Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: El Yapımı Wireless Anten TEST-1

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Cevap: El Yapımı Wireless Anten TEST-1 Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
lightt

Sisteme Gözat

19 Ocak 2008; 8:47:57 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: naykose
.........
bulunduğum yer ile alışveriş merkezi (en üst katta internet 3. kat bulunduğum yerden tam görüyorum)arası
150-200 metre kadar fakat internet içeride ben balkona kapsamlı bi anten yapıyım diyorum ama görür mü
görmez mi şüpheliyim emeğim boşa gitmesin...hangisini deniyim...
bulunduğum yerden sinyal almıyorum...

Selam,

Bulunduğun yerden hiç sinyal alamaman hiç iyi değil, öncelikle onu belirtmeliyim. Ancak hiçbir zamanda ümitsiz olmamak lazım. Tahmini birşeyler söylemek zorundayım ama hiç cevap vermemekten iyidir. Öncelikle yapman gereken şey eğer mümkünse ev ile alışveriş merkezi arasında belirili aralıklarla sinyal kontrolü yapmak (bazı binalarda özellikle alışveriş merkezlerinde dış yüzey kaplaması olarak alüminyum panel kullanılıyor ve bu nedenle bina içerisindeki WiFi sinyalleri kesinlikle dışarı çıkamıyor! ) Eğer sinyal yakalayabiliyorsan sorun yok.

Tavsiyem burada şu olacak cantenna ve biquad anten yapman (kazançları birbirine yakın) eğer sadece bu antenler ile sinyal alamazsan bunları bir çanağa bağlayıp denemen. Çanak kombinasyonu oldukça yüksek kazançlı bir sistem olacaktır. Eğer bu şartlardada bağlanamazsan yapacak çok birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightt -- 19 Ocak 2008; 8:49:19 >
naykose

19 Ocak 2008; 15:04:22 

peki cevapladığın için saol ...galiba o panelden kulnılıyor olabilir alışveriş merkezi (dolpin)....
ama mutlaka bu anteni yapıcam... ve iki okul da var bunlarda da sınırsız internet var onlamzsa onları deneriz bu arada( babam matamatik öğretmeni amcam elektrik elektronik mühendisi)artık onların yardımlarıyla bi şeyler yapıcam kotalı internet bi yere kadar sörf yaparken bile 4gb doluveriyor ya...

ha bide şöyle bişey yapsak rt210 adsl var bunu çanağa yöneltsem öyle bi yöntem olur mu sinyal dağılır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naykose -- 19 Ocak 2008; 15:08:46 >

nixer

19 Ocak 2008; 16:42:19 

bu kadar masraf yapacama ewe net bağlatırım

TEKNOLOJİ BİR GÜN ÇÖKECEK...
bayugur

19 Ocak 2008; 23:47:36 

İnterneti 20 km. ye aktarabilmek ve bunu alabilmek için ne tür cihaz-antenlere ihtiyacım var,bilgisi olan var mı?

lightt

Sisteme Gözat

20 Ocak 2008; 15:23:22 

quote:

Orjinalden alıntı: bayugur

İnterneti 20 km. ye aktarabilmek ve bunu alabilmek için ne tür cihaz-antenlere ihtiyacım var,bilgisi olan var mı?

Selam,

Aradığın şey WiMAX teknolojisine giriyor. Arama yapmanı tavsiye ederim. Oldukça pahalı sistemlere sahip bir teknolojidir ve kurması işletmesi de bir okadar zordur.
bayugur

20 Ocak 2008; 16:31:36 

Hocam bu kadar uzak mesafelere aktarabilecek anten yok mudur? Wimax çok aşar bizi.
İnterneti olan yerden 20 km uzaktayız ve bundan istifade edebilmenin bir yolunu bulmamız lazım,tabii çok pahalı olmayan bir sistemle.

lightt

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008; 8:49:15 

quote:

Orjinalden alıntı: bayugur

Hocam bu kadar uzak mesafelere aktarabilecek anten yok mudur? Wimax çok aşar bizi.
İnterneti olan yerden 20 km uzaktayız ve bundan istifade edebilmenin bir yolunu bulmamız lazım,tabii çok pahalı olmayan bir sistemle.

Selam,
Malesef böyle birşey bugünün teknolojisiyle mümkün değil. Altarnatif bağlantı metotlerını araştırmanızda fayda var.
ncinar

22 Ocak 2008; 22:57:36 

Selam

Ben farklı bir şey sorucam hp nx6110 dizüstü bilgisayarımla evin ikinci katında aldığım yayını alt katta alamıyorum, alt kattan da alabilmem için yagi-uda veya bquad antenlerden birini yapsam ve 3m kablo ile alt kata taşısam burada ikici bir antenle bilgisayara müdahale etmeden yayını alabilirmiyim, böyle bir yayın akışı sağlanabilirmi yada bu bilgisayarın wireless kartı bu WM3B2200BG ama yeri nerde ve harici anten takılabiliyormu bilmiyorum. bilen varsa yada anten aktarımı başarılı olurmu bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

lightt

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008; 9:26:29 

quote:

Orjinalden alıntı: ncinar
Selam
Ben farklı bir şey sorucam hp nx6110 dizüstü bilgisayarımla evin ikinci katında aldığım yayını alt katta alamıyorum, alt kattan da alabilmem için yagi-uda veya bquad antenlerden birini yapsam ve 3m kablo ile alt kata taşısam burada ikici bir antenle bilgisayara müdahale etmeden yayını alabilirmiyim, böyle bir yayın akışı sağlanabilirmi yada bu bilgisayarın wireless kartı bu WM3B2200BG ama yeri nerde ve harici anten takılabiliyormu bilmiyorum. bilen varsa yada anten aktarımı başarılı olurmu bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Selam,

Evet dediğin gayet mantıklı. endi bilgisiyarına anten takmak yerine modeme anten takıp uzatmak gayet iyi bir çözüm. Bilgisayarının üzerindeki wireless kart miniPCI yapıdadır ve dizüstü bilgisayarının alt kısmında bulunan kapaklardan birinin altındadır. Üzerinde UfL denilen konektörler vardır ve anten bağlayabilmen için bir ara kabloya (pigtail) ihtiyacın vardır.
ncinar

23 Ocak 2008; 19:31:28 

[image][URL=http://www.resim-yukle.net][IMG]http://www.resim-yukle.net/upload/43da24_anten.png[/IMG][/URL][/image]

Aslında tam anlatmak istediğim buydu iki anten arasına modem yada başka cihaz kullanmadan sinyal alınabilirmi kablo mesafesi yaklaşık 3-4 metre mükemmel olmasada dahi yeterli dercede alınabilrmi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncinar -- 23 Ocak 2008; 19:42:50 >

lightt

Sisteme Gözat

23 Ocak 2008; 22:24:50 

selam,

Son verdiğin resmi inceledim, ancak böyle birşey mümkün değil (Anten mimarileri açısından). Yapılacak en mantıklı şey üskata bir erişim noktası koyup bunu tekrarlayısı olarak kullanmak.
Gerilla

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Ocak 2008; 22:01:11 

Bulunduğum eve 1 km mesafede büyük bir alışveriş merkezi var. Oradaki sınırsız internete nasıl ulaşabilirim. ?

http://www.bilmeli.com
berkin88

26 Ocak 2008; 16:06:03 

bakir cubugu ankarada nerde bulabilirim biri soylesin

dicektim ama gerek kalmadi buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkin88 -- 30 Ocak 2008; 16:02:20 >

brkyildiz

29 Ocak 2008; 17:16:26 

pıyasada normal antenler satılıyo bakırdan yapılan t.v. ıcın onu deneyen varmı aynı yapılan antenlere benzıyo sekılde gorulene benzıyo ben enkısa zamanda denıcem ve daha buyuklerıde satılıyo yaklasık 1,5 metre fıyat olarakda 10 ytl gıbı deneyen varsa lutfen yazsın

brkyildiz

29 Ocak 2008; 17:20:31 

bırde ruzgarlı havalarda problem cıkarıyomu veya yagmurlu havalarda cıkıyomu problem bu arada cok ıyı calısma olmus tbrık ederız emege saygı duyuyoruz

lightt

Sisteme Gözat

29 Ocak 2008; 23:17:53 

quote:

Orjinalden alıntı: berkin88

kabir cubugu ankarada nerde bulabilirim biri soylesin

Selam,

Anlayamadım neyi soruyorsun? Bir kelime hatası falan var muhtemelen ama çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightt -- 29 Ocak 2008; 23:25:00 >
serrifh

31 Ocak 2008; 1:28:36 

quote:

Orjinalden alıntı: lightt

quote:

Orjinalden alıntı: berkin88

kabir cubugu ankarada nerde bulabilirim biri soylesin

Selam,

Anlayamadım neyi soruyorsun? Bir kelime hatası falan var muhtemelen ama çözemedim.

bakır çubuk demek istemiş sanıyorum

SİİRT İL J. K.LIĞI SİİRT
scalper

8 Şubat 2008; 3:32:21 

hele sukur biitti
lightt hocam konu süper olmuş ellerine sağlık

bunları okuyup da anten denemesinde bulunmamak olmaz

p4 3 ghz , 1024 ram , ati radeon 9600xt , asrock P4V88+ , 250 gb seagate barracuda ...
MOYKAN