Şimdi Ara

Intel 3.5 milyar dolara New Mexico fabrikasını genişletiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel 3.5 milyar dolara New Mexico fabrikasını genişletiyor



    Yonga krizinin giderek derinleştiği bugünlerde yarı iletken devleri de yatırımlarını arttırıyor. Otomotiv sektörüne 6-8 ay içerisinde yonga üretimine hazır olma vaadi veren Intel fabrikalarını genişletmeye başlıyor. 



    3.5 milyar dolar yatırım



    Intel patronu Pat Kissinger yaptığı açıklamada New Mexico eyaletinde yer alan Rio Rancho yonga üretim tesislerine 3.5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yatırım planı gelecek hafta resmi bir etkinlikle detaylanacak. 



    Ayrıca Bkz.Nintendo gelecekte "yeni özel oyunlara" daha fazla ağırlık verecek



    IDM 2.0 olarak tanımlanan ve daha verimli bir döküm ağı kurmayı hedefleyen proje kapsamında genişletilecek olan tesislerde üçüncü taraf müşterilere hizmet verilecek. Ayrıca Intel kendi yongalarının da bir kısmını üretmeye devam edecek.



    Intel yeni üretim tesisleri ve teknolojilerine 20 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bunun için ABD hükümetinin planında olan finansman kapsamından yararlanmak istiyor. Intel ayrıca İsrail’deki operasyonlarına da 600 milyon dolar yatırım yapıyor. Bunun 400 milyon doları Mobileye iştirakine ayrılırken 200 milyon doları da diğer tesislerine sağlanacak. 

     









  • İmkansız hocam. Türkiye'nin ne yazık ki uluslararası ilişkiler ve dış politikada sicili hiç iyi değil bunda gerek yalanlar, gerek ise bizim yanlış politikalar yürütmemizden de kaynaklanıyor. Basın özgürlüğünün olmadığı kendi halkının canla ve başka ülkeden kaçmak istediği, siyasi ortamın bozuk olduğu ve cumhurbaşkanının kafasına göre bir gecede istediği yere el koyup istediği başkanı değiştirmesi yüzünden büyük şirketler ülkemize kolay, kolay gelmez. Çinliler geliyor bir tek onlarda çok düşük yatırımlarla geliyorlar. Türkiye'de hükümet değişmeden büyük bir ekonomik değişim beklemeyin ülke daha da fakirleşecek her geçen gün bu en iyi ekonomi uzmanları tarafından belirtilen bir gerçek.
  • aslında şu çip krizinde, tmsc gibi firmaları ikna edip, hazır insangücü de ucuzlamışken Türkiye'ye çip fabrikası mı kurdursak ne?

  • celeroni kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de çip üretecek insan gücümü var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serbestgun123456789 -- 3 Mayıs 2021; 23:36:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • celeroni kullanıcısına yanıt
    İmkansız hocam. Türkiye'nin ne yazık ki uluslararası ilişkiler ve dış politikada sicili hiç iyi değil bunda gerek yalanlar, gerek ise bizim yanlış politikalar yürütmemizden de kaynaklanıyor. Basın özgürlüğünün olmadığı kendi halkının canla ve başka ülkeden kaçmak istediği, siyasi ortamın bozuk olduğu ve cumhurbaşkanının kafasına göre bir gecede istediği yere el koyup istediği başkanı değiştirmesi yüzünden büyük şirketler ülkemize kolay, kolay gelmez. Çinliler geliyor bir tek onlarda çok düşük yatırımlarla geliyorlar. Türkiye'de hükümet değişmeden büyük bir ekonomik değişim beklemeyin ülke daha da fakirleşecek her geçen gün bu en iyi ekonomi uzmanları tarafından belirtilen bir gerçek.

  • celeroni kullanıcısına yanıt

    Her şeyi geçtim. Siz yatırımcı olsanız ve şöyle bir 10 dk haberlere baksanız türkiye de yatırım yapar mıydınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serbestgun123456789 S kullanıcısına yanıt

    Türkiye'de çip üretecek insan gücü var ve üretiliyor (Tübitak). Bununla birlikte var olan insan gücünün daha da fazla eğitilmesi gerektiğini de düşünüyorum.

  • ben yatırımcı olsam yaparım. bu konularda zarar dahi edeceğimi bilsem yaparım. keşke imkanım olsa... Ama uluslar arası yatırımcıların yatırımlarını kılı kırk yararak yaptıklarını biliyorum. Size katılıyorum.

  • CaptainReinhard34 kullanıcısına yanıt
    her ülkenin kendi iç dinamiklerinde sorunlar var. Amerika'da da var. Çinde de var. biz ülkemizdekileri gördüğümüz için göze batıyor. Daha yeni Almanya ve Fransa'da emekli askerler yönetimin değişmesi ile ilgili muhtıra verdiler. Amerika'da seçimler esnasında insanlar ayaklandı. HEr ülkenin siyasi çalkantıları var.
    Siyasi anlamda sizinle tartışmak niyetinde değilim. Bununla birlikte ülkemizin konumu birçok ürünün üretim merkezi olması için oldukça ideal. bu konuda devlet teşvikleri de sınırsız yeter ki isteyin.

  • celeroni kullanıcısına yanıt

    Tübitak çip mi üretiyor? Kaynak var mı?

  • serbestgun123456789 S kullanıcısına yanıt
    Biz çip üretemeyiz, ancak batının gönderdiği çöpün dönüştürülmesi işini yapabiliriz. (yapıyoruz da)

  • Gerçekten bu çip krizi biran önce çözüme kavuşmalı. Teknolojinin bu denli geliştiği ve artık kullanmakta olduğumuz hemen her şeyde işlemci olduğu düşünülürse Intel güzel bir adım atmış. Keşke bizim ülkemizde de bir çip fabrikası olsa da hem istihdam adına kazanç sağlansa, hem de bu krizi fırsata çevirerek kazanç sağlasak. Ama özellikle TSMC de sıra bekleyen rakipleri için Intel güzel adımlar atmaya devam ediyor. Üretim artarsa biz son kullanıcılar olarak kazanırız.

  • Intel'in yeni teknolojileri yolda demek oluyor bu, teknolojinin gelişimi açısından gerçekten güzel haber bu Harcanan para da hiç basit değil bu fabrikadan çıkacak olan teknolojileri şimdiden merka ettim açıkçası.

  • Bence harika bir haber. Zaten son zamanlarda chip üretiminde yaşanan sorunları düşünürsek bu biraz nefes aldıracaktır. Ayrıca Intel'in yeni teknolojiler çıkartan bir firma olduğunu düşünürsek yeni gelişmeler olacağını düşünüyorum. Ve yapılan yatırım da az değil. Eminim ilerleyen zamanlarda son kullanıcıyı rahatlatacak hamlelerden biridir.

  • intel bu köyün ağası benim diyor, piyasada adı ne zaman olumsuz geçse sanki bir fabrika açarak ben sizin ağanızım bakın gücüm kudretim bu diyor, şimdi de açmayı duyurduğu fabrika için ''üçüncü taraf müşterileri'' ibaresi dikkat edilmesi gereken nokta, diyor ki ağamız ; ben kendi alanımda zaten 1 numarayım başka kulvarlarda da yatırım yaparak büyümeye devam ediyorum...yalnız rakamlar gerçekten muazzam 20 M $ diyor ağam

  • intelin sansi tarihinin en kotu performansi gosterdigi zamanlarin buyuk bir chip talebine denk gelmis olmasi. rakipleri cok rekabetci urunlerle karsisina cikmis olsada gene buyuk karlar yapip buyumeye devam edebiliyor.

  • Bu çip üretme mevzusuna neden bu kadar önyargılısınız bir firma üstelenip yapamaz mı bu işi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: celeroni

    ben yatırımcı olsam yaparım. bu konularda zarar dahi edeceğimi bilsem yaparım. keşke imkanım olsa... Ama uluslar arası yatırımcıların yatırımlarını kılı kırk yararak yaptıklarını biliyorum. Size katılıyorum.

    Kimse zararına yatırım yapmaz. Bırak bu işleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni gelişmeler yeni teknolojiler doğurur intel her zaman olduğu gibi yenilikler ile gelecek

  • CaptainReinhard34 kullanıcısına yanıt

    Kardeş ulkeyi kompile ypg ye lpg ye teslim edelim gelsinler senin eve Tsmc kursunlar öyle bir anlatiyorsunuzki karişmamak için kendimi zor tutuyorum , yahu 1945 de ki fabrikalarimiz vardida acaba almanlarmi bombaladi diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2EF209ABE

    Kimse zararına yatırım yapmaz. Bırak bu işleri.



    Alıntıları Göster

    tamam bıraktım hem de hemen. sakın kızma...Intel 3.5 milyar dolara New Mexico fabrikasını genişletiyor 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.