Şimdi Ara

iOS 14.5 çıktı: İşte yenilikler!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iOS 14.5 çıktı: İşte yenilikler!



    Apple’ın geçen hafta birbirinden iddialı ürünleri tanıttığı Bahar etkinliğinin ardından pek çok önemli yeniliği kullanıcılara sunduğu iOS 14.5 güncellemesi de bu akşam itibariyle yayınlandı.



    iOS 14.5 neler sunuyor?



    iOS 14.5 ile gelen en önemli yenilik şüphesiz Uygulama Takibi Şeffaflığı oldu. Uzun süredir gündemde olan ve beta sürümlerinde yavaş yavaş kendisini gösteren veri şeffaflığı tartışmaları da beraberinde getirmişti.



    Ayrıca Bkz.Dwayne Johnson'ın başrolünde olduğu DC filmi Black Adam'ın çekimleri başladı



    Hali hazırda App Store üzerinde uygulamalar hangi verilere eriştiğini etiketler halinde sunuyor. iOS 14.5 ile birlikte uygulamaların reklam amaçlı verilerinizi toplama hareketleri kullanıcıdan izin almak zorunda.



    Diğer bir yenilik AirTag kayıp eşya bulma aparatının desteklenmesi oldu. U1 yongası barındıran iPhone 11 ve iPhone 12 modelleri henüz piyasaya çıkacak AirTag aparatlarını kullanmaya başlayacak.



    Bunların haricinde maske takarken Face ID özelliğini otomatik olarak devre dışı bırakarak kilit açmayı Apple Watch saatine transfer etme, çift emojileri için ten renginin farklılaştığı yeni versiyonlar, PlayStation 5 ve Xbox Series X/S'in kontrolcülerine destek, bataryanın kalibre edilmesi ve Podcast+ desteği de yeni güncellemede yer alıyor.









  • Abicim madem parmak izi koymuyorsunuz bari maskeliyken faceID hassayetini gözlerde olacak şekilde açmayı sağlasaydınız. O kadar çok şifre giriyoruz ki artık “yemişim güvenliğini “ diyorum her seferinde.
  • Face id ile yaşadağım psikolojik olay ile parmak izini özler oldum. Oku gözümü oku ? kaşımı oku ? okusana abicim ?
  • sepulturgay kullanıcısına yanıt
    bu sefer retina taraması gerekecek onun maliyeti muhtemelen daha fazla olacak. Bende apple kullanıcısı olarak adamlar kutudan şarj aletini çıkarmışken bunu yapmazlar diye düşünüyorum.

  • castigatetr kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdan muzdaribim hocam. Normalde Face ID büyük kolaylık ama günün 10 saati yüzümde maske olunca resmen işkence oluyor. iPhone 5 kullanır gibi her seferinde ekran parolası girmekten ciğerim soldu.

  • Samsung S10+ kullanıyorum, iPhone XS Max rakibi telefon. Ekrandan parmak izi okuma maske varken o kadar işime yarıyor ki... Apple 12 serisini pandemi varken çıkarttı. İnsanları düşünüyor olsaydı parmak izi eklerdi ama 13 serisine sakladı. Amaç para kazanmak...

  • Umarım alarm sorunu düzelmiştir ipad air 3 cihazımda şaka gibi alarm çalmıyor sorsan ios stabil.

    Edit. Alarm yine çalmıyor bu ne saçma iş anlamadım kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrankGallagherx -- 26 Nisan 2021; 23:55:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrana entegre parmak izi okuyucu olsaydi iyi olurdu aslinda.
  • Arama çağrısını özelleştirme hala yok arkadaş arayana göre melodi çaldıramamak nedir ?
  • BLUE MAnN B kullanıcısına yanıt
    Var, siz bilmiyorsunuz... Kişiyi düzenle seçince zil sesi seçeceğim var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 27 Nisan 2021; 04:54:00 >
  • BLUE MAnN B kullanıcısına yanıt
    Yıllardır var.
  • 13 yıldır iPhone kullanıyorum 11 yıldırsa iPad şuana kadar beni. üzen saç baş yolduran ciddi bir sorunla kaşılaşmadım iPad Pro 11 12mini gayet stabil ve akıcı bir şekilde çalışıyor

  • Maske takılı ilken Apple Watch ile kilit açma çok iyi çalışıyor.
  • Parmak izi yoksa artık güncellemem kalsın böyle

  • onlar neden seni,beni düşünsünler ki? önemli olan para. seni düşünürlerse batarlar batar.

  • Clusive kullanıcısına yanıt
    Haklısın fakat apple hiçbir teknolojiyi olgunlaştırmadan sunmadı parmak izi teknoloji konusunda belki geride kaldı ama sözde kullanıcıyı düşünen dediğin samsung sonrasında telefonlarını çöp yapan ve 1 2 ay içinde telefon fiyatlarını baya bir düşüren güncelleme konusunda üst seviyeye biraz torpil geçsede ki yeterli değil alt seviyedekilere güncelleme bile vermeyen firmamı kullanıcıyı çok düşünüyor… saf olmayın her firma müsteriyi bi şekilde parasını almayı düşünür ve şunu söyliyeyim müsteri memnuniyeti konusunda iphone samsungdan çok önde se-1 bile 7 sene güvenlik güncellemesi verdiler. Herşeyi geçtim megapiksel yarışına girip var demek için birsürü özellik ekleyip bir sene sonra gereksiz diye bazı özellikleri kaldıran bir firmanın sırf telefonunu kullanıyorsunuz diye fanboyluk yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsk35 -- 27 Nisan 2021; 16:39:32 >
  • marsk35 kullanıcısına yanıt

    Yahu insanları tanımadan etmeden bir mesajına bakarak ithamda bulunmak saçmalığını ne zaman bırakacaksınız? Okuduğunuzu bile anlayamıyorsunuz gelmiş burada yorum yapıyorsunuz. Ben sadece şu anda kullandığım modeli söyledim. x firmasının seneler önce çıkarttığı özelliği pandemi zamanında gerekli olmasına rağmen koymadan telefon çıkartan a firmasını eleştirdim. Fanboyluk ile ne alakası var? Cümlemde Samsung kullanıcısını düşünüyor bakın Apple düşünmüyor mu dedim? Bir de uzun uzun açıklama yapmışsınız :D Okuduğunuzu anlamayı öğrendiğinizde forumda insanlara yanıt vermenizi tavsiye ediyorum...

  • sanki ios 15 i yayınlamış gibi veriyorlar şu haberi

  • bu APPLE tuvalet modu yapmadıkça iphone almayacağım

  • Androiddeki Bluetooth cihazı bağlıyken kilit açma özelliği ve 3-5 Netflixteki zenci erkek ve sarışın hatun emojisi gelmiş.



    Android üreticileri tam mal bunu anladım. 5 sene boyunca apple gibi emojileri yenile millet telefonum güncelleniyor sansın.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.