Şimdi Ara

United Airlines, çöpten üretilen sürdürülebilir jet yakıtını finanse etmek için Eco-Skies Alliance'ı duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • United Airlines, çöpten üretilen sürdürülebilir jet yakıtını finanse etmek için Eco-Skies Alliance'ı duyurdu



    United Airlines, yeni çevre programı Eco-Skies Alliance'ı duyurdu. Nike ve Siemens de dahil olmak üzere toplamda 11 ortağıyla beraber United Airlines, bu yıl çöpten elde edilen yaklaşık 13 milyon litre sürdürülebilir havacılık yakıtı(SAF) kullanımını finanse etmek için birlikte çalışacaklar.



    Ayrıca Bkz.Alibaba'ya tekelleşme politikaları sebebiyle Çin'de 2.8 milyar dolar ceza verildi



    Müşterilerinden destek talep ediyor



    Eco-Skies Alliance ortakları, 2021 sonuna kadar 13 milyon litre SAF satın almak için çabası gösterecek. Biyoyakıt, yaşam döngüsü bazında geleneksel jet yakıtından % 80 daha az karbon yayıyor. Bu azalma, 220 milyon milden fazla mesafede yolcu taşımayla ortaya çıkabilecek yaklaşık 31.000 ton sera gazı emisyonuna denk geliyor.



    United Airlines CEO'su Scott Kirby verdiği demeçte, ittifakın sürdürülebilir havacılık yakıtları için daha fazla pazar yaratacağını umduğunu söyledi. Kirby: "Yıllardır şirketlerle uçuş emisyonlarını dengelemelerine yardımcı olmak için ortaklık kurmuş olsak da, Eco-Skies Alliance'a katılanları, karbon dengelemelerinin ötesine geçme ve SAF destekli uçmayı destekleme ihtiyacını fark ettikleri için alkışlıyoruz. Bu daha uygun fiyatlı tedarik ve nihayetinde daha düşük emisyonlar sağlayacaktır." ifadelerinde bulundu.



    Eco-Skies Alliance programına ek olarak United Airlines, müşterilere ek SAF satın alma veya şirketin havacılığın karbondan arındırılmasına yardımcı olacağına inandığı girişimlerde kullanılmak üzere fon sağlama olanağı sunacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/united-airlines-unveils-bid-fund-130728504-152528408.html







  • Çöpten üretilen yakıt petrole kıyasla yararlı olabilir fakat tam anlamı ile çevreci değil. Çünkü az da olsa karbon salınımına neden oluyor. Karbon salınımının 1/5'e düşmesi tabii ki çok güzel. Keşke hidrojen kullanan teknolojiler bir an önce hayata geçse. Geleceğin yakıtları hidrojen ve nükleer enerji olacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.