|
Tecniq -> Cevap: ►TOYOTA KARDEŞLİĞİ ◄ ( Birbirimizi Tanıyalım) (12 Haziran 2007; 11:57:13)
|
quote:
Orjinalden alıntı: silverstar68 Onur Abi sonunda senide gördük aramızda [:)] yazdıklarını 3. okuyuşum [8D] acaba yine ne bilgi vermiş diye [8D][8D][8D] yazdıklarını pür dikkat okuyorumda [:)] quote:
imzamda gördüğünüz toyotam benim 6. resmi aracım. Şu ana kadar tüm sahip olduğum araçlar içinde en çok memnun olduğum ikinci araçtır kendisi 1. si hangisi ? bizde çok memnun olduk abi.[:)] BENDE BUNDAN 4 AY ÖNCEYE KADAR MAZDA LANTİS VARDI, 98 MODEL, 1800 MOTORLU, ROKET GİBİ Bİ ARAÇTI, EN AZ TOYOTALAR KADAR SORUNSUZ Bİ ARAÇTI, AMA ARAÇ 97 TRAFİĞE ÇIKIŞLIYDI VE ARTIK 10 YAŞINA BASTIĞI VE 190.000 KM YE ULAŞTIĞI İÇİN ONU SATMAK ZORUNDA KALDIM. 2 SENE BİNDİM MAZDAYA VE EN AZ TOYOTA KADAR KALİTELİ Bİ ARAÇTI. SATARKEN ZOR AYRILMIŞTIM ARABADAN, AMA EĞER BU ARACIMIDA 2 YIL KULLANIRSAM (Kİ ÖYLE GÖZÜKÜYO) EMİNİM BUNDAN AYRILMAKTA ÇOK ZOR OLACAK. TOYOTANIN KALİTELİ BİR ARAÇ OLDUĞUNU ZATEN BİLİYORDUM AMA BU KADARINI BEKLEMİYORDUM. ÖZELLİKLE BİR KAÇ AY TOYOTA SAHİBİ OLANIN BİR DAHA KOLAY KOLAY BAŞKA ARABAYI BEĞENECEĞİNİ VE BAŞKA BİR MARKAYA GEÇEBİLECEĞİNİ PEK SANMIYORUM. ayrıca kolay kolay araba beğenmeyen biri olduğumu daha yakından anlamak isterseniz http://forum.donanimhaber.com/m_13334394/mpage_1/key_307%252Cacil//tm.htm#13334394 sayfasını ziyaret edip Peugeot hakkındaki görüşlerimide okumanızı tavsiye ederim. yada siz zahmet etmeyin, ben aşağıya kopyalayayım : [:)] quote:
Orjinalden alıntı: Tecniq Tarih: 14.04.2007 Saat:03:00 Walla saat şu anda saat gecenin üçü olmak üzere. Aslında çok üşeniyorum yazmaya ama hem pejo hakkında insanları bilgilendirmek hemde zan altında kalmamak adına yazmaya başlıyorum. (Zan altında kalmak derken şunu kastediyorum, bu forumda bir çok insan varki hiç kullanmadığı bir araç hakkında atıp tutuyor, bende Pejo hakkında kötü şeyler yazdığım için sakın sanılmasınki bilmeden atıp tutuyorum, 1 ay kullandım, çok pişman oldum ve şimdi sebeplerini tek tek yazıcam) Yanılmıyorsam bundan tam 2 ay önce Bahçelievlerde Uzal Otomotiv adlı galeriden (sahibi Serdar beydir, 0 212 555 95 14 nolu telefondan arayıp 2 ay önce onur tuna adında biri sizden Pejo 206 aldımı diye sorabilirsiniz.) bir adet 2002 model Siyah Peugeot 206 XT aldım. Xt aldım çünkü ben mazdadan indim, bana güçlü bir araba lazım, aracın özelliklerine baktım alırken, 1025 kg - 110 beygir. E benim mazda 1150 kg - 115 beygirdi ve uçuyodu resmen, demekki bu araba 1025 kg ve 110 beygir ile kanatlanır diye düşündüm ve aldım. XT modeli aldımki en iyisi bu dediler. (GTI'dan sonra) Tabi arabayı almadan önce çok güvendiğim bir-iki ustaya gösterdim, arabada 2 parça boya olduğunu ama hiç kazasının ve darbesinin ve değişen parçasının olmadığını söylediler. Ama aynı zamanda eklediler, "Sakın Peugeot alma". dinlemedim tabi, mükemmel temizliğine ve estetik görünümüne aldanıp aldım arabayı. ilk bi iki gün güzel geçti, 10 yaşındaki mazdamdan sonra bu araba gözüme çok yeni ve çok daha estetik geliyordu, kız arkadaşım ve işyerindeki arkadaşlarımda çok beğenmişti tipini. Sonuçta Pejonun her şeyine laf edebilirsiniz ama tipine asla. Türkiyedeki en hoş görünümlü arabayı yapar kendileri. Bi kaç gün sonra ilk kez otobana çıktım arabayla, otobanda 130 km ile giderken araba içeri o kadar çok ses alıyorki yanımdaki kız arkadaşımla konuşamıyorum bile. e arabanında yabancısıyız henüz, sandımki camlardan biri açık kalmış, bu kadar ses olmaz bi arabada, kaldıki daha 130 la gidiyoruz, bunun 150 si var 160 ı var. hemen yavaşlayıp sağa çektim arabayı, baktım arka camlar tamamen kapalı, üşenmedim bagajıda kontrol ettim. e oda kapalı, tekrar bindim arabaya, hızlıca saldım arabayı okmeydanından aşağı haliç köprüsüne doğru, ibre 130 u gösterince içerde 2 insanın bağırmadan konuşması imkansız. bide mazda içeri çok ses alır diye şikeyet ederdik hep [8D] hadi bunu sineye çektik, aradan bi kaç gün geçti geçmedi, sabah bindim arabama, çalıştırdım, bi baktım tavandan tam tepe lambasının olduğu yerden şıpır şıpır su damlıyo. neyse söylene söylene gittim şirkete, ıslana ıslana ayrıca. şirkette ben masamda pejoya söverken yanıma yine pejo sahibi olan ve çok sevfiğim bi abim geldi. ondada 98 model pejo 306 var, ben arabanın su içeri su aldığından bahsedip pejoya söverken bana dediki, ya bende arabayı 98 yılında sıfır almıştım, benimkide tavandan su alıyodu, tepedeki anteni çıkarıp orayı silikonladım, sonra anteni geri taktım bi daha içeri su almadı diye akıl verdi. Ya ben arabanın antenini söküp silikonlarım, 5 dakkamı almaz, ama iş orda değil, daha 5 yaşına basmamış, hiç kazası darbesi değişeni olmayan bi araba tavandan içeri su sızdırırmı, üstelik tepe lambasının yanından, elektrik olan bi yerden, ya kablolara gelip yansaydı. bu ayıp bile tek başına pejoya yeter. 5 yaşındaki bi araba tavandan içeri su sızdırmaz kardeşim, sızdıramaz, buna hakkı yok, verdiğim paranın hakkı bu değil. Her neyse tavanı silikonladık oda düzeldi. sonra arabaya alışmaya başladım, daha hızlı kullanmaya başladım, daha doğrusu denedim ama olmadı, çünkü bu arabada 110 beygir yok, varsada hepsi sütçü beygiri, bu fransızlar beygir hesabını neye göre yapıyo bilmiyorum ama nerde benim 115 beygirlik mazdam, nerde bu 110 beygirlik hafif araba, ben mazdayla bu pejo 206 yı geri vitesde geçerim bee... Bu arada sakın aldığın pejoda bi bozukluk vardır demeyin. Uzal otomotiv (www.uzalotomotiv.com) ağırlıklı olarak pejo satar, ben oraya gittiğimde orda bir sürü pejo 206 vardı, hepsini denedim, en iyi gideni bu diye bunu aldım, diğerleri bu kadarda gitmiyodu. 3 tane Pejo 206 XT denedim. ayrıca diyelimki araba boşboş ve hafif rampa aşağı gidiyorum, tamam işte tam hız yapılacak yer diyorum, gaza bi basıyorum,i arabanın başı bi yere kıçı ayrı bi yere gidiyo, araba dengesiz araba, zaten aerodinamiği hız için uygun değil, azıcık gaza yüklenince sağa sola kafa atıyo araba, mukayet olamıyorum, mecburen ayağımı gazdan çekiyorum, eee nerde kaldı bu arabanın seriliği??? ne anladım ben şimdi bu 110 beygir den? ve aynı zamanda araba çok yüksek, viraja girmiyo, azıcık hızlı girsem arabanın kıçı bi tarafa gidiyo, süspansiyonları yumuşak, bu şehir içinde tümsekleri çok fazla hissetmemeyi sağlıyo, anca eğer bi virajı hızlı dönerken eğer yolda azıcık bozukluk varsa araba çok zıplıyor ve kıçı acayip bi şekilde yoldan çıkıyor. ayrıca koltukları çok rahatsız, eyüp ten pendiğe gittim, 1 saat sürdü, belim çıkıyo zannettim. konfor yok arabada. Ayrıca yakıt tüketimi çok fazla, ufacık araba km de 28 kuruş yakarmı yaaa? manda kasa BMW'mi bu? hayır yaktığının hakkını verse walla lafım yok, hem yakıyo hem gitmiyo, eski mazdam km de 30-35 kuruş yakıyodu ama yaktığının hakkını son damlasına kadar veriyodu yemin ederim. veee bir ay geçmeden arabayı satmaya ve bu arabadan ne pahasına olursa olsun kurtulmaya karar verdim, sonuçta ben bu arabayı üstüme aldım, muayene yaptırdım, trafik sigortası yaptırdım, egzos muayenesi yaptırdım, yeni akü aldım, arka rezistansı çalışmıyodu onu yaptırdım, bi kaç masraf daha etttim ve 1 milyarım çoktan gitti bile, ama zararın neresinden dönsem kardır diye düşündüm ve arabadan o kadar soğudumki gözüm 1 milyarı bile görmez oldu. Neyse arabanın satış ilanını sahibinden.com a koydum, arayanlar soranlar oldu, gelip bakanlar oldu. en son bi kişiyle anlaştık. aldığım fiyata yani 14.500 ytl ye satıcaktım. 1 milyarda bize girmişti zaten bi kere, dahada bu dandik arabayı kullanmanın bi anlamı yoktu. Arabayı alanlar dediki arabayı bi servise götürelim, baktıralım, eğer bi problemi yoksa alıcaz. bende okey dedim tabiki. adamlar ve ben birlikte pejo yetkili servisi PARLAR oto (Dolapdere) ya doğru yola çıktık. daha yolu yarılamadan arabanın motor arıza ışığı yanmazmı? haydaaa... lan şerefsiz ışık, ya bir gün önce yan ben seni götürüp yaptırayım ya bir gün sonra yan alan adamlara patlasın. tam hepimiz arabadayken yapılacak işmi bu??? adamlar kıllandı tabi, gittik servise, arabanın altına üstüne her tarafına baktılar, araba temiz dediler, peki bu motor arıza ışığı nedir dedik, dedilerki motora giden bi kelebekmi ne varmış, o bozlumuş, fiyatıda 500 ytl imiş. tabi servis bunları söyleyince arabayı alan adamlarda haklı olarak fiyattan 500 ytl düşeriz dediler. ne diyim ben şimdi? adamlar haklı kardeşim? 500 ytl daha düştük fiyattan ve sattık arabayı. bu da pejonun bana son dakika golü oldu tabiki. 1 ay hem arabaya binmekten hiç bir zevk almadığım gibi hemde 1500 ytl zarar ettim. emin olun pejoyla yaşadığım sorunlar sadece bu kadar değil, daha bir çok ufak tefek ve aklıma gelmeyen şey var, hatta yazmaya üşendiğim şeyler var şu anda aklımda birsürü. son olarak şunu söyliyim, ben bir eşşeğim, çünkü bende 2003 yılında 2001 model pejo partner dizel vardı, ondanda hiç memnun değildim, sürekli sorun sürekli masraf, ama eşşek olduğum için yine gittim pejo aldım, yine gördüm günümü. bu yüzden bir daha asla pejonun hiç bir modelini almayacağım gibi kimseyede asla tavsiye etmem. Son bir dip not: Mer marka ticari taksi görmüşsünüzdür, clio, megane, albea, siena, toyota, hyundai, doblo, kangu hatta mercedes bile. Peki siz türkiyede hiç Pejo marka bir taksi gördünüzmü? ben görmedim. nedeninide söyleyeyim, eğer o zavallı adam taksiye bir pejo koyarsa o araba kendi tamir masrafını çıkarmazda ondan. emin olun bundan. Burda asıl püf noktası nedir biliyormusunuz? Hangi arabadan inip hangi arabaya bindiğinizdir. Eğer ben bir şahinden, doğandan veya paliodan pejoya geçmiş olsaydım eminimki çok memnun olurdum. yada ilk arabam bir pejo olsaydı. çünkü daha iyisini görmeyen o arabayı en iyisi sanar. sizlerede tavsiyem hayatınızda en az bir kere bir japon arabası alın ve bir süre kullanın. mazda, honda veya toyata. hiç farketmez, o arabaların sorunsuzluğunu ve kalitesini gördüğünüz zaman sizde pejonun neden kötü bir araba olduğunu anlıycaksınız. bu arada sattığım pejo benim 5. arabamdı, yarın altunizadeden alacağım Toyota ise (inşallah) 6. arabam olacak. [&:] herkese hayırlı sabahlar, saat üç buçuk oldu.
|
|
|
|