Şimdi Ara

Volkswagen, Beetle tasarımını kopyalayan Çinli otomotiv şirketi Great Wall'a dava açabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Volkswagen, Beetle tasarımını kopyalayan Çinli otomotiv şirketi Great Wall'a dava açabilir



    Son Şangay Otomobil Fuarı'nda Great Wall'a ait Ora markası tarafından tanıtılan Punk Cat konsept elektrikli otomobil, Great Wall ve Volkswagen arasındaki bir davaya konu olabilir. Gelen bilgiler, Alman otomotiv devinin avukatlarının böyle bir mahkemeye hazırlandıkları yönünde.



    Ayrıca Bkz.Çinli marka, yeni konseptiyle klasik Vosvos'u elektrikli olarak geri döndürdü



    Gerçek şu ki, Çin konseptinin tasarımı, halk arasında "Vosvos" olarak bilinen efsanevi Volkswagen Beetle'ın tasarımını neredeyse aynı şekilde tekrarlıyor. Tek fark, Çinli elektrikli otomobil Ora Punk Cat'in dört kapılı, orijinal Beetle'ın ise iki kapılı olması diyebiliriz.



    Volkswagen, Beetle tasarımını kopyalayan Çinli otomotiv şirketi Great Wall'a dava açabilir



    Great Wall mahkemeye hazırlıklı olabilir



    Aynı zamanda, Punk Cat'in donanımı Alman prototipinden çok daha zengin ve modern. Araç LED farlar, dökme disklerde daha büyük tekerleklere, büyük "yüzer" dokunmatik ekrana sahip bir multimedya sistemine ve dijital bir gösterge panosuna sahip.



    Volkswagen'in avukatları, Çin konseptinin görünümünü dikkatlice analiz edecek ve büyük olasılıkla mahkemeye gidecekler. Otomotiv sektöründe bu tür intihal vakalarını araştırmak çok sorunlu. Zira birçok otomobil üreticisi, Çinli şirketlerden defalarca şikayetçi oldu, ancak çoğu zaman yerel mahkemeler bu iddiaları reddetti. Great Wall şirketinin ise Ora Punk Cat'i piyasaya sunarken olası iddialara hazırlıklı olduğu düşünülüyor.




    Kaynak:https://www.autotimesnews.com/volkswagen-may-sue-great-wall-for-copying-the-design-of-the-legendary-beetle/







  • çinlilerin hep yaptığı işler.


    Daha önce JLR, Porsche, Japonlar falan bir dolu otomotiv üreticisi başvurdu, hepsinde yerel mahkeme reddetti. Yine aynı sonuç çıkar.

  • Ama açmayadabilir

  • Her şeyi çalıyorlar
  • Trump'ın doğru konuştuğu konuların başında Çin geliyordu, tek başına mücadele etti, "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" cı Avrupa bu konuyu görmezden geldi, ama şimdi Avrupa arabalarını baya iyi kopyalamaya başladılar.
    Oyna devam...

  • Çin mahkemeleri Çinli firmanın tasarımının orijinal, VW tasarımının çakma olduğuna karar verir, olaysız dağılırlar

  • neresi benziyor alakası bile yok :)

  • appledan destek alsınlar her türlü kazanırlar

  • Bu çin dünyanın başına bela.Dünyadan çin,hindistan,pakistan gibi ülkeleri çıkarsan kaynaklar bakımından refah seviyesi bakımından insanlık 100 yıl rahat eder.Bunlar olduğu için dünyanın kaynakları yetmiyor.

  • Sen üretimi sonlandırır, markanın simgesi aracı rafa kaldırırsan başkası onu raftan alır üzerindeki tozları siler ve piyasaya sürer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin’in başka işi yokki adamlar kopyala yapıştır yapmak için gelmişler dünyaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw bence tospanın elektrikli versiyonunu çıkarmalıydı. Çok da hoş olurdu...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar orjinal bettle in modern versiyonunu vw kendinden daha guzel yapmislar valla. Vw modern bettle versiyonu sirinlikten uzak kaba bir seydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VW Beetle 1938de cikmis ilk. Uzerinden 83 yil gecmis. Bir tasarim patenti varsa bile herhalde artik suresi dolmustur tahminim.

    Ne bilim marka imaji vs. bir yerden belki tuttururlar bir seyler ama yine de zor gozukuyor bu kadar eski tasarim icin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Bu çin dünyanın başına bela.Dünyadan çin,hindistan,pakistan gibi ülkeleri çıkarsan kaynaklar bakımından refah seviyesi bakımından insanlık 100 yıl rahat eder.Bunlar olduğu için dünyanın kaynakları yetmiyor.

    Çin ve Hindistan neyse de Pakistan ne alaka? Fakir ve eğitim seviyesi düşük bir ülke olsa bile hem bizim gerçek manada yanımızda olan sayılı ülkelerden biri, hem müslüman hem de ahlaki anlayışları var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw ayrı porsche ayrı mahkeme açsın.ne de olsa asıl tasarımcısı ferdinand porsche


    sonra neden "çin malı" aşağılama amaçlı kullanılıyor diye hiç sormasın çinliler.sene olmuş 2021,hala işleri güçleri kopya taklit ürün çıkarmak




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 26 Nisan 2021; 22:47:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    Sen üretimi sonlandırır, markanın simgesi aracı rafa kaldırırsan başkası onu raftan alır üzerindeki tozları siler ve piyasaya sürer

    Global mahkemede o iş öyle olmaz. Patent süresi vardır istisnasız her şeyde. Kitapta bile vardır fikri haklar. Belirli bir süre sonra bunlar boşa düşer.


    Konuya gelirsek, sadece yerel piyasada ya da o bölgede satar. Çin mahkemesi sorun yok der, konu kapanır. Adam avrupada bu aracı satamaz. Çin büyük güç olduğu için bir yaptırım uygulanamaz konu kapanır.

  • O benziyor diye dava açılacaksa bütün firmalar birbirlerine dava açsınlar. Bütün arabalar birbirlerine benziyor zaten. Neyi farklı yapabilirlerki zaten araba dediğimiz şey dört tekeri olan 2 veya 4 kapılı kaputu bagajı olan araç hepsi aynı.

  • Bence dava falan açılmaz. Çinde zaten daha önceden de birçok arabayı çaktılar. Ayrıca dava açmak Volkswagen'e bir hayır getirmeyecek. Zaten üretimi bitmiş.

  • Tasarım hakkı 25 yıldır. Konu kapanmıştır. Dağılın

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.