Şimdi Ara

## Intel'den Giriş Seviyesine İki Yeni Yonga Seti: P31 ve G31 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Intel, P35 ile başlattığı yeni yonga seti akımını genişletmekte kararlı. Elimize ulaşan son bilgilere göre, firma giriş seviyesine yönelik iki yeni yonga setini daha devreye sokmaya hazırlanıyor. Intel'in hazırladığı yeni yonga setleri, G31 Express ve P31 Express, firmanın şu an satılmakta olan 946GZ/PL ve 945G çip setlerinin yerlerini alması bekleniyor.

    Intel'in iki yeni yonga setini birbirinden ayıran en önemli temel fark G31 yonga setinin sahip olduğu entegre grafik işlemci. Zira G31 yonga seti üzerinden GMA X3100 entegre grafik işlemcisi yer alıyor. Her iki yonga seti de Intel'in şu an satılmakta olan çift ve dört çekirdekli Core 2 işlemcileri ile uyumlu olmakla birlikte 1333MHz fsb ve 45nm üretim teknolojisine de destek sağlamaktalar.

    4GB'a kadar DDR-2 800MHz bellek desteğine sahip olan P31 ve G31 yonga setleri Bearlake serisinin diğer modellerinden farklı olarak ICH9 serisi yerine çok daha eski olan ICH7 serisi güney köprüsü ile birlikte gelmekteler. Bunda özellikle firmanın maliyetleri düşürmek istemesi ve giriş seviyesine çok dhaa uygun fiyat aralığında çözümler sunmak istemesinin de etkisi olabilir.

    Her iki yonga setinin de yılın 3. çeyreği içerisinde kullanıcılara sunulması bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 12 Haziran 2007; 15:11:43 >



  • uygun fiyat için güzel bir gelişme. ama beni düşündüren ich7. neden o kdar eski bir yonga kullandıklarını anlamak zor. ich8 kullansalarmış keşke. yine de intel chipsetli anakart almak isteyen ancak durumu müsayit olmayan kullanıcları sevindirecek bir haber olduğundan inteli kutlarım.
  • ich7 mi...
    ben anakartta ilk önce güney köprüsüne bakarım, tabi ki kuzey köprüsü çok önemli ama aralarında çok az performans farkı var normal bir kullanıcının bunu ayırt etmesi çok güç, anakartta karşılaşılan sorunların nerdeyse yüzde 95'i güney köprüsü ile alakalı...

    ya ich7 ile ich9 arasında önemsenecek bir fark yok ya da intel bizi kandırıyor...
  • İCH7 mi pöh .... P965'i İCH 9 ile satsalardı daha iyi olurdu ....

    sanırım stok eritme çabası ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semih_efendi

    İCH7 mi pöh .... P965'i İCH 9 ile satsalardı daha iyi olurdu ....

    sanırım stok eritme çabası ...

  • anlaşılan ellerinde bol miktarda ICH 7 stoğu kalmış ver eritmek için de bu çareyi bulmuşlar yoksa neden ICH 8 dururken bunu yapsınlar ki...bu sayede hem stok eritilip ürettiği fazla köprülerden zzarer etmeyeceği gibi ucuz oluşundan sürümden kazanacak....INTEL işini gayet iyi biliyor....
  • 7 yerine 8 olsa daha mantıklı bir hareket olurdu kanaatindeyim
  • Intel neden bu kadar çok yonga seti çıkartıyor merak ediyorum zaten tonla yonga seti var ne gerek varki bu kadara. Bence 3-4 cesit bulundursa yeter ama yetmiyor demekki.
  • intel bombardımana devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.