Şimdi Ara

Galaxy S21 FE, Samsung'un resmi web sitesinde ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galaxy S21 FE, Samsung'un resmi web sitesinde ortaya çıktı



    Samsung geçen yıl Ekim ayında, uygun fiyatlı amiral gemisi olarak konumlandırılan Galaxy S20 FE'yi piyasaya sürmüştü. Akıllı telefon kullanıcılar arasında büyük popülerlik kazandı. Güney Koreli dev şimdi ise cihazın devam modelini çıkarmaya hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Spotify'ın şikayetinin ardından Apple'a 27 milyar dolar para cezası gelebilir



    Galaxy S21 FE adı altında piyasaya giriş yapması beklenen model Samsung Meksika'nın web sitesinde göründü. Cihazın sadece ismi geçiyor, bunun dışında herhangi bir görsel veya açıklama yok. Görünüşe bakılısa şirket akıllı telefonu piyasaya sürmek için hazırlık yapıyor.



    Galaxy S21 FE, Samsung'un resmi web sitesinde ortaya çıktı



    Lansman erkene çekilmiş olabilir



    Daha önce akıllı telefonun Ağustos ayında resmiyet kazanabileceği bildirilmişti. Ancak Samsung Meksika'nın web sitesinde isminin geçmesi, lansman tarihinin erkene çekilmiş olabileceğini gösteriyor. Bu arada cihazla ilgili bazı bilgilere sahip olduğumuzu da hatırlatalım.



    Galaxy S21 FE'nin 6.4 inç düz AMOLED ekran ve plastik bir arka panelle karşımıza çıkacağı söyleniyor. Cihaz, 120 Hz tazeleme oranı sunacak. Ayrıca ana kamera tasarımının Galaxy S21'e benzeyeceği belirtiliyor. Yeni model büyük olasılıkla Snapdragon 888 işlemciden güç alacak ve 700 dolar civarında bir fiyat etiketiyle satışa sunulacak.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/samsung-galaxy-s21-fe-launch-preparations-started/







  • S21, s21 plus s21 ultra buraya kadar anladım fe nedir Allah aşkına. Sı.. sıvıyorlar artık o derece.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    note 4 telefonun kronik hat çekmeme sorunundan ötürü samsung markalı telefonlara karşı tiksinti başladı , note 4 kardeşimindi , ilk zamanlar sorun yoktu , sonra ben kullanayım dedim , arayanlar ulaşamıyor felan fistan derken evde youtube için kullanıyorum , samsung almak isterim ama korkuyorum yine hat çekmeme sorunu olur diye , garanti bittikten sonra başlarsa sorun , tuttuk demektir

  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Note 4 serisinin şebeke problemi vardı. Ama note 10 ve 20 serisi kullandım şebeke problemi yaşamadım hocam eski note serilerine göre daha iyiydi. Sar değerini düşük tutmak için olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    Fan edition modeli. S21 serisindeki, çok da önemli olmayan, ya da premium özellik sayılan bazı özelliklerin kırpılmış hali. Geçen sene s20 fe modeli çok iyi satış rakamlarına ulaştı. Samsung un bir sürü modeli olması, evet kafa karıştırıcı, ama bu model tam f/p ürünü oluyor üst segmente.
  • FbA3* kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece samsung için konuşmuyorum. Android cihaz markalarında olan bir sorun. Xiaomi ye bakın insanları sömürmekten başka bir şey değil. Yok düz modeli olmadı pro olmad t sonra t pro, lite, ultra.. böyle uzuyor gidiyor. Bana saçma geliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    Evet ilk bakışta, telefon almayı düşünenler için kafa karıştırıcı ama şöyle düşünebiliriz, bu markaların bu ürünleri üretebilme kapasitesi mevcut. Bunu en iyi şekilde kullanarak, pazarın ihtiyaçlarına uygun cihaz geliştiriyorlar. Diğer türlü bu kapasiteleri atıl vaziyette kalmış olacak. Maksimum kâr için yani. Ve modellerin arasında genellikle 50-70 dolar arası farklar oluyor. Her alıcının bütçesine uygun olacak şekilde bir pazar ortaya çıkıyor sonuç olarak. Bu, biz kullanıcılar için de bir avantaj. Bu sayede, yıllar önce amiral gemisi özelliği olan pek çok özelliği şu an daha ucuza satın alabiliyoruz. Bu mantık her sektör için geçerli aslında.
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    Apple’ın iPhone SE model gamının isim çakması. İlk iPhone SE 2016’da çıktı. Hemen bir yıl sonra Galaxy Note FE çıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Referans olan linke bakınca ne gördüm


    Galaxy S21 FE, Samsung'un resmi web sitesinde ortaya çıktı


    Bize kesin exynos'lu model gelir :)

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı kapma yarışı :) Note serisindeki fe yi yine anlarım hocam. 7 ler geri toplandı bu açığı kapatmak için çıkarılmıştı. Zarar etmediğim tek telefondu note 7 :) Samsung fatura bedelini feri ödemişti bana..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Sadece isim olarak iki harften esinlenmişler. Onun dışında yapılan işler tamamen farklı. SE modelleri modası geçmiş, çöpe atılan eski iPhone malzemelerinden yapılan ve çağın teknolojisini, yeniliklerini 5 yıl geriden takip eden bir seriyken Samsung ufak yerlerden kısıp amiral cihaz deneyimine çok yakın daha uygun fiyatlı harika cihazlar yapıyor. Apple SE modellerini sadece işlemci ile satıyor. Gerisi tamamen hikaye. Bir de bu fikir daha önceden Samsung'da mevcuttu. Her amiral serisinde mini modelleri çıkıyordu. Hatta bir kere Neo diye model de çıkmıştı. Apple o zamanlar yılda sadece 1 model çıkarıyordu. Fikir olarak Apple yine Samsung'dan esinlenmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    Sadece işlemci mi? Şu telefonun tek kamerayla yaptığını 3-4 kamerayla yapamayan Androidler var. Ayrıca bu fikir daha önce Samsung’ta yoktu. Mini adıyla çıkan cihazın donanımsal olarak ana cihazla alakası yoktu. Böyle bir mini anlayışı olamaz. Galaxy S3 ile S3 Mini birbiriyle alakası olmayan cihazlardır. Oysa kullanıcı deneyimi (kararlılık ve hız) açısından bir fark olmaması gerekir. Apple ana cihazda donanım olarak ne varsa onu koyuyor. Ben iPhone SE kullanıyorum. Hiç de geriden gelme durumu yok. Tam tersine çerçeveli halini ben beğenmiyorum. LG V30 telefonum da mevcut. Onda da aynı şekilde çentik yok. Hatta V30 bana göre Android tarihinin en iyi tasarımına sahip telefondur. iPhone 8/SE de hala bir telefon için gelmiş geçmiş en iyi tasarımlardan biri. Bir iPhone 11/12 gibi rezil tasarımı yok. Çentikmiş delikmiş simetriye tamamen aykırı. Ekran altı gelmediği sürece çağ dışı olanlar çentikli telefonlardır çerçeveli olanlar değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Dünyadan haberiniz yok sizin. Tabi Dxomark gibi sitelerden takip ediyorsanız normal bu durum. En kötü yanlarından birisi kamerası.(Video hariç) 1000-2000 liralık Android cihazlar ile kıyaslarsanız tabi daha iyi olur. Gece modu bile yazılımla kırpılmış. Zoom yapmak işkence. Düşük ışıkta rezalet fotoğraflarına zaten kimse yetişemez. Yakına odaklama özürlü bir kameraya sahip iPhone SE. Ben de kullandım. Şu an onunla aynı fiyatta olan Galaxy A72 kullanıyorum. 4 kamerası var. Hepsi ona göre çok daha iyi çalışıyor. Mis gibi kayıpsız 3 kat zoom yapıyorum, yakın çekimde ana lens kör olmuyor dahası makro kameram da var. Geniş açı lensim var. Ortalama performansta. Gece modu var iyi çalışıyor. Her şeyi geçtim benim cihazın ana sensörü bile tek başına yeter. Bunları yapamadığım cihaz çağ dışı cihazdır.


    Apple istediği kadar desin A13 koydum diye. Yazılımsal deneyim olarak SE modelleri diğerlerinden geride. Ekran desen zaten IPS panelini geçtim, çözünürlük kör ediyor insanı. Ayrıca RAM boyutunda da farklılık var. Geekbench testlerde de skoru diğer A13 cihazlara göre düşük. Antutu da düşük. Nereden bileyim ben kasten A13'ün performansının düşürülmediğini? Kısacası diğer üst cihazların performansını sunmuyor.


    Tasarım olarak kendi zevkinize söylüyorsunuz. Bencelerle olmuyor bu iş. Bana kalırsa ben de zamanında çok beğeniyordum o kasa tasarımını. Hatta sizin gibi şimdiki çentikli tasarımı hiç beğenmiyorum ama sonuçta güncel olan farklı. Geriden geliyor. 2014 yılına ait tasarım. O tasarım o yıllarda güzeldi. Şimdi tam ekran daha iyi görünüyor ama Apple'ın yaptığı yine tam ekran değil. Madem çok sevilen tasarım, sıkıysa aynı boyutta daha az çerçeveli bir tasarım yapıp çıkarsaydı. Yaptılar ama tam 2 katı fiyatına.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    Tasarıma bakıp cihaz alacak kadar aklımı kaçırdım. Ben performansa bakarım. Boyu değil önemli olan işlevi dedikleri mesele yani. Kamerası gayet iyi. DxOMark’a bakarak konuşmuyorum. Tek kamerayla gayet başarılı. Saçma olan ise sanki kamerasını kötülerken diğer markalar DSLR kalitesinde çekiyormuş gibi bir ima yaratıyorsunuz. Amirallerle kıyaslıyorsanız aradaki fark yok denecek kadar az. Sanki gece gündüz kadar farkı var aralarında. 1 tık daha iyi fazlası değil. A72’nin kamerası daha iyiymiş. Yok artık daha neler. Renkleri cırtlak çıkan dinamik aralığın ve beyaz dengesinin içine eden A72’den bahsediyor. Yok geniş açıymış amma da gerekliymiş. Geniş açı manzara bunlar gereksiz detaylar. Ben imaj kalitesine bakarım ve A72 dediğiniz cihaz imaj kalitesinde SE’nin yanından dahi geçemez.

    Ekran konusunda dediklerine tamamen karşıyım. Yok IPS imiş yok çözünürlük düşükmüş. Bende LG V30 var ve her iki cihazı da kullanıyorum. V30 ekranı 2K+ ama arada dağlar kadar keskinlik farkı yok. Sadece içerik izlerken renklerde AMOLED farkı oluyor hepsi bu. Sentetik testlere bakıp da yazılımsal deneyiminin geride olduğunu söylemek yerine biraz bilgi sahibi olsanız keşke. Ben cihazı şarja takıp full grafikte oyun oynarken bile gram kasma yok. Ne deneyiminden bahsediyorsunuz? En ufak performans düşüklüğü yok. Performans düşüklüğüymüş. Söylediklerinizin pratikte en ufak bir kanıtı yok. Bu cihazın ekran çözünürlüğü düşük ve donanımı çalışırken iPhone 11’deki gibi yüksek hızda çalışmasına gerek yok. Ekran çözünürlüğü düşük olduğu için 3 GB bellek de yetiyor. Düşük çıkmasının sebebi bunlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 2 Mayıs 2021; 18:20:17 >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Mış mış mış da miş miş miş. Size ne anlatsak boş. Teknolojiyi geriden takip etmeyi seviyorsunuz sanırım. O da güzel bir şey. Nostalji yapmış olursunuz. Galaxy S21 FE, Samsung'un resmi web sitesinde ortaya çıktı  Ama şunu bilin ki o cihazın elle tutulur hiçbir yanı yok. Yine kabul etmek zor olsa da söyleyeyim. A72 sizin deyiminizle imaj kalitesi olarak SE'ye tur bindirir. Video konusunda da iPhone'un rakibi yok. Yerleşmiş algıları terk edin artık. Hakkı hak edene teslim etmek lazım. Evet bundan 3-4 yıl önceki Samsung cihazların renkleri şişirme olayı vardı ama şu an yok. Düşük ışıkta her zaman daha iyiydi Samsung. İki kelime öğrenmişsiniz; beyaz dengesi, dinamik aralık. Pardon da SE modelinde "sarı dengesi ve karanlık aralık" vardı. Galaxy S21 FE, Samsung'un resmi web sitesinde ortaya çıktı Onu o şekilde düzelteyim akılda öyle kalsın. Cihazınızı mutlu günlerde kullanın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mrblar öncelikle herkeze samsung s21fe yi çıkaracağına s20fe nin çabuk pil tükenme sorununu çözsün ilkönce ulan 4 aylık telefonun şarjı 7 saat gidiyo

  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt
    Tur bindirirmiş. Neremle gülsem acaba. DxOMark’ı çoğu tercihinde tasvip etmesem de burada doğru bir incelemede bulunmuşlar. DxOMark sonuçları her şeyi açıklıyor boşa konuşup da kendini daha fazla küçültme. Sorularıma cevap bulamadım hala. Hangi yazılımsal deneyim olarak geride? Atıp tutuyorsun ya onlara bir cevap veremedin hala. Performans düşükmüş hangi performans düşük? Full grafikte en ufak kasma yok. Ne düşüklüğüymüş bir açıkla. AnTuTu sonucu neyi kanıtlıyor bana? Bu cihazın ekran çözünürlüğü düşük ve tek kamera olmasından dolayı 3GB bellek yeterli geliyor. GPU ekran çözünürlüğünün düşük olmasından dolayı iPhone 11/Pro serisiyle aynı hızda çalışmaz. Çünkü buna gerek yoktur. Boşa kaynak tüketimi olacaktır. Düşük gelmesinin sebeplerinden biri de bu. Ayrıca kasa görece daha küçük olduğu için daha çabuk ısınır ve ısı tahliyesi de daha zordur. Kasa ne kadar büyükse iç hacim ve alan da o kadar büyük olur. Bu da ısı dağılımını kolaylaştırır ve cihaz daha geç ısınır. Daha geç ısındığı gibi ısı tahliyesi de daha hızlıdır. Dizüstü masaüstü farkı gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    En basitinden gece modunun olmaması bile büyük bir yazılım eksiği. Senin için hiçbir yenilik önemli değil ya hani. Sana Nokia 3310 versem sen onunla da yetinirsin. Alışmışsın Apple'ın gıdım gıdım yenilik vermesine. Sen benim sorularıma yeni teknolojilerle ilgilenmediğin şeklinde cevap verdin. Bu yenilikler sana lazım değil diye tüm bunları reddetme hakkına sahip değilsin. Sen bu devirde HD IPS ekranla yetiniyorsun. İnsan Netflix açamaya utanıyor o ekranla. Kasma donma olmaması abileriyle aynı performansı vereceği anlamına gelmiyor. Birkaç yıl sonra farklılıklar daha da belirginleşecek. Zaten işlemcisi güçlü ona bir itirazım yok. Performansa bakış açın ne acaba senin? Antutu sonucu gayet genel bir değerlendirme. Geekbench de tamamen aynı skoru vermiyor ki zaten bu da genel itibarıyla performans anlamında bir olmadıklarını kanıtı. Dxomark kriterinse bu testler de kriterin olsun. Kendin söylüyorsun işte. Termal konuları gayet iyi ezberlemişsin gelip bana anlatıyorsun. Hal bu iken niye boş konuşuyorsun anlamadım. Zaten arada fiyat farkı var. Nasıl performans ikizi olabilirler? Sen zaten çok az şeyle yetiniyorsun. Telefonda sadece oyun mu oynuyorsun anlamadım. Eğer öyleyse performans olarak iyi bir cihaza sahipsin. Ekran çözünürlüğü de performansın ,deneyimin bir parçası. Bakış açın dar ise ona yapacak bir şey yok. Tabi o küçücük batarya ile 2 saat oyun oynarsın en fazla. Gece telefon uçuş modunda bile yüzde 5-6 boş yere batarya tüketiyor.


    Kamera konusuna gelince gerçekten yazık sana. Tek tek artı eksilerini söylememe rağmen hala kabullenemiyorsun. Mantıklı şeyler söylesen, mesela Instagram'da fotoğraf kalitesi Apple cihazlarda çok iyi desen, video kalitesi olarak Apple cihazları şu an en iyisi desen baş üstüne. Bu kadar komplekse girmene gerek yok. Alt tarafı bir akıllı telefon. Kendini ezik hissetmeye gerek yok. Cihazların olumsuz tarafı cihazlara aittir. Senlik bir şey yok. Kabul etmek bu kadar ağır geliyorsa sana, bu şekilde tatmin oluyorsan senin cihazın dünyanın en iyisi diyeyim de kurtulayım senden. Bırak A72 ile SE'yi 12 Pro Max bile genel fotoğraf, zoom, makro çekimler konusunda S21 Ultra'ya yetişemiyor. Aç YouTube üzerinden izle. Göz var nizam var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sarj problemi olan yeni bir samsung cihazı daha hayırlı olsun

  • s20 serisindeki exynos çipset yüksek enerji tüketiyordu.yeni çıkan e2100'de şarjın kısa gitmesi sorunu yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.