Şimdi Ara

YENİ OPEL ASTRA 1,4 TWİNPORT HB ESSENTİA (ASTRA H) - OPEL ASTRA 1,4 NB (ASTRA G) KARŞILAŞTIRMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
31.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, 0 KM'den itibaren 2002 Opel Astra 1,4 16V NB aracı 136.000 km, 2004 Opel Astra 1,4 16V NB aracı 116.000 km, 60.000 km'de kullanmaya başladığım 2002 Opel Astra 1,4 16V NB aracı 130.000 km'ye kadar kullandım. Şu anda da O km'den itibaren kullanmaya başladığım 2007 Model Opel Astra (Astra H) 1,4 Twinport 16V HB aracı kullanmaktayım ve aracım 22.500 km'ye geldi. Sorularınız olursa iki modelle ilgili kıyaslama yapabilirim. Ayrıca servis ve araçta sık olabilecek arızaları kullanıcı gözüyle yanıtlamaya çalışacağım.

Ayrıca 2002 Toyota Corolla Terra 1,4 16V modelini 24.000 km, 2004 Ford Focus Ambiente 1,6 16V modelini 2000 km, 2004 model VW Bora 1,6 16V Pacific modelini de (Araç 25.000 km!de iken) 1500 km kullandım. Bu araçlar ile de kıyaslama yapabilirim.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetu -- 10 Haziran 2007; 0:17:30 >

• çok saolun çok faydalı bir konu olmuş.ben mesela yeni kasa opel astra 1.6 enjoy +sp almayı düşünüyorum eylül gibi 2.el. 1.4 leri kimse önermiyor motor çok verimsiz kalıyormuş ne kadar katılıyorsunuz buna?
  • İlginize teşekkür ederim. Opel Astra 2002 1,4 16V ile 1,6 16V arasında ilk kalkışta fark yok (1,6 modelini de denedim). İki araçla süreli kalkış yaparak uzun mesafede yakın takip deneme de yaptık). en önemli fark, 1,6 motorlu Astra 4. ve 5. viteslerde 60 km'den 100 km veya bu tarz esneklik hızlanmalarında daha seri, yani sollaalarda sık vites değiştirme ihtiyacı duymazsınız. 1,4 Astra'nın en önemli sıkıntısı yokuşlarda kalkarken hele bir de klima açıksa çok zorlanması. Bu da Debriyaj baskı ve alatasına yük bindirmekte. Ben en uzun ve zorlu şartlarda 136000 km kullandığım Astramda balata değişimine ihtiyaç duymadım. Ancak bahsettiğim durumlarda daha canlı kalkış için gaza fazla basarsanız bu balatayı aşırı zorlar. (Ben tarz olarak bu şekilde kullanmadım.) Servisin de 1,4 motorlu Astra için söylediği handikap budur. Önerim Opel Astra H 1,6 Enjoy Spor Paket'tir. Bu modelde yeterli donanımı makul fiyata alabilirsiniz.

• Astra 1.4ü ne kadara aldınız bayide nası bi indirim yaptılar??
  • 2006 Kasım ayında 28000 YTL ye almştım. Özel bir tanıdığın kontenjanından.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vetu

2006 Kasım ayında 28000 YTL ye almştım. Özel bir tanıdığın kontenjanından.

Cevap için teşekkürler
  • Rica ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra H-Golf 5
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amma çok yol yapmışsınız şirket aracımıydı lpg li miydi?

Bu paraya dizel alsanız bi tane sıfır astra karınız olurmuş
  • PM'ler cevaplanıyor. İlginize teşekkür ederim.
  • vetu

bu kullandığınız araçları konfor olarak ayrı , sessizlik olarak ayrı, sağlamlık ve güven olarak ayrı bir sıralamaya tutsanız sırama nasıl olur...

birde en keyif aldığınızdan en az keyif aldığınıza doğru sıralasak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 12 Haziran 2007; 12:13:47 >
  • Ben Yeni astranın 1.6 elegancesine sahip olup satmış biri olarak 1.6 moorun o kasada çok ağır kaldığını, kalkışlarda silkelemeye çok müsait olduğunu, çok üst devirlerde hızlandığını, bu yüzden daha fazla yaktığını savunuyorum. Benim için çok büyük hayal kırıklığı olmuştu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Ben Yeni astranın 1.6 elegancesine sahip olup satmış biri olarak 1.6 moorun o kasada çok ağır kaldığını, kalkışlarda silkelemeye çok müsait olduğunu, çok üst devirlerde hızlandığını, bu yüzden daha fazla yaktığını savunuyorum. Benim için çok büyük hayal kırıklığı olmuştu....

sakin kullanırsan en az yakan 1.6lardan biri ama performansı yerlerde sürünüyo
  • veto mrb. bende opel astra elegance 1.6 16v ile w golf comfortline arasıında kaldım sence hangsini tercih edelim.ikiside eski kasa benzinli cvp için şimdiden tşk ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOKMENM

vetu

bu kullandığınız araçları konfor olarak ayrı , sessizlik olarak ayrı, sağlamlık ve güven olarak ayrı bir sıralamaya tutsanız sırama nasıl olur...

Merhaba;

Konfor olarak Astra H (Yeni),
    Sessizlik Olarak Astra G,
    Sağlamlık Olarak Astra G,
    Güven olarak Astra H (Astra G 4 Yıldız, astra H 5 Yıldız) (Bildiğim kadarıyla, yanılıyorsam arkadaşlarım lütfen düzeltsin),
    Ve en sevdiğim ve en zorlu yön olan virajlardaki yol tutuş; Açık ara ve tam not ile Astra G. (Astra H virajlarda çok kötü, bizzat Elmadağ virajlarında iniş ve çıkışta defalarca test ettim.)

Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: .AhMeTKaYa.

veto mrb. bende opel astra elegance 1.6 16v ile w golf comfortline arasıında kaldım sence hangsini tercih edelim.ikiside eski kasa benzinli cvp için şimdiden tşk ederim.

PM'iniz cevaplandı.
  • PM'ler cevaplanıyor.
  • quote:

quote:

vetu

Merhaba;

Güven olarak Astra H (Astra G 4 Yıldız, astra H 5 Yıldız) (Bildiğim kadarıyla, yanılıyorsam arkadaşlarım lütfen düzeltsin),
    Ve en sevdiğim ve en zorlu yön olan virajlardaki yol tutuş; Açık ara ve tam not ile Astra G. (Astra H virajlarda çok kötü, bizzat Elmadağ virajlarında iniş ve çıkışta defalarca test ettim.)

Saygılarımla.

sessizlik olarak nasıl astra g'ya anlamadım eski kasa yeni kasadan daha mı sessiz sanırım yanlış yazdınız

iyi forumlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

quote:

quote:

vetu

Merhaba;

Saygılarımla.

sessizlik olarak nasıl astra g'ya anlamadım eski kasa yeni kasadan daha mı sessiz sanırım yanlış yazdınız

iyi forumlar.

Hayır, yanlış yazmadım. Benim ve daha önceki aracıma binenlerin hissettikleri bu. Mallesef öyle. Daha farklı bir gözlem yapan arkadaşım varsa, paylaşsın, o durumda bir başka Astra G ile Astra H modelini tekrar deneyerek test ederim.

"Verba volant, scripta manent."

Saygılarımla.

• astra g ve astra h sahibi olmuş biri olarak bende cevap vereyim. ses konusuna gelince astrada ilk çalışmada biraz ses benimde ilk başlarda sinirlerimi bozmuştu(eskisine oranla vede değişen motorun verdiğini düşünüyorum eskisi 1.6 yenisi 1.6 twinport) ama sebebi tamamen benzinli motorlarda olmayan keçe denilen motor üstündeki kumaş gibi parçanın olmayışı keçe ile denedikten sonra araç eskisine oranla çok daha sessiz oldu.g ye görede. bu arada bizim g astrada cd modeliydi yani lastikler daha geniş vs.
    ayrıca g astranın yol tutuşu hakkaten çok iyidi ama bi okadarda sertti süspansiyonlar fakat bu aracında sürüş tepkileri çok iyi . direksiyon eskisine oranla iyice ele oturuyo çok daha rahat olmuş.vede virajlarda dediğin şeyi ben 1.6 sp njoy ile yaşamadım banada enbaşlarda öylemiş gibi geldi fakat daha sonra aynı hızlarla bile testini yaptım yeni kasanın eksiğini göremedik ayrıca yeni kasada süspansiyonlar eskisine oranşa çok daha rahatlamış görünüyo ve bunu hemen kullandığında farkediyosunuz.
    yeni kasa eskisine oranla yüksek hızları daha az hissettiriyo bununda etkisii olabilir yani sen aslında aynı girdiğini sanıdğında hıza baktığında 20-30 daha fazla.ben bunu farkettim vede son süratte astra h ın gayet sessiz olduğu ve bi öncekine göre daha stabil olduğudur. ama şunuda belirtmem gerekli g kasa çok sağlam bir araçtır h ta ufak tefek ıvız zıvır sorunlarla karşılaştık fakat g yi 80bin kmde satarken bakım harici servise girmemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 15 Haziran 2007; 1:24:24 >

• Haklısınız, normal süratte hızı gerçekten belli etmiyor, ancak virajlarda hep ibreyi kontrol ettim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.