ben 2 pc yi aracı olmadan ethernet kartlarına düz kablo çekerekte bağlantı sağlıyorum. oyun aktarım vs herşey normal işliyor. cross kablo straight kablo diyip milletin kafasını karıştırmaya ne gerek var?? ahkam kesmek gibi olmasında düz kabloyu 2 pc ye takıp ıp ayarlarını girince çatır çatır anlaşıyo bilgisayarlar. hal böyleyken cross kabloyu neden tınayım? veri aktarım hızı mı farkediyor? düz kablo ile de performans gayet iyi aslında. cevabını bekliyorum. tşk..
yazdıkların için çok sağol. ben iki masaüstü bilgisayarını hubyoluyla bağlamak istiyorum fakatbirinde vista diğerinde de xp var ve vista olan xp deki dosyaları görebiliyor fakat xp vistadaki dosyaları göremiyor. bu sorunun sebebi nedir
geçen gün bu konuda yardım istemiştim bir bilen yok mu bu konuda yardım edebilmek için ?
Ben, manevî miras olarak hiç bir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen eremediğimizi fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir.
"BU ÜLKE BATININ EMPERYALİZMİNDEN ,DOĞUNUNDAN VİCDAN SÖMÜRÜSÜNDEN KURTULURSA ANCAK O ZAMAN AYDINLIK GÜNLERE KAVUŞUR"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK LGR400_14.1"notebook:(W.Vista ultimate+pardus2008+windowsperfectxp+Ubuntu 8.04&Aircrack)2gb+120hdd
ben 2 pc yi aracı olmadan ethernet kartlarına düz kablo çekerekte bağlantı sağlıyorum. oyun aktarım vs herşey normal işliyor. cross kablo straight kablo diyip milletin kafasını karıştırmaya ne gerek var?? ahkam kesmek gibi olmasında düz kabloyu 2 pc ye takıp ıp ayarlarını girince çatır çatır anlaşıyo bilgisayarlar. hal böyleyken cross kabloyu neden tınayım? veri aktarım hızı mı farkediyor? düz kablo ile de performans gayet iyi aslında. cevabını bekliyorum. tşk..
şu ip ayarlarını nerden tam olarak yapıcaz bende çıkmıyor bi türlü o menü biıstan falanmı açmam lazım bişey
şu ip ayarlarını nerden tam olarak yapıcaz bende çıkmıyor bi türlü o menü biıstan falanmı açmam lazım bişey
ağ bağlantılarını aç sol tablodan ağ bağlantılarını göster de yerel ağ bağlantısına sağ tıkla özellikler, açılan pencerede listeden internet erişim kuralları tcp/ıp yazan kısma çift tıkla aşağıdaki ıpleri kullan de ordan ayarla ıp adresi farklı ağ maskesi aynı olucak. ayrıca arkadaşın anlattığından anlamadıysan pes diyorum doğrusu.
Himm, yazinizi okudum. Yaklasik iki senedir iki bilgisayari birbirine jack yoluyla bagliyordum. Lakin evdeki bilgisayar sayisi artti ve 3 bilgisayari birbirine baglamam gerekiyor. Biraz arastirma yaptim anladigim kadariyla, bunun en kolay yolunun HUB oldugunu ogrendim. Gidip kendime 4 cikisli bir HUB aldim. Cikislar we giris USB 2.0.
Acikcasi aciklamanizda kullandiginiz duz ve capraz kablo terimlerinden bir sey anlamadim. Esas sormak istedigim sey, ben HUBi bilgisayara baglarken cift tarafi USB olan bir kablo mu almaliyim, yoksa HUB tarafi USB, bilgisayara takicak oldugum kesim jack mi olmali?
Eger cok sacma bir soru sorduysam kusura bakmayin.. Hub,switch ve kablolar adina pek bir bilgim yok..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sk8ter_Boi -- 7 Şubat 2008; 0:37:25 >
Ethernet kartı war ama Hubda jak giriş yeri yok. Hepsi USB. Üstünde "İllimunated USB2 Hub mouse pad" yazıyor. Acaba Hub diye usb çoğaltıcı almış olabilir miyim? Bendeki modemi ana bilgisayara takarken de USB ile bağlıyoruz. Modemin kablosunun bilgisayara taktığımız kısmı jak değil, usb.. Bu hubla internet paylaşımı yapabilir miyim? Edit: Hub'ın üstünde bir tane "input" yeri war, 4 tane de usb çıkışı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildog -- 8 Şubat 2008; 14:53:52 >
Ethernet kartı war ama Hubda jak giriş yeri yok. Hepsi USB. Üstünde "İllimunated USB2 Hub mouse pad" yazıyor. Acaba Hub diye usb çoğaltıcı almış olabilir miyim? Bendeki modemi ana bilgisayara takarken de USB ile bağlıyoruz. Modemin kablosunun bilgisayara taktığımız kısmı jak değil, usb.. Bu hubla internet paylaşımı yapabilir miyim? Edit: Hub'ın üstünde bir tane "input" yeri war, 4 tane de usb çıkışı.
Modemim Tek GirişLi aMA laptoptan da bağlanmak istiyorum ne tür kablo almam lazım yada nasıl hal etmem lazım ağ kablosu takıyorum internet var gözüküyo ama giriyo hiç bir yere
ama yaslanma gözlerime kaldıramam bu yükü, gamzelerinin içine sığdırdığın kırılgan yarınların ağır gelir günceme... git artık yar sustuklarını bana harcama... acı'yorum yar! suskunluğuna susmalar, söndürmüyor yanaklarıma yağan yağmurları... önce bir susla başlamıştı her şey susmak konuşmanın kardeşiydi, beceremesekte sustu adımız, biz sustuk! isyan yükledim sana yar! mavi bir gecenin üstüne yürüyorum, ayaklarım zindanlara takılıyor ne olur bana öyle gülme... yaslanma gözlerime, yağmurlarına dayanamayan yüreğim nasıl dayansın sitemlerine... vakti geldi dedin dönüş yok diye ekledin... acı´yorum... susuyorum yar! yaslanma gözlerime... ölüyorum uçurumlarında...