çok güzel çalışmalar gerçekten, tebrik ederim . Şimdi arkadaşlar masa üstü bilgisayar için, ilerde hem burdaki anten yapılandırmalarından biriyle kullanabilmek için hem de tek başına kullanım için benim marka ve özellik olarak maximum mesafede etkili olabilecek ne tür bir parça (usb adaptör, wifi kart v.s.) almam gerekiyor. Tecrübesi olan arkadaşlarımız direkt marka ve modelini bana yazabilirmisiniz. Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacmetin -- 24 Mart 2008; 10:39:58 >
Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Yazlığımızda evimize yakın wireless hizmeti veren bir cafe var.Cantenna yapsam interneti çekebilirmiyim diye merak ediyorum,evimiz sahilde ve cafe de bizim hizamızda aramızda 4 apartman ve 1 sokak var.Denemeye değerse PCI wireless kartı alıcam,yoksa boşa masrafa girmeyeyim?
Orjinalden alıntı: FİRUKO lightt 4NEC2 programı hakkında biraz bilgi verebilirmisin , bu programı nasıl kullanabiliriz .
Selam,
Program hakkındaki tüm bilgilere http://home.ict.nl/~arivoors/ adresinden ulaşabilirsin. 4NEC2, NEC (Numerical Electromagnetics Code) tabanlı ve moment hesaplama modelli bir programdır. NEC aksine sunduğu kullanıcı arayüzü ile DOS ortamıdan kurtulmanızı sağlar. Ancak çalışma stili diğer cad programlarından biraz farklıdır. anten modelini minik parçalara böler ve bu parçaları kullanarak belirttiğimiz yöntemle hesaplama yapar biraz sabır gerektiren bir programdır, bunun sebebide program mantığını anlamada zorlanmaktır, eğer bu yöntem ile ilgili herhangi bir ders aldıysanız alışmanız kolay olacaktır. Benim modellemek için günlerce uğraştığım dipol anteni anten dersi alan bir arkadaşım çabucak yapabilmişti.
rg58 kabloyu rp sma ya bağlamakta sorun yaşıyor musunuz? ben, anten için herşeyi yaptım bu bağlantıyı da yaptım ama rp sma nın ortasındaki iletken, pci karta oturmuyor yani temassızlık var. kabloyu karta takıp avometre ile ölçüm de yaptım devre tamamlanmıyor?!
Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)
Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)
bilmem kaç khz den 60 ghz ye kadar tüm frekanslar TK ya ait. ve herbirinin kullananı var. kızılötesi sistem zaten var FS/O deniyor.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
arkadaşlar konu ve çabalarını için teşekkürler benim bi sorum var. airties wus 300 adaptör kullanıyorum buna anteni nasıl monte adebilirim yani böyle birşey mümkün mü. ben uyduruk bi anten yaptım ama sinyallerim çok düşük. adaptörde anten girişi yok ben sadece tabağın içine koydum :) buna ne tür bi anten yapmalıyım
antenim bu [image]http://img207.imageshack.us/my.php?image=antenbudurrc4.jpg[image]