Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 için Mağaza uygulamasını güncelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 10 için Mağaza uygulamasını güncelliyor



    Windows Central'ın konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Microsoft, platformu hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için daha ilgi çekici hale getirmeyi amaçlayarak hem yeni bir tasarım hem de politika değişiklikleri ile Windows 10'da Mağaza uygulamasını revize etmeyi planlıyor.



    Ayrıca Bkz.Sony, yapay zeka sayesinde yeni tarifler oluşturmak için yiyecekler arasındaki ilişkiyi araştırıyor



    İlk kez Microsoft Build 2021'de kullanıcılara sunulacak



    Sızdırılan bilgilere göre geliştiricilerin artık uygulamalarını MSIX  olarak biçimlendirmeleri gerekmeyecek. Geliştiriciler, uygulama güncellemelerini kendi bulut dağıtım ağlarını kullanarak yönetebilecek. Bu sayede yerleşik güncelleme sistemlerine sahip uygulamaların artık Microsoft'un güncelleme sistemini kullanmasına gerek kalmayacak. Bu durum geliştiricileri, kendi uygulamaları üzerinde daha kontrollü hale getirecek.



    Microsoft, geliştiricilerin kendi uygulama içi gelir akışlarını Microsoft'un kendi ticaret platformunu tamamen atlayarak kullanmalarına izin verecek. Bu sayede de geliştiriciler Microsoft'a komisyon ödemek zorunda olmayacaklar.



    Yenilenen Microsoft Store, Mayıs ayında gerçekleşecek olan Build 2021'de belirli bir kullanıcı kitlesi için yayınlanacak. Windows Central, şirketin muhtemelen sonbaharda, Sun Valley güncellemesi ile birlikte Mağaza uygulamasını daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunacağını tahmin ediyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/microsoft-store-windows-10-changes-developers-144123325.html







  • MS için büyük bir eksiklikti mağaza uygulamasının yetersizliği. Kullanışlı bir uygulama ve PC gamepass i iyi entegre ederlerse sisteme yeni aboneler kazandıracaktır.

  • İşte yine başlıyoruz. Umarım bu sefer doğru kararlar verir Microsoft.

    Ayriyeten de Windows'a getirdiği özellikleri kaldırmak yerine, o özelliği daha nasıl geliştirip insanların yararına sağlarız diye düşünürler.

  • Tamamen kaldırılması en isabetli karar olur formattan sonra ilk işlerden biri mağazanın kaldırılması bir işe yaradığı yok hem gereksiz yere yer kaplıyor hem de arkapalanda gereksiz yere işlemci ve bellek tüketiyor.

  • hayır kaldırırmasın bence çok güzel

  • Oturum açmadan uygulama yüklemeyi geri getirsinler yeter.

  • Umarım UWP uygulamaların sonu gelmez. MSİX olarak dağıtma zorunluluğunun kaldırılması kötü olmuş. Yani uygulamalar artık kendi kedini güncelleyebilecek. Bu kötü bir özellik olmuş bu demek oluyor ki uygulamalar bizim isteğimiz dışında güncellenecek bu kötü bir şey tıpkı google chrome gibi otomatik güncellenecek. Bu özellik çok saçma olmuş. Neyse UWP kalmasında o bana yeter.
    Microsoft'un planı galiba Windows 10x'i telefonlara getirmek olabilir.

  • Senelerdir windows kullanıyorum 1 kere giripde mağazada ne var diye bakmadım

  • mustafa.kerem M kullanıcısına yanıt
    Bakacak bir şey yok zaten. Çok kötü durumda. Dünyada bir milyardan fazla kişinin kullandığı bir işletim sistemi için önemli. Eğer başarılı olsaydı uygulama geliştiricelerin iştahı belki kabarırdı. Bu da son kullanıcının işine gelir.
  • mustafa.kerem M kullanıcısına yanıt
    +1

  • Microsoft'u anlaması gerçekten çok zor, pazara hakimsin, tahminen geliştirip, düzenleyeceğin mağazadan milyarlarca dolar gelir elde edebilecekken, öyle atıl bir şekilde duruyor. Bu vizyonsuzlukla nereye kadar devam bilemiyorum. Tabii onları da anlamak lazım, bilmem kaç nesil önceki işlemcili PC'ler halen kullanılıyor. Versiyon desteğinin kesilmesinden ziyade donanım bazlı destek kesilmesi daha mantıklı olacaktır. Böylelikle gerekli güncellemeleri yaparken donanım gözetleme devri de kapanmış olacak.

  • rx7enes R kullanıcısına yanıt
    hala var yükle deyince oturum aç diyor ama kapatınca yüklüyor dostum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alttaki cümlede tehlike seziyorum, adamlar mağazaya normal bir app atıp sonra saçma sapan işler yapan bir hale getirip kendi sistemlerinden güncellerse bildiğin yasal virüs haline gelebilir.


    "Geliştiriciler, uygulama güncellemelerini kendi bulut dağıtım ağlarını kullanarak yönetebilecek. Bu sayede yerleşik güncelleme sistemlerine sahip uygulamaların artık Microsoft'un güncelleme sistemini kullanmasına gerek kalmayacak. Bu durum geliştiricileri, kendi uygulamaları üzerinde daha kontrollü hale getirecek."

  • Aoveus kullanıcısına yanıt

    O eskidendi. Artık olmuyor.

  • Kötü yanı virüs değil, kötü yanı uygulamaların istemsizce güncellenmesi. Düşünsene atıyorum bir uygulamaya 1GB lik güncelleme gelecek ve bunu senden habersizce yapıyor bu kötü bir şey.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.