Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: El Yapımı Wireless Anten TEST-1

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Cevap: El Yapımı Wireless Anten TEST-1 Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
lightt

Sisteme Gözat

1 Kasım 2007; 13:04:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare

Örneğin D= 160 olan bir kutuda
Lo = 124 mm Lo/4 = 31 mm
Lg = 140 mm Lg/4 = 35 mm

sonuçları çıkıyor bu durumda kutu uzunluğu Lg3/4 olacağına göre kutu uzunluğu 105 mm olacak. Biz bunu tutturup 150 mm yaparsak hesapta olacak problemden dolayı sorun çıkar diye düşünüyorum...
Ama d=80 yapınca
Lo = 124 mm Lo/4 = 31 mm
Lg = 302 mm Lg/4 = 76 mm

çıkıyor yani daha uzun bir kutu oluyor. kafam çok karıştı. Bu durumda D küçük olması ve boyun uzun olması önemli yani d=80 olan d=160 dan daha iyi performans verecek. Öyle mi?

Selam,

Konuyu anlatamadım kusura bakma. Şöyle iki kutu için ayrıntılı bir hesap yapalım:

d=160 mm için hesaplar
TE11 Alt kesim frekansı = 1098 MHz
TM01 Üst kesim frekansı= 1434 MHz
Lo/4 =30.44 mm
Lg/4 =34.01 mm
3Lg/4=102.03 mm

d= 80 mm için hesaplar
TE11 Alt kesim frekansı = 2196 MHz
TM01 Üst kesim frekansı= 2868 MHz
Lo/4 =30.44 mm
Lg/4 =67.35 mm
3Lg/4=202.05 mm

Şimdi bu değerlere göre dikkat edersen 160 mm çapındaki kutu 1098-1434 MHz arasında verimli çalışır diyor ki bu istediğimiz 2400 MHz frekansından çok sapmış durumda. 80 mm çapındaki kutu ise 2196-2868 HMz freaknsında çalışıyor ve istediğimiz 2400 MHz bandını tamamen kapsıyor.

Şimdi kutu boylarına gelelim bu iki kutudan hangisinin daha kazançlı olacağını anlamak için simülasyon yapabilirsin. Benim kutu boyu uzun olan daha kazançlıdır dediğim aynı çap için geçerliydi. Örnek olarak 80 mm çapındaki kutu 10 dB kazanca sahip olsun kutu boyunu 2 katına çıkardığımızda kazanç 15 dB civarına çıkacaktır.
ThisisaNightmare

1 Kasım 2007; 17:11:08 

Anlayamadığım şey bu ölçülere nerden bakıyorsun?

http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2calc.php

bu sitedeki bozuk hesaplama mı?

Ayrıca simulasyon programlarını kullanmayı bir türlü beceremedim...

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
lightt

Sisteme Gözat

2 Kasım 2007; 16:49:33 

quote:

Anlayamadığım şey bu ölçülere nerden bakıyorsun?

http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2calc.php

bu sitedeki bozuk hesaplama mı?

Ayrıca simulasyon programlarını kullanmayı bir türlü beceremedim...

Selam,

Hayır o sitedeki normal hesaplama ama hassasiyeti biraz az ve frekans hesaplaması yapmıyor. Cantenna konusunda bir dos programı için link vermiştim o programı kullanarak ayrıntılı hesapları yapabilirsin.
ThisisaNightmare

2 Kasım 2007; 18:28:44 

quote:

Orjinalden alıntı: lightt
Örnek olarak 80 mm çapındaki kutu 10 dB kazanca sahip olsun kutu boyunu 2 katına çıkardığımızda kazanç 15 dB civarına çıkacaktır.

peki bu konuda emin misiniz? yani tam olarak 2 katına mı çıkaracağım örneğin 25 cm ise 50 cm mi olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 2 Kasım 2007; 19:17:27 >

Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için
Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
lightt

Sisteme Gözat

3 Kasım 2007; 9:05:57 

quote:

quote:

Örnek olarak 80 mm çapındaki kutu 10 dB kazanca sahip olsun kutu boyunu 2 katına çıkardığımızda kazanç 15 dB civarına çıkacaktır.

peki bu konuda emin misiniz? yani tam olarak 2 katına mı çıkaracağım örneğin 25 cm ise 50 cm mi olacak?

Hayır emin değilim, hesaplamalarda çıkan boylar kullanman gereken minimum boylardır. Bu değerin üzerinde kullandığın her boy sana ekstra kazanç sağlayacaktır ama bu kazanç miktarının bir üst limiti varmıdır bilemiyorum.
ThisisaNightmare

3 Kasım 2007; 13:47:25 

peki lg/4 uzunluğunda 30 derece çıkık el feneri şeklinde anten yapmak var o nasıl oluyor?

yasirca

Sisteme Gözat

3 Kasım 2007; 17:28:34 

ellerine sağlık usta güzel olmuş

nqnr8nr4x

4 Kasım 2007; 13:36:45 

arkaşım bende usb stili war g-260 zyxel banada yöntem göster yaw

WİRELESS ANTENDEN BAŞKA MERAK YOQ
Fatsalı_tamer

5 Kasım 2007; 2:28:36 

quote:

Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer

quote:

Selam,

Antenlerden herhangi biri işine yarayabilir. Sinyal seviyesini yükseltmiş olursun. Programa falan ise gerek yok o programı sinyal seviyesini görmek için kullanıyoruz ve zaten ücretsiz aratırsan kendi sitesinden indirebilirsin.

PEKİ İLK SAYFADAKİ ANTENLERDEN HANGİSİNİ ÖNERİYOSUN_??

ARKADAŞIM ANTENİ YAPTIM (DAHA YAPMADIM DA YAPTIM DİYELİM ZAMAN BULAMAFDIM HENÜZ).APARTMANDA YADA EVDE UYGUN BİR YERE KOYUNCA BENİM ALT KOMŞUNUN BAĞLANTI SEVİYESİNİ YÜKSTELCEK Mİ? YADA MODEME BİŞEY YAPCAM MI EXTRADAN ????

ucangargi

5 Kasım 2007; 3:59:13 

merhaba
öncelikle yapmak isteyen herkese örnek olabilecek çalışmalarınız için size teşekkür ediyorum.
basit olarak wifi ile denemeler yapıyorum.asus ap(standard anten) ile birebir görüşte açık alanda lptp la 1 km de bağlantı sağladım.forumlarda yazılanları okuduktan sonra gerçekten inanılacak gibi gelmiyordu ama çalışınca şok oldum.
soruma gelince;
forumlarda gördüğüm kadarıyla genelde noktadan noktaya sistemler anlatılmış.

projede gerçekleştirilmek istenen asıl amaç güçlü bir bağlantı kurmaktır.
her türlü yorumları bekliyorum.ilglilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucangargi -- 5 Kasım 2007; 3:59:49 >

Haberleşme için her zaman KABLOSUZ teknoloji.
lightt

Sisteme Gözat

5 Kasım 2007; 11:16:49 

quote:

Orjinalden alıntı: Fatsalı_tamer
ARKADAŞIM ANTENİ YAPTIM (DAHA YAPMADIM DA YAPTIM DİYELİM ZAMAN BULAMAFDIM HENÜZ).APARTMANDA YADA EVDE UYGUN BİR YERE KOYUNCA BENİM ALT KOMŞUNUN BAĞLANTI SEVİYESİNİ YÜKSTELCEK Mİ? YADA MODEME BİŞEY YAPCAM MI EXTRADAN ????

Selam, Anteni alt komşuna bağlarsan onun sinyal seviyesi yükselir, kendi cihazına bağlarsan onun sinyal seviyesi yüklenir. Antenlerin en basitinden başlamalısın teneke kutu başlangıç için ideal.
lightt

Sisteme Gözat

5 Kasım 2007; 11:31:40 

Selam,

Verdiğin şekle göre ortada kullanacağın erişim noktasının çift anten çıkışlı bir model olması ve kaynak ve yayın yapıla cak yöne bakan yönlü antenlere sahip olması gerekmektedir. kullanacağın antenler eşdeğer olmalı her iki anteni cihaza bağlamak için eşit boylu kablolar kullanmalısın. Tavsiye edeceğim anten grid yapıdaki çanak anten sistemleridir(2.4 km çok uzun bir mesafe).

Aynı şekilde son kullanıcı tarafınada grid çanak kullanmalısın.
ThisisaNightmare

5 Kasım 2007; 12:50:09 

peki bişey sorcam bi yer vermiştin congarmetal burda sanırım yuvarlak içi boş bir daire vardır heralde onlar kalın olur biraz heralde ama işe yararmı sizce?

optimarax

Sisteme Gözat

5 Kasım 2007; 19:22:03 

*
Bozuk elektrik fişini tam çöpe atarken prize giren uçları dikkatimi çekti ve acaba dedim.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimarax -- 5 Kasım 2007; 21:12:28 >

By_Hack_System RAT (Remote Access Team)
ThisisaNightmare

5 Kasım 2007; 21:22:16 

4.5 mm ise olmaz.

SonDelikanlı

6 Kasım 2007; 0:09:49 

Light arkadaşın verdiği Dos programı tam hesaplıyor ve verdiği kutu uzunluğu en kısa uzunluk. Daha uzun alabilirsin ancak uzattığın her parçada lamda/2 oranını korursan yani uzatma işlemini lambda/2 ve katlarında yaparsan en yüksek verimi alırısın. (yinede emin olamadım bir kitaba bakıyım)
Ancak çok uzun anten mesela ben rakı kutusu kullanmıştım, çanak antene takınca önünü fazla kapıyor.

quote:

peki lg/4 uzunluğunda 30 derece çıkık el feneri şeklinde anten yapmak var o nasıl oluyor?

Evet o şekilde yaparsan zaten asıl anten oluyor yaptığımız şeyin adı. ancak bunu yapman durumunda çok düzgün yapmanı öneririm.
Çünkü dıştaki çıkan parçadan toplıyacağın sinyallerde faz kayması oluşur bu çok küçüktür ama wirelles gibi hassas uygulamalarda verim düşürür. Bunu engellemek için anteni çok düzgün yapıp faz düzeltici lens (dielektirk)
kullanman lazım.

DIY horn wireless horn antenlerle ilgili bulduklarım.

http://www.seattlewireless.net/index.cgi/CardboardHorn
http://users.skynet.be/chricat/horn/horn-javascript.html
http://searchmobilecomputing.techtarget.com/sDefinition/0,,sid40_gci214327,00.html

tabi bunlar hep piramit horn cantenna lar için uygun değil. Bilgi olsun diye verdim.Kolay gelsin.

Düzeltme:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonDelikanlı -- 6 Kasım 2007; 0:11:38 >

İzmir'in kızları,Karşıyaka'nın delikanlıları meşhurdur.
ThisisaNightmare

6 Kasım 2007; 12:15:08