Şimdi Ara

5000 liralık Hi-Fi seti ile 1 yıl, değer miydi? “Fiio K5 Pro ve Sennheiser HD6xx“

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Bu videoda Fiio K5 Pro ve Sennheiser HD6xx deneyimlerimi aktarıyorum. 1 yıllık deneyim sonucunda AMP+DAC ünitesi Fiio K5 Pro'nun Fiyat/Performansı ve Sennheiser HD6xx'in başarımını anlatıyorum.



    Fiio K5 Pro'nun güncel fiyatını görmek ve satın almak için; Fiio K5 Pro



    Sennheiser HD6xx'in güncel fiyatını görmek için; Sennheiser HD6xx







  • Sennheiser HD660 S için Fiio K5 Pro'mu tavsiye edersiniz yoksa iFi Zen Dac mı? iFi Zen Dac'ta 4.4mm balanslı çıkış olması aklımı çeliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 15 Nisan 2021; 21:13:34 >
  • size kombinasyon önereyim ; pişman olmıcaksınız

    ifi audio nano idsd black label + philips fidelio x2hr

  • 60 70 lerin hi fi ses sistemleri acaba ne zaman yeniden moda olacak ? yada olabilecek mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F/P olarak iyi olsa da Hi fi dünyası için "giriş" seviyesi ürünler bunlar. Tek bir kablosu 1000 dolar olan sistemler mevcut. Hassas ve eğitimli kulaklar için bu ürünler, sıradan kullanıcılar için tamamen para israfı. İşin aslı (dijital platformlar son dönemde epey gelişip öne çıksa da) gerçek Hi fi üstadları, dijital değil analog seslerin peşinden gider. Anfide de lambalıyı tercih eder. Ama işte; önce imkan, sonra kulak hassasiyeti gerektirir bu ürünler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 16 Nisan 2021; 9:9:50 >
  • Referans kulaklık mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philips SHP9500 aldım ali'den. Fiyatı çok uygun ve çok başarılı. Sadece bass performansının bir tık daha iyi olmasını isterdim biraz daha ama genel olarak oldukça iyi.

  • Sennheiser HD 660 S aldım ilk açık tip kulaklık deneyimim oldu aynı gün iade ettim.HD 660 S ile ben ne dinler ve izlersem ev dekiler de mutfak ve oturma odadan bana eşlik ediyor..HD 660 S den önce Sony Z7 kullanıyordum kapalı tip.Şimdi tekrar kapalı tip Shure SRH1540 aldım.

  • Burak hocam, hd 660 deneyimim olmadı, anker marka bahsettiğiniz kulaklıkları kullanmadım ancak setup olarak ifi blacklabel microdsd ve beyer dynamic amiron home kulaklık, hatta lambalı kulaklık amfisi (ahmet çekirdeğin ürettiği aras modeli) kullanıyorum ayrıca audioengine a5 + da kullanıyorum


    Bunun yanında kısa bir süre focal clear ve questyle i400 deneyimleme şansım oldu.


    Ben de sizin gibi bu işin başlangıcı aşamasındayım. Bazı yorumlarım acemice olacaktır.


    Bass konusu için yazıyorum

    Kulak içi birçok model dinledim, bass olarak cx 500 kullandım ki bass üzerine eğilmiş bir modeldi.

    Kendi setupuma ve deneyimlerime göre sizin bass yorumunuza katkıda bulunmak istiyorum.

    Hifi veya high end sistemlerde derin, doygun ve detaylı bass mevcut hocam, şöyle ki bu iki üç tabir de kuvvet ifade etmiyor. Sunum farkı var, bu fark müziğin ve setupun kalitesi arttıkça daha da belirginleşiyor. Elimde dsd kalite bazı senfoni kayıtları var, birsürü enstürman içinde davul sesi çok berrak ve altını çizmek isterim gerçek tonunda geliyor. Bu sesi bahsettiğim diğer ekipmanlarla alamıyorum. Diğer ekipmanlardaki davullar sanki hep aynı, hifi setupa geçince her parça değiştiğinde davulların da değiştiğini aynı tonda olmadığını anlıyorum, bass gitarı dinlerken kolaylıkla takip edebiliyorsunuz, üst üste gelen bass seslerde cihaz ayrım gücünü nispeten koruyabiliyor ve yorulmuyor. Eski aracımın harman kardon ses sistemi mevcuttu, ve davullar bangır gümbür çalardı, keza cx500 de. ikisi de disko etkisi verirdi. Hifi setupumda aynı kuvveti almadığım doğru ancak çok daha derin, çok daha çözünürlüklü sesler duyuyorum.

    Sonuçta sisteminizi dinlemedim ve benimkiler varsayım, eğer anker kulaklıklar neticede dediğiniz gibi ise tebrik etmek lazım.

    Saygılarımla

  • İmkan varsa Beyerdynamic dt990 250ohm deneyin Burak bey. Belki 6xx de bulamadığınız şeyi bu kulaklıkta bulabilirsiniz. Aşırı pahalı bir model de değil.

  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Zen dac 660 ı süremez yanına zen can de almanız lazım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: virusneo

    Zen dac 660 ı süremez yanına zen can de almanız lazım

    660 S 150 ohm neden yeterli olmasın ki (bilmediğimden soruyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

    150ohm az degil, kulakici 32 ohm modellerde bile bazi dac amp combolar yetersiz gelebiliyor. Kafaustu alacaksaniz ilk once kaliteli bir amfiye yatirim yapilmasini oneririm.

    Ha zen dac ses verir, bir surede idare eder ancak kulaklik yari potansiyelinde gibi olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eluveitie...
    Disturbed...
    Linkin Park...

    Diğerleri de güzel. Metallica'yı zamanla seviyorsun, eğer geçmişin ve şu anın bu saydığın müzikler ise.

    Sen biliyorsun bu müzik işini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 23 Nisan 2021; 15:19:14 >
  • raxetul kullanıcısına yanıt
    o kadar da iyi değiller

  • pikapta çalışırsa alınır

  • homebird kullanıcısına yanıt
    Para israfı değil, bu sistem parasına göre iyi bir sistem. Sonuçta Passat süren adama Maibach varken bu alınmaz paranı israf etmişsin demek ne kadar mantıklı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir seçim fiyatına göre çok sevilen bir kulaklık. Üretimi nedense devam etmedi. Gerçi çok eski bir model olduğundan güncellemişlerdir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bir ikili olur alan da çok severek kullanır ama 6xx'e göre daha iyi midir sorusu kişiden kişiye çok değişir. Fidelio daha eğlenceli bir kulaklıkken netlik ve kayıt nasıl yapılmışsa ona en yakın sesi dinlemek isteyenler için 6xx daha iyi gelecektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllarca bir hobi olarak kulaklık incelemelerini takip ediyorum birçok farklı kaynaktan yorumları, karşılaştırmaları okuyorum, notlar alıyorum.

    6XX fiyatına göre referans ses isteyenler için ve her türden müzik dinleyenler için tavsiye edilen bir kulaklık. Ama videoda 9. dakikada HD 6xx'in HD 650'nin eşdeğeri olduğu bilgisi aslında doğru değil. 6XX'in bulunduğu konum HD 600 ile HD 650 arasında bir yerde diye değerlendiriliyor. 650 yerine 6xx alınınca çok şey mi kaybedilir, hayır aşırı hassas kulaklarınız yoksa ve aynı anda alıp kıyas yapmak için dinlemiyorsanız fark etmeniz zor deniyor. Hatta bazı yorumlarda ben 6xx tercih ederim diyenler de gördüm.

    7-8 yıllık kulaklık incelemelerini takip etme hobimin sonucu olarak aldığım on kadar kulaklıktan sonra şimdi Sennheiser 6xx ve Amfi olarak da Sedef Audio Aras siparişi verdim, bayramdan sonra kargoya verilecek. Bu kararımda Burak Şolt'un incelemesinin payı da var elbette.

    Verdiğim kararın çok doğru olduğunu düşünüyorum ama kulaklık geldiğinde nasıl bir tecrübe yaşayacağım onu da çok merak ediyorum. İnşallah hayal kırıklığına uğramam. Eğer Amfi yeterli olmazsa amfiyi değil kulaklığı değiştireceğim, empedansı daha düşük bir kulaklık alacağım. SDF Aras bunu beslemeye yetmezse -ki işin teknisyeni olan bazıları aslında düşündüğünüz kadar büyük bir güce gerek yok diyorlar- ancak 1500₺ ve daha üstü bir Amfi almam gerekecek, o kadar para vermek de istemiyorum onun için muhtemelen HD 560s veya fidelio x2h gibi bir tercihte bulunabilirim. Veya 10 yıldır merak ettiğim Audio Technica ATH M50 alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 14 Mayıs 2021; 16:51:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.