Şimdi Ara

Güneş ve rüzgârdan elde edilen elektrik, küresel talebin 100 katını karşılayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güneş ve rüzgârdan elde edilen elektrik, küresel talebin 100 katını karşılayabilirGelecek nesillere yaşanabilir bir gezen bırakmak için fosil yakıt kullanımına son vermemiz gerektiği artık bilinen bir gerçeklik. Bu alanda atılan adımlara bakıldığında, insanoğlunun doğru yolda olduğunu söylemek de mümkün. Londra merkezli düşünce kuruluşu Carbon Tracker’ın yayınladığı rapor ise yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımın doğru ata oynamak olduğunu gösteriyor.



    Kuruluşa göre son dönemde düşen maliyetler neticesinde 10 yıllık ortalamaya bakıldığında güneş enerjisi kapasitesi yıllık ortalama yüzde 39, rüzgâr enerjisi kapasitesi ise yüzde 17 büyüme göstermiş durumda. Söz konusu oranlar, rakamlara vurulduğunda ortaya oldukça çarpıcı veriler çıkmış görünüyor.



    Ayrıca Bkz.High Hopes adlı girişim, karbon yakalamak için sıcak hava balonları kullanmaya hazırlanıyor



    2019 yılında 65 bin teravatsaat olarak tespit edilen küresel enerji tüketiminin karşısına dikilen yenilenebilir kaynakların eli oldukça güçlü. Mevcut haliyle yılda 5,8 milyon teravatsaat elektrik üretim potansiyeli bulunan güneş enerjisi teknolojileri hem kara hem de deniz üstü rüzgâr çiftliklerinin 900 bin teravatsaatlik potansiyeli ile bir araya gelince ortaya 6,7 milyon teravatsaate eş değer bir potansiyel çıkıyor.



    Söz konusu rakamların ne yazık ki potansiyeli ortaya koyduğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Zira bu verilerin güneş enerjisi alanında sadece yüzde 0,01'i, rüzgâr enerjisinde ise 0,16’sı gerçekleştirilmiş durumda.



    Afrika kıtası lider duruma gelebilir



    Halihazırda cazip olan yenilenebilir kaynaklardan enerji üretim safhası ise 2030 yılıyla çok daha belirgin hale gelecek. Günümüz şartlarında güneş enerjisi potansiyelinin yüzde 60'ı, rüzgâr enerjisinin yüzde 15'i fosil yakıtlara göre daha ekonomik maliyetlerle üretilebilmekte.



    Güneş ve rüzgârdan elde edilen elektrik, küresel talebin 100 katını karşılayabilir



    Yenilenebilir enerjinin parlayan yıldızı ise Afrika kıtası olacakmış gibi görünüyor. Ülke potansiyeline göre "aşırı yüksek", "yüksek", "yeterli" ve "düşük" olmak üzere 4 kategoride incelemenin yer aldığı raporda enerji talebinin en az 1000 katını güneş ve rüzgârdan elde edebilecek Sahra altı Afrika ülkeleri ilk sıralarda yer alıyor. Ülkemizin de içinde bulunduğu yeterli kategorisi ise iç talebin tamamını güneş ve rüzgârdan sağlayabilme potansiyeline sahip.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/dusunce-kurulusu-carbon-trackera-gore-gunes-ve-ruzgar-dunya-enerji-talebinin-100-katini-karsilayabilir/2217832



  • Nasıl bir anlatım biçimi bu, kendisine mikrofon uzatılınca fikir namına saçmalamanın manası nedir.
    Haber'de adı geçen kuruluş bu sonuca nasıl varmış, ne kadar tesis nerelere kurulması lazım, maliyeti nedir olabilir mi? verimlik hesabı kurulum ve bakım maliyetleri nedir, ne kadar zamanda kurulabilir.
    Batı'nın afrikaya biçtiği fakir kalacaksın rolü nasıl değişir ki. afrikada kendi besledikleri elebaşlarıyla sömürü düzenini devam ettirmeye çalışıyorlar. şimdi bu durum nasıl tersine dönebilir bedavaya alışmış avrupa kurulu düzeni bozdurur mu?
  • "yoh yegenim. bunlağ heb amarıganın oyünü. dönyayı bez ısıtmeyoh. gendisi ısınıyyi. sonra buzullar eriyyah, gıtlıh geliyyah. hani nirede? bulgarızdandan bile zaman aliğik. açlıh olza bulgarızdan bize zaman verimüydü heç?" ...

  • Dellialli D kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir anlatım biçimi bu, kendisine mikrofon uzatılınca fikir namına saçmalamanın manası nedir.
    Haber'de adı geçen kuruluş bu sonuca nasıl varmış, ne kadar tesis nerelere kurulması lazım, maliyeti nedir olabilir mi? verimlik hesabı kurulum ve bakım maliyetleri nedir, ne kadar zamanda kurulabilir.
    Batı'nın afrikaya biçtiği fakir kalacaksın rolü nasıl değişir ki. afrikada kendi besledikleri elebaşlarıyla sömürü düzenini devam ettirmeye çalışıyorlar. şimdi bu durum nasıl tersine dönebilir bedavaya alışmış avrupa kurulu düzeni bozdurur mu?

  • Doğru dünyanın üstünü komple panelle kapatırsak olur. o zaman da güneşsizlikten çürürüz

  • Bizde oran %22 olsa da yesil enerji adi altinda cari acik olusturulmasi yanlis. Ruzgar tirbunleri ve paneller yerli uretim olmali ve bunlari ureten fabrikalar da yesil enerji ile faaliyet gostermeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 25 Nisan 2021; 4:35:32 >
  • gunes ve ruzgar enerjisinin problemi hic bir zaman yeterlilik olmadiki. gezegendeki gunes ve ruzgar ihtiyacimizdan binlerce kat fazla enerji iceriyor. eskiden maliyet sikintiydi artik oda asildi. gunes ve ruzgarin onundeki engel sureklilik. gunes gunun her saatinde mevsimin her gununde ayni enerjiyi vermiyor, ruzgar her gun her saat ayni hizla esmiyor. bugun hava bulutlu ruzgarda yok diye fabrikalarini kapatip evde televizyon internet bile olmadan oturacak degilsin. ne yazikki elektrigi buyuk olcekde ucuza depolamanin bir yolu yok.

    sifir karbon emisyonu mevcut teknolojilerle cozum nukleer enerjiyi sabit rezerv olarak kenara koyup uzerini ruzgar ve gunesle tamamlamak olur. gelecekde oda sicakliginda kullanilabilen super iletkenler gibi teknolojiler gelirse tamamen ruzgar ve gunese dayali enerji kurulabilir. super iletken gezegenin bir tarafinda uretilen gunes enerjisini diger tarafda gece olan sehirlerde kullanmaya imkan tanir. butun gezegeni saran bir super grid ile her zaman gunes enerjisi kullanilabilir. atakama, sahra, gobi gezegenin her kosesinde gunes enerjisi uretmeye musayit genis coller mevcut. daha fantastik teknolojik cozum uzay asansoru olur. uzay asansoru ile yorungeye yerlestirilen paneller, dunyadaki geceden gunduzden hava sartlarindan etkilenmeden surekli enerji uretebilir.

  • saçma sapan bi haber, sür medyaya temiz enerji diye insanların beynini yıka.

  • Kimin umurunda ki. İlla ki Dünyamızı kirletmeliyiz, illa ki doğayı mahvetmeliyiz, illa ki birilerini daha da zengin etmeliyiz değil mi!

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    yılda 3-5 gün esen rüzgar 365 gün esse de ondan enerji elde edilmez. Güneş geceleri değil 24 saat ışısa ve tüm Afrikayı panelle kaplasan, onu Avrupaya kadar taşırken kayıplarla ancak Marsilya'yı elektriklendirirsin Avrupa nın gerisi var daha.

    Elektrik enerjisi üzerine haberlerin hepsi ümit verme oyalama amaçlı. Ancak üzülmeyin: Dünyaın elektrik ihtiyacı zaten sorunsuzca karşılanıyor ve ilerki yüzlerce yıl yine sorunsuz karşılanacak. Bunu nasıl ispatlarsınız? Cok basit. Şu anda tüm dünyanın elektrik ihtiyacı karşılanıyor mu? Evet. Bir sorun var mı, kesintiler oluyor mu? Hayır. Peki sorun nerde? Sorun bu haberlerde. Bir sorun varmış gibi ilerde karbon zehirlenmesi olacak küre ısınacak emisyon artacak şeklinde felaketler senaryosu çizen bu haberlerde. Çözümleri de rüzgar güneş.

    Peki bunu neden yapıyorlar, aptal mı bunlar? Haşa! Tersine bunlar dünyanın en akıllıları. Dünyadaki tüm elektriğin GERÇEKTE nereden ve nasıl üretildiğini bilmememiz için bu haberleri yapıyorlar. Dünyadaki tüm elektrik, atmosferde yüklü milyonarca teravatsaatlik statik elektrik, atmosfere açık aluminyum kablolar ile cekilerek üretiliyor. Etrafınızda gördüğünüz tüm o yüksek gerilim hatları (teknik adı pilon'dur) atmosferik elektriği cekiyor ve sehirlere dağıtıyor. Dünyanın her ülkesinde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'nin elimizden alamayacağı teknolojilerden biri de budur!
    Ülkemizdeki ABD yanlıları (milletimiz içindekileri halkını düşünmeyen zengin yanlıları kastediyorum. Biz fakirlerin zaten gücü yetmez.) ülkenin geleceğini düşünmeye başladıkları anda. Bu tür enerji kaynaklarına yatırım artar. Petrol türevi yakıtlar bırakılıp elektrikle çalışan araçlar da yaygınlaşırsa dışa bağımlılığımız da azalır. Bizde artan paramızı üretime harcarız! Ancak Ermeni soykırım tasarısı gösteriyor ki ancak seçimden sonra veya rüyamızda bu gerçekleşir!. Mevcut hükümetimizin eli kolu ABD tarafından bağlanmış durumda çünkü!
    Bu işte hükümetin yapacağı iki yatırım var. Birincisi ülkedeki bütün binaların çatılarını güneş panelleri ile donatmak. İkincisi de yine ülkedeki bütün binalara yağmur suyunu tutacak ve arıtarak binanın kullanımına sunacak sistemler kurmak.
    Bu ikisini sadece İstanbul'da yapsalar, bu bile İstanbul'un su ve elektrik sıkıntılarını büyük ölçüde çözecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.