Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: El Yapımı Wireless Anten TEST-1

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Cevap: El Yapımı Wireless Anten TEST-1 Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5] 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
optimarax

Sisteme Gözat

21 Mart 2008; 10:29:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

*
http://www.brest-wireless.net/wiki/materiel:amos

13 dbi + 120 derece beam açısı.Denemeye değer.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (4)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimarax -- 28 Mart 2008; 10:54:18 >

By_Hack_System RAT (Remote Access Team)
aytacmetin

24 Mart 2008; 1:30:44 

çok güzel çalışmalar gerçekten, tebrik ederim . Şimdi arkadaşlar masa üstü bilgisayar için, ilerde hem burdaki anten yapılandırmalarından biriyle kullanabilmek için hem de tek başına kullanım için benim marka ve özellik olarak maximum mesafede etkili olabilecek ne tür bir parça (usb adaptör, wifi kart v.s.) almam gerekiyor. Tecrübesi olan arkadaşlarımız direkt marka ve modelini bana yazabilirmisiniz. Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacmetin -- 24 Mart 2008; 10:39:58 >

raydric

24 Mart 2008; 14:20:05 

eyw kardeşimsaolsun

blue1907

24 Mart 2008; 18:40:14 

Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Yazlığımızda evimize yakın wireless hizmeti veren bir cafe var.Cantenna yapsam interneti çekebilirmiyim diye merak ediyorum,evimiz sahilde ve cafe de bizim hizamızda aramızda 4 apartman ve 1 sokak var.Denemeye değerse PCI wireless kartı alıcam,yoksa boşa masrafa girmeyeyim?

lightt

Sisteme Gözat

28 Mart 2008; 10:33:27 

quote:

Orjinalden alıntı: FİRUKO
lightt 4NEC2 programı hakkında biraz bilgi verebilirmisin , bu programı nasıl kullanabiliriz .

Selam,

Program hakkındaki tüm bilgilere http://home.ict.nl/~arivoors/ adresinden ulaşabilirsin. 4NEC2, NEC (Numerical Electromagnetics Code) tabanlı ve moment hesaplama modelli bir programdır. NEC aksine sunduğu kullanıcı arayüzü ile DOS ortamıdan kurtulmanızı sağlar. Ancak çalışma stili diğer cad programlarından biraz farklıdır. anten modelini minik parçalara böler ve bu parçaları kullanarak belirttiğimiz yöntemle hesaplama yapar biraz sabır gerektiren bir programdır, bunun sebebide program mantığını anlamada zorlanmaktır, eğer bu yöntem ile ilgili herhangi bir ders aldıysanız alışmanız kolay olacaktır. Benim modellemek için günlerce uğraştığım dipol anteni anten dersi alan bir arkadaşım çabucak yapabilmişti.
optimarax

Sisteme Gözat

28 Mart 2008; 20:07:40 

*
Nette adı geçen Triple Biquad.

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimarax -- 17 Nisan 2008; 19:05:57 >

optimarax

Sisteme Gözat

29 Mart 2008; 12:46:01 

*
Buda uyduruk anten.

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimarax -- 29 Mart 2008; 12:47:22 >

ersan a

29 Mart 2008; 21:45:52 

rg58 kabloyu rp sma ya bağlamakta sorun yaşıyor musunuz? ben, anten için herşeyi yaptım bu bağlantıyı da yaptım ama rp sma nın ortasındaki iletken, pci karta oturmuyor yani temassızlık var. kabloyu karta takıp avometre ile ölçüm de yaptım devre tamamlanmıyor?!

Cem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

31 Mart 2008; 15:05:25 

şöyle 100-200 db lik bi anten yapalımda tüm izmire mavi şehirden 100 mb lik yayın yapalım.

Chi of love

Başarıyı getiren, ulaşılmaz gibi götüren hayaller degil midir?... Peki! Hayallerimize de sınır koyan bizler degil miyiz?...
Satılık Philips MMS460 ses sistemi hediyeli AMD 2500+, Geforce 6800, 1GB Ram, SkyStar + LNB +Diseqc vs.. Komple Sistem
can-selcik

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

31 Mart 2008; 16:40:18 

quote:

Orjinalden alıntı: Cem

şöyle 100-200 db lik bi anten yapalımda tüm izmire mavi şehirden 100 mb lik yayın yapalım.

Biz thisisanightmare ile birlikte karataş-mavişehir arasında kablosuz bağlantı kurmayı planlıyoruz.

E8400 @ 4940MHz vCore= 1.76875 NB= 1.67 PLL= 1.86 | Zalman WB-5 | Alphacool NexXxoS Xtreme II - Rev.2 (240lık) (2x Nanoxia FX12-1250) | AGB-Eheim 600 Station II 12V | Asus Maximus Formula X38 (Rampage Formula BIOS'u ile) | OCZ Titanium 2GB 1066MHz DDR2 Dual Kit | Seagate 160GB SATAII NCQ 7200RPM | WD 250GB ATA/133 HDD 7200RPM | Powercolor HD4870 (Akasa Neo Vortexx) | CM Stacker 810 | SilverStone Strider 750W PSU | ASUS DRW-1608P3S | ASUS DRW-1814BLT | Logitech G5 v2 | Logitech G15 v2 | QPAD XT-R Black (Large-4 mm) Carbytek Mousepad | Cyber Snipa Sonar 5.1 Headset
GHOSTRIDER
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

3 Nisan 2008; 1:43:37 

Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)
ThisisaNightmare

3 Nisan 2008; 21:38:01 

quote:

Orjinalden alıntı: GHOSTRIDER

Hocam bişi sorcam peki biz yüksek frekans algılayıcı veya kızıl ötesi yada LNB sistemi kullanarak bir anten oluştursak ve uydu sistemi üzerinden bir dalga boyutu veya kızıl ötesi sinyallere ulaşmamız mümkün olurmu. Bunu biz elde yapabilirmiyiz merak ettim ondan soruyorum. Hep kendi frekans hattımı kullanabileceğim bir sistem üretmek istemişimdir. Hatta bir film vardı (indipendence days) adında orda bir anten sistemi vardı küçük bir çanak gibi uydu telefonu için kullanıyordu. Acaba böyle birşey yapmak mümkün mü? :)

bilmem kaç khz den 60 ghz ye kadar tüm frekanslar TK ya ait. ve herbirinin kullananı var.
kızılötesi sistem zaten var FS/O deniyor.

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
sungurbey

4 Nisan 2008; 0:38:52 

arkadaşlar konu ve çabalarını için teşekkürler benim bi sorum var. airties wus 300 adaptör kullanıyorum buna anteni nasıl monte adebilirim yani böyle birşey mümkün mü. ben uyduruk bi anten yaptım ama sinyallerim çok düşük. adaptörde anten girişi yok ben sadece tabağın içine koydum :) buna ne tür bi anten yapmalıyım

antenim bu
[image]http://img207.imageshack.us/my.php?image=antenbudurrc4.jpg[image]

çok gülmeyin :)

SUNGUR BEY
optimarax