Başkasının Wireless Erişim (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network

ugur20629208 -> Başkasının Wireless Erişim (11 Haziran 2007; 4:45:25)

Arkadaşlar wireless modem almayı düşünüyomdum.Fakat bir ardaşım wirelessin kabluya göre daha yavaş olduğunu söyledi.Bir de wireless çifre çözücü programlar olduğunu söyledi.Bu doğrumu???

Akinci -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 8:30:35)

O hız internette farketmez.
Evet o tür programlar var. Fakat şifrelemeyi WPA-PSK yaparsan bir de 12l!)mlynh% gibi bir şifre koyarsan kıran pek çıkmaz.

sarikanarya567 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 8:53:31)

Bu işe artık kafa patlatan adamlar bir şekilde giriyor.Bir sitede mac adresi koruması olan biryere bile çat diye bir programla giren adam görmüştüm mümkün ama etrafında wireless manyağı kişiler olması lazım.[8D][8D][8D][8D]

Norman Cook -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 11:46:36)

Airsnort adlı bir programla kırılıyor WEP şifreleri . Hatta yakın zamanda WPA2 kodlamasını bile kırmışlar .

emremcp -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 12:30:04)

hız konusunda bende kabloluyu tavsiye ederim.daha istikrarlı kullanım sağlıyo çünkü.şifre kırma işine gelince bu işi yapan programlar var.ama nerdeyse hepsi linux tabanlı işletim sistemlerine çalışıyo.(kısmet v.s.) etrafında bildiğin çok profesyonel insanlar yoksa wpa koruması sana rahatlıkla yeterli olacaktır.ayrıca ssıd gizleme yada mac filtreleme ile daha ileri güvenlik önlemleri saklayabilrisn.kırılmaz diye bişey yok hepsi kırılıyo ama uğraşıcak adam çok az.ne kadar fazla önlem alırsan o kadar güvendesindir.
kolay gelsin...

m_eraslan -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 12:50:17)

Kırılamayacak şifre yoktur...

Kardann -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 12:56:35)

Dostum Wirelles WPA-SK Kur ŞifreLe Kırmaya CaLışanda oLsa NafiLe Anca Senin Pc AdminSoLap BaqLantsında Girecekte Şifreyi AdminSoLap/Contripten Öqrenecekte Ya işin asLı Şu PaLavra Linux Özqür Bir YazıLım oLduqu İçin qüvenLik Konusunu FazLa ipLemessen Adam da Linux işLetim Sistemini biLiyosa Anca O şekiLde Senin BaqLantını kuLLanabiLir Bence Bu Sadece Sana Servis SaqLayan Serverdan yapıLabiLir qeRisi Hikaye Alt aq Masken 255.255.255.255 oLduqu Bir Server Üzerindesi Her 10 qünde Bir Otomatik oLarak yeniLenen Bir İp in Var Yani BunLar Hikaye Çıkıyo Biri Ben Kırdım Yavas Kırda Bir YerLerin Acımasın Çıkan proqramLarın Hepsinde KeyLoqqer Var ve BunLar Sana BeLLi ŞifreLer BuLmanda Yardımcı oLuyoR ama Senin Pc de Zombie haLi aLıyor O Yüzden Bir Sürü iŞene Yaramayacak İşLem Yapmana qerek yok Sen WEP BaqLa Boşver WPA BaqLarsan Bazı ModemLer Sonra Koyduqun Şifreyi kabuL etmiyo Sen WEP ten Koy Şifreni Kimse Kıramaz.

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 13:09:15)

arkadaşlar öncelikle kırılmayan şifre yoktur. Önleminizi almalısınız.
Peki nasıl mı? DHCP yi kaldırın:
DHCP sistemini kaldırarak otomatik ip tanımlanmasını yok edin ve ağ geçidi adresini değiştirin. Mesela normalde hemen hemen çoğu 192.168.0.xxx şeklinde olur siz bunu 192.168.57.xxx şeklinde yapın örnek olarak.
İkincisi Mac şifreleme yapın.
3. sü çıkan en son teknoloji şifrelemeleri kullanın.
4. sü yönlü anten kullanın ve çıkış gücünü düşürün.

Bunlar yeterli. Bunları yaptıktan sonra senin şifreni kırmaları için civardaki tek wi-fi kullananın senin olman gerekir. Bunlar karşı tarafı caydıran hareketler.

mrt0392 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 13:47:54)

ben de önlemimi alayım bari kıracak programlar olduğunu bilmiyodum[X(]

mechul19 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 15:31:04)

sımdı benım modem airties rt 210 işletim sistemi xp pro wi-fi şifreli sizce hangi programlarla kolay bır sekilde kırarlar:)))

BarbarosTUGRUL -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 16:02:58)

kotu nıyetlere yol acmayalım [>:]

bykanca -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 18:41:07)

Bende; Mac filtreleme + wpa2 şifreleme + ssid gizli. Kıramazlar diye bişi yok ama işleri zor[;)]

brucelee -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 19:09:35)

quote:

Orjinalden alıntı: Kardann

Dostum Wirelles WPA-SK Kur ŞifreLe Kırmaya CaLışanda oLsa NafiLe Anca Senin Pc AdminSoLap BaqLantsında Girecekte Şifreyi AdminSoLap/Contripten Öqrenecekte Ya işin asLı Şu PaLavra Linux Özqür Bir YazıLım oLduqu İçin qüvenLik Konusunu FazLa ipLemessen Adam da Linux işLetim Sistemini biLiyosa Anca O şekiLde Senin BaqLantını kuLLanabiLir Bence Bu Sadece Sana Servis SaqLayan Serverdan yapıLabiLir qeRisi Hikaye Alt aq Masken 255.255.255.255 oLduqu Bir Server Üzerindesi Her 10 qünde Bir Otomatik oLarak yeniLenen Bir İp in Var Yani BunLar Hikaye Çıkıyo Biri Ben Kırdım Yavas Kırda Bir YerLerin Acımasın Çıkan proqramLarın Hepsinde KeyLoqqer Var ve BunLar Sana BeLLi ŞifreLer BuLmanda Yardımcı oLuyoR ama Senin Pc de Zombie haLi aLıyor O Yüzden Bir Sürü iŞene Yaramayacak İşLem Yapmana qerek yok Sen WEP BaqLa Boşver WPA BaqLarsan Bazı ModemLer Sonra Koyduqun Şifreyi kabuL etmiyo Sen WEP ten Koy Şifreni Kimse Kıramaz.

Bak burada wep şifre kırma yöntemini anlatmışlar yani kırılabiliyor. Hatta 10 dakikada wep kırma yöntemini gösteren bir vidyoya bile rastladım. Ben hiç denemedim bunları pek bilgimde yoktur ama palavra değil bunlar.

Shadow_Shooter -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 19:35:12)

Palavra tabii ki değil. Ancak yukarıda bir arkadaşın verdiği Airsnort adlı programın çalışması için Linux işletim sistemi istiyor ve cidden WEP şifreleme kırılıyor. Daha önce deneme amaçlı bunu başarmıştım. Google'da crack WEP password diye aratırsanız yüzlerce yapılışı çıkar.

S@ldırg@n -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 19:59:04)

daha önce bi sitede görmüştüm bazı prgramlarla bu iş yapılıyor.

Akinci -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Haziran 2007; 22:27:37)

Wep güvensiz özellikle 64 bit wep. Galiba 10 dk. da kırılan bu tür idi.
WPA-PSK yı kıracak adam ev kullanıcısı ile uğraşmaz.
Arkadaşların dediklerine bir şey daha ekleyeyim. Modem ister kablolu ister kablosuz olsun güvenlik modemin fabrika çıkışlı şifresini değiştirmekle başlar. Yoksa kablolu da kablosuz da riskli.
Ben de paket toplama , kısmet gibi programlar biraz uğraştım. Kısmet SSID gizli olsa bile anında gösteriyor. Yurtdışından Atheros çipli bir wireless kart sipariş ettim. Gelince B.Track CDsini takıp biraz daha uğraşacağım.
En zayıftan en kuvvetliye kablosuz güvenliği şu şekilde:
1- SSID gizleme: Kafe gibi işyerlerinde müşteriler için kulanılabilir.
2- Mac Filter (linuxçular bunu rahat aşarlar) Hatta windows altnda bile aşılabilir.
Bu iki yöntemde veriler şifresiz bir halde havada uçuşur.
3- WEP: En az 128 bit olmalı. Veriler şifrelidir.
4- WPA daha güvenli
5- WPA2 daha da güvenli
Şifreleme kuvvetlendikçe bağlantının stabilitesi düşüyor. Örneğin sinyal kuvveti %70den azsa sık sık kopmalar oluyor.
Modemin menzili kuvvetli olmasa daha iyi olur. Nette güvenliğe önem veren şirketler için sırf modem sinyallerini yansıtmasın diye özel üretilmiş duvar boyalarına bile rastladım.

hey joe -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (12 Haziran 2007; 8:45:54)

quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Şifreleme kuvvetlendikçe bağlantının stabilitesi düşüyor. Örneğin sinyal kuvveti %70den azsa sık sık kopmalar oluyor.

Benim deneme yanılma ile,Laptop'ta yapilabilecek tüm ilgili ayarlarla oynayıp başarısız olup sonunda işi modem de ,WPA dan 128 bit WPE şifreleme yapmam la sorunlarımın bitmesinin açıklaması olmuş.Sinyal % 68 oluyor ve bir süre ,laptopta işlem yapmadan açıkken bağlantı gidiyor bir daha bağlanmak ta epey zaman alıyordu(wireless'ı açıp kapamak ta artık olmuyordu)..1 haftadır rahatım artık..

Kotiledon -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (12 Haziran 2007; 9:08:36)

quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

Bende; Mac filtreleme + wpa2 şifreleme + ssid gizli. Kıramazlar diye bişi yok ama işleri zor[;)]

[8D] bunu kırana da yapacak bişey yok walla...

ama benim kablosuza girsinler, acımam... intikamın acı olur...
internetten cektiği verilere karşılık formatı basarım elemana.. [;)] yaparım...

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (13 Haziran 2007; 17:30:58)

nasıl yaparsın?
quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

quote:

mrt0392 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (13 Haziran 2007; 21:26:26)

ben eskiden giriyodum başkalarından [;)][;)] ama artık kendi modemim var[8D] Birisi bizim modeme bağlandımı nasıl anlayabiliriz?Anladığımızda nasıl saldırabiliriz???

Shadow_Shooter -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (13 Haziran 2007; 21:32:30)

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

nasıl yaparsın?
quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

quote:

Bu ülkede konuşmak parayla olsaydı maksimum 2 yılda batardık... Allahtan o özgürlüğümüz var da forumdur, sokaktır, halkın sesidir aklımıza geleni söyleyebiliyoruz.

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (13 Haziran 2007; 21:42:38)

quote:

Orjinalden alıntı: mrt0392

ben eskiden giriyodum başkalarından [;)][;)] ama artık kendi modemim var[8D] Birisi bizim modeme bağlandımı nasıl anlayabiliriz?Anladığımızda nasıl saldırabiliriz???

kardeş sniffer programıyla falan heralde ama onun için server yardımı gerekmiyor mu access point ile zor olur gibi.

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 4:37:20)

defalarca wireless sifreleri kirmis biri olarak sadece kuvvetli bi wpa sifresinin faydasi vardir diyebilirim. diger tum yontemler bos. wpa da kirilabiliyor ama oldukca zor. wpa da wep te oldugu gibi bir istatiksel cozum algoritmasi yok. ancak brute force attack ile kirilabilir yani deneme yanilma. kirilmasi icin isi iyi bilen birinin buyuk bi hirsla uzun sure ugrasmasi lazim. bunun olmasida colde bedevi sansidir.

wep encryption in kac bit oldugunun cok onemi yok. sadece yeterli data trafiginin kaydedilmesi yetiyor 64bit icin 50-100bin paket 128bit icin 300-500bin paket. yeterli kayit olunca sifre cozucu algoritma windows ortaminda bile 20sn de sifreyi kiriyor. trafik yogunsa linux kullanmaya bile gerek yok. windowsta trafigi kaydet ve kir. ama turkiyedeki internet hizlari komik denecek kadar yavas oldugu icin yeterli dogal trafik simdiye kadar karsima hic cikmadi. trafik olmiyinca linux'la paket injection yapip yapay trafik olusturmak gerekiyor. radyo sinyali kuvvetli ise pc yi acma suresi dahil hepsi 10-15dk.

diger guvenlik onlemlerine gelelim.

mac filter, gizli ssid, dhcp yi kapamak; eger sifre koyduysaniz bunlarin guvenlik acisindan hic bir anlami yok. bosa zahmet. sifre kiracak kadar bilgisi olan biri bu onlemleri bir kac dk icinde asar. sifre kirmak icin data trafigi kaydederken hatti kullanan bilgisayarlarin mac adresleri, gizli ssid ve kullanici IP leri gorunuyor zaten. kirma asamasina gelene kadar hacker bu bilgileri coktan elde etmis oluyor. mac adresi windows ortaminda bile degistirilebilmekte. yani wep+hidden ssid+mac filter kurdum demek kendini kandirmaktir delusion of safety.

tek tavsiyem tahmini zor uzun bi wpa sifresi kullanmaktir.

Akinci -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 6:36:38)

quote:

Orjinalden alıntı: darkaura

diger guvenlik onlemlerine gelelim.

mac filter, gizli ssid, dhcp yi kapamak; eger sifre koyduysaniz

Burası koymadıysanız olacaktı galiba.[:'(]

Üstad ben de bir kaç soru sorayım.

quote:

Orjinalden alıntı:

TKIP ve AES arasında güvenlik farkı nedir? AES daha mı güvenli?
Ben TKIPta yenilemeyi 1 saate aldım. Yeterli mi? (Şifre e45d$r4%!l harf +sayı +sembol karışımı bir şey)
WPA2nin kırıldığı söylentileri ne kadar doğru?
Modem giriş şifresi hack ile ilgili link bilgin var mı? Zayıflıkları bilip ona göre önlem almak istiyorum. WPA olsa bile (elle IP vererek) modeme girmenin mümkün olduğu ile ilgili bir şeyler görmüştüm.

mrt0392 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 11:38:09)

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orjinalden alıntı: mrt0392

kardeş sniffer programıyla falan heralde ama onun için server yardımı gerekmiyor mu access point ile zor olur gibi.

[:'(]

kanuni001 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 13:24:10)

Kişi işin ehliyse kıramıyacağı şifre yoktur...

recepky -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 15:14:58)

Linux backtrack ile herşey mümkün ;)

ben wireless ağa bağlıyım ve bu wirleless ağı 5 ay şifresiz di ve 5 ay ücretsiz internete girdim

sonra şifre konuldu tabii [8D]

ama ben ne yaptım yılmadım wireless ağın sahibini buldum adam ile kanki oldum msn den başlayan muhabbetimizi dışarda buluşarak arttırdım ve 20ytl karşılığı şifreyi aldım

bundan sonra ortak kullanalım ben aylık paranın yarısını veririm dedim kabul etmedi benden para almıyor [:)]

2 senedir bedava ve limitsiz internet kullanıyorum [sm=s18.gif]

BaMKaN -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 15:24:55)

quote:

Orjinalden alıntı: Kardann

Özenti gençlik...

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 16:33:58)

iyi bi wpa sifresini kirmak gercekten cok zordur. wirelessdada guvenlik sagliyabilcek tek sey bu.

onceki yazimda herhangi bi sifre kullaniyorsaniz wep bile olsa mac filter ve diger onlemlerin hic bir anlami yok. koyamanin hic bir manasi yok. sifreyi kirana mac filter hidden ssis hic bir sey ifade etmez. zaten sifre kirarken bu bilgiler alinmis oluyor. kullanicinin mac adresi ip si cihazin ssid si.

modem olayina iyi deyindiniz. orda cok buyuk bi guvenlik acigi var. bazi modemlere internetten baglanabiliyor. ozellikle airties bu konuda tam bi facia. fabrika ayarlarinda sifresi yok ve intenetten erisime acik. telnet bile acik. gir istedigini yap. telekomun adsl ip araliklarinda port scan yapinca bu modemlerin acik olan web ve telnet portlari hemen gozukuyor ve modemin ayarlarina internetten kolayca giriliyor. ondan sonrasi saldirganin insafina kalmis.

modemin fabrika sifresini mutlaka degistirmek gerek. ve eger kullanilmiyacaksa modeme internetten erisim kapatilmali.

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (14 Haziran 2007; 19:00:11)

backtrack denedim bir suru problem cikardi. cok daha uygun alternatifleri var

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (18 Haziran 2007; 4:23:28)

quote:

Orjinalden alıntı: cancakmak

quote:

iyi bi wpa sifresini kirmak gercekten cok zordur. wirelessdada guvenlik sagliyabilcek tek sey bu.

onceki yazimda herhangi bi sifre kullaniyorsaniz wep bile olsa mac filter ve diger onlemlerin hic bir anlami yok. koyamanin hic bir manasi yok. sifreyi kirana mac filter hidden ssis hic bir sey ifade etmez. zaten sifre kirarken bu bilgiler alinmis oluyor. kullanicinin mac adresi ip si cihazin ssid si.

modem olayina iyi deyindiniz. orda cok buyuk bi guvenlik acigi var. bazi modemlere internetten baglanabiliyor. ozellikle airties bu konuda tam bi facia. fabrika ayarlarinda sifresi yok ve intenetten erisime acik. telnet bile acik. gir istedigini yap. telekomun adsl ip araliklarinda port scan yapinca bu modemlerin acik olan web ve telnet portlari hemen gozukuyor ve modemin ayarlarina internetten kolayca giriliyor. ondan sonrasi saldirganin insafina kalmis.

modemin fabrika sifresini mutlaka degistirmek gerek. ve eger kullanilmiyacaksa modeme internetten erisim kapatilmali.

wpa bruteforce la kırılmıyor mu ? wordlist çekiyoruz ve bu wordlistle işlemci tüm kombinasyonları deniyor sanıyorum zorluktan ziyade zamanla alakalı bir konu değil mi ? ayrı bir bilgisayarı bu işe ayırırak ve sadece bu iş için 24 saat kullanarak kırılabileceğini düşünyorum yanlışım varsa düzeltin

Şifre şöyle bişey olsa
h¾♂┤(4ü¾Í♫ê2Ú6ã ÁÓ3¥ó­eÔ£↨♫
bunu nasıl kıracaksın hemde brute force ile 24 saatte??? mümkün değil!!!

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (18 Haziran 2007; 6:30:10)

kardeş sandığın gibi değil işte.
Ben mesela win-rar şifresi kırıcaktım. Brute force ile
3. karakteri bitirmesi 18 saat sürüyordu. Ki bu network üzerinden çalışacak. Sen 1 haftada anca 5 karakterli şifreleri kırarsın. Yanlış hatırlamıyosam 8 karakterli 1 yılda mı ne kırılıyodu. Gerisini sen düşün...

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (19 Haziran 2007; 18:46:27)

wpa nin sifresini word listen sansa tutturursan tabiyki kirilir.

ama brute force ile butun kombinasyonlari deniyerek kirma isi sandiginizdan coooook daha uzun suruyor. sole diyim 256bit wpa sifresini brute force ile kirman evrenin kuruldugu gunden bugune kadar gecen zamandan uzun surebilir.

wep in bu kadar kolay kirilabilmesinin nedeni istatiksel bi cozum algoritmasinin olmasi.

wpa'ya tahmini mumkun olmiyan bi sifre koydunmu kirilmasi cok zor. eger yakin zamanda wpa'yada bi cozum algoritmasi cikarsa yada ciktiysa durum degisir tabi.

jackosman -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 1:55:03)

Wep veya wpa dan çok mac filtresini neden kullanmıyorsunuz ?

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 3:01:28)

quote:

........

mac filter, gizli ssid, dhcp yi kapamak; eger sifre koyduysaniz bunlarin guvenlik acisindan hic bir anlami yok. bosa zahmet. sifre kiracak kadar bilgisi olan biri bu onlemleri bir kac dk icinde asar. sifre kirmak icin data trafigi kaydederken hatti kullanan bilgisayarlarin mac adresleri, gizli ssid ve kullanici IP leri gorunuyor zaten. kirma asamasina gelene kadar hacker bu bilgileri coktan elde etmis oluyor. mac adresi windows ortaminda bile degistirilebilmekte. yani wep+hidden ssid+mac filter kurdum demek kendini kandirmaktir delusion of safety.

bu ayni seyi 3uncu yazisim

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 4:16:20)

quote:

siz yanlış biliyorsunuz , program devamlı veri yollayarak şifreyi kırmaya çalışmaz çünkü zaten böyle birşey yaparsa modem bunu saldırı olduğunu anlayacaktır olay premicious modela alakalı , kullanıcı ve modem arasındaki trafiği izlersiniz ki buna sniffing denir sonra izlediğiniz paketler epey birikince bunu bir dosya olarak kaydedesiniz ondan sonra şifreyi kıran program ayrıdır yani o program sadece senin kaydettiğin dosya üzerinden çalışır. yani en basit anlatımı bu hatta çok çok basit anlatımı diyelim. Ayrıca rar şifresi kırmakla bu çok daha farklı , rardan çok daha fazla kombinasyonu saniyede deneyebiliyor bunu sadece p4le yapıyor çok sağlam bir işlemci varsa çok çok daha hızlı olacaktır. 256bitlik şifre bile olsa eninde sonunda kırılacak.

buna uygun wlan kartı ve driver lar var ki bu olayı destekleyen wlan kartı çok azdır tr de dlinkin bir pcmcia modeli var. burada önemli olan sizin wlan kartınıza harici anten takabilmenizdir siz mahalleyi kapsayacak bir anten takarsanız , sabırlı olursanız yapamayacağınız şey yok.

harici anten çıkışı olan ve bu işi yapabileceğiniz wlan kartı türkiyede satılmıyor ben amerikadan getirtiyorum.

ha bu arada notebooklarda bulunan dandirik centirino wlanla da bunları ciddi anlamlada yapmanız çok zor. Zaten kapsama alanı bile yok 40mw midir nedir bunun 600mwliğini satıyorlar tabiki yasal değil...

Öncelike biz burda wpa dan bahsediyoruz. Ayrıca rar şifresinden daha fazla kombinasyonu denemesi imkansız.
Şöyle açıklayayım
birinde hız 15ms ve 40mb/sn
Öbürküsünde hız 60 ms ve 2mb/sn
sence hangisinde daha hızlı olur?
üstteki değil mi???
Ayrıca beni dışlamışsın ama ben centrino laptop kullanmıyorum dlink dwl-650 kullanıyorum ve bilmediğin bir nokta var bu karta ekstra anten takılabiliyor.

cfiliz -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 8:42:00)

Arkadaşlar,

Peki diyelim SSID gizleme yaptık, sonra laptop'tan ağı nasıl görüp bağlanabilirim ki..?

konxriz -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 11:30:28)

quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

Arkadaşlar,

Peki diyelim SSID gizleme yaptık, sonra laptop'tan ağı nasıl görüp bağlanabilirim ki..?

kanal ismini gizlediğin zaman kanal tarattığında görmüyor ama vistada kablosuz ağları yönet sekmesinden ağ yayın yapmıyorsa da bağlan seçeneği var ayrıca ağı kaydederken otomatik bağlan sekmesini seçmen lazım xp de de vardır kesin.

vozer -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 12:36:45)

İşin uzmanı olmuş kişiler wireless şifrelemeleri kırabilirler, fakat bu riski minimuma indirmek de sizin elinizde. Benim de kullandığım bazı önlemleri yazayım

1) Wep yerine WPA mümkünse WPA2 şifrelemeyi seçin.

2) Şifrenizin sadece harf ya da sayı olmamasına dikkat edin. Harf + rakam ve özel karekterlerden oluşan (*,+,- gibi) karışık bir şifre seçin.

3) Ağınıza girmesine izin verdiğiniz client'ların mac adresine izin verin diğerlerinin tümünü blocklayın.

4) Router'a çok uzak bir konumda değilseniz güç seviyesini %100 yerine %75 ya da %50 çalıştırın böylece evinizin dışından sağlıklı bir bağlanma ihtimalini düşürmüş olursunuz.

5) SSID yayımını (Ağınızın adının ağ dışındakiler tarafından görülebilmesi) durdurun. Ağ adınızı görmeyen bir kişi sizinle uğraşmaya da çalışmaz. Bazı programlar ile kablosuz ağınızı görse bile ağ adınızı da bilmesi gerekir bağlanabilmek için.

6) Mümkünse Router'ınıza standart dışı bir ip belirleyin. Genelde router'larda varsayılan olarak 192.168.2.1 - 192.168.1.1 gibi ip'ler oluyor. Siz bunu 192.168.113.108 şeklinde değiştirirseniz işini zorlaştırmış olursunuz adamın. (Bunun işe yaraması için Router'ın DHCP özelliğini kapatıp ağınızdaki bilgisayarlara elle ip atamanız gerek. Çünkü DHCP kapalı olduğu sürece sizin şifreniz kırılsa bile dışarıdan birisinin ağınıza sızıp bağlantınızı kullanabilmesi için kendi bilgisayarına elle ip ataması gerek. Sizin ip aralığınızı bulmak içinde bolca deneme yanılma yapması gerek.)

Bu maddelerin tümünü uygularsanız karşı tarafın işini oldukça zorlaştırmış olursunuz.

DUZELTME: Bu arada eklemeyi unutmuşum. WPA şifrelemedeki Key Rotation özelliğini de devre dışı bırakmamanızı öneririm.

DÜZELTME2: Mesajların tümünü yeni okudum. Konu hakkında bilgili arkadaşlar 6. maddenin geçersiz olduğunu belirtmişler. Paket izlerken ip numarasının görünebildiğini bilmiyordum. 6. madde uygulanmasa da olur o zaman.

jackosman -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 16:06:23)

"Mac filtresi " güvenliğini sadece şu , şu maclerin girmesine izin ver denilirse , değiştirsen ne fayda eder ?

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 16:11:33)

mac adresini filtrede izin verilen maclerden biri ile degistirisen faydasini gorusun

Shadow_Shooter -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 16:45:44)

quote:

bence bu maddelerin tümüne gerek yok wpa yeterli , zaten wpayı kırabilecek adam diğerlerini çok kolay geçebilir. Daha doğrusu diğerlerini geçmesini öğrenmeden wpa kırmayı zaten öğrenmesi pek mantıklı değil. ssid yayını zaten paket dinleyici programlar buluyor , mac adreslerini dahi bulur. hem maci değiştirmek öyle kolay ki

Çok genel bir cümle olmuş. WPA kıran diğerlerini de kırar diyebilmek için şifrelemeden bir şey anlamıyor olmak gerekir. WPA'yı aşan mesela WPA 2'yi aşamaz çünkü şifreleme sıklığı (bit) yani algoritması WPA 2 daha yüksektir. O yüzden denildiği gibi WPA 2 daha güvenlidir.

vozer -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (20 Haziran 2007; 22:46:20)

Peki arkadaşlar aes ile tkip arasındaki fark tam olarak nedir? Hangisi tercih edilmelidir. Nette biraz araştırdım ama açıklamalar ya çok teknik olmuş ya da aes'in wpa2 ile birlikte geldiği gibi çok genel açıklamalar yazılmış. Tam olarak çözemedim gitti ikisinin farkını. Şuan evde aes kullanıyorum ama doğru mu yapıyorum bilemiyorum.

pekçok laptop'un wpa2 desteklememesi de sinirimi bozuyor şahşen. Kullandığım Router'ın wpa2 desteği olmasına rağmen evdeki laptop yüzünden kullanamıyorum [sm=s20.gif]

vozer -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (21 Haziran 2007; 0:41:44)

İlk başta 11. kanalı kullanıyordum fakat evde 2 wireless client var ve nedense bir tanesi sürekli kopuyordu. Kopunca da bir daha bağlanmak bilmiyordu. Kanalı 5 yaptım bu sefer diğeri kopmaya başladı. Deneme yanılma yoluyla her ikisiyle de verimli çalışan 7. kanalı buldum. Şuan kanal 7 kullanıyorum ve bir sorun yaşamıyorum. Çevremde ara sıra değişmekle birlikte 3 - 6 arası wireless ap yakalıyorum, onlar mı karışıp bozuyordu kanalımı bilemeyeceğim ama 7 şuan güzel gidiyor.

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (21 Haziran 2007; 1:14:48)

gercekte wireless da 13 kanal yok sadece 3 kanal var. 13 kanal arasindaki frekans farki sadece 22mhz cok az. bu yuzden yakin kanallar birbirlerine kacinilmaz olarak karsiyor ve hiz dusuyor. yani hepsi ayni kanallarin degisik varyasyonlari. 1,6 ve 13 gercek manada birbirlerini etkilemeden calisan kanallar.

bide diger cihazlarda cok parazit yapiyor bluetooth, telsiz ev telefonlari, microdalga firin; hepsi 2.4ghz. 2.4ghz icin radyo lisansi almak gerekmedigi icin bole. muhtemelen wireless kanallarinin bu kadar dar aralikta olmasininda nedeni bu.

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (21 Haziran 2007; 1:39:36)

Linksys routerlar icin sordugun 3rd party firmware'lerden diger basliklarda bahsetmistim. ozellikle dd-wrt den. degisik ozellikte daha baska bir suru 3rd party var. bunlara benim hazirladigim wireless cafe de dahil. cay bahceleri, cafeler halka acik yerlerde wireless'i denetlemek ve fiyatlandirmak icin tasarladim http://www.wi-ca.net (araya reklamimizida koyalim :).

butun custom firmware'ler vakti ile halka acilan linksys'in linux tabanli firmware source koduna dayaniyor. ihtiyaca gore program ozellik eklenebildigi icin cok esnekler pek cok degisik isler yapabiliyorlar. gelismis network denetimlerinin yaninda nas, sql server, voip, vpn daha pek cok is icin custom firmware var.

wireless yayin gucu ile ilgili ayarlarda custom oldugu icin bi kistlama yok. normalde 28mw civarinda olan deger 200mw ni ustune cikarilabiliyor ama bu degerlerde sature olgu icin 100mw civari en iyi performansi verir. tabi bunun bi bedeli var. cihazin omru kisaliyor. butun bunlar modelden modele farklilik gosteriyor tabiyki

ne yazikki linksys urunlerinde degisiklige gitti. yeni modellerinde linux kullanmiyor ve cihazlarin ROM'u 4mb den 2 mb ye dusuruldu. yani yeni alcan linksys'e 3rd party bir sey kurman mumkun degil. belki zorlama ile 2mb ye base sistem kurulabilir ama yer olmadi icin pek bi ekstrasi olmaz. cok aradim turkiyede 3rd party kurulabilcek tek model asus wl 500g serisi. oda pahali. asus wl-700ede kurulabiliyor ama wl 700 harddiskli bi model oldugu icin cok daha pahali. ben cihazlari almanyadan yada ingiltereden getirtiyorum.

black.rain -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (25 Haziran 2007; 15:36:13)

mac filitreleme WPA-WEP hepside kırılıyo bunun çağresi ancak sık-sık şifre deyiştirmek(haftada 1 falan).eğer modemde öle bi özelliğiniz warsa sinyal kalitesini size yeteceği kadar indirmek.kullanmadıınız zaman modemi kapatmak çok fazla etkili diil zaten böle prog lar ilk önce şifrelenmiş paket toplar sonrada bu paketlei kırar.yani kullanmadıınız zaman çok bi prog yaratmaz tabii bunun bağzı anternatifleride war siz kullanmasanızda paket alabiliolar ama bunun için özel chipsetli kartlar lazım.ama bence en iyisi bi password üretme programı buluk sürekli şifre deyiştirmek.tabi işin içinde linux ta war eğer karşınızdaki prof bi linux kullanıcısıysa işiniz zor.win dede bunların yapıldıını gördüm ama karşıdakini kolay yakalarsınız.biraz acelem wardı konuyu toparlayamadım ama umarım yardımcı olmuşumdur.

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (25 Haziran 2007; 19:06:07)

arkadaşlar radyoculukla bilmediğiniz bir kaç şey var
channel dediğimiz kanal frekansı kalite ve uzaklıkla orantılıdır
yani düşük frekansta örneğin 2412 mhz de daha uzağa yayın yaparsınız fakat hız düşer.
ama 13. frekansta ise uzağa yayın yapamaz ama kalite yükselir.
Bu durumda 2-3 oda içinde wi-fi kullanıyorsanız mutlaka 13. kanal yapın çünkü bir yerde okumuştum 1. frekans 2.5 mb/sn iken 13. frekans 3mb/sn gibi üstün farkla yeniyordu. Ayrıca 13. kanal yapınca pinglerde gözle görülür bir düşüş oluyor.

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (25 Haziran 2007; 19:56:40)

802.11b ve 802.11g protokollerinde her bi kanal arasinda 22mhz fark var. 1inci ve 13uncu kanal arasinda bi fark olca acik ama bu kadar cok fark edermi, denemek lazim.

bu fark en cok 802.11a da gorunuyor. 802.11a 5ghz frekansda calsiyor bu yuzden menzili kisa ama ayni tarihde surulen b protokolune gore cok daha hizli. aslinda a protokolunun g ye karsi bile bir suru avataji var. herseyden once b/g nin birbirine karismiyan 3kanalina karsilik a'da 12 kanal var ve 2.4ghz de calisan bluetooth ev telefonu mikrodalga firin gibi parazit kaynaklarindan etkilenmiyor. bu cok daha temiz ve yuksek kaliteli baglanti demek. kaliteli bi 802.11a access pointlede mesafe sorunuda problem olmaz. cok az kiside a donanimi oldugu icin hacklenme ihtimalide cok daha az.

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (25 Haziran 2007; 21:49:33)

arkadaşlar yapmayın 22 mhz değil
802.11b ile 802.11g arasında hiçbir frekans farklılığı yok. Ayrıca kanal 1 ile kanal 2 arasında yalnızca 6 mhz fark var.

darkaura -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (25 Haziran 2007; 22:35:43)

bi yanlislik olmus. iki kanal arasindaki frekans farkli 5mhz. bi kanalin merkez freakansi cevresindeki calisma bandi 22mhz. yani bi kanal + - 11mhz cevresindeki 4 kanalla cakisiyor ve hizlari dusuyor.

bu tabloda kanallarin calistigi frekans araliklari ile hangi kanallarin cakisti net bicimde gozukuyor

[image]http://www.melbpc.org.au/pcupdate/2404/2404article6-1.jpg[/image]

4TCL -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (26 Haziran 2007; 2:44:04)

bizim burada 10 tane buluyor hepsi şifreli bende sadece 3 aylığına geliyorum malum okullar kapandı adsl alayım desem 9 ay boşuna para vermek gerekecek. İstediğim doğru bişey değil, ama şu işin yöntemini birisi anlatabilir mi ? PM atabilirsiniz.

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (26 Haziran 2007; 3:20:10)

kardeş www.google.com a gir
oraya airodump yaz
türkçe sayfalarda araya tıkla
orda anlatılıyor nasıl olduğu.

The souls migration -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (26 Haziran 2007; 15:41:31)

kablosuz ağlara saldırı ve defans. gir oku [8D]

gördüğüm kadarıyla bu işi yapabilmek için kullanılacak programlar ilk önce wireless adaptörünü sorguluyor. bu programların hangi adaptörler ile çalıştığını önceden keşfetmek lazım. yoksa onu kur, bunu kur, dene diyerekten uğraşırken kullanılan windows, linuxe dönebilir. :D

http://ferruh.mavituna.com/makale/kablosuz-aglara-saldiri-ve-defans/

ThisisaNightmare -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (26 Haziran 2007; 15:52:50)

windows ile kıracaksan
modifiyeli dwl-650 veya dwl-520 driveri ile kırabiliyorsun ben kendim modifiye ettim gerçekten çok basit[:'(]

Akinci -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (27 Haziran 2007; 19:19:43)

Benim mini PCI kart geldi. Ben yüksek çekim gücü için aldım. Artık evin her odasında bağlantı kurabiliyorum, (modem çaprazımdaki apartmanda), daha önce görmediğim ağları görebiliyorum. [:(] Limitleri tam zorlamadım, standart güç ayarları ile kullanıyorum.
Bu oyuncak galiba paket toplama işi de yapıyor. Win XP üzerinde Airodumpu çalıştırabildim. [8D]

[image]http://www.senao.com/images/www.senao.com_English/NMP-8601b.jpg[/image]

Özellikleri şöyle:
SENAO EMP- 8602 400mW
Atheros AR5006 6th generation chipset
* Dual band 802.11a/b/g
* Upto 54 Mbps
* Upto 400mW transmission power for maximum range, throughput speeds and signal strength
* Available transmit power upto:
o 26 dBm +/- 2dBm 802.11b
o 26 dBm +/- 2dBm 802.11g
o 20 dBm +/- 2dBm 802.11a
* Complete IEEE 802.1x client support with EAP-TLS, EAP-TTLS supplicants
* 802.11e standards supported for Wireless Multimedia Ehancement QoS
* Two U.FL (MHF) antenna leads
* Can be designed or embedded for OEM project/ embedded systems
http://www.senao.com/English/Default.aspx?TYPE=vipplayercard.htm&PT=product_t&tv_TCAT_POS=0&PID=02030014&CATNO0=B&CNT=0

Yalnız bir problem çıktı. Dell dizüstü kullanıyorum. Wirelessi açıp kapatmaya yarayan FN +F2 kısayolu ve ışığı çalışmıyor.[X(] Gerçi kendi yazılımından disable edilebiliyor ama diğer yol daha pratik idi.

blackfear -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (27 Haziran 2007; 19:45:33)

way anasını azım açık kaldı[sm=s19.gif] [sm=s18.gif]

nightmare115 -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (27 Haziran 2007; 21:26:18)

aircrack+ bruteforce vs kullanarak şifreli olarak havada uçuşan şifreli paketler yakalanıp bilgisayara kaydedip wordlist ile saldiri ile şifre ele geçiriliyor diye biliyorum.

Knoppix - STD var. linux live cd. güvenlik için kullanılabileceği gibi tam bir saldırı aracı. brute force + airodump+ aircrack vs hepsi içinde var.

fakat eksisi nedir derseniz centrino işlemciyle arası pek iyi değil. belirli wireless chipsetlere sahip adaptorleri destekliyor. hangileri olduğunu da söylüyor zaten kendisi. centrinoda çalışmaz wireless toollar.

saldiri için değil güvenlik amaçlı kullanılmasına taraftarım.

tavsiye kendi wireless ağınızda denemenizdir. ağınızın güvenli olup olmadığını test için. öbür türlü bi nevi hırsızlıktır

foobar -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (11 Temmuz 2007; 17:20:57)

aircrack türkçe
Wireless Şifrelerini Kıran Program Hakkında Herşey! Hem De TÜRKÇE!!!
http://www.hamzaapaydin.web.tr

@Dayi -> Cevap: Wireless Sifre Kırıcı Program (13 Temmuz 2007; 19:44:47)

okudugum kadariyla bu wireless kartlarin 100mW in uzerindekiler avrupada insan sagligina zararli diye yasak.amerikada ise hicbir sekilde yasak yok.
senin kart 400mW lik.Bunu bi arastir derim.Ama kartinin sinyal yakalama gucu mukemmeldir.

quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

Benim mini PCI kart geldi. Ben yüksek çekim gücü için aldım. Artık evin her odasında bağlantı kurabiliyorum, (modem çaprazımdaki apartmanda), daha önce görmediğim ağları görebiliyorum. [:(] Limitleri tam zorlamadım, standart güç ayarları ile kullanıyorum.
Bu oyuncak galiba paket toplama işi de yapıyor. Win XP üzerinde Airodumpu çalıştırabildim. [8D]

[image]http://www.senao.com/images/www.senao.com_English/NMP-8601b.jpg[/image]

Özellikleri şöyle:
SENAO EMP- 8602 400mW
Atheros AR5006 6th generation chipset
* Dual band 802.11a/b/g
* Upto 54 Mbps
* Upto 400mW transmission power for maximum range, throughput speeds and signal strength
* Available transmit power upto:
o 26 dBm +/- 2dBm 802.11b
o 26 dBm +/- 2dBm 802.11g
o 20 dBm +/- 2dBm 802.11a
* Complete IEEE 802.1x client support with EAP-TLS, EAP-TTLS supplicants
* 802.11e standards supported for Wireless Multimedia Ehancement QoS
* Two U.FL (MHF) antenna leads
* Can be designed or embedded for OEM project/ embedded systems
http://www.senao.com/English/Default.aspx?TYPE=vipplayercard.htm&PT=product_t&tv_TCAT_POS=0&PID=02030014&CATNO0=B&CNT=0

Yalnız bir problem çıktı. Dell dizüstü kullanıyorum. Wirelessi açıp kapatmaya yarayan FN +F2 kısayolu ve ışığı çalışmıyor.[X(] Gerçi kendi yazılımından disable edilebiliyor ama diğer yol daha pratik idi.

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.140625