Şimdi Ara

## Intel'den G33 Yonga Setine Sahip İki Yeni Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'den G33 Yonga Setine Sahip İki Yeni Anakart ##


    İşlemci ve yonga seti üretiminin yanı sıra bilindiği gibi Intel kendi markasını taşıyan anakartları ile de pazarda yer alıyor. Firma son olarak yakında pazara sunuacağı Bearlake yonga seti ailesinin entegre grafik işlemciye sahip olan G33 çip setini taşıyan iki yeni anakart hazırladı.

    Intel'in hazırladığı iki yeni anakartı birbirinden ayıran en önemli fark form faktörlerinde yatıyor. Zira kodu BOXDG33FBC olan anakart ATX formuna sahipken, kodu BOXDG33BUC olan model ise micro-ATX formunda hazırlandı. Gelin şimdi anakartların detaylarına hep birlikte bakalı.

    Intel'in hazırladığı anakartlardan ATX formunda olan BOXDG33FBC kodlu model üzerinde belirttiğimiz gibi Intel'in G33 yonga seti yer alıyor. Intel2in mevcut tüm işlemcileri ile uyumlu olan yonga seti 1333MHz fsb ve 45nm üretim teknolojisine de destek vermekte. Entegre grafik işlemciye de sahip olan yonga seti ile birlikte anakart üzerinde Intel'in GMA X3100 IGP'si yer alıyor. G33 + ICH9 yonga seti paketine sahip olan anakart 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar DDR-2 533/667/800MHz bellek desteğine de sahip.

    Kezey ve güney köprüleri pasif olarak soğutulan anakart üzerinde, harici ekran kartı kullanmak isteyenler için 1 adet PCIe X16, 3xPCIe X1 ve 3 adet te tipik PCI slotu yer alıyor. 6 kanal ses desteğine de sahip olana Intel'in BOXDG33FBC modeli üzerinde ayrıca gigabit ethernet ve Firewire 1394 desteği de yer alıyor. Yine 1 adet PATA ve 4xSATA konnekörü de anakart üzerinde yer alıyor. Anakartın fiyatı ve kesin çıkış tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

     ## Intel'den G33 Yonga Setine Sahip İki Yeni Anakart ##


    Intel'in hazırladığı bir diğer anakart olan BOXDG33BUC modeli de yine diğer model gibi G33 + ICH9 yonga seti paketine sahip. Bearlake yonga seti ailesinin önemli bir getirisi olarak güncel Core 2 işlemcilerin yanında 1333MHz fsb ve 45nm üretim teknolojisine de hazır olan anakart üzerinde yine 8GB'a kadar DDR-2 533/667/800MHz bellek destek sağlayabilen 4 adet DIMM slotu yer alıyor. Diğer model de olduğu gibi GMA X3100 yüz entegre grafik işlemciye sahip olan anakart üzerinde harici ekran kartı kullanmak isteyen kullanıcılara yönelik olarak bir adet PCIe X16 da ihmal edilmemiş. Bu özelliklere ek olarka anakart üzerinde 2 adet PCI slotu, 1xPXIe X1 slotu, 6 kanal ses desteği, gigabit ethernet, PATA portu ve 4 adet SATA konnektörü yer alıyor. Bu model de aynı abisi gibi kuzey ve güney köprüsü üzerinde pasif soğutmaya sahip.

    Yeterli donanıma saghip olan her iki anakartta pasif soğutmaya da sahip olmaları sayesinde HTPC'ler için tercih listesinin ilk sıralarına yerleşebilecek potansiyele sahipler. Zira Intel anakartlar daha çok stabil ve sorunsuz çalışma yetenekleri ile biliniyorlar. Her iki anakartın da kesin fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi şu an için bilinmiyor.







  • yaw halen yeşil pcb kullanıyolar yaw artık baydı
  • intel anakartları harbiden tasarım özürlü oluyorlar nedense. belki özellikleri iyi ama hiç çekici değil.
  • intel şu isim olayınada bir el atsa "BOXDG33BUC " bu nedir yaa??
  • BOXDG33BUC geldi pek memnun değilim,ancak ofis cihazları için önerilebilir,yada o segmentte kullanılabilir.Ses çıkışlarıda 3'lü 5.1'de iken mic,line kullanamaktasınız.
    G33 chipsetli çok daha iyi anakartlar göreceğiz.
  • memnun olmadiginiz tarafi nedir ben almayi dusunuyorum o/b vga kullanmicam 8800GTS ve E6600 ile kullanmayi dusunuyorum,

    ozellikle micro ATX kart lazim en mantiklisi bu gibi geliyordu ama siz memnun degilim diyince merak ettim.

    Not : cikis tarihi belli olmayan bu anakartlar şuan ülkemize gelmis ve satiliyorlar ama hiç bir yerde ınceleme ve testlerını bulamadım henüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanu -- 12 Haziran 2007; 15:09:45 >
  • 5.1 hoparlör kullanırken mikrofon kullanamama sorunu ses çıkışı 3 soketli tüm anakrtlarda var. Intele özgü bir şey değil. Ayrıca bu sorun kasanın ön panelini anakarta bağlayarak çözülebilir. Ben 965 chipsetli intel marka anakart kullanıyorum oldukça memnunum. Hız ve stabilite konusunda hiçbir sorunu yok. Tek derdi overclock namına birşey yok. Biraz da şekilsiz olabilir ama kasanın içinde görünmüyor ne de olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xabc -- 12 Haziran 2007; 16:15:00 >
  • o ne biçim köprü be kırkayak bmc gibi
  • tasarım özürlü oluyorlar ama orjinal intel anakartlar her zaman performanslı çalışırlar... süper bence ama tek ide li anakartlardan nefret ediyoruuuumm.. yenilerin hepsi ideli eski cihazları yenilemek icin resmen tuzak. 2 tane ide harddisk yatıyo masamda 52x asus cd rom da yazık bekliyo öyle...
  • bence işyerinde terminal olarak kullanılacak bir sistem için gayet uygun bir anakart olmuş...
  • yanlız alttaki karton MSİ nin ablemi var belki ortak çalışıyolardır intel anakartlar için
  • Bunlarla fsb rekorları kırılır.Mütiş o/c olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hkacmaz

    Bunlarla fsb rekorları kırılır.Mütiş o/c olur.


    Tabi bas fsb'ye şişsin anakart patlasın kondansatörleri.

    Ya bu intel kendi işlemcilerine en kötü anakartı kendisi yapıyor ne komik.




  • renkler cidden kotu bekli ama stabil anakartlar uretiyor intel, kaldiki bu anakartin quad ve 45nm destegi uzerine bide o/b vga i var fiyat olarak ise 965g lerden ucuz 945/946 lardan biraz daha pahali, yani overclock dusunmeyen kullanicilar ve htpc olusturmak isteyenlere ekonomik bir alternatif.
  • asusun yeni anakartların stilleri çok güzel.Striker commonda,p5w ler ..

    siyah mainboard a çok yakışıyor.
  • DG33BU anakart ve Celeron 440 işlemci alıp kullanırsam güç tüketimi ne kadar olur bilen varmı?
  • Yahu şekil olunca ne oluyor.. Alıp duvarınıza mı asacaksınız anlamıyorum.. nihayetinde Stabil , Performanslı çalışması ve 1333 mhz desteklemesi çok önemli.. Öyle alttan kırmızı mavi verince fiyat oluyor 150-200 Ş ve ondan sonra kasanın içine gömülüp gidiyor..

    İntel işlemciye intel Anakart.. En mantıklısı bu..

    Benim merak ettiğim o/b Vga ne kadar işlevlidir.. Yani hangi oyunları oynayabiliriz ki??

    Ben yarın bundan kesin alırım yaw..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.