Şimdi Ara

Netflix’in büyümesi yavaşlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Netflix’in büyümesi yavaşlıyor



    Geçen yılın pandeminin ilk döneminin de etkisiyle hızlı bir büyüme yaşayan Netflix yavaş yavaş eskiye dönmeye başladı. 2021 yılının ilk çeyreğinde büyüme geçen yıla önemli oranda yavaşlamış durumda.



    Netflix ne kadar kullanıcıya sahip?



    Yeni yılın ilk çeyreğinde Netflix toplamda 3.98 milyon yeni abone kazanabilmiş. Geçen yıl aynı dönemde 16 milyon yeni abone ile dikkatleri üzerine çekmişti. Bu tarz hızlı yükselişlerin elbette yavaşlaması da oluyor. Netflix yeni eklemeler ile birlikte toplamda 208 milyon aboneye ulaşmış durumda.



    Ayrıca Bkz.Friends dizisinin özel bölümü için çekimler başladı; ilk görseller paylaşıldı



    Yüksek abone rakamları gelirleri de olumlu etkiliyor. İlk çeyrekte 7.16 milyar dolar gelir elde eden firmanın faaliyet karı da 1.7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sadece 2019 yılında 1.87 milyar faaliyet karı elde edebilmişti.



    Önümüzdeki dönem gelirlerde bir miktar daha artış bekleniyor. Faaliyet karı ise küçük bir düşüş yaşayacak. Disney+ platformunun ciddi bir tehdit haline gelmesi ve yerel bazda sayısız yeni platformun yarışa katılması firmayı zorlamaya başladı. Ayrıca yükseltilen abonelik ücretlerinin sayıları etkilemesi bekleniyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/netflix-q1-2021-201731732.html







  • Boş beleş fabrikasyon içerik çıkarırlarsa insanlar da daha kaliteli işler yapan diğer platformlara giderler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen seneyele kıyas edersen tabiki azalmış pandemide insanlar eve kapandı grafiktete martta artış var zaten ama 2019 18 ile paralel ilerlemiş bu yılda haber olsun diye yazılmış boş bir içerik.

  • 1 aylık deneme hesap açılmıyor artık bu yüzden kullanıcı sayısı düştü.Yeniden açsın görün yükselişi😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hızlı giden netflixin moku seyrek düşer atasözü buraya uymuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Abone sayısı dediği şey ödeme yapanlar.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    "Yeni yılın ilk çeyreğinde Netflix toplamda 3.98 milyon yeni abone kazanabilmiş. Geçen yıl aynı dönemde 16 milyon yeni abone ile dikkatleri üzerine çekmişti"

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kaliteli içerikleri bir elin parmağını geçmez. Bu kadar büyümesi bile mucize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 21 Nisan 2021; 22:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psychotechnic kullanıcısına yanıt

    Bütün dizi filmlerinde lgbt , eşcinselliği gözümüze devamlı sokan bir platform disney türkiye'ye uygun fiyatla gelirse ilk alanlardan olurum.


    Netflix bu politikalarıyla çöküşe geçer demedi demeyin.

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Evet? Abone artışı rekorunu o zaman kırmışlar, hatta çoğu hala abonedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

    Evet? Abone artışı rekorunu o zaman kırmışlar, hatta çoğu hala abonedir.

    Okudugundan bunu mu anladın Netflix’in büyümesi yavaşlıyor 

  • o son zammı yapmayacaktı!
    En azından 3 ayda bir diğer platformlarla dönüşümlü kullanıyordum, şimdi dönüşümden çıkardım...

  • Çok boş bir platform. Hiç beğenmiyorum çektikleri dizileri,filmleri. Bir de fiyatları çok abarttılar. Hersey bu ülkeye özgü sanirim.

  • İlk başlarda keyifliydide sıktı artık

  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt
    Love & Monsters güzel 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İzleyecek ne kaldı ki

  • Senelerdir abonesi olarak pandemi döneminde bıraktım artık. Bir tane iyi film i yok (Zaten filmler için alınmaz). İyi oyuncu oynatınca olmuyor bu iş. Filmlerin neredeyse tamamı sanki bir dizinin ilk bölümü gibi yapılıyor. Giriş güzel gelişme tamam, son yok ama filmin sonu sonraki bölümde dercesine hepsi aynı yapılıyor. Küfür edip kapatıyorsun.

    Sağlam diziler var ama güncel değil. Eee ne yapayım çoğu şeyi izledikden sonra bayıyor. Parası bir şey değilde izlemediğimizi anlayınca sonlandırdım.

    Amazon prime var alışveriş yaptımdan oda hediyesi izliyorum arada ondada bişey yok.

    Sonuçta altarnatif çok olunca sıkılıyor insan tek platformda.

  • Eskisi kadar kaliteli içerik çıkarmayı başaramıyorlar

  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Ben onları haber okuma sırasında yeterince anladım. İstersen dönüp kendi yorumuna tekrardan bakabilirsin. Yeni abone artışının düşmesi demek toplam abone sayısının düşmesi demek değil, sadece toplam abone artışında yavaşlama demektir. Zaten deneme sürelerinin abone sayısıyla bir alakası yok. Paid diye belirtilmişler ama editörden kaynaklı anlaşılamamış olsa gerek. Nereden tutsan elde kalır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 22 Nisan 2021; 12:30:46 >
  • Hakkını yemeyeyim kendi yapımlarını hep es geçmiş olsam da 5 yıl yurtdışı kütüphanelerinin keyfini çıkartmıştım. HBO Max, Hulu, vs. gibi rakipleriyle karşılaştırınca video playerı falan 1. sınıf ve hep öyleydi. Ama kendileri kaliteli içerikler üretemedikten sonra 10 ülkenin kataloğuna erişmenin bile pek anlamı kalmıyor. Çünkü içerikler %80-90 oranında aynı. O farklı olan %10-20'lik dilimdeki içerikler de hemen tüketiliyor. Zaten ülkeye göre içerik bile diyemeyiz. Hizmet verdikleri ülkeler çok sayıda olsa da belirli 7-8 ülke var. Onların kütüphanelerine eriştiğiniz halde Netflix'in %99 oranında kütüphanesine erişmiş oluyorsunuz. Buna rağmen bence bir HBO Max etmiyor. Kendileri açısından üzücü bir durum.


    Bir de şöyle bir konu var. Orta kalite diyebileceğimiz Snowpiercer ve The Alienist gibi yapımlar bile Netflix'te kaliteli görünüyor. Üstelik bunlar TNT dizileri. TNT'nin sahibi WarnerMedia istese sadece HBO Max'e özel yapar ama ihtiyaç bile duymuyorlar. Disney+'a gelirsek bana hitap etmediği için o konuya girmeyeyim ama kısacası yapımları aşırı saçma ve çocukça geliyor, bir türlü ısınamadım. HBO'da harika gidiyor diyemem. Son birkaç yıldır kaliteyi düşürmüşlerdi, bu HBO Max ile daha da düşüyorlar. Fakat yine de en tercih edilesi HBO Max bence. Özellikle eski yapımlarını seyretmemiş veya tekrar seyretmek isteyenler için DVD, vs. hariç tek yol HBO Max.


    Bu arada HBO Max tercih edilesi yazıyorum ama Türkiye'de yoklar tabi. Türkiye'ye gelmesini bekleyenlerde boşuna beklemesinler derim. Bunu HBO Max açılmadan önce de yazmıştım, yine yazıyorum. 1-2 için falan belirtmiyorum, direkt gelmeyecekler diyorum. Nedenlerini forumdaki HBO Max'in konusuna yazmıştım zaten. O nedenler ortadan kaybolursa gelirler.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.