Şimdi Ara

Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
4.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi



    Nikkei Asia internet sitesinin haberine göre, Apple yeni nesil Mac işlemcisinin seri üretimini başlattı. Apple M2 olarak anılan yonga seti TSMC'nin tesislerinde üretiliyor. Bir sonraki MacBook serisinde kullanılacak yeni işlemcinin sevkiyatları Temmuz ayında başlayabilir.



    Ayrıca Bkz.macOS Big Sur 11.3 yayınlandı: İşte yenilikler



    Apple'ın bu yıl sadece yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerini değil, aynı zamanda güncellenmiş 27 inç iMac'i de piyasaya süreceği söyleniyor. Şirket 20 Nisan'da gerçekleştirdiği bahar etkinliğinde yeni 24 inç iMac ve iPad Pro'yu sahneye çıkarmıştı.



    Her iki cihaz da şirketin 5 nm'lik M1 çipinden güç alıyor. Cupertinolu şirket yeni işlemci çözümünün 3.5 kata kadar daha hızlı sistem performansı ve 6 kata kadar daha hızlı grafik performansı sağladığını söylüyor.



    Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi



    Apple Silicon'a geçiş süreci plana göre ilerliyor



    Tüm bunlara ek olarak yeni M1 işlemcili Mac'lerde makine öğrenimi performansının 15 kat arttığı iddia edilirken bu cihazların önceki nesil Mac'lere göre 2 kat daha uzun pil ömrü sunduğu da belirtiliyor.



    Apple hatırlayacağınız üzere WWDC 2020 konferansında iki yıl içinde Intel işlemcilerden kendi ARM tabanlı Apple Silicon işlemcilerine kademeli olarak geçiş yapacağını duyurmuştu. Şimdiye kadar her şey planlara uygun şekilde ilerliyor.




    Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/Apple-s-follow-up-to-M1-chip-goes-into-mass-production-for-Mac







  • Neye dayanarak bu yorumları yapıyorsunuz anlamıyorum. Açın koyun intel ve apple işlemcili macbookları yan yana, performanslarını, çalışma sıcaklıklarını, pil sürelerini değerlendirin, eminim fikriniz değişecek, zaten şu yaptığınız yorum gerçekten bu işi bilenlere çok komik geliyordur. Cihazları pek tanıdığınızı sanmıyorum.

    Forum tarihinde gördüğüm acik ara en utanilasi mesaj bu, ulke ve dunya gundemindeki aktroll mesajlari dahil.

    100 kat guclu olsa kimse arma bakmaz diyor, 100 kat guclu arm islemcinin x86 emulasyonu normal x86 islemcinin kac kati gucunde oluyor haberin var mi?

    Sorgula diyor adam, yukarida kac paragraf temel duzeyde arm işlemcilerin mimari duzeyde avantajlarini acikladim, hala sorgula diyor, bilgisizsin diyor

    Koskoca apple firması bilmiyor, cisc risc arastirmasi yapan akademisyenler bilmiyor, bi sen biliyorsun

    Valla deliricem

    Ne alakası var kardeşim.
    Adamlar Rami işlemciye entegre ederek normalden 2 kat hız alıyorlar.
    Arm mimarisinde, x86 olan kısıtlamalar yok.
    x86 her şeyi her yeriyle yapmaya çalışan bir işlemci mimarisine sahip olduğundan dolayı aşırı güç tüketirken, Arm performans ve güç tasarrufu sağlıyor.

    Sadece m1 in neden bu kadar güçlü olduğuna dair bir makale var, onu okursan x86 nın ne kadar kötü bir durumda olduğunu görürsün

    Bitti x86 devri
  • Dedikleri kadar performans artışı varsa efsane bir işlemci geliyor gibi duruyor. Ama alacak para yok işte...

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Hocam dediği performans artışı M1 ile önceki jenerasyon kıyaslaması. M2'ye dair performans açıklaması yapılmamış. Tabi umarım o da sağlam artışla gelir.

  • M1x ile gelmeyecek miydi güçlü seriler?

  • M1 işlemcili modellerin girişi efsane olmuştu. Halen belli başlı programları ya açamıyor ya da emülatör yardımıyla açıyor. Bu kadar aceleye ne gerek var ki zaten biz kullanıcılar iyice deneme tahtasına döndük. Bir çok kullanıcı M1 işlemcili Mac kavramına alışamamışken ellerindeki makinelere bakıp M2 çıkacaktı da madem neden M1 aldım mı diyecek. Ben o kadar da zengin bir kullanıcı değilim her sene çıkan yeni bir Apple alamam. Walla hayırlısı ama nedense halen Intel ile devam etse iyi olacaktı gibi duruyor.

  • Bu ARM işlemcilerle PC dünyası iyi bir tokat yedi. Çoğu platform ARM teknolojisine geçerken PC'ler gelişmemiş ülkeler gibi hareket etmeye devam ederse işi yaş demektir.

    Ya ARM teknolojisine geçecekler, ya taklit edecekler, ya kendilerine de katacaklar ya da kendilerinin ARM teknolojisinden daha güçlü olduğunu bize kanıtlayacaklar.

  • Yorumları buradan izleriz.

  • M1 zaten silip supurmusken buna neden gerek var anlamak zor
  • M1'i övmeye gerek yok zaten neler başardığı belli ancak ben isterim ki her şey native takır takır çalışsın; dolayısıyla iki sene sonunda hiç olmadığı kadar sorunsuz ve entegre bir sisteme görebileceğiz. M1 çok yeni, M1'den aldıkları geri dönüşleri en erken m3-m4'e uygulayabilirler, tamam bu işlemciler esasında aynı kerneli a serisinin başlangıcından beri kullanılıyor ama bilgisayar olarak ele alınınca elbet arka planda iyileştirilmesi gereken şeylerin var olabileceğini düşünüyorum.

  • apple ın kullanıcısı sadıktır vazgeçmez kolay kolay ama işlemci tarafında biraz daha argeye ihtiyaçları var sanki. yeni çıkanı mevcuttan çok daha performanslı olmalıydı ki anlam kazansın. m1 tarafında hala bir şeyler oturmamışken m2 için acele bir adım olmuş. steve jobs hayatta olsaydı böyle olmazdı zannımca :)

  • hatta tokadı bence sen yemissin yalnız senin kafa güzel kafa bence.. ben bu kafadan isterdim.. beni ucururdu ya cok eglenceli olurdu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 27 Nisan 2021; 19:29:24 >
  • WalkerCyborgCK kullanıcısına yanıt
    Isınan ve deli gibi pil tüketen intel mi?

  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt
    Neye dayanarak bu yorumları yapıyorsunuz anlamıyorum. Açın koyun intel ve apple işlemcili macbookları yan yana, performanslarını, çalışma sıcaklıklarını, pil sürelerini değerlendirin, eminim fikriniz değişecek, zaten şu yaptığınız yorum gerçekten bu işi bilenlere çok komik geliyordur. Cihazları pek tanıdığınızı sanmıyorum.
  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt

    Elektronik muhendisligini bosuna okumusum ben zamaninda.


    M1 Mini (benim) ve i7 MB Pro (sirketin) var. Proje derleme suresinde M1 tokat manyagi yapiyor. Compile time'da 6700K Ubuntu/Manjaro Desktopimla kapisacak seviyede masallahi var. Sen ne diyorsun bre?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bad to the bone -- 27 Nisan 2021; 20:26:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Neye dayanarak bu yorumları yapıyorsunuz anlamıyorum. Açın koyun intel ve apple işlemcili macbookları yan yana, performanslarını, çalışma sıcaklıklarını, pil sürelerini değerlendirin, eminim fikriniz değişecek, zaten şu yaptığınız yorum gerçekten bu işi bilenlere çok komik geliyordur. Cihazları pek tanıdığınızı sanmıyorum.

    ayık kafama dayanarak.. Yeni nesil Mac işlemcisi Apple M2 seri üretime girdi 

  • nyerebasmaz N kullanıcısına yanıt
    Acele olan biten bir şey yok, M2 işlemcisi düz bir ilerleme olarak görülebilir, yapılışı itibariyle eksiklerini tamamlayıp çekirdek sayısını artırmaları yeterliydi bence öyle yaptılar. ilerleyen zamanda belki m3 yada m4'te daha olgun mimari ve yeni bir şeyler görebiliriz, o zamana kadar düz vites gitmeleri mantıklı. performans katlandıktan sonra bir önemi yok.
    Şahsen Apple'dan nefret eden birisi olarak performans olarak her jenerasyonda katlayarak ürün çıkarmalarını isterim, bu sayede PC tarafında da mecburi gelişim gösterilmek zorunda kalınacak.
    PC tarafında daha işlemciler yapılabileceğini ama yumurta kapıya gelmeden yapmayacaklarını düşündüğüm için Apple'ın
    böyle hamlelerine ancak şapka çıkarırım.

  • Fortune 4 kullanıcısına yanıt
    2021 yılındaki yoruma bak ya
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.