Giriş | |
|
|
|
11 Haziran 2007; 4:45:25
|
|
|
Arkadaşlar wireless modem almayı düşünüyomdum.Fakat bir ardaşım wirelessin kabluya göre daha yavaş olduğunu söyledi.Bir de wireless çifre çözücü programlar olduğunu söyledi.Bu doğrumu???
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
|
|
11 Haziran 2007; 8:53:31
|
|
|
Bu işe artık kafa patlatan adamlar bir şekilde giriyor.Bir sitede mac adresi koruması olan biryere bile çat diye bir programla giren adam görmüştüm mümkün ama etrafında wireless manyağı kişiler olması lazım.
|
|
11 Haziran 2007; 11:46:36
|
|
|
Airsnort adlı bir programla kırılıyor WEP şifreleri . Hatta yakın zamanda WPA2 kodlamasını bile kırmışlar .
AMD X2 4000 , 512mb Sparkle 7900gs , 2x1gb Twinmos DDR2 800 , MSİ K9NGM3 , 320gb Samsung 16mb SATA2 , 120gb Seagate 8mb SATA2 , Liveview E771 , Asus TA252 , SBS220 , F tuşları ve sayı takımı erimiş klavye .
|
|
|
|
|
11 Haziran 2007; 12:30:04
|
|
|
hız konusunda bende kabloluyu tavsiye ederim.daha istikrarlı kullanım sağlıyo çünkü.şifre kırma işine gelince bu işi yapan programlar var.ama nerdeyse hepsi linux tabanlı işletim sistemlerine çalışıyo.(kısmet v.s.) etrafında bildiğin çok profesyonel insanlar yoksa wpa koruması sana rahatlıkla yeterli olacaktır.ayrıca ssıd gizleme yada mac filtreleme ile daha ileri güvenlik önlemleri saklayabilrisn.kırılmaz diye bişey yok hepsi kırılıyo ama uğraşıcak adam çok az.ne kadar fazla önlem alırsan o kadar güvendesindir. kolay gelsin...
|
|
11 Haziran 2007; 12:50:17
|
|
|
Kırılamayacak şifre yoktur...
|
|
|
|
|
11 Haziran 2007; 12:56:35
|
|
|
Dostum Wirelles WPA-SK Kur ŞifreLe Kırmaya CaLışanda oLsa NafiLe Anca Senin Pc AdminSoLap BaqLantsında Girecekte Şifreyi AdminSoLap/Contripten Öqrenecekte Ya işin asLı Şu PaLavra Linux Özqür Bir YazıLım oLduqu İçin qüvenLik Konusunu FazLa ipLemessen Adam da Linux işLetim Sistemini biLiyosa Anca O şekiLde Senin BaqLantını kuLLanabiLir Bence Bu Sadece Sana Servis SaqLayan Serverdan yapıLabiLir qeRisi Hikaye Alt aq Masken 255.255.255.255 oLduqu Bir Server Üzerindesi Her 10 qünde Bir Otomatik oLarak yeniLenen Bir İp in Var Yani BunLar Hikaye Çıkıyo Biri Ben Kırdım Yavas Kırda Bir YerLerin Acımasın Çıkan proqramLarın Hepsinde KeyLoqqer Var ve BunLar Sana BeLLi ŞifreLer BuLmanda Yardımcı oLuyoR ama Senin Pc de Zombie haLi aLıyor O Yüzden Bir Sürü iŞene Yaramayacak İşLem Yapmana qerek yok Sen WEP BaqLa Boşver WPA BaqLarsan Bazı ModemLer Sonra Koyduqun Şifreyi kabuL etmiyo Sen WEP ten Koy Şifreni Kimse Kıramaz.
|
|
|
11 Haziran 2007; 13:09:15
|
|
|
arkadaşlar öncelikle kırılmayan şifre yoktur. Önleminizi almalısınız. Peki nasıl mı? DHCP yi kaldırın: DHCP sistemini kaldırarak otomatik ip tanımlanmasını yok edin ve ağ geçidi adresini değiştirin. Mesela normalde hemen hemen çoğu 192.168.0.xxx şeklinde olur siz bunu 192.168.57.xxx şeklinde yapın örnek olarak. İkincisi Mac şifreleme yapın. 3. sü çıkan en son teknoloji şifrelemeleri kullanın. 4. sü yönlü anten kullanın ve çıkış gücünü düşürün. Bunlar yeterli. Bunları yaptıktan sonra senin şifreni kırmaları için civardaki tek wi-fi kullananın senin olman gerekir. Bunlar karşı tarafı caydıran hareketler.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
|
|
|
|
|
11 Haziran 2007; 13:47:54
|
|
|
ben de önlemimi alayım bari kıracak programlar olduğunu bilmiyodum
|
|
11 Haziran 2007; 15:31:04
|
|
|
sımdı benım modem airties rt 210 işletim sistemi xp pro wi-fi şifreli sizce hangi programlarla kolay bır sekilde kırarlar:)))
|
|
|
11 Haziran 2007; 16:02:58
|
|
|
kotu nıyetlere yol acmayalım
|
|
11 Haziran 2007; 18:41:07
|
|
|
Bende; Mac filtreleme + wpa2 şifreleme + ssid gizli. Kıramazlar diye bişi yok ama işleri zor
|
|
11 Haziran 2007; 19:09:35
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Kardann Dostum Wirelles WPA-SK Kur ŞifreLe Kırmaya CaLışanda oLsa NafiLe Anca Senin Pc AdminSoLap BaqLantsında Girecekte Şifreyi AdminSoLap/Contripten Öqrenecekte Ya işin asLı Şu PaLavra Linux Özqür Bir YazıLım oLduqu İçin qüvenLik Konusunu FazLa ipLemessen Adam da Linux işLetim Sistemini biLiyosa Anca O şekiLde Senin BaqLantını kuLLanabiLir Bence Bu Sadece Sana Servis SaqLayan Serverdan yapıLabiLir qeRisi Hikaye Alt aq Masken 255.255.255.255 oLduqu Bir Server Üzerindesi Her 10 qünde Bir Otomatik oLarak yeniLenen Bir İp in Var Yani BunLar Hikaye Çıkıyo Biri Ben Kırdım Yavas Kırda Bir YerLerin Acımasın Çıkan proqramLarın Hepsinde KeyLoqqer Var ve BunLar Sana BeLLi ŞifreLer BuLmanda Yardımcı oLuyoR ama Senin Pc de Zombie haLi aLıyor O Yüzden Bir Sürü iŞene Yaramayacak İşLem Yapmana qerek yok Sen WEP BaqLa Boşver WPA BaqLarsan Bazı ModemLer Sonra Koyduqun Şifreyi kabuL etmiyo Sen WEP ten Koy Şifreni Kimse Kıramaz. Bak burada wep şifre kırma yöntemini anlatmışlar yani kırılabiliyor. Hatta 10 dakikada wep kırma yöntemini gösteren bir vidyoya bile rastladım. Ben hiç denemedim bunları pek bilgimde yoktur ama palavra değil bunlar.
|
|
|
|
|
11 Haziran 2007; 19:35:12
|
|
|
Palavra tabii ki değil. Ancak yukarıda bir arkadaşın verdiği Airsnort adlı programın çalışması için Linux işletim sistemi istiyor ve cidden WEP şifreleme kırılıyor. Daha önce deneme amaçlı bunu başarmıştım. Google'da crack WEP password diye aratırsanız yüzlerce yapılışı çıkar.
ShadowShooter.Net Asus F2J Notebook | Sennheiser CX300 | Sony Ericson K510i | Lacie 500GB 16MB Cache External Hard Drive | iRiver Clix 4GB 2nd Generation MP3 Player | iRiver Lime Clip Case | Canon PowerShot A570 | Logitech x230 Speaker System | Creative EP630
|
|
|
|
|
11 Haziran 2007; 19:59:04
|
|
|
daha önce bi sitede görmüştüm bazı prgramlarla bu iş yapılıyor.
|
|
|
11 Haziran 2007; 22:27:37
|
|
|
Wep güvensiz özellikle 64 bit wep. Galiba 10 dk. da kırılan bu tür idi. WPA-PSK yı kıracak adam ev kullanıcısı ile uğraşmaz. Arkadaşların dediklerine bir şey daha ekleyeyim. Modem ister kablolu ister kablosuz olsun güvenlik modemin fabrika çıkışlı şifresini değiştirmekle başlar. Yoksa kablolu da kablosuz da riskli. Ben de paket toplama , kısmet gibi programlar biraz uğraştım. Kısmet SSID gizli olsa bile anında gösteriyor. Yurtdışından Atheros çipli bir wireless kart sipariş ettim. Gelince B.Track CDsini takıp biraz daha uğraşacağım. En zayıftan en kuvvetliye kablosuz güvenliği şu şekilde: 1- SSID gizleme: Kafe gibi işyerlerinde müşteriler için kulanılabilir. 2- Mac Filter (linuxçular bunu rahat aşarlar) Hatta windows altnda bile aşılabilir. Bu iki yöntemde veriler şifresiz bir halde havada uçuşur. 3- WEP: En az 128 bit olmalı. Veriler şifrelidir. 4- WPA daha güvenli 5- WPA2 daha da güvenli Şifreleme kuvvetlendikçe bağlantının stabilitesi düşüyor. Örneğin sinyal kuvveti %70den azsa sık sık kopmalar oluyor. Modemin menzili kuvvetli olmasa daha iyi olur. Nette güvenliğe önem veren şirketler için sırf modem sinyallerini yansıtmasın diye özel üretilmiş duvar boyalarına bile rastladım.