, 2 yada daha çok bilgisayar sahibi olanlar için ve bilgisayardan bağımsız depolama isteyenler için çok güzel bir alet.

WD hackleme için bir site buldum belki işine yarayan olur. http://martin.hinner.info/mybook/

obenturk -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Ağustos 2007; 18:58:55)

Arkadaşlar bu WD ye linux için olan emule yükleyip bilgisayardan bağımsız çalıştırmak istiyorum. Download için bilgisayarın açık kalmasına gerek kalmıcak böylelikle... Büyük ihtimalle yapılabilir ama nasıl yapılır beni aşar :) nette araştırdım ama bulamadım...

WANZER -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (18 Ağustos 2007; 12:48:19)

bende wd mybook pro 500 aldım ve fakat sinir oldum bir türlü ağda gözükmüyor usb 2.0 ile bağlı oldugu bilgisayar sadeceonu görüyor tüm paylaşımların yapılmış olmasına rağmen bu kadar nazlanması insanı deli ediyor.bunu nasıl diğer bilgisayarların görmesini sağlıcam bilemiyorum açıkcası şu an verdiğim paraya pek değmedi.

rehayurdakul -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (20 Ağustos 2007; 19:55:18)

Selamlar,
size yardimi olur mu bilmem ama cihazi goremeyince soyle yaptim...

1. DHCP server'dan cihazin ip numarasini buldum
2. browser ile cihaza baglanarak butun ayarlari bu HTML onyuzden gerceklestirdim
3. herhangi bir sekilde kullanmak istedigim de KESiNLiKLE MIONet'i kullanamadigimdan (herkes gibi) , my computer'dan MAP Drive (\\cihazinIPAdresi\shareAdi) ile yapiyorum..

selamlar,reha

ibr_dmz -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (21 Ağustos 2007; 0:00:18)

arkadaşlar ben cumartesı aldım ve içine işletım sıstemı kurmaya çalıştım ne xp pro ne xp home ne vista ne de pardus kurabıldım acaba bunlara işletım sıstemı kurulmuyo mu yok sa benımkımı arızalı

obenturk -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (21 Ağustos 2007; 9:00:53)

zaten içinde işletim sistemi yüklü olduğundan işletim sistemi kurulmuyor cihaza... Ayrıca USB bağlantısı bilgisayar için değil USB flash disk yada USB HDD takmak için kullanılıyor. Bilgisyara bağlantı sadece ethernet yolu ile yapılıyor...

ibr_dmz -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (21 Ağustos 2007; 23:46:23)

arkadaşım ben işletım sıstemıderken şu nıyetle aldımm işine xp ya da vısta kuracam ben yok ken bağlıolmayacak sistemımı annemlerın saldırısıncden korıcam onu soruyorum normal bır har ddısk gobo xp kurabılırmıyım?

eros_1983 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (8 Eylül 2007; 10:20:22)

Merhaba,

WD My Book World Edition II 1 TB aldim, ancak hdd i bilgisayarda goremedim. Bilkent universitesinin aginda kullanicam bu hdd i. Yurt odamda IP leri farkli olan 2 eternet kablosu var. Birini pc ye digerini HDD e bagladigimda ve windows un search kisminda hdd i arattigimda hdd i agda paylasima acilan bilgisayar gibi algiliyor ve hdd in icine girebiliyorum, dosya kaydedebiliyor ve bunu kullanabiliyorum ancak "bilgisayarim" kisminda driver olarak goremiyorum. Mionet anywhere access programina log in oldugumda ise hdd i hic goremiyorum. Simdi size sormak istedigim sey benim bu hdd i kullanabilmem icin odamda bir ag kurmam mi gerekiyor? yani bunun icinde "router, eternet switch yada hub" olmasimi lazim? Bunlardan biri lazim ise eger bunlardan hangisi minimum masrafla benim sorunumu halleder? Sadece bilkentin agini kullanarak bu hdd i kullanamazmiyim? Tesekkurler...

Razorback -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (9 Eylül 2007; 16:48:23)

Size yardımcı olamicam ama si bana yardımcı olabilirsiniz belki....

Acaba WD'nin 320 veya 500 gblik 16mb önbellekli ve 7200rpmli modellerinin usb2.0 ve esata aktarım hızları hakkında bilginiz var mı?

Yani saniyede kaç mb transfer ediyorlar? hemn usb2.0 hemde esata olarak soruyorum...

Teşekkürler...

eros_1983 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (10 Eylül 2007; 9:22:17)

quote:

Orjinalden alıntı: Razorback

Size yardımcı olamicam ama si bana yardımcı olabilirsiniz belki....

Acaba WD'nin 320 veya 500 gblik 16mb önbellekli ve 7200rpmli modellerinin usb2.0 ve esata aktarım hızları hakkında bilginiz var mı?

Yani saniyede kaç mb transfer ediyorlar? hemn usb2.0 hemde esata olarak soruyorum...

Teşekkürler...

My Book Premium ES Edition' in sadece 320 GB lik modeli var, donus hizi ve cache bellek belirtmemis ancak aktarim hizlari soyle:

eSATA: Serial Bus Transfer Rate (eSATA): 3 Gb/s (Max)

USB 2.0: Serial Bus Transfer Rate (USB 2.0): 480 Mbits/s (Max)

Daha detayli bilgi icin bu adrese bakabilirsin: http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=276

Razorback -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (11 Eylül 2007; 15:41:26)

o mana da sormadım arkadaşım.. yani alıp evinde kullanan ve test yapmış birisinden duymak istiyorum...

Merzah -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (12 Eylül 2007; 0:45:17)

Bende 250 gb lık modeli var MyBook Premium firewire lısı usb den yavaş tabi ama firewire dan son derece hızlı usb nin dört katı.sessiz ve serin çalışan bir disk gayet memnunum fakat bana yetmiyor artık 500 lük almayı planlıyorum aynı marka ve modelin.

baybarsturan -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (25 Eylül 2007; 3:53:50)

Arkadaşlar Lütfen yardımcı olabilirmisiniz bana kafayı yemek üzereyim artık.
WD MyBook World Edition I - 500 GB external network hdd satın aldım.
Güçlü bir laptopum var. WinXP Home kullanıyorum. Sorunsuz ve en son driverlar yüklü ayrıca tamamen windows/microsoft update yapılmış durumda.
My Book'u kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi yükledim. Kurulum tamamlandıktan sonra mionet yazılımı çalıştığında OFFLINE olarak başlıyor. Nerdeyse 2 hafta kadar uğraştım. WD support ve mionet ile yazıştım onların önerilerini uyguladım. Interneti araştırdım bulabildiğim her bilgiyi değerlendirdim. Hatta windows xp home'u hard diskime format atarak tekrar kurdum ama ne teknik destekten gelen bilgiler ve ayarlamalar ne de diğer kaynaklar ve kendi denemelerim sonucunda bir türlü online olamadım. Kısaca hiç online olamadım anlayacağınız.
Bilgisayarım ağ komşularında mybookumu görüyor içine dosyalara ulaşabiliyorum, istediğim sürücü harfine map yapabiliyorum, web interface menüsüne ulaşabiliyorum ama bir türlü online olamıyorum. Mionet web sitesinden bağlanmayı denedim ama sonuç değişmedi. Ne yaparsam yapayım olmadı. Bende ürünü sorun açıklamasıyla beraber aldığım vatan bilgisayara geri gönderdim. Onlarda yetkili servise gönderdiler. Aradan tam 1 ay geçti ve bana kargoyla bu ürünün sıfır açılmamış yenisi gönderildi. Yanındaki bilgi kağıdında tek yazan ürün yenisiyle değiştirilmiştir diye bir not vardı. Büyük bir heyecanla sıfır gelen ürünü laptopuma kurdum ve sonuç yine aynı OFFLINE. Ben bu ürünü uzaktan istediğim yerden bağlanıp dosyalarıma ulaşabileyim diye aldım ve kısaca eğer online olamassam bağlantı sağlayamayacağım ve dosyalarıma uzaktan ulaşamaacağım. Böyle olacağını bilseydim en azından pro versiyonunu alır bu kadar uğraşmazdım. Vatan bilgisayar satıcı olduğu için bu konuda yardımcı olamıyor. Mionet ve WD desteği yetersiz kalıyor ve bağlantı sorununa bir çözüm bulamadılar. Tek umudum bu ürünü kullanan ve online olmayı başarabilen siz arkadaşlarda. Eğer online olarak bu ürünü kullanan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsun bana. Bu ürünü 3 farklı donanımlı xp yüklü bağımsız laptopda ve 1 adet xp yüklü bağımsız masaüstü bilgisayarda denedim. Ve sonuç yine aynı OFFLINE. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

obenturk -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (25 Eylül 2007; 8:56:55)

Mionet kullanmaktan vazgeç sorunlu bir program. Mybook içine ftp server yükleyip sorunsuz şekilde kullanabilirsin...

http://forum.donanimhaber.com/m_17876059/tm.htm

Bu konuda programların nasıl yüklendiğini açıkladım.

Buradan da ftp server programını indirebilirsiniz ancak SSH desteğini etkinleştirmeniz lazım...

http://martin.hinner.info/mybook/packages.php

t1470258 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (30 Ekim 2007; 19:48:47)

caprica6'e:

- Keske actigin WD hdd'yi fotograflayip forum ile paylassaydin, guzel bir makale olurdu... ;-)

- Gigabit ethernet icin destek konusunda haklisin. Network uzerindeki en az hizi elde edeceginden; Network Kartininda (PC), Network Switch'ininde (Gigabit ADSL Router Turkiye'de yok; cozum ADSL Router+Gigabit Switch), Kablolamaninda (CAT6) Gigabit destekli olmasi lazim...

- Hiz ile ilgili olarak; 6GB/27dk = 3.7MB/s gibi bir hiz elde etmissin. Yorum Linki'ne bakarsan oradaki arkadasta Gigabit icin WD'ye telefon edip sorunca maksimum 3-4MB/s (24-32Mbit/s) hiz elde edilebilecegini ogrenmis. Sanirim Gigabit kelimesi sadece fiyat arttirmak icin...

- Hiz ile ilgili bir baska konu ise baglanti USB (480Mb/s), Firewire (400/800Mb/s) veya NAS (100/1000Mb/s) diye okuyup buradaki teorik hizlarin aynen elde edilebilecegini ummamak lazim. Seagate sitesinde urettigi modeller icin hem baglanti tip hizlarini hem de gercege yakin hizlarini PDF'ler ile bildiriyor. WD'de boyle birsey bulamadim...

geronimo520'ye:

- Isi gidermek icin yuzey arttirmak lazim oldugundan yatay pozisyonda masaya yapisik vb. kullanimlar hdd'nin isisini arttirir (Cuzi de olabilir, fazla da). Yatay icin caprica6'in onerdigi gibi silgiden birkac noktadan ayak vb. gibi bir cozum olabilir...

WD almak amacli gezinirken okudugum mesajlardan cikarttigim, rehayurdakul ve obenturk nick'li arkadaslarimizdan guzel oneri ve methodlar gelmis. Okudukca goruluyorki WD iyi olmasina ragmen Gigabit'i elerseniz NAS'li harici kutu+dahili hdd'de iyi bir cozum olabilir...

paylaştıkça çoğal... -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (23 Kasım 2007; 18:11:14)

dostlar bende bu cihazı 1 ay önce aldım 1 aydan beri ittire kaktıra kullanıyodum...Makinamda 2003 server kurulu gigabith ethernet ve edimax 1 gb lik swich aldım.ama performansı aynı nasıl lahana nasıl perhiz anlamadım...bütün eipkmanlar 1 gb ama bağlantı hala 100 mb ayarında 4.4 gb dvd yi taşıma sı 13 dakikadan aşağı değil ...mioneti kulllanmak ticari bi amaçtır diye net üzerinden arayüzüne ulaştım orayı karıştır burayı karışttır derken makinaya galiba format gibi bişi attım...şu anda sayfasında progress formatting yazıyo du ki son anda iptal edince format işleminide yapamadı galiba...şu anda makinanın içinde ne kadar veri var göremiyorum..sitessindeki açıklamasında 5 saat sürer daha sonra açılır yazıyo ama 1 gün oldu hala aynı uyarı var ve elimdeki bütün filmler dosyalarım ailevi resimlerim gitmiş durumda...ne yapabilirim acaba varmı bi bilgisi olan..yoksa garantisi bozulması pahasına içini açıp recovery yapmayı falan düşünüyorum...yardımı olabilecek varmı...

sendorm -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (23 Kasım 2007; 18:57:44)

Arkadaşlar size şu siteyi önereceğim.

http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_nas/Itemid,190/chart,13/

Dünyadaki tüm nasları incelemişler nerede ise. Malesef WD mybook gayet son sıralarda yer alıyor. Verdiğim linkte 1gb eternet ile bağlandığında WD'nin verdiği okuma hızını da görebiliyorsunuz. Ortalama 6.1MB/s gibi bir değer var. Buradaki arkadaşların yaşayarak gördükleri ile yakın.

yani sorun ne bağlantıda, ne de sizde. Aletin kendisinde. 100Mbit eternetle bağladığınızda bu değer biraz daha düşüyor ve 5.7MB/s gibi oluyor.

Siteden başka bir ayrıntı da aktarmak istiyorum kendi kendinize yaptığınız NAS server 1gbit eternet altında 35MB/s gibi bir okuma hızı vadediyor.

Kendi kurduğunuz NAS da aslında PIII ayarında eski bir bilgisayara NAS için özel tasarlanmış linux distrosu(FreeNAS (unix) Clarkconnect gibi) ve 1gbitlik eternet kartı kullanmaktan ibaret.

Nasıl yapılacağı şurada anlatılmakta. http://www.smallnetbuilder.com/content/view/27962/77/

Dileyen pci raid kartı takarak bu NAS serverine raid desteği de verebilir. Tabi bu performanstan ziyade RAID 1 vasıtası ile güvenilirliği arttırmak için yapılıyor.

NetteTek -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (23 Kasım 2007; 23:40:43)

WD My Book Premium Edition 500 GB iki gün önce Hb dan satın aldım aleti usb den takıp çalıştırdım. daha Bismillah demeden dosya sistemi göçtü. hızlı biçimlendirip tekrar denedim üç beş bişeyler yedekledim sorun olmadı. sonra cihazı başka makinye taktm oradan bişeyler yükledim bir iki uğraştı ama sonuçta yüklendi. Tekrar LapTop uma bağladığımda dosya sistemi bozuk gözüküyor. sürücüyü ne açıyor nede donanımı güvenle kaldırabiliyorum. Şimdi ise HDDyi ikiye bölüp dosya sistemlerini ve ayırma birimlerini değiştirip biçimlendiriyorum. umarım düzelir.

mecachrome -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (2 Aralık 2007; 0:49:31)

bahsettiğin problemleri ben de yaşıyorum sorunu çözebildin mi diski bölümlere ayırmak işe yaradı mı ?

ilkersorar -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (3 Aralık 2007; 10:35:04)

Merhaba; Bendede WD 500gb Pre. ES ve WD 120 Passport var.
Ürün Xp ve vistada sorunsuz çalışıyor. Ancak server 2003 kurulu makinemde görünüyor ancak explorerda görünmüyor. Aygıt yöneticisinde harici depolama olarak var. WD 500 gb premium Es ve wd 120 gb passport var. İkisinide görmüyor.
Sistemim şu: Sapphire 690g anakart+Amd 4200 cpu +3 gb ram+ samsung 250gb sata2 hdd bu kadarı yeterli sanırım. bu sisteme xp kuruluyken hiç bir sorunum olmadı. Aklıma ilk gelen USBden düşük voltaj gelmesi olabilirmi dedim o zaman xp de çalışmazdı. Geriyede bir tek SERVER 2003 den kaynaklanan bir sıkıntı olabileceği. Servis pack 1 ve 2 de yüklü.

max975 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (3 Aralık 2007; 10:39:12)

Ben de kullanıyorum ama dediğiniz gibi sorunları yaşamdım ama ben sadece bilgilerimi yükleyip diğer programları pek kullanmıyorum.

teknick -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (10 Aralık 2007; 14:39:56)

quote:

Orjinalden alıntı: obenturk

Arkadaşlar bu WD ye linux için olan emule yükleyip bilgisayardan bağımsız çalıştırmak istiyorum. Download için bilgisayarın açık kalmasına gerek kalmıcak böylelikle... Büyük ihtimalle yapılabilir ama nasıl yapılır beni aşar :) nette araştırdım ama bulamadım...

Bu mümkün bu harddiskler bir nevi sunucu olarak çalışırlar sizde bu sunculara bağlanarak verilerinize ulaşırsınız. doğal olarak içlerinde bu işlemleri yapmaları için bir işlemci ve işletim sistemi mevcut tabi bunlar minimize edilmiş durumdalar. işlemcisi arm9 olarak bilinmekte. Detaylı bilgi ve uygulaması http://forum.p-c-l-a-b-s.gen.tr/index.php?showtopic=88601 adresinde anlatılmış durumda.

cemtokgoz -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (12 Aralık 2007; 16:36:27)

MErhaba herkese,

BEnde my book premium 1 TB aldım almaz olaydım başıma inanılmaz büyük iş açtı.

Cİhazı 1.5 ay önce aldım kullanırken aniden klasöre giriş hatası verdi ve girmedi.Sora başka klasörü denedim ondada hata verdi.Sora kapadım açtım bu sefer hard diske giremedim.Format istedi.İçindede 200 gb'lık şirket şahsi dosyalar filmler ve videolarım var.Servise gönderdim bana ahlaksız herifler veri garantisi veriyor üstelik bu bir back up ünitesi değil diyo.

E madem bu verileri saklamıcak ne işe yarıyor bu cihaz?

Verileri nasıl kurtarabilirim bilgisi olan var mı?

Cihaz şu an serviste format atmamaları için uyardım.Cihazı servisten geri iade almayı düşünüyorum.

Siz bana ne önerirsiniz?

tarikaltuncu -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (13 Aralık 2007; 17:30:05)

arkadaşlar bende world edition 500gb lık harddisk almayı düşünüyordum ama yorumlarınız sayesinde vazgeçtim...gigabit ethernet yazınca veri aktarımı hızlı olacak sanıyordum ama değerleri görünce ne kadar yanlış olduğunu anladım.
bende sizlere bir iki soru soracağım.

*her türlü harici diskler içinde hiç biri normal SATA dahili harddisk hızına ulaşamazmı?örneği benim notebookumda WD 250 gb 5400 rpm harddisk var ben çok memnunum.ortalama okuma hızı 40-50 mbps arası.bu aletler 7200 rpm olmasına rağmen nasıl bukadar düşük değerler alıyorlar anlayamıyorum.Her türlü arabiirmle olabilir harici disklerde ulaşılan en yüksek hız nedir hangi firma?

*ben alacağım diski 3 bilgisayarda kullanacağım.
-birinde usb2.0 bile yok.sanırım usb1.1.ethernet kartı dandik 100mbps olduğu yazan ama 10 bile olduğunu sanmadığım bir kart ama bu pc ile çok işim yok.
-biri fujitsu siemens notebook 1gbps ethernet,firewire ve usb2.0 destekli.
-sonuncusu acer 5920 1gbps ethernet, firewire ve usb2.0 destekli.
benim asıl amacım alacağım harddiski zyxel wireless g modemime takıp genel olarak kablosuz bağlanmak ama format öncesi yedeklerde direk 1gbps bağlayıp hızlı veri aktarmak...ama sanırım bundan vazgeçebilirim...usb veya firewire ile modemi işe karıştırmayabilirim...
Bana önerebileceğiniz en performanslı harddisk hangisi?e-sata dışında tüm arabirimlerde olabilir...ama ethernet olmayacaksa 1 usb mutlaka olmalı...

NOT:daha önce acer ile FS yi ethernet ile bağlayıp 40 gb kadar veri yedeklemiştim.1gbps lik bağlantı kurmuş ve 50-60 dakikada işimi halletmiştim...WD ninde bu performansı verebileceğini sanıyordum ama hayal kırıklığına uğradım...Önerdiğiniz modelde ethernet olması benim için iyi olacaktır...
uzun süredir araştırmama rağmen bir karar veremedim.Ay sonuna kadar birşey almaya mecburum.
Teşekkürler

boylum -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Aralık 2007; 9:42:35)

My book World Ed. 500 gb aldım. Sorum şu:
Evde Vista yüklü desktop ve xp yüklü Laptop var.
My book u, wireless modeme ethernetten bağladım Vista gördü. Fakat xp yüklü laptop ne wireless nede direl ethernetten görmüyor.
Laptop ve Desktop birbirini görüyor fakat laptop mybook u görmüyor sadece desktop görüyor.
Desktop tan wireless olarak dosya attım evet çok yavaş (usr 125 mps bağlantısı 7.5 gb HD bir film 45 dakika sürdü.)
Acaba kabloyla hızlanırmı?
Direk firefoxtan adresle giriş illaki kendi programınımı gerektiriyor?

Slaughter -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (16 Aralık 2007; 19:15:17)

500gb World Edition WD external hdd Aldım..Ürün Bana Gelmesiyle Şu Sorunlar gozume carptı;

Hdd'yi Ethernet Girişinden bilgisayarıma bagladım fakat ip almada problem yasıyorum..

8 gb'lık veriyi 13 dakikada attı..Yani Hdd'de bi yawaslık soz konusu..Bu yawaslıgı nasıl giderebilriim?

İşin ilginç yanı; hdd İp alamadıgı halde yani sınırlı baglantı dedigi halde;hdd'nin içine girip dosya transferi yapabiliyorsun?bunu anlyabilmiş deilim...

yAnlıs Okumadıysam herkes bu makinanın içinde Linux yüklü demiş ama bu makinada linux yüklü deil eger yanlıs bilmiosam..Windows NT 4.9 Yüklü bu makinada..Yani NT bize Kullanımı kısıtlıyor..Bunu nasıl giderebiliriz:)

AriStiD -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (19 Aralık 2007; 14:56:55)

Pazartesi günü My book world 1tb aldım, almadan önce bu yazılan sorunları okumuştum, kullanış amacım mybook ile internete çıkmak olmadığı için halen usb modem kullanmaktayım, mybook'u bilerek aldım işim gereği, cihaz yanında 1 metrelik cat5-e kablo ile birlikte geldi, ben direk bilgisayarımdan cihaza giriş yapacağım için bir tane cross kablo hazırlamıştım, switch alıncada kullanmak için bir tanede standart cat5-e kablo hazırlamıştım.

mybook u önce cross kablo ile bilgisayarıma direk olarak bağladım, okuduğum yazılardan anladığım kadarıyla cd kurulumu mionet bilnemmesi yüzünden sorunlu olduğunu gördüğüm için, internet explorer'dan "mybookworld" girdisini yazarak alete eriştim. ağ komşularındada direk aletin içine girebiliyordum, bu arada bağlantı simgesinde 1gbps hız göstermesine rağmen mybook ip alamıyordu ve bağlantı yok gözüküyordu. network config ayarlarından önce aleti auto ayarladım, bilgisayarı tekrar başlattım gene aynı olay, bu sefer kendim ip girdim tekrar başlattım bu seferde alete ulaşamadım, mybook'u kapattım, arka reset düğmesine basılı tutarak mybook u açtım, tekrar görebiliyordum cihazı ama değişen bir şey yoktu.

2. gün
evden getirdiğim 4 port onixon adsl modemi bilgisayara taktım (standart cat5-e kablosu) ama sadece router görevi görsün diye, çünkü halen usb den kullandığım modem ile internete erişiyordum. hiç bir ayar yapmadan mybooktan çıkan lan kablosunu (standart cat5-e kablosu) onixon modeme taktım. Windows xp yi açtım, onixon modem mybook'uma ip vermişti. Fakat bağlantı simgesinde 100mbps hız gösteriyordu, modem'e explorerdan bağlandım, ordada lan kısmında 100mbps yazısını gördüm.

3.gün modemi aradan çıkarmak zorundaydım çünkü 100mbps hız ile sınırlandırıyordu beni, ya bir dhcp server kurmak gerikoyor sanırım yada bilgisayara ve mybook a ipleri el ile verecektim. dhcp server olayı zor geldi, bende bilgisayarım denetim masası ağ kısmından lan kartının tcip ayarlarından ip 192.168.16.11 diye ip verdim, alt ağ maskesi otomatik geldi, varsayılan ağ geçidine 192.168.1.1 yazdım, gelişmişe tıklayıp varsayılan ağ geçitlerinde ekle dedim 192.168.1.1 yazdım.
Mybook'a http den bağlanıp network config de manuel'i seçtip, ip adresi olarak 192.168.1.12 yazdım, ileri dedim, varsayılan ağ geçidinede 192.168.1.1 yazdım ve makineyi resetledim.

windows açıldığında Yerel ağ bağlantım hız 1.0 gbps olarak gözüküyor ve ip olarak benim verdiğim ip i almıştı. Ama ben dosya transfer hızında bir değişiklik göremedim, sanırım çok fazla bir hız beklemeyeceğiz bu mybook'tan, ben cat6 kablo ve edimax 1000mbit switch ile deniyeceğim. Benim yaptığım yöntem yanlış olabilir bir ağ uzmanına danışmadan kafamdan hiç bir bilgi olmadan yaptım ben ayarları. Genede yardımcı olur sanırım sizlere.
Benim görüşüme göre alet üstüne yazmak için yavaş ama yazdığımız bilgiyi geri alırken bu hız biraz artıyor. Benim şu an için ihtiyaçlarıma cevap veren bir alet

kullandığım kablo standart bağlanmış 6 metrelik cat5-e

4-5 tane Clone Cd image dosyasını Mybook içine attım, clone cd'den 800 mb'lık image dosyasını cd'ye yazdırmaya başladım sonuçlar ise şöyle:
Ortalama hız: 3681Kbytes/s (20.92)
Yazma hızı: 24x
işlem süresi: 03:49
normal hdd'lerimden yazdırdığım zaman bu süre daha da düşük oluyor ama o kadar fazla bir etkisi olmadı bana. yani ortalama belki 20 saniye geç yazdırmıştır.

dvd sonucu ise 3gb lık dvd yi 4x ile
09:35 sürdü. Normalde 8 Dakikaydı.

birde bu sonuçları cat6 kablo ve 1000mbit switch ile denemek istiyorum fark varmı görmek için ama sanırım pek bir şey değişmez.

Tofan1975 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (31 Aralık 2007; 20:43:12)

sorun yaşayanlar buraya bi göz atmanızı tavsiye ederim ...

Hacking Western Digital MyBook

MrPerFormance -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (1 Ocak 2008; 21:49:27)

aynı diskten bende aldım aynı sorunları bende yaşıyorum.mionet i daha çalıştırmadım fakat veri aktarım hızına gelince içler acısı.232 gb lik imaj arşivimi kopyalayayım dedim 14 saatte kopyalıyor.wd bunu neden düşünmüyor onu anlamış değilim.kardeşimin bilgisayarı ile arada modem swich olmadan gigabit bağlantı kurduk ve aktarım hızı 45 mb/sn idi.bu external diskte veri aktarım hzının düşük olması büyük kayıp wd nin buna çare bulması gerekiyor.birde mionet in kullanabilen varsa nasıl ayarları yapılıyor ve uzaktan bağlanma nasıl oluyor resimli olarak paylaşabilirmi.

ZuCChiNi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (2 Ocak 2008; 23:33:52)

Mesajların tamamını okudum. Problemler genelde aynı. Bu da sorunların WD'kaynaklandığını gösteriyor.
WD almaktaki amacım elimdeki arşivi depolamak ve ileride almayı düşündüğüm ethernet bağlanntısı olan
bir uydu alıcı, sinema sistemi veya dvd oynatıcı ile arşivime erişmekti.
Ürünün özellikleirni tam olarak bilmediğimden hem USB protunun hem de ethernet olması tercih sebebimdi.
Ancak USB portunun başka bir cihaz takmak için olduğunu sonradan öğrendim.
Herkes gibi ben de MioNET'ten hiç bir şey anlamadım. Cihazı ilk taktığımda kurmuştum; ama bilgisayara
yeniden sistem yüklediğimde kurmadım. Cihazı ilk bağladığımda IP adresi ile erişemedim. Araştırmalarım
sonunda resetleyerek HTTP bağlantısı kurabildim. Şu anda sadece Total Commander ile ağ komşularından
erişip içine dosya atıyor ya da siliyorum. Hız sorunu herkeste olduğu gibi bende de var. 4 protlu Airties
modeme bağladığım için sözde varolan 1 Gbit hızdan faydalanamıyorum. 80 GB veriyi 3-4 saat gibi bir sürede
kopyalayabiliyor. @AriStiD arkadaşın anlattığı gibi yapmayı düşünüyorum; ancak bu sefer de modem
bağlantısını kesmem gerek. Anakartımda onboard 1 Gbit ethernet portu var. Acaba 1 Gbit ethernet kartı
taksam bununla bağlanabilir miyim? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Bu arada PCLabs'ta ve Hardwaremania'da okuduğum bir habere göre WD MyBook World Edition'a mp3 ve
DivX kopyalamak yasakmış. Bu dosyala riçin DRM koruması konmuş. Yabancı kaynaklarda da yazıyor.
Ne kadar dorğu bilemiyorum; ama okuyunca ürperdim. Dünyanın parasını veriyorsunuz ve hiç bir işinize yaramıyor.
Şu ana kadar başıma böyle bir şey gelmedi. İnşaallah gelmez. Ha sabit diskler yanmış ha DRM lisansı konmuş.

Konuyla ilgili başka bir mesaja yazdığım mesajı bilgi olarak alıntılamak istiyorum.
WD'yi aldığım günlerde ürün hakkında bilgi sahibi olmadan yazmıştım.
Sonradan içinde bir işletim sistemi olduğunu ve FAT32 ya da NTFS'e çevrilemeyeceğini öğrendim.

quote:

Orjinalden alıntı: ZuCChiNi

Araştırmadan 500 YTL'ye bir World Edition II 1TB aldım.
Film arşivimi saklamak, kolayca erişmek ve de USB destekli DVD player'da izlemek içindi.
Şu anda sadece ağdan bağlanabiliyorum.
Anlatılanlara bakılırsa asıl amacımda kullanamayacağım.
USB bağlantısının bilgisayara bağlamak için değil, bağlanmak için olduğunu söylemiş @paylaştıkça çoğal... arkadaş.
Bunu açıklarsa sevinirim.

Kafama takılan bir-kaç konu var.
Geldiği gibi mi kullanmalıyım? Yani Linux partitionlu. O zaman DVD player'ım diski asla göremez.
Ağda mı kullanmalıyım yoksa -eğer bağlanabiliyorsam- USB ile mi kullanayım?
USB ile denedim; ama bağlanamadım.
FAT32 mi NTFS mi kararsızlığında kalmayacağım. Ama bu biçimlere karar vermeli miyim?
Çünkü eğer linux parititionu daha avantajlı ise olduğu gibi kullanmakta fayda var.
NTFS ya da FAT32'ye nasıl çevireceğim de bir muamma. Hadi bunlardan birine karar verdim,
nasıl yapacağım bunu?

Kafamdaki bu kurtçuklar yeterince büyük. Bu kurtçukları yok etmeme yardım ederseniz
sevinirim.
Yoksa başka bir ürünle değiştirsem mi?

calculus -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (4 Ocak 2008; 1:58:06)

Beyler bilgiler için çok teşekkürler hepinize. Benim kullandığım harici disk 1 yıl öncealdığım 80GB lıkWD passport. 2.ayında sık sık takılma yaptığı için değişime yolladım.Yenisi geldi ve memnunum.Cepte taşınan çok pratik bir alet.Bugün alsam aynısının 160 MB lığını alırdım.

Yanlız elimdeki film,program arşivleri ve bazı mesleki datalar için çok daha geniş yere ihtiyacım var. Bunu için de WD MyBook serisinden 500 GB lık bir modeli almayı düşünüyorum. Benim için önemli olan hızlı veri alışverişi ve pratik kullanım.

Burada yazılanlardan çıkardığım sonuç :

-Şimdilik eternet bağlantılı bir model alınmaması,
-USB ve firewire bağlantısını olması,
-Açma-Kapama düğmesinin olması,
-Ara yazılımsız,kurulumsuz, tak/kullan cinsi bir ürün olması.
-500 GB kapasiteli ama yukarıdaki özellikler olmayacağından ucuz olması.

Evet, o zaman hangi WD li almalıyım?

Önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

calculus -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (4 Ocak 2008; 17:42:55)

Saatlerce uzun uzun yazı döşenen arkadaşlar!!

Üstteki basit bir soruya cevap almaya çalışıyorum?
Deneyimlerinize göre tavsiyenizi yazarsanız memnun olurum.

ZuCChiNi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (4 Ocak 2008; 19:15:42)

Konu biraz ihmal ediliyor galiba

quote:

Orjinalden alıntı: calculus
....
-Şimdilik eternet bağlantılı bir model alınmaması,
-USB ve firewire bağlantısını olması,
-Açma-Kapama düğmesinin olması,
-Ara yazılımsız,kurulumsuz, tak/kullan cinsi bir ürün olması.
-500 GB kapasiteli ama yukarıdaki özellikler olmayacağından ucuz olması.

Evet, o zaman hangi WD li almalıyım?

Önerilerinize ihtiyaç duyuyorum.

1- Alırken Ethernet bağlantısı tercih sebebim olmuştu; ancak hız konusunda
problem yaşayacağımı tahmin etmiyordum. Yine de ileriye dönük düşünerek
Ethernet bağlantılı bir model alırdım. Web'den erişim, ethernet bağlantılı
diğer cihazlarla iletişim gibi özelliklerini göz önüne alıyorum.
2- Ethernet ile birlikte USB ve firewire da olsa çok iyi olurdu. Maalesef hepsini
bir arada vermektense ayrı ayrı satmayı uygun görüyorlar nedense.
3- WD MyBook WE 2'de bir düğme var; ama kapatıyor mu, uyku moduna mı
geçiriyor tam anlamadım. İşim bittiğinde düğeye bastıktan sonra adaptör
kablosunu çekiyorum.
4- Yukarıdaki mesajımda da bahsettiğim gibi şu anda Total Commander ile
dosya transferi yapıyorum. Ağ komşularından da yapılabilir.
5- Kapasite konusunda ise ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur.

Bunları öneri değil de fikirlerimi paylaşmak için yazdım.
Faydası olursa ne alâ.

calculus -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (5 Ocak 2008; 3:42:57)

ZuCChiNi arkadaşa teşekkürler.

WD in passport dışındaki ürünlerini almama kararı verdim.
Hele ki ethernetli modelleri asla düşünmemek gerekiyor.
Servislerin ahlaksızlığı ayrı bir konu.
İnsanlar veri depolamak,backup yapmak için WD alacaklar ama
güvenemiyecekler.Daha doğrusu bozuk ve problemli malları bizlere
itekleyip elimizde kalınca "Verileri kurtarmak" için ayrıca para ödeyeceğiz öyle mi?
Resmen çakallık bu. İşte bu tavırla WD almayı boykot ediyorum.

Artık Seagate'i araştıracağım.

kaygisiz -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (7 Ocak 2008; 23:16:33)

750 GB Western Dijital My Book Ediion Bir disk aldim. Masa ustu bilgisayarima diski yaninda verilen eternet kablosu araciligiyla abgladim sanki baska bilgisyara baglanirmiscasina gordu diski vede direk network baglantilarinin altindan diski gordum evde dosya dahi aktardim.

Ayni sekilde diski bu seferde laptop bilisayarima bagladim. AMD Atlon xp 2800 islemcili 728 MB Ramli usb 1.0 destegi var vede 10/100 eterneti var. Bu oellikteki laptobuma diek eternetten bagladigimda diski gormeyi gectim networkte ip bile alamadi.

Bu sorunun nedeni nedir vede nasil cozebilirim?

ZuCChiNi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (14 Ocak 2008; 0:17:42)

WD MyBook'u Airties modemin portuna takıyorum ve oradan erişebiliyorum.
Bilgisayarımda onboard ağ kartının dışında bir adet de Gigabit ağ kartı takılı.
Şimdi bu cihazın gigabit hızından nasıl faydalanabilirim?
@AriStiD'in yaptıklarından yola çıkarak biraz uğraştım; ama olmadı.
MyBook'u ikinci ağ kartına taktım, IP verdim, cross kablo, düz kablo denedim
olmadı. İki ağ kartını kullanarak ikisine (hem modeme hem de MyBook'a)
erişebilmek istiyorum. Bu konuda yardım rica ediyorum.
İkisine birden olmazsa ayrı ayrı da olsa nasıl halledebilirim?
Çünkü mevcut hızı çok yavaş.

getz_crdi88 -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Ocak 2008; 20:22:05)

Arkadaslar bende mybook world edition aldım fakat kullanamıyorum bu urun nasıl calıstırılıyor bı arkadas yardımcı olursa sevınırım dırek notebookuma baglayabılıyormuyum??? işletim sistemim xp home şimdiden teşekkurler

ZuCChiNi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (15 Ocak 2008; 20:30:34)

MyBook'unu ağ kablosu ile direkt notebook'una ya da arada switch-router varsa bunlara takman yeterli.
Ağdan görecektir.
Önceki mesajları okursan daha ayrıntılı blgi sahibi ıkursun

quote:

Orjinalden alıntı: getz_crdi88

Arkadaslar bende mybook world edition aldım fakat kullanamıyorum bu urun nasıl calıstırılıyor bı arkadas yardımcı olursa sevınırım dırek notebookuma baglayabılıyormuyum??? işletim sistemim xp home şimdiden teşekkurler

AriStiD -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (16 Ocak 2008; 14:41:32)

quote:

Orjinalden alıntı: ZuCChiNi

WD MyBook'u Airties modemin portuna takıyorum ve oradan erişebiliyorum.
Bilgisayarımda onboard ağ kartının dışında bir adet de Gigabit ağ kartı takılı.
Şimdi bu cihazın gigabit hızından nasıl faydalanabilirim?
@AriStiD'in yaptıklarından yola çıkarak biraz uğraştım; ama olmadı.
MyBook'u ikinci ağ kartına taktım, IP verdim, cross kablo, düz kablo denedim
olmadı. İki ağ kartını kullanarak ikisine (hem modeme hem de MyBook'a)
erişebilmek istiyorum. Bu konuda yardım rica ediyorum.
İkisine birden olmazsa ayrı ayrı da olsa nasıl halledebilirim?
Çünkü mevcut hızı çok yavaş.

Work

iki ethernet kartını ağ bağlantılarından köprüle

my book'a manuel ip ver

bu ip verirken köprünün local ipsini dikkate alarak ver.

genelde ilk ethernetin modeme bağlı olan yerel ipsi modeme bağlı olarak oluşacaktır. ikinci ethernetin ipsi ise köprüleme sonucu birinci ethernetin local ipsini alack sende modeme göre ip vereceksin
örnek olark

modeme ulaşım ip :10.0.0.2 ise

bilgisayarın ipsi:10.0.0.3 veya 255 kadar olan bir ip
Alt ağ geçidi:255.0.0.0
Varsayılan:10.0.0.2

sende my book'a
ise
10.0.0.4
255.0.0.0
10.0.0.2

yaptığın zaman büyük ihtimal olacaktır.

"Gbox_paylasim" adlı kullanıcıdan alıntı yapılmıştır.

Birde world serisi diskleri harici external diskler gibi düşünmemek gerekiyor, Bu ürün internetten bilgilerinize ulaşmak için dizayn edilmiş ve ağ'a bağladığınız 2. bir pc gibi düşünebilirsiniz. bir external kutu 800/mb veri transferi yapabilir ancak mybookworld'un yaptığını yapamaz, hız için farklı veriyolu kullanan external hdd kutuları seçilebilir, içinde gelen Mionet yazılımının sadece 1 ayı ücretsiz, forum içinde başka bir post'ta "obenturk" arkadasın belirttiği yollar ile ftp erişimi sağlanabilmektedir. Daha önce evde ağ kurup 2 bilgisayarı birbirine bağladı iseniz, yada ağ üstünden dosya kopyaladıysanız performansını bilirsiniz, Doğru ayarlar yapıldıktan sonra Mybookworld'un ağ üzerindeki hızı oldukça yeterli seviyededir ve tabiki usb ve benzeri daha hızlı bir external kutu ile bu hızı karşılaştırmamak gerekir.

El_domingo -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (17 Ocak 2008; 16:47:17)

bende ethernet bağlantısından dolayı bu urunu almayı dusunuyordum.....ancak bu yazıları okuduktan sonra vazgeçtim....onun yerine usb çıkışı olan bi router alıp harddiski ona bağlamayı düşünüyorum...düşündüğüm router ın link i aşağıda... bukonuda yorumlarınızı bekliyorum.....?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=45&productid=bd70936

ZuCChiNi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (20 Ocak 2008; 0:43:32)

Teşekkürler @AriStiD
Yazdıklarını deneyeceğim.

----------

20.01.2008
@AriStiD'in dediği gibi iki bağlantıyı seçerek sağ tıkladım ve menüden "bağlantıları köprüle" yi seçerek köprüledim.
Cross kablo ile bilgisayardaki ikinci ethernet kartına taktım
Başka bir ayar yapmama gerek kalmadı.
Daha önceden MyBook'a 192.168.2.22 ip vermiş ve varsayılan ağ geçidini 192.168.2.1 şeklinde ayarlamıştım.

Orcunsau -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (25 Ocak 2008; 12:49:20)

Bu cihazın arkasındaki usb portu harddiske başka bir cihaz bağlamak için mi?

ZuCChiNi -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (31 Ocak 2008; 14:54:27)

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Bu cihazın arkasındaki usb portu harddiske başka bir cihaz bağlamak için mi?

Evet, öyleymiş.
Henüz deneme imkânım olmadı; ama ben de merak etmiştim.
Bana verdikleri cevap da aynı şekildeydi: "Cihazın arkasındaki usb portu harddiske başka bir cihaz bağlamak içindir."

dikdik_s -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (2 Şubat 2008; 1:14:58)

WD uzaktan programı vasıtasıyla ulaşamamakla alakalı

Arkadaslar, madem bir IP veriyorsunuz kendi networkunuz icinde, buna uzaktan ulasabilmeniz icin modeminizin bir portunu acmanız lazım bence.
Neden: Guvenlik kamera kuran bir firmanın ortagı olarak, network ulasımlı harici kamera kayıt cihazlarımız var. Aynı WD diskler gibi ethernetten baglanıyorsunuz. Ev veya ofis icinde dahili networkten baglanmakta sorun yok. Ama programı vasıtası ile dısarıdan baglanmaya calısırsanız baglanmıyor. İllaki modem ayarlarında NAT>>Virtual Settings ve cihazın IP si ne ise ve hangi portları kullanıyorsa onları açmalısınız. Bu WD diskin kullandıgı bir veya daha fazla port olmalı bunları bence bulmak lazım ve modemden acmalısınız.

Ne dersiniz??

olcayozz -> Cevap: Western Digital My Book World Edition SORUN YASAYANLAR BURAYA (10 Şubat 2008; 14:18:38)

arkadaslar bende wd 500 gb world edition almayı dusunuyordum gerci alternatif bulamassam hala dusunuyorum
butun yazdiklarinizi okudum. bu urunu benim icin cekici kılan, evde robotics 9108 marka modem kullanıyorum ve bu urunu ethernet baglantisi sayesinde modemime baglayıp aynı anda hem dizustu hemde masaustu bilgisayarim icin kullanilabilir halde tutabilirim sanirim sonra icine ftp programi kurup net uzerindende surekli kullanilabilir kılmakta guzel birsey benim icin fakat okuduklarim urun adına pek hoş şeyler degildi oncelikle şunuda belirtiyim benim için hız cok buyuk bi problem degil kaldıki cogunlukla wireless uzerinden kullanmayı dusunuyorum ama gerektigi durumda USB baglantısını kullanirim diye dusunuyordum burda gordum ki usb baglantisida bu amacla yapilmamis.
bu durumda bana onerebiliceginiz bu urune yakın bi baska urun varmi cok aradim bu urun icin fiyatlarda gayet iyi yada harici kutu alıp 500 gblik bi urun yapmaya kalksam?

benim icin onemli olan yukarıda bahsettigim gibi network'e bir depo kazandirabilmek fakat herhangi bir teknik sebepten icindeki verileri kaybetmek istemem (bikac arkadasimizin basina gelmis beni encok korkutan bu)
not:modemimde usb print server ozelligi var bu ozellik sayesinde usb baglantili bi urunu de networke kazandirabilirmiyim?

firewire yada e sata baglantilar suan icin bana uzak secenekkler USB2.0 yada ethernet istiyorum

yorumlarınız ve gorusleriniz icin simdiden tesekkur ederim arkadaslar..

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.047363