Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: End Of Life(Made By Erozbey)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Oyun] >> Pc Oyunları >> FPS/TPS >> Cevap: End Of Life(Made By Erozbey) Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
venom800

Sisteme Gözat

15 Haziran 2007; 11:53:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler çok uzatmamak lazım aslında bu konuyu bazı söylenenlere hak veriyorum ama bazı söylenenler de pek doğru değil. Öncelikle çoğu arkadaşın dediği gibi oyun yaptım diyebilmek için yazılım bilgisi ve grafik bilgisine ihtiyaç vardır 3d max vb programlar da ustalaşmak gerekir ve programlama dili olan C++ bilmek gerekir ama bunlar da yetmez tabi hayal dünyanız geniş olmalı. Basit grafiklere sahip bir oyun yapmış olsanız bile orjinal bir fikire sahip ise çok zevkli olabilir. Bir kaç örnek vermek gerekirse bunların en meşhuru tetrisdir Bu oyunda grafiğin hiçbir önemi yoktur ve bu oyunu oynayan grafikleri iyi olup olmamasına aldırmaz çünkü oyunun öyle bir oynanışı vardır ki oynayanı saatlerce kendine bağlayabilir Şimdi bu nokta da @erozbey90 arkadaşımıza katılıyorum ama dediğim gibi ben oyun yaptım demek için yukarıda saydıklarımın siz de bulunması lazım en azından hepsinden belli bir derece olmalı ki oyun yapımının nasıl bir iş olduğunu anlayın. Fps Creator gibi piyasada bulunan bir çok hazır grafik motoru, fizik motoru ve modellere sahip programlar var bunlar amatör olarak bu işle ilgilenen veya kendini geliştirmek isteyen yapımcı adaylarını işe alıştırmaya yarayan biraz olsun hayal dünyalarını geliştiren fazla uğraşılmadan da olsa ortaya bir şeyler çıkarmalarını sağlayan motive edici programlardır tabi siz eğer max biliyorsanız bu programın içinde ki hazır nesneleri kullanmak zorunda da değilsiniz programın sağladığı esnekliklerden birisi de kendi modellerinizi programa aktarabilmenizdir Eğer böyle yaparsanız biraz daha uğraşmış olursunuz ve kendinizi geliştirmiş olursunuz. Şimdi burada oluşan gerginliğin sebebi @erozbey90 arkadaşın sanki her şeyini kendi yapmış gibi tanıttığı oyunudur. Bakın kimsenin hevesini kırmak niyetinde değilim bende bu işin içindeyim hatta bu güne kadar ufak çapta denemelerim oldu ama hiçbir zaman çok ciddi bir şey yapıyormuş gibi davranmadım büyük sözler söylemedim hatta burada bile bahsetmemişimdir ama ciddi anlamda bir projeye başladığım an tabiki siz dostların fikirlerini alacağım ama Fps creator tarzı hazır programlarla yapılmış denemeleri ciddi oyun denemesi diye burada abartmanın anlamı pek yok bunlar alıştırmadır sizin için, yapın tabiki bende yapıyorum ama bu yaptığınız ufak çapta ki oyun ile kendinizi kandırmayın eğer gerçeği bilirseniz sorun yok ama siz gerçeği reddedip bu tür hazır programlarla yaptığınız projeleri çok ciddi bir şey yapmış gibi etrafa anlatırsanız işin içinde olanlar size tepki gösterir. Sizi cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum çünkü çok zor bir işin içine girmeyi düşünüyorsunuz bu bir başlangıçtır bu yaptığınız ufak projenin çok büyük bir anlamı olamayabilir size para da kazandırmayabilir ama ileride gerçekten bir oyun yapımcısı olmak gibi bir düşünceniz varsa en azından bir başlangıç yapmış oldunuz ama düşünceleriniz bu tarz programlarla sınırlı kalırsa o zaman kendinizi kandırmaktan başka bir şey yapmamış olursunuz size tavsiyem bu konularda mütevazi olun ve sabırlı olun gerisi yavaş yavaş gelir

YOLDAN ÇEKİLİN MUTLAK GÜÇ GELİYOR!!!
fifo

15 Haziran 2007; 12:03:18 

Bunla yapılan oyun ancak kişisel eğlence maksatlı olur. Oyun programlamayla ilgili herhangi birşey öğrenemezsiniz. Ama yinede emeğe saygı

erozbey90
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Haziran 2007; 12:26:08 

ben birşey demiyorum bir oyun yapmayı bilemeyenlr bile var ve 2-3 yazılım biliyor diye biryeri kalkıyor isterse oda programla yapsın ikimiz karşılaştıralım kiminkisi daha iyiymiş o gözükür ve ben ilk türk fps yaptım demedim yapıyorum dedim eğer varsa gösterin bana adam akıllı...sadece 1-2 çokbilmişin çıakrttığı salkça birşey...
Börtü
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Haziran 2007; 12:47:08 

quote:

Orjinalden alıntı: YaK ®

işte "program" (oyun) içi ss ler

bakın 2. deki gibi sol taraftan eşya tipini seçiyoruz. (doors, characters (kapılar, karakterler) gibi) sonra 2. resimdeki mesela doktor modelini seçtik den sonra 1. resimdeki gibi sahnemize yerleştiriyoruz. sizce bunu 7 yaşındaki çocuk yapamaz mı?

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ufaltılmış ön izleme resmi

Teknik gerektiriyor bu işler program dili bilsek bile oyun yapamayız bu programla çok karışık çok
erozbey90
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Haziran 2007; 14:26:12 

ben birşey demiyorum yazacağımı ben orada yazdım bana göre bu bir oyun ve ben sonuna kadar gidecem eğer çok kolaysa sizde yapın görelim
YaK ®

15 Haziran 2007; 14:36:19 

quote:

Orjinalden alıntı: erozbey90

ben birşey demiyorum yazacağımı ben orada yazdım bana göre bu bir oyun ve ben sonuna kadar gidecem eğer çok kolaysa sizde yapın görelim

arkadaşım ilk sayfaya resim attım ya. yaptım bitane

erozbey90
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Haziran 2007; 15:12:29 

koysana linkini konusunu söle bilelim bizde
BaYDoGaN
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 2 günü kaldı.

15 Haziran 2007; 15:19:43 

harika ya
YaK ®

15 Haziran 2007; 15:24:38 

arkadaşım silmişler mesajımı. ilk sayfada vardı ss leri

bidaha atıyım

HRNclk777

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Haziran 2007; 15:37:45 

Arkadaşlar nacizane fikrimi söyliyim;
bölüm tasarımlarını yaparken half-life 1 den ilham almayı unutmayın

erozbey90
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

15 Haziran 2007; 15:55:10 

oradan alacağımı sanmam ben kafamdaki haritayı çizecem
YaK ®

15 Haziran 2007; 16:14:24 

quote:

Orjinalden alıntı: HRNclk777

Arkadaşlar nacizane fikrimi söyliyim;
bölüm tasarımlarını yaparken half-life 1 den ilham almayı unutmayın

yok bakmayın böyle benim resim attığıma ben bunu dk da örnek olarak yaptım. Yani gerçekten "oyun yapmıyorum"(bölüm hazırlamıorum )
kendimiz avutmaya hiç niyetim yok

BlackF!Re

Sisteme Gözat

15 Haziran 2007; 16:20:22 

erozbey ha gayret yarbay olmana az kaldı şaka bi yana demo ne zaman cıkikiyo demo

Playing: Half life 1, Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead

Waiting: Half Life 2 episode Three
devilcnr

15 Haziran 2007; 16:21:52 

quote:

Orjinalden alıntı: erozbey90

@Yak yapmış işte 5dk da Çalışmalarınızda kolay gelsin

l E6750 C2D 2,66@3.95 l CORSAIR - 2x1 GB DUAL DDR2 800@1186 l
YaK ®

15 Haziran 2007; 16:27:14 

http://www.youtube.com/results?search_type=search_videos&search_query=fps%20creator&search_sort=relevance&search_category=0&search=Search&v=&page=4

sayfalar sırasıyla bakın. sonra ömrünüz yeterse kaç tane var böyle oyun sayın. vay be kaç tane game maker varmış dünyada ben bu topici gördükten sonra köylü mehmet ağa bile game maker ım dese hiç şaşırmam artık

::Battousai::

15 Haziran 2007; 16:43:47 

Dostum seni anlıyorum çoğu kişi yapmaya kalkışmadığı hâlde sen böyle bir oyun yapmaya çalışmışsın ama bir otur ciddi ciddi düşün bu oyun vakit geçirmek için oynamaktan öte gidebilir mi? Ss lere baktığımda bile sadece git&vur türü bir oyun olduğunu rahatlıkla anlayabiliyorum. Eğer Metal Gear Solid gibi güzel bir hikayesi ve oynanışı olursa grafiğin önemi yok tabii ki ama silahları ortamı sen çizmediğin sürece, müzikleriyle her şeyiyle tam olarak yapma