Şimdi Ara

Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor



    Sony’nin Xperia Compact konsepti ile yakaladığı başarı hala unutulmuyor ve özleniyor. Uzun süredir sessiz olan firma bugün iddialı modellerle karşımıza çıktı. Bunlardan Sony Xperia 5 III kompakt dönemi hatırlatıyor.



    Sony Xperia 5 III özellikleri



    Sony Xperia 5 III yine bir amiral gemisi ancak abisindeki 6.5 inçlik ekran 6.1 inçe indirgenmiş. 6.1 inçlik ekran Full HD çözünürlüğünde ve HDR desteği ile 120Hz tazeleme hızı sunuyor. Ön taraf Gorilla Glass Victus, arka taraf da Gorilla Glass 6 ile kaplanmış. Gövde IP68 ile suya dayanıklı. Ekran karanlık alanlarda görüntüyü iyileştirecek bir yazılım ile donatılmış.



    Ayrıca Bkz.Nokia X10 ve X20 karşınızda



    Snapdragon 888 yonga setinden gücünü alan telefonda 8GB RAM ve 128GB/256GB depolama seçenekleri yer alıyor. 4500mAh kapasiteli batarya 30W hızlı şarj ile destekleniyor 3 yıl ömür sunuyor.



    Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor



    Kamera tarafı yine aynı. 12MP çözünürlüğünde ana sensör f/1.7 OIS destekli. 12MP 1/2.6" inçlik geniş açılı sensör ise otomatik odaklama sunuyor. 12MP 1/2.9" telefoto sensör 2.9x ve 4.4x arasında gerçek yakınlaştırma özelliğine sahip. Sony bunun bir ilk olduğunu belirtiyor. Gerçek zamanlı göz izleme de olan paketin 3D ToF desteği mevcut değil. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde.



    Güçlü stereo hoparlörler olan cihazda mikrofonlar da arka plan gürültüsünü engelleyebiliyor. Destekli oyunlarda 240Hz bulanıklı giderme teknolojisi sunulurken Full HD 120fps yayın kaydı da oyuncular için avantaj sağlayacak. Sony Xperia 5 III için henüz bir fiyat açıklanmadı.



     




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/sony_xperia_1_iii_and_5_iii_announced_with_revolutionary_cameras-news-48642.php







  • Sony her zaman kalitesi ve dayanıklılığı ile star olma özelliğini taşıyor ama sessiz star. Kompakt telefonlar cebe sığan yapısı ile her zaman favori. Yalnız bu kadar küçük ekranlarda 4K veya fullHD görüntü bana çok saçma geliyor göz ayırt edemediği gibi fazlasıyla ram ve işlemci yiyecek boş beleş bir özellik gibi geliyor.
  • Beğenmeyenler de çıkacaktır fakat benim açımdan cidden çok iyi olmuş. Sony optimizasyonu ve 4500 batarya ile günü rahat çıkarır bu cihaz. Kamera ve ekran özellikleri zaten tartışılmaz oldu bu seride.

  • Vay be yine o öğrencilik zamanları aklıma geldi ama ben yine öğrenciyim ve yine bir umut okurum konusunu o zamanda alamamıştım şunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E benim Meizu 16th daha iyi ekran kasa oranına sahip ve 6 inç ama hiç de kompakt değil. Kompakt telefon dediğin İ12 Mini gibi olur. Veya eski Z kompaktlar gibi olur. 6.1 inç kompakt olamaz.

  • Olması gereken ekran kamera-sensör dizilimi budur, daha iyisi ekran altı kamera. Çentik, delik belasına hiç bulaşılmayacaktı.

  • Sony her zaman kalitesi ve dayanıklılığı ile star olma özelliğini taşıyor ama sessiz star. Kompakt telefonlar cebe sığan yapısı ile her zaman favori. Yalnız bu kadar küçük ekranlarda 4K veya fullHD görüntü bana çok saçma geliyor göz ayırt edemediği gibi fazlasıyla ram ve işlemci yiyecek boş beleş bir özellik gibi geliyor.

  • Arkadaş tam istediğim cihaz ya. Gereksiz yüksek çözünürlük yok. Çentik yok. Üstüne bir de ZEISS lens var. Daha ne olsun! Keşke ekranı 5 inç yapsalardı. 6 inç nedir ya nesi kompakt bunun? Yine de harika olmuş çok beğendim. Ah Sony ah keşke gelse bu cihaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanıttıkları telefonlar çok güzel. Keşke Sony hala Türkiye pazarında olsaydı

  • Sony olsun taştan olsun
  • SONY marka tahta bile olsa efsanevi olur.

    --- SONY™ ---

  • Güzel gözüküyor.

  • usb type-c çıkışı 2.0 olursa tükürürüm

  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    USB Type-C 3.1; USB On-The-Go, video output , oyyyşşşş , alacağım seni , inş getirirler , tidal üzerinden mqa dinleyenler için 3.1 olması çok güzel olacak

  • Bu 'kompakt' denen versiyon asıl telefondan daha iyi olmuş. Akıllıca bir fiyatlama yaparlarsa piyasada tutulur. Ana modeli kimse almaz ama bunu ben alırım şahsen.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratkaya

    Bu 'kompakt' denen versiyon asıl telefondan daha iyi olmuş. Akıllıca bir fiyatlama yaparlarsa piyasada tutulur. Ana modeli kimse almaz ama bunu ben alırım şahsen.

    z3 compact vardı bende hala duruyor , pili ve ekranı bitik , orijinal ekranın ömrü 2 yıl idi , 2 yıl sonunda dokumatik çalışmıyordu , zaman bulduğumda ekran ve pili yenileyip kullanacağım Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor 



    bu çıkacak olan telefonun da 3 yıl yazılım desteği olursa dadından yenmez Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor 



    son model markalara bakıyorum 3.5mm kulaklık girişi yok , direk çöp benim için Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor allahtan bunda var Sony Xperia 5 III kompakt dönemi geri getiriyor 





  • Kamerasından umutluyum. Sonuçları bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia Z3 compact'ı o kadar çok serverdim ki herhalde siemens m61 den sonra en çok sevdiğim telefondu. Kasanın açılmasından hoparlörüne toz dolmasından ses gelmemesinden ötürü 7 kere servise gönderdim. Sony bu işi artık beceremiyor.

  • z5compact'ım vardı.kamera sensörü native 4:3 ve 16:9 çekim yapabiliyordu.bu özelliği hala özlerim.ama gece ve hdr çekimleri zamanına göre zayıftı.android güncelleme konusu ise piyasanın en iyisiydi.


    geçen sene de kameranın aynı alanlarda rakiplerine göre eksikleri vardı.zoom kalitesi de vasattı.


    5 III'te de zoom kamera kağıt üstünde piyasanı en kullanışlı zoom'unu verecek.5x'e kadar neredeyse kesintisiz yakınlaşma yapıyor ki zaten en sık kullanılan aralık pratikte 5x'e kadar.piysada bunu sunan çıkmadı.en iyi denen telefonlar optik 3x'ten optik 10x'e kadar dijital zoom kastırıyor.


    ekranı 1080p olması da iyi olmuş.pili uzun gider.elimde 2K ekranlı telefon var.gereksiz bir çözünürlük.1080p'ye alınca göz farkı hiç algılamıyor.yalnız tazelemeyi adaptif 120hz sunması iyi olur artık 2021'den itibaren amiral gemilerinde standart olacak çünkü.


    satışını geciktirmezlerse satışları iyileşebilir.açıkçası apple ve samsung'dan sonra rekabette 3üncü marka olarak görmeyi isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 15 Nisan 2021; 9:51:53 >




  • buraya gelmiyor ki keşke gelse

  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Xperia Compact modelleri döneminin en iyilerindendi. Çok akıcı çalışıyorlardı, pilleri uzun gidiyordu. İşlemci olarak döneminin en iyi işlemcisini koyuyordu Sony.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.