Şimdi Ara

Chia kripto para birimi SSD satışlarını patlattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
10.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chia kripto para birimi SSD satışlarını patlattı



    Bugüne kadar kripto para madenciliğinin grafik ve işlemci birimi üzerinden yapıldığı düşünülüyordu ancak Chia Coin işleri değiştirdi. Depolama alanında ayrılan havuza göre ödül veren Chia Coin pazarı alt üst etmek üzere.



    Chia Coin fırtınası



    Chia Coin projesi geleneksel jetonların aksine depolama alanına bağlı olarak çalışıyor. Proof of Space adı verilen bu yöntemde depolama belleğinde ayırdığınız havuza bağlı olarak Chia kazanıyorsunuz. 4TB kapasite ve 2,560 TBW ömrü olan bir SSD üzerinde 1422 havuz oluşturulabiliyor ve havuz başına 35 cent ödül veriliyor. Zaman geçtikçe bu havuzların boyutu da artıyor. 



    Ayrıca Bkz.Casper kurumlara sunduğu hizmetleri İş İçin Teknoloji çatısı altında topluyor



    Daha önce HDD üzerinde yapılan kazım işlemleri performansı dolayısıyla SSD sürücülere kaymış durumda. SSD sürücülere büyük bir talep oluşmasına neden olan Chia birimi son kullanıcıları zor durumda bırakacak. 



    ADATA verdiği bilgilerde SSD ürünlerine olan talebin geçen ay yüzde 500 arttığını belirtiyor. İlk etapta Asya ülkelerinde oluşmaya başlayan talep, Chia parasına olan ilgi arttıkça Avrupa ve ABD’ye doğru yayılıyor. ADATA talebi karşılayabilmek için 3 aylık kontrolcü yongası depolamış. 



    Chia kripto para birimi SSD satışlarını patlattı



    Chia birimi kısa süre sonra borsalarda listelenecek ve ulaşacağı fiyat talebi daha da arttırabilir. Yazım işlemlerinin diski çok yorması SSD’lerin ömrünü 4-6 ay arasına kadar çekebiliyor. Yani kazanca göre madenciler 6 ayda bir SSD değişimi yapmak zorunda kalacak. Bunun da anlamı belli. 



    Zaten bir yonga krizinin içerisinde bulunan sektör için haberler pek iyi değil. Yakın dönemde diğer SSD üreticilerinin de benzer durumlar ile karşı karşıya kalacağını söylemek yanlış olmaz. Diğer taraftan işin bir de ortalama fiyat boyutu var. 

     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/chia-500-percent-increase-adata-high-capacity-ssd-sales







  • Valla dünyanın anasını ağlatan otomobil firmaları, hazır gıda firmaları, petrol firmaları dünyanın kaynaklarını deliler gibi tüketip çevreyi kirletip para kazanırken kimse ses çıkarmıyordu. Şimdi kripto para madenciliği çok enerji harcıyor diye algı yapıyorlar. Doğru çok enerji harcaması yapılıyor ama büyük firmalar sırf biraz daha para kazanmak için yaptığı gereksiz enerji harcamalarının yanında devede kulak kalır bunlar.

    Evde para üretmek nasıl mantıklı geliyor insanlara aklım almıyor, üretilen coinin kimseye hiçbir şekilde faydası yok. Dünyanın enerjisini boşa harcıyorlar. Neden paranın yerini alacağı konuşuluyor, parayla benzeştiği yer neresi?


    Tarihin en büyük ponzisi bu olacak, bir de tutturmuşlar yok teknoloji karşıtısınız, yok geri kafalı vs.

    Evde ekran kartı çalıştırıp para kazanmak mı gelecekten beklentiniz, beklentiniz buysa o gelecekte size mutluluklar. (Ne kadar ekran kartı o kadar para, çiftlik bank kokusu var )


    Birşeyin değerli olması için nadir bulunması gerekir, herkesin kafasına göre basamaması gerekir.

    Belki BTC bir şekilde hayatına devam edebilir, diğerlerinin hepsi tamamen çöp olur yakında.


    Zaten dünyada en çok kripto para alan ülkelere bakarsan durum ne olduğu apaçık ortaya çıkıyor.

    Ülkelerin gelişmişlik düzeyi ve kripto para alımlarına baktığında ise tokat gibi yüzüne vuruyor.


    Tavsiye : Bunun kumar olduğunu unutmadan ufak miktarlarla girin.

  • Bu kripto madenciliği sadece çıkarana yarayan bir hale döndü. Yani ortada bir kumarhane var kimsenin kontrol etmediği ve bir de kumar fişleri var. Bu kumar fişlerinin sürekli değerinin yükseldiği gören birileri de kumar oynamak yerine kumar fişi üretip meraklısına satıyor.

  • Elektronik dunyasinin yeni virusu kripto paralar
  • Yeter ya vallahi yasaklanıyor mu ne oluyorsa. Yatırımcıları da ayrı ruh hastası oluyor bunların
  • Devlet bahçeli gibi biri lazım. sıkıyı görünce kapatın, yasaklayın ;)
  • Hay başlayacam şimdi kriptosuna he yeter ulan yasaklayın şu saçmalığı

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bir zaman seti projesi vardı.Bilimsel di. Şimdiki kazının faydasını biri açıklasın.
    Ekran kartı ile kazmayı da kart üreticisi yaptırıyor. İsterse çok da güzel durdurabilir. Bu sigara yasaklansın diyen ama buna rağmen sürekli üreten firmalar gibi.
    Emek harcamadan ter dökmeden para kazanma şekli.

  • Bakalım bu lale devri ne zaman patlayacak

  • İşin daha kötü tarafı kazmak için SSD ile yetinmiyorlar. Birde yanına SSD'lerden çok daha yüksek kapasiteli HDD koymak gerekiyor.
    Bizde artık flash disklere kalırız.

  • Teker teker tüm donanım parçalarının fiyatını sevecekler gibi duruyor.

  • Bu saçmalık bir an önce yasaklanmalı. Dünyanın enerjisi tüketiliyor. Dur denmeli

  • RAM disk kullanmasını bilen o zaman zengin olur :D

  • benim asıl sinir olduğum bu tayfa şimdi HDD veya SSD ye değil yüksek kapasite RAM lere sulanacak ! RAM fiyatıları artacak asıl sıkıntı bu !

    bu arada eski ramler için RAM slot boardların üretileceğinide öngörebiliriz aslında ! bak bu hem iyi haber hemde kötü haber kötü haber piyasadaki her türlü 2. el rami bu ram slot boardlara takılacağı için piyasada 2. el ram diye bir şey kalmayacak gibi !!! :(

  • RAM üstünde çalışan Linux lara gün doğdu desenize :D

    TCL :D

  • Hocam doğru konuya yazdığınıza eminmisin 🤣🤣 hdd ve ssd ile mining yapılmasından bahsediyoruz biz ram yok ram yok 😁 yanlış frekanstasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • teknolojiye karşıt olanlar ama işi düşünce her alanda kullanan insanlar gelmiş kripto paraları gereksiz ilan ediyor, kendince.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki ama bu donanımlar ile bu kripto paralar bu kadar hızlı ve ucuza üretiliyor ve 50000x gelir getiriyor ise bu donanım üreticileri niye kendileri maden işine girişmiyor? Devlet mi yasaklıyor yoksa gelecek mi görmüyorlar merak konusu. Millet onların ürettiği donanımlar ile çuval dolusu para götürürken bunlar oyuncular için amme hizmeti mi yapıyor, bi bildikleri var ki bu işe kendileri bulaşmıyor bulaşana da karışmıyorlar.

  • coin’ işi iyice zıvanadan çıktı.
  • Saçmalık başka birşey değl

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.