Şimdi Ara

Intel’in CEO’su Nvidia’nın işlemci hamlesini değerlendirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel’in CEO’su Nvidia’nın işlemci hamlesini değerlendirdi



    Nvidia’nın sunucu kanadına konumlandıracağı işlemcilerini açıklamasının ardından Nvidia hisseleri artışa geçerken Intel hisseleri düşmeye başlamıştı. Intel tarafından nasıl bir cevap geleceği merak ediliyordu.



     



    Fortune’un düzenlediği röportajda konuşan Intel’in yeni CEO’su teknoloji dünyasının merak ettiği konuyu değerlendirdi.



    Nvidia bize cevap verdi



    Geçtiğimiz hafta duyurulan 3. nesil Xeon SP ailesinin yapay zeka başlığındaki yeteneklerine değinen Pat Gelsinger Nvidia’nın kendilerine cevap verdiğinin altını çizmiş.



     



    Intel’in yapay zeka odaklı gelişmiş özelliklere sahip işlemci tarafında ezici üstünlüğünü vurgulayan isim, firmanın 2019 yılında yapay zekaya yönelik özelleşmiş yonga üreten Habana’yı satın aldığını hatırlatmış.



    Ayrıca Bkz.Nvidia'dan kötü haber var: Stok sıkıntısı bu yıl da devam edecek



    Agresif stratejilerinin bir sonucu olarak Amazon’la el sıkışmalarının bunun bir örneği olduğunu belirten Gelsinger, ilerleyen dönemde de Intel’in cevap veren değil verilen taraf olmaya devam edeceğini açıklamış.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/281029/intel-ceo-on-nvidia-cpus-they-are-responding-to-us



  • Aynen aynen. Evet evet.

  • intel in hamlelerini oturup değerlendirse daha iyi olacak diye düşünüyorum....

  • Intel grafik kartı çıkardı, nvidia da işlemci sorun yok, önemli olan rekabet ve tüketiciye faydası

  • Bu sekilde kiyasiya rekabet icinde olan firmalara ihtiyacimiz var bizim de
  • Keşke Cyrix ve Next’te geri dönse. Ortalık bayram yerine dönerdi :)
  • Açıkçası Intel işlemci pazarında kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir firma. Ancak pazara yeni isimlerin girmesi son kullanıcıya yarayacak gibi duruyor. Özellikle Intel gibi işlemcileri ile birlikte yeni teknolojilere de yer veren firmaların ürünleri rekabet kaynaklı hem daha ulaşılabilir hem de daha yüksek performanslı olacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Keşke Cyrix ve Next’te geri dönse. Ortalık bayram yerine dönerdi :)

    + Texas İnstruments


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence iyi haber, İntel yılların birikmiş sermayesi ile rakiplerine dolaylı yollarla engel olan bir firma. Nasil ki Edison'u çok iyi birisi biliyoruz, elektiriği yaptı ya... Oysa gerçekte Edison çok ahlaksız bir iş adamı olup, Tesla gibi ortağını batırmak için çok pislikler yapan birisi, detaylı biyografisi var zaten. İntel özellikle AMD gibi firmaların başta mobil ürünleri için pek çok üreticiyle dolaylı yaptırımlar yapıyor. Maalesef büyüyen firmalar canavar haline geliyor. Burada belkide AMD elini erken tutsa o da aynısını yapacaktı. Nvidia^nin elinde iyi bir hamle var GPU. Aslında Nvidia da İntel'in GPU çalışmasını görüyor, eğer İntel GPU konusunda başarılı olursa piyasada sürekli görülen İntel CPU + Nvidia GPU olmayacağını veya azalacağını görüyor.
    Hilesiz rekabet olursa bizler bundan fayda görürüz ama bu tür adımlarda en çok Notebook üreticileri zorlanıyor.

  • Son kullanıcıyı sevindirecek bir haber olmuş. Intel'in yeni CEO'su ile kalkışa geçeceği aşikar. Elinde bulundurduğu güçlü materyalleri son kullanıcıya en iyi şekilde sunabilecek vizyona sahip birisi. Cevap verilen taraf olan Intel'i, iddialı ve vizyon sahibi CEO ile görecek olmak güzel. :)

  • PC pazarında güçlü firmalar. İkisi de kendini kanıtlamış durumda. CPU tarafında Intel, AMD, APPLE'dan sonra 4. firmanın gelmesi son kullanıcıya yarar. Ama Intel'i örnek almaları gerekiyor. Merakla bekliyoruz.

  • Rekabet ortaya kalite çıkartır ama uzun süredir işlemci konusunda başı çeken intelin bu durumu çok daha iyi kullanacağı aşikar

  • Hangi firma ne çıkarırsa çıkarsın Intel bu işin temeli, başı ondan öğrenecekleri çok şey var bence.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Sen öyle biliyorsun intan mevcut x86 mimarsini tasarlayan ve ve ilk geliştiren ruslar rus bir mühendis

  • NVIDIA milyar dolarlar ödeyerek ARM'ı neden satın aldı, işte bunun için. Grace isimli ARM tabanlı CPU'lu yapının, günümüzdeki serverlardan 10 kat daha fazla performans vaad ettiği söyleniyor. Tabi şimdilik AI amaçlı uygulamalar için server sistemlerinde kullanılıyor, günün birinde konsol tarafına ve masaüstü tarafına da el atabilirler, rekabet iyidir. Resimde solda yer alan Grace işlemcisi, sağdaki ise TESLA GPU'su. Aynı anakart üzerinde hesaplama gücü olarak müthiş ikili olmuşlar, Intel'in CEO'su da bunu kabul etmiş. NVIDIA şirket değeri olarak büyümeye devam ediyor, AMD'nin daha iyi rakabet etmesi lazım. Intel de harici GPU pazarına giriş yaptığında daha iyi olacak herşey.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Ekim 2021; 9:1:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.