Giriş | |
|
|
|
11 Nisan 2008; 16:02:30
|
|
|
ekranı arkaya itersem, saat 13:00 dan sonra güneşin ışığı ekrana düşüyo, ve yansıyo, tam öne doğru eğersem ışık yansımıyo, inanamıyorum nelerle uğraşıyoruz, başka monitörlerin topiclerinde ne ciddi sorunlardan bahsedilirken, biz konforu düşünmeye başladık, valla başımıza taş yağacak, 206bw sahibi olmak bir ayrıcalıktır diyelimmi?
|
|
|
11 Nisan 2008; 16:09:52
|
|
|
206BW
|
|
12 Nisan 2008; 0:15:07
|
|
|
ya bu monitör yukarı aşağı hareket ediyomu.? biraz denedim olmadı fazlada zorlamadım :).. sağa sola güzel dönüyoda acep aşağı yukarıda oynuyo mu .?
|
|
12 Nisan 2008; 0:23:11
|
|
|
yukarı doğru bakabiliyor da öne doğru eğilmiyor. krallar eğilmez
|
|
12 Nisan 2008; 3:02:01
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: muratcen arkadaslar bu bizim 206bw 1080dp lik hd flimleri nasıl gösterriir acaba.? ya 1080dp nin tüm imkanlarından faydalanabiliyo mu.? desteklermi bu teknoloji yi.? ben torrentturk'teki amazing caves belgeselini indirdim.. radeon9550 kartımla baya kastı, 1080p olmasına rağmen öyle ahım şahım bir fark göremedim, çok beğenmedim o belgeseli, şu vitrinlere koyulan plazma tv'lerdekin kalitesi gibi değil.. Şöyle kaliteli HD belgeseller indirebileceğim bir yer var mı? millete şov yapalım biraz..
|
|
12 Nisan 2008; 10:09:14
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: fuducuk 206BW
|
|
|
12 Nisan 2008; 21:19:32
|
|
|
Ya arkadaşlar ben teknosada flaş disten film açtım. Monitörlere bakıtım. Lost falan açtım. Geniş ekranlarda görüntü düzgün değildi. Aspect ratio'yu değiştiriyorum !&:9 yapıyorum gene beğenmedim +:3 yaptım olmadı. Hepsini denedim. Ama normal geniş olmayan monitörlerde görüntüler daha iyiydi. Ne kafalar uzuyor ya da basıklaşıyor. Gayet gerçekçi yani. Geniş ekranların özelliği mi bu? İlla görüntüde böyle uzama ya da basıklık gibi anormallik olur mu? Geniş ekrandan film izleyenler acaba buraya bi kaç fotoğraf koyabilir mi? Ben lcd almayıı düşünüyorum. Normal ekran mı alsam geniş ekranmı karar veremedim. Ama bugün o geniş ekranlardaki bozulmaları görünce soğudum sanki geniş ekrandan
|
|
12 Nisan 2008; 21:57:10
|
|
|
tabiki de wide-screen. bir çok film izledim lost izliyorum sorun yok.. 206BW al pişman olmassın
|
|
12 Nisan 2008; 23:42:33
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: fuducuk quote:
Orjinalden alıntı: SkYNeT-06 şu topicde toplasak 100 kişi den sadece belki 5 kişi memnun değildir 206bw den oda 22 olmadığı içindir heralde Süper bir cümle. ben sadece doğruları söyledim burada süper olan asıl sensin fuducuk haaa pardon birde korner12 var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 13 Nisan 2008; 0:06:44 >
|
|
12 Nisan 2008; 23:53:05
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Kayıt1 Ya arkadaşlar ben teknosada flaş disten film açtım. Monitörlere bakıtım. Lost falan açtım. Geniş ekranlarda görüntü düzgün değildi. Aspect ratio'yu değiştiriyorum !&:9 yapıyorum gene beğenmedim +:3 yaptım olmadı. Hepsini denedim. Ama normal geniş olmayan monitörlerde görüntüler daha iyiydi. Ne kafalar uzuyor ya da basıklaşıyor. Gayet gerçekçi yani. Geniş ekranların özelliği mi bu? İlla görüntüde böyle uzama ya da basıklık gibi anormallik olur mu? Geniş ekrandan film izleyenler acaba buraya bi kaç fotoğraf koyabilir mi? Ben lcd almayıı düşünüyorum. Normal ekran mı alsam geniş ekranmı karar veremedim. Ama bugün o geniş ekranlardaki bozulmaları görünce soğudum sanki geniş ekrandan mağaza reyonlarında çalışan monitörler hep birbirine swiçle bağlıdır ve bu yüzden orada asıl gerçek görüntü kalitesini göremessin bu yüzden alacağınız lcd ekranı kendi şahsi PC nizde kullanmadan hemen karar verip soğumayın derim bundan 1 yıl öncesine kadar bende düz kare lcd kullandığımda widescren ekranlara atıp tutuyordum ama şimdi bir wide screen kullanıcısı olarak kare ekranlara baktığımdada aksine kare ekranda nesnelerin insanların boyunu uzun uzun görüyorum bu seferde kare ekranda görüntüler bir tuhaf görünüyor gözüme wide screen ekrana bir alıştınmı bağımlısı olursun bırakamassın şimdiden söyleyim bunu unutmayın bir insan gözünün görme alanı geniş acılı olduğu için wide screnlerin avantajları kare ekranın önüne geçiyor
|
|
13 Nisan 2008; 2:50:09
|
|
|
quote:
ama şimdi bir wide screen kullanıcısı olarak kare ekranlara baktığımdada aksine kare ekranda nesnelerin insanların boyunu uzun uzun görüyorum bu seferde kare ekranda görüntüler bir tuhaf görünüyor gözüme HMm hocam bu yorumumun benim tespitim doğru anlamına geliyor sanırım. Yani görüntün biraz basık yada tam tersi olması falan gibi. öff bende şöyle 20 inçte film izlemek istiyorum ama suratlar basık olmasın isterim.Neyse hocam sağol cevap için.
|
|
13 Nisan 2008; 3:32:05
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Kayıt1 HMm hocam bu yorumumun benim tespitim doğru anlamına geliyor sanırım. Yani görüntün biraz basık yada tam tersi olması falan gibi. öff bende şöyle 20 inçte film izlemek istiyorum ama suratlar basık olmasın isterim. merak etme hiç bir sorun yok..
|
|
13 Nisan 2008; 3:42:56
|
|
|
Bu arada dikkatimi çeken bir şey daha vardı teknosada. Kasanın yanında duran Casper marka monitör en güzel daha doğrusu en parlak görüntüyü veriyordu. Diğer daha kaliteli bildiğimiz monitörlerden bazıları (philips, samsung gibi) karanlıktı. Ordaki görüntüye bakarak alsanız casper yazanı alırsınız yani
|