Şimdi Ara

## Intel'den Core 2 Duo İşlemcilere Yeni Fiyat İndirimi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
7.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'den Core 2 Duo İşlemcilere Yeni Fiyat İndirimi ##


    Gelin hep birlikte var olan durumu bir gözden geçirelim. Bilindiği gibi 9 Nisan'da AMD'nin yaptığı %40'u bulan fiyat indirimlerinden hemen sonra Intel de rakibini takiben 22 Nisan'da hemen hemen aynı oranlarda fiyat indirimine gitmişti. Yeni nesil işlemcilerini henüz çıkaramayan ve son gelen haberlere göre bir süre daha çıkarması pek mümkün olmayan AMD'nin yeni fiyat indirimlerine gideceği de zaten uzun süredir biliniyordu.

    AMD, 9 Temmuz'da yeni bir fiyat indirimine gitmeyi planlıyor. Firma'nın yapacağı fiyat indirimi çift çekirdekli X2 modellerine yönelik olacak ve fiyatları %20 düşecek. Peki Intel ne yapacak derseniz AMD'ye cevap olarak 22 Temmuz'da da Intel fiyat indirimine gidecek ve iki firma bize Nisan ayında yaşadıklarımızı tekrarlatacak. Intel'in gideceği fiyat indirmi ise 4 çekirdekli işlemcilere yönelik olacak ve ilk bilgilere göre Core 2 Quad 6600 işlemcisinin fiyatı 300$'ın da altına yaklaşık 260-270$ sevşyesine kadar düşecek. Bu noktada bir detayı daha belirtmekte yarar var, Intel fiyat indirimleri ile beraber büyük ihtimalle yine aynı gün içerisinde 1333MHz fsb'ye sahip yeni Core 2 işlemcilerini de duyurmuş olacak.

    Evet Intel 22 Temmuz'da 4 çekirdekli işlemcilerine yönelik indirim uygulamasını yapacak ama asıl merak edilen konu çift çekirdekli Core 2 Duo işlemcilerin fiyatlarında ne zaman bir indirim olacağı. Zira hem 4 çekirdekli işlemcilerin fiyatlarının 266$'a kadar düşmesi hemde 1333MHz fsb'ye sahip Core 2 Duo E6x50 serisi işlemcilerin pazara sunulmuş olması mevcut ürün gamında yer alan çift çekirdekli Core 2 Duo işlemcileri ikinci plana itecek gibi gözüküyor.

    Fiyat indirimine yönelik her zaman olduğu gibi ilk müjdeli haber yine Donanım Haber farkıyla verelim. Kulağımıza fısıldanan son bilgilere göre Intel, çift çekirdekli mevcut Core 2 Duo işlemciler için çok büyük bir ihtimalle Eylül ayında (2 Eylül) yeni bir fiyat indirimine gidiyor. Yapılacak fiyat indirim oranlarının ise %24 ile %32 arasında olması bekleniyor.

    Anlayacağınız Intel Temmuz ve Eylül aylaında yeni fiyat indirimlerine gidiyor. Temmuz ayında AMD'nin indirimine cevap vererek 4 çekirdekli işlemcisinin fiyatını 266$'a kadar düşürecek olan Intel, Eylül ayında ki bu ay önemli zira AMD yeni nesil işlemcilerinin ilk örneklerini çok büyük bir ihtimalle Eylül ayında pazara sunuacak gibi görünüyor, yeni bir fiyat indirimine giderek AMD'yi iyiden iyiye köşeye sıkıştırmaya çalışacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 13 Haziran 2007; 9:23:42 >







  • İyi rekabet kızışıyor.
  • Yaw keşke daha erken yapsalardı işlemci almam kazım yakın zamanda
    Pentium D ile mutlu mesut bir beraberliğimiz yok ne yazık ki.
    AMD yi bitirme operasyonu desek daha iyi bu indirimlere.
    Bilgiler için çok sağol fx57.Gönül ister 4 çekirdek ama neyse...
  • AMD ne yapıyor?
  • İnsin insin
    Ama birde eskiyi getir yeniyi götür kampanyası olsa daha iyi olur
  • İntel Eylül deki indirimi AMD yi köşeye sıkıştırmak için mi yoksa eylülde yiyeceği darbeyi anladı da ondan mı tekrar indireme gidecekİki ay içinde iki kez indirim size mantıklı geliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 13 Haziran 2007; 10:13:29 >
  • Şu meşhur 22 temmuzu beklemekten artık çıldırıcam. güle eğlene alıp 1 sene sonra ne kazık yedim diyecem onuda biliyorum:)

    4çekirdekli işlemcilerin ilkiyle en güçlü 2çekirdeklinin performans farkını çok merak ediyorum belki siz yazarsınız. Ufak fark varsa belkide 2duo alırım.
  • AMD 4 Haziran da Opteron ailesine indirim yapacaktı göya opteron 170 alayım diye heveslenmiştim akabinde ...

    Aynı gün gigatek in stoklarında ki Opteron 170 ler kalktı daha sonra ise DFS de gördüm Opteron 170 i hala fiyatı aynı AMD s939 u bi anda unuttu nedense ?

    İntel de aynı şekilde galeyana gelir gibi ikincinin arkasından üçüncü indirimi dayıyor parası kıt olana yaramıyor ki bunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SrTeXa -- 13 Haziran 2007; 9:59:15 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cryofnightmare

    İyi rekabet kızışıyor.


    açık söylemek gerekirse ben ortada rekabet göremiyorum amd hala core2 ye gerçek anlamda cevap vermiş sürekli fiyat kırarakda birşey olacak değil eğer böyle giderse intel bu pazarda tekel olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 13 Haziran 2007; 10:06:27 >
  • İntel 22 Temmuz'dan sonra işlemcileri kurtarmak için bu indirime gitti.
  • Arkadaşlar aslında bu hakkaten korkulacak birşey ama yapabileceğimiz birşey yok.israile para akıtma kaynağını iyi buldular.yahudiler yakında işlemci pazarında (ki bu gerçekten çok büyük bir pazar) tek olacaklar.Sonrasında bırakın indirimi 3 kuruşu 300 kuruşa satar bunlar.Japon abilerimiz bişeyler yapsalar keşke amerikan-yahudilere.
    Keşke ülkemizin bi işlemcisi olsa yavaşda olsa alırım stabil olmasada alırım
  • intel şu an için rakipsiz olmasına rağmen üstüste indirim kararları alıyor, benim bundan çıkardığım sonuş AMD'nin yeni işlemcileri gerçekten de intele %40-50 fark atacak, intel'i phenom korkusu fena sarmış...
  • E6x50 serisi işlemciler ne zaman gelecek acaba tr'ye ?
  • tüm bunlar AMD nin sayesinde oluyor. Ya AMD olmasaydı? İnanın bu fiyatlar bu kadar olmazdı
  • Bide düşünsenize 2 işlemci markası daha olsaydı aynı platformu kullanan lga 775 anakart değiştirmene gerek kalmadan hemde.Piyasada bu şekilde 4 firma bile olsa o zaman seyreyleyin gümbürtüyü seyreyleyin
  • intel durmuyor amd sayıklıyorr
  • temmuz temmuz dedim bide eylül indirimleri çıktı hiç yoktan 2 ay daha bekle vall indirim yaptıkları için nerdeyse inteli kınıyacam şaka şaka ohhhhhhhhhh insin insin ama iyi insin haa
  • Daha çok varmış ya.Ben sabredemiycem zate E4300 alıp overclockla keyfime bakıcam inşallah.
  • q6600 ün fiyatı gerçekten çok makul bir seviyey inicek. ama dersane okul arasında mekik dokuyacağım için anca 2 sene sonra yeni bir bilgisayar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pyschoo

    intel durmuyor amd sayıklıyorr


    +1
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.