Şimdi Ara

Xbox'ta Microsoft Edge Tarayıcısına Klavye ve Fare Desteği Ekleniyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Xbox konsollarındaki Microsoft Edge internet tarayıcısı uygulaması yenileniyor ve yeni versiyon tam bir klavye ve fare desteği sunacak.
     
    Xbox için yeni Microsoft Edge şu anda alfa olarak test aşamasında. İlerleyen aylarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.
     
    Microsoft Office ve Google Stadia gibi servisler de yeni Microsoft Edge'de klavye ve fare ile kullanılabilecek. 
     
    The Verge editörü Tom Warren paylaştığı kısa videoda klavye ve fare desteğini gösterdi.








  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chief-Turk

    Xbox varken PC gereksiz bir alet olmaya başladı. <img src="https://forum.donanimhaber.com/images/image/s7.gif" align="middle" border="0" alt="">


    cahilll ertemmmm....

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bir şekilde geforce now'ı da çalıştırırsa o zaman şenlik olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Aynı tarayıcı. Çalışmaması için neden yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Windows'da olsun bari tam olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında Windows zaten Xbox'in işletim sistemi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Heeyyytttt be çak buna ublock origini reklamsız kullan.GeForce Now da çalıştırırsan tadından yenmez.

  • Xbox candır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir haber. Web uygulamaları sayesinde resmen yarı bilgisayara dönüşmüş oldu konsol. Hazırda Uwp desteği de var. Microsoft biraz üstüne gitse bilgisayara dönüşür cihaz.


    Konsol tamamen gamepadsiz kullanım deneyimi sunsa ve yeni oyunlarda geliştiricileri mouse klavye desteği konusunda zorlasalar tam olacak. Oturum açmak için hala gamepad gerekiyor ve oyuna girseniz bile bazı yerlerde kontrolcüyü kullanmanız gerekiyor. Ayrıca konsol arayüzü hala pek uygun değil klavye fareye. Fare konsol arayüzünde çalışmıyor en basitinden.


    Oyunlar konusunda ise en güzel örnek ubisoft herhalde. Yeni oyunlarının hepsinde klavye fare desteği var. Game Awardsta Erişilebilirlik diye bir ödül veriyorlardı. Gittiler Last of us 2 ye verdiler.. Renk körü modu, menü seslendirme, alt yazı rengi, aim assist vs bir sürü güzel şey var ama sen oyuncuyu gamepade hapsettikçe bir anlamı kalmıyor ki. Sırf gamepad kullanamadığı için bu oyunları oynayamayan insanlar var. Ben ilk konsolu aldığım zamanı hatırlıyorum, hem kontrolcü ile oynamaya alışık değilim, hem de 30fps in dezavantajı ile kolay modda bile zorlanarak oynuyordum oyunları. Aldığım zevki baltalıyordu. Şu an alıştım ama hala gidip bir shooter oyununu zorda oynamam konsolda. Ya da pvp online oyun oynamam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 26 Nisan 2021; 13:49:24 >




  • GeForce Now tarayıcı versiyonunu kullanabilirsiniz Xbox'ta Edge üzerinden. Yani teknik olarak Steam, Epic ve Ubisoft Connect oyunlarınızdan GFN destekleyenleri konsoldan oynayabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox gfn'i engellemezse artık konsolda pc oyunlarını büyük steam indirimlerinden rahat rahat alıp oynama şansımız var büyük olay devrim sayılır konsollar için

  • Kardeşlerim Series S için uygun yollu Klavye Mouse önerecek var mı?? COD Warzone oynamak için alıcam, arkadaşlarla bilgisayardancortak gırcez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Bu Xbox'ın tarayıcısı PS4'ünki gibi çöp mü, Yoksa her film dizi sitesinde videolar çalışıyor mu? PS5'te zaten tarayıcı yok, Çok eksikliğini hissediyorum acaba PS5'in yanına Series S'mi alsam, Xbox one'mı sırf bu işler için..
  • Ms konsollarinin yazilim/performans kalitesi ve kullanim zenginligi rakipsiz.
  • Her dakika alttan otomatik güncelleme yapıyor Win 10'da. Tiksindirdi yav..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

    Arkadaşlar Bu Xbox'ın tarayıcısı PS4'ünki gibi çöp mü, Yoksa her film dizi sitesinde videolar çalışıyor mu? PS5'te zaten tarayıcı yok, Çok eksikliğini hissediyorum acaba PS5'in yanına Series S'mi alsam, Xbox one'mı sırf bu işler için..

    Bilgisayardakinin neredeyse aynısı. Tarayıcı üzerinden dizi film ve canlı maç izlediğim oldu. Xbox'ta Microsoft Edge Tarayıcısına Klavye ve Fare Desteği Ekleniyor 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarayıcı üzerinden Geforce Now çalışıyordu test ilk başladığında lakin Nvidia tarafında anlaşmazlık çıkmış olacak ki birkaç hafta önce Xbox üzerindeki Edge tarayıcı için engellendi. Desteklenmeyen cihaz uyarısı veriyor. Anlaşmazlık çözülünce umarım tekrar gelir.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • keremec kullanıcısına yanıt

    Last of Us'taki ayarlar bence erişilebilirlik tanımına daha uygun olduğu için o ödülü verdiler. Yani klavye mouse kullanabilecek kadar el ve parmaklarını kontrol edebilen insanlar, kontrolcüyü de keza öyle kullanabiliyorlar sanırım. Yatkın değildir pek becerikli bir şekilde kullanamaz (benim gibi. Daha yeni series s aldım ama hala alışamadım kontrolcüye) ama yine de eli tutabiliyordur yani.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xbox'ta Steam oyunlarını oynamak içi Geforce Now kullanmak şart mı yoksa Steam'ı direk tarayıcıdan açıp oynayabilir miyiz ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.