Şimdi Ara

Harvard bilim adamları CRISPR’a rakip gen düzenleme aracı geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harvard bilim adamları CRISPR’a rakip gen düzenleme aracı geliştirdi



    Gen düzenleme yöntemleri beraberinde bir çok tartışmayı getirse de hayat kurtarma potansiyeli taşıyan bilimsel gelişmeler. Yeni teknik araştırmaların daha hızlı yapılmasını sağlayacak.



    Retron Library Recombineering



    Harvard’ın Wyss Enstitüsü’nde görevli araştırmacılar Retron Library Recombineering (RLR) adını verdikleri yeni gen düzenleme tekniği geliştirdi. Bakterilerin retron adı verilen DNA segmentlerini kullanan RLR’de tek zincirli DNA parçaları üretilebiliyor.



    Diğer taraftan CRISPR tekniğinde kullanılan materyallerin hacimli sayıda edinilmesi zor olmasının yanı sıra kullanılan Cas9 enzimi hedeflenen DNA bölümlerinin dışındaki bölümleri de kesebiliyor.



    Şu ana kadarki gen düzenleme tekniklerinden daha yüksek doğruluğuyla öne çıkan CRISPR-Cas9’da mutant sekanslar hücre bölünmesi esnasında genoma eklenirken RLR’de mutant zincir yalnızca yeni oluşan DNA’ya ekleniyor.



    Harvard bilim adamları CRISPR’a rakip gen düzenleme aracı geliştirdi



    Dolayısıyla ana DNA dizilimine zarar verilmemiş oluyor ki bu da orijinal DNA’nin çok sayıda deneye tabi tutulabilmesinin önünü açıyor.



    Bununla birlikte retron sekansları bilim adamları için etiket görevi de görerek bakteri havuzundaki farklı örneklerin takibini kolaylaştırıyor.



    Ayrıca Bkz.Chia Coin 1 Exabyte kapasiteyi aştı, Nisandan bu yana artış 5.7 kat



    Son olarak bilim insanlarının beklenmeyen heyecan verici yeniliklere öncülük edebileceğini düşündüğü RLR’nin günlük hayatta uygulanabilir hale gelmesi için beklememiz gerekecek.




    Kaynak:https://www.engadget.com/harvard-gene-editing-tool-rlr-214700187.html







  • Bu haber çok önemli ve harika bir gelişme olmuş , çok kişi fark edememiş sanırım. Umarım en kısa zamanda yaygınlaşır , çok yakın zamanda süper kahramanların ya da süper insanların yolu açılacak diyebilirim. (çoklu örnek takibi çok iyi olmuş en zor kısmıydı ve çok uzun zaman alacaktı hepsinin incelenmesi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 3 Mayıs 2021; 22:32:34 >
  • Crispr da bakterilerden devsirilmis bir teknikti. Bakterileri viruslere karsi gelistirdigi savunma mekanizmasindan. Anlasilan bakterilerden ogrenecegimiz daha cok numara var.

  • İnsanlığın doğadan öğreneceği çok şey var, bunları yaparken doğal hayata müdahale etmemek gerek etik olarak...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.