Giriş | |
|
|
|
4 Mart 2008; 14:54:07
|
|
|
lcd monitörlerin tek bir doğal çözünürlüğü bulunur. bu çözünürlkte yenilme hızı (genelde) 60 hz dir. crt monitörler her çözünürlükte net görüntü verirler. ancak yenileme hızı yüksek çözünürlüklerde düşer. bu da monitörde titreme meydana getirir. ır
|
|
4 Mart 2008; 16:07:50
|
|
|
Ben de az önce siparişini verdim. 2 gün sonra gelecek. Burada yazılan fiyatlara baktım da sanki biraz pahalı oldu. 480 ytl 10 taksitle alacağım. Geldiğinde yanımda ölü piksel testi yapılacak. PHILIPS 200WS8FS ile SAMSUNG 206BW arasında kalmıştım. Kararımı samsung'dan yana verdim. Umarım pişman olmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OziloZ -- 4 Mart 2008; 16:08:15 >
|
|
4 Mart 2008; 19:14:13
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rocco64 SAMSUNG 932GW 19" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR (PARLAK EKRAN) almayı düşünüyordum ama bu yorumları okuduktan sonra SAMSUNG SYNCMASTER 206BW 20" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR aklımı çeldi. şimdi ikisi arasında kararsız kaldım. ne tavsiye edersiniz ? parlak ekran monitörlerde görüntü daha güzel görünüyor ama samsung 20" modellerde parlak ekrana rastlamadım. 932gw'nin dvi girişi de var. ama dediğim gibi kararsız kaldım. Görüntü kalitesinden ziyade arada çok daha önemli bir fark var: çözünürlük. Ayrıca parlak ekran bence saçma bir pazarlama hilesi. Görüntü mat ekranda daha rahat gözüküyor. Hele de ekranın karşısında bir ışık kaynağı varsa parlak ekran kafayı yedirtir, benden söylemesi. Vitrinde gördüğün haline aldanma, kullanıcı gözüyle bak
|
|
|
5 Mart 2008; 0:23:55
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: rocco64 SAMSUNG 932GW 19" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR (PARLAK EKRAN) almayı düşünüyordum ama bu yorumları okuduktan sonra SAMSUNG SYNCMASTER 206BW 20" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR aklımı çeldi. şimdi ikisi arasında kararsız kaldım. ne tavsiye edersiniz ? parlak ekran monitörlerde görüntü daha güzel görünüyor ama samsung 20" modellerde parlak ekrana rastlamadım. 932gw'nin dvi girişi de var. ama dediğim gibi kararsız kaldım. bahsettiğiniz SAMSUNG 932GW 19" 2ms WIDE SCREEN 19 sınıfında en iyi monitördür. eğer 19 bana yeter diyrosanız kesinlikle bu beğendiğiniz modeli alın. >>> http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=986&productId=bd50436 yalnız şunu belirteyim >>> daha önce 19 inch kullanıcısı olduğum için çok iyi biliyorum >>> 19 inch ekran enlemesine göre alanı biraz dar ve basıktır.. sanki 17 inch gibidir eğer bu sebebden dolayı 19 yetmez bana diyorsanız >>> kesinlikle ama kesinlikle 20 inch 206bw tercihin olsun oyun ve dvd flim için en ideal ekran boyutu 20 inchdir.. bu devirde özelikle 20 inch tavsiyemizdir 19 inchler ilerde pek gündemde olamayabilir artık.. karar yinede sizin
|
|
5 Mart 2008; 0:26:21
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: OziloZ Ben de az önce siparişini verdim. 2 gün sonra gelecek. Burada yazılan fiyatlara baktım da sanki biraz pahalı oldu. 480 ytl 10 taksitle alacağım. Geldiğinde yanımda ölü piksel testi yapılacak. PHILIPS 200WS8FS ile SAMSUNG 206BW arasında kalmıştım. Kararımı samsung'dan yana verdim. Umarım pişman olmam. pişman olmayacağını garanti ederiz en iyi seçimi yapmışssın şimdiden hayırlı olsun.... ö.p siz güle güle kullanman dileğimizle
|
|
5 Mart 2008; 22:32:34
|
|
|
ÇILDIRMAK ÜZEREYİM..Arkadaşlar samsungumu bugün aldım ancak dvi bağladığımda ekran tepki vermiyor yani algılamıyor,analog da sorun yok.. Kablo değiştirdim gene aynı,ne yapmalıyım..ekran kartım da gefporce 8800 gt..Lütfen yardım edin
|
|
6 Mart 2008; 3:11:03
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: Hasbi 81 Tavsiyeler üzerine dayanamadım, bugün ben de 206BW'ciler kervanına katıldım Ama iki sorunum var: 1- Sağ alt tarafta (çok da kenarda değil) 1 adet ölü piksel keşfettim. Normal şartlar altında görülmüyor ama siyah ekranda dibine girince görebiliyorum. 2- Kasadaki fanları durdurunca monitörden tiz bir ses geldiği farkediliyor. 22" Samsung'larda böyle birşey duymuştum ama bunlarda da var mı? Bu gariplik hakkında genelde brightness düşürüldüğü zaman bu ses artıyor diyorlardı. Ama bende tam tersi, brightness arttıkça artıyor. Siz de kendi monitörünüzde bir deneme yapar mısınız arkadaşlar? Bu ses normal mi, merak ediyorum. Önceki monitörüm CRT olduğu için LCD'ler konusunda bir deneyimim yok maalesef. Eğer normalse, 1 ölü pikseli dert etmeyeceğim ve monitörü bu şekilde kullanacağım. Ama "böyle bir ses olmaması lazım" derseniz, gidip değiştireceğim. anlaşıldı ki bu tavsiyelerimi güncellemem gerekecek tekrar sizlere tekrar buraya copy paste yapayım samsunglara has olan bu vızıldama sesinin sebebini tüm Samsung forumlarında belirtmiştim sonuçta endişelenecek bir sorun yok o ses ekran panelinin arkasında ekran aydınlatmak için kullanılan plorasan lambanın balance motorundan geliyor ve o sesin gelmesinin tek sebebi fabrika üretiminde balance motoru yerine tam sabitlenmemiş yada desteklenmemiş olmasıdır ilk açılışta titreşim yaparak o sesi çıkartması normal ve bu durum Çoğu samsung modeller için geçerlidir ve dikkat ederseniz belli saniye zaman diliminden sonra panel ısındıkca o ses kaybolabiliyor hatta kaybolmasa bile ekranın arkasına işaret parmağınla cok hafifce tıklayarak o sesi kaybedebilirsiniz + endişe edilcek bir durum yok şahsım olarak ve ben dahilinde o kadar kişi kulanıyor lcd monitörün o ses yüzünden patladığını yada bozulduğunu duymadım görmedim .. o sesin bazı seri üretimlerde çıkması sadece samsung'un basit fabrika hatası ve panel aydınlatma lambasının kulandığı balance motorunun yerine tam sabitlenmemesinden veya altında titreşim emen desteklerin olmamasından kaynaklanıyor 100%99 ama o ses yüzünden miğdeniz bulanıyorsa karar gene sizin ama görüntü kalitesi ve sağlamlık istiyorsanız kesinlikle Samsung herzaman gene Samsung derim. sonuçta o sesi belki 3 - 5 gün duyarsın bilemedin 1 hafta 10 gün eğer bu sesden kurtulmayı istiyorsanız parmağınla hafif tıklayarak o sesi kaybedebilirsiniz ve ilerleyen günlerde monitörü kullandıkcada o sesi duymassınız birdaha.. bende ilk 206bw yi aldığım gün o sesi bir kaç gün duydum sessiz bir ortamda ama ekranın arka üst sağ köşesine 1 parmağımla hafifçe tıkladığımda o sesden kurtuldum ve o ses çok belli belirsiz duyuluyor oda kulağınızı iyice ekranın arkasına dayarsanız sanırım bazı pinpirikli arkadaşlarmız galiba o sesi duymak için pc ile uğraşmayı bırakarak kulağını ekranın arkasına dayayıp acaba o vınlama sesi duyuluyormu duyulmuyormu diye takıntı haline getirmişler gecenin bir köründe ortalık sepsessizken o sesi duymak için kulağınızımı dayıyorsunuz ekranın arkasına merak ediyorum bence çok gereksiz bir takıntı oldu bu konu ha şu var o vizildama sesi çok ama çok az duyulabilir.. bazı elektronik eşyalarda olduğu gibi örneğin Sony veya başka marka lcd , plazma TV lerde de kulağınızı arkaya dayayarak o sesleri duymak mümkün.. hatta benim evimdeki 3 bin ytl lik Bosh buzdolabındada motordan vizildama sesi geliyor hatta eski crt tv lerde o seside duymak mümkün ! kısacası fazla kafaya takılmaması gereken bir konudur bu. --------------------------------------------- son 4 yıldır samsung 940 n 940 bw 226 bw şimdi ise 206bw kullanıyorum ve ikinci sistemime 932gw kullanacağım bu modellerde ne ölü pixele rastladım nede başka bir probleme.. 1 hafta içindede ikinci sistemime samsung 932gw alıyorum bu eder 5 inci Samsung monitörüm şahsım olarak yıllardır Samsung tercih ettim halada tercihimdir! çünkü gerçekden çok sağlam ve kaliteli oldukları için yada Samsungdan yana çok şanslı birisi olduğum içindir herhalde şunlara dikkat ederseniz iyi olur bir lcd ekranı beğenip alırken çok dikkatlice yakından ö.p kontrolünü yaparak alın backlight hangi seviyede.. bunu test etmek içinde karanlık ortamda DVD seyrederken flimin alt ve üst bölümündeki siyah boşluklardan aşırı ışık sızıyorsa o modelden uzak durun! ekrandaki görüntünün daha canlı keskin ve net olması içinde doth pich yani nokta aralığının 0.28 den yukarı olmamasına dikkat edin.. ben şuan 206bw olan modeli kullanıyorum doth pich 0.25 ve görüntü cam gibi ------------ A dan Z ye renk testi ve ö.p testi için bunu öneririm >>> TIREAL TFT Test 1.1 http://www.softpedia.com/progDownload/TIREAL-TFT-Test-Download-33297.html ö.p testleri temiz çıktığında sevinçten ekranı koltugunuzun altında kıstırıp hemen evinize koşturmayın ve ekranın 15 dkk soğumasını bekleyin + evinizin yolunu tuttuğunuzda kutuyuda fazla sarsmayın! ne olur olmaz hesabı aldığın firmada ö.p çıkmaz ama evde kutusundan çıkarıp ilk gün ekranı çalıştırdığınızda ö.p çıkabilir bu şans işi birazda! ama şu var ki eğer aldığınız gün ö.p ile karşılaşmassanız ve kullanım aşamasında 1 hafta süreç içinde ö.p çıkarsa bunun devamı gelebiliyor.. ama bu süre zarfında ö.p çıkmazsa bir hafta kullanımdan sonra ö.p çıkma riski çok azdır bakınız benim 5 adet kullandığım samsunglar kendilerinde 1 tane ö.p ye rastlamadım sonradanda çıkmadı çok şükür ama kullanma aşamasında mümkünse rica ediyorum monitörü iyi bir topraklı prizle ve ups ile besleyerek kullanın... ekran çalışırken kesinlikle azda olsa sarsmayın dokunmayın yada sağa sola oynatmayın! bu işlemleri monitör kapalı iken yapın! + ekranın panel temizliğine gelince ise sadece pamuk ve temiz içme suyu kullanmanızı tavsiye ederim ----------- bunlara çok dikkat ettiğim için son 4 yıldır kullandığım belki 5 inci Samsung lcd ekran olucak asla ama asla ö.p miş bilmem neymiş vs vs problemi ile karşılaşmadım aksine çok memnun kalıyorum
|
|
6 Mart 2008; 9:27:17
|
|
|
Power düğmesinin yanında SOURCE yazan bi düğme var. Ona basarak bağlantı sinyalini analogtan dijitale değiştirirsen sorun çözülecektir. quote:
Orjinalden alıntı: tajo ÇILDIRMAK ÜZEREYİM..Arkadaşlar samsungumu bugün aldım ancak dvi bağladığımda ekran tepki vermiyor yani algılamıyor,analog da sorun yok.. Kablo değiştirdim gene aynı,ne yapmalıyım..ekran kartım da gefporce 8800 gt..Lütfen yardım edin
|
|
|
|
|
6 Mart 2008; 11:39:44
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: SkYNeT-06 quote:
Orjinalden alıntı: rocco64 SAMSUNG 932GW 19" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR (PARLAK EKRAN) almayı düşünüyordum ama bu yorumları okuduktan sonra SAMSUNG SYNCMASTER 206BW 20" 2ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR aklımı çeldi. şimdi ikisi arasında kararsız kaldım. ne tavsiye edersiniz ? parlak ekran monitörlerde görüntü daha güzel görünüyor ama samsung 20" modellerde parlak ekrana rastlamadım. 932gw'nin dvi girişi de var. ama dediğim gibi kararsız kaldım. bahsettiğiniz SAMSUNG 932GW 19" 2ms WIDE SCREEN 19 sınıfında en iyi monitördür. eğer 19 bana yeter diyrosanız kesinlikle bu beğendiğiniz modeli alın. >>> http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=986&productId=bd50436 yalnız şunu belirteyim >>> daha önce 19 inch kullanıcısı olduğum için çok iyi biliyorum >>> 19 inch ekran enlemesine göre alanı biraz dar ve basıktır.. sanki 17 inch gibidir eğer bu sebebden dolayı 19 yetmez bana diyorsanız >>> kesinlikle ama kesinlikle 20 inch 206bw tercihin olsun oyun ve dvd flim için en ideal ekran boyutu 20 inchdir.. bu devirde özelikle 20 inch tavsiyemizdir 19 inchler ilerde pek gündemde olamayabilir artık.. karar yinede sizin Kesinlikle katılıyorum. Wide'lerin 19 inçi bir işe yaramaz. Wide'lar için 20-22 ideal. Ayrıca tüm arkadaşlara katkıları için teşekkürler, saygılar...
X2
|
 |
|
6 Mart 2008; 14:46:59
|
|
|
Yazıldıysa kusura bakmayın arkadaşlar da şöyle bir sorum olacak benim; 206BW' yi philips 200CW8FB modeliyle karşılaştırabilen oldu mu? Sizce hangisi?
|
|
6 Mart 2008; 20:44:38
|
|
|
bugün Vatandan KDV dahil 326 $ a aldım , gayet uygun bir fiyata geldi.. şimdi bunu DVI çıkışı ile bağladım , yapmam gereken ayarlamalar varmı ekran üzerinde ?
|
|
6 Mart 2008; 20:51:02
|
|
|
@SkYNeT-06: Yok hocam, benimkisi vınlama değil, çok gıcık tiz bir ses. Monitörün arızalı olduğuna tamamen kanaat getirdim. Ben de başka bir başlıkta yazdığım mesajı burda tekrarlayayım: Benim monitörün olayını çözdüm arkadaşlar... Aleti söküp arkadaşımın evine götürdüm ve orda hiçbir ses çıkmadı. Demek ki sorun hattaymış dedim. Ama 5-6 dakika sonra bir anda aynı tiz ses çıkmaya başladı. Sonra tekrar eve getirdim, ilk 5-6 dakika boyunca yine en ufak bir ses yok, sonra birdenbire başladı. Demek ki teknik serviste bu sesi duyamamam da bundan kaynaklanıyormuş. 5 dakika daha açık tutsaymışız orda da ötmeye başlayacakmış. Sanırım trafodan kaynaklanan bir ses. Çünkü monitörü düğmesinden kapatıp daha sonra açtığımda aynı sesle çalışmaya başlıyor. Ama fişten çıkarıp biraz soğumaya bıraktıktan sonra açtığımda ilk başta sessiz çalışıyor, sonra ısınınca ötmeye başlıyor. Eğer floresandan kaynaklansaydı düğmeden kapattığımda da her açılışta ilk başta sessiz olurdu diye düşünüyorum. Servise bu şekilde belirterek tekrar götüreceğim. Umarım tamir etmezler ve yenisiyle değiştirirler.
|
|
|
6 Mart 2008; 22:00:30
|
|
|
Arkadaşlar bir sorum olacak,yarın bir monitör almayı düşünüyorum ancak sizce 50 cm civarı bir lcd televizyon yada plasma alsam pc ye bağlasam nasıl olur? Oyunları daha iyi mi oynarım ne derseniz?
|