Şimdi Ara

Intel otomotiv sektörüne destek olmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel otomotiv sektörüne destek olmak istiyor



    Yonga üretiminde yaşanan kriz anlık planlamanın ve siparişlerin çok önemli olduğu otomotiv sektöründe kendisini çok ağır hissettirdi. Binlerce iş gücü kaybı ve 60 milyar dolardan fazla zarar ettireceği tahmin edilen otomotiv krizine Intel çare olmak istiyor.



    Intel de üretime girecek



    Dün Biden hükümeti Beyaz Saray’da bir sanal toplantı düzenleyerek Samsung, Google, Ford, TSMC gibi devlerin patronları ile görüşme yapmıştı. Aynı anda da Biden; yonga krizinin ulusal güvenlik meselesi olabileceğini duyurmuştu.



    Ayrıca Bkz.Netflix; Spider-Man filmleri, Uncharted filmi ve diğer Sony filmlerinin yayın haklarını satın aldı



    Ülkenin teknoloji devleri bu meseleye el atmanın zamanının geldiğini düşünmüş olacak ki Intel’den önemli bir hamle geldi. CEO Pat Galsinger otomotiv sektörünün ihtiyacı olan yongaların üretimi için mevcut tesislerini devreye alabileceklerini duyurdu.



    Otomotiv devleri ile görüşme halinde olan Intel’in bantlarını yeni tasarımlara hazırlamak için 6-9 ay arasında süre istediği ifade ediliyor. Üretim ABD, İsrail veya İrlanda ülkelerinden birisinde yapılacak.



    Diğer taraftan sektör devlerinin Beyaz Saray’daki toplantısından finansman desteği çıktı. Biden yarı iletken araştırması ve üretimi için 50 milyar dolarlık bir bütçenin Kongre’ye sunulacağını bildirdi. Böylece ülkede yeterli düzeyde yonga üretimi yapılabilecek.




    Kaynak:https://www.engadget.com/intel-car-chip-plan-203020766.html







  • Arabalarda spectre ve meltdown mı? Kalsın teşekkürler :))

  • AMD ile başa çıkamayınca oda haklı 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Araba 220 basıyor derken, güvenlik yamaları sonucu 160'a iner :D 4 sene sonra lastik, fren balata uyumsuzluğu başlar

  • Çok mantıklı, ama acilen uygun yonga modelleri geliştirmesi gerekiyor. Talep bolluğu varken yaptı yaptı. Yoksa piyasaya girişi çok zor olacaktır.

  • 8$ lik çip 89,99$ olur onun calismasi icinde 140$ yonga lazimdır. Arac fiyatlarinda artış kaçınınlmaz 😂
  • İntel araba işine girerse çok mazot yakar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv üretimi yonga üretimi eksikliğinden düşmüşken Intel'den gelen bu hamle ile umarım düzene girer. Talebin yükseldiği arzın düştüğü bu dönemde bu şekilde atılacak olan adımlar hem Intel'e hem de otomotiv üreticilerine yarayacaktır. Günün sonunda ise otomotivde artacak olan üretim ile de düşecek olan fiyatlarla birlikte tüketici kazanacaktır.

  • Yine güzel bir hamle ve yine altında gereksiz bir ton yorum. Olaya at gözlüğüyle bakmaktansa günümüzde küresel problem haline gelmiş olaya el atma konusunda istekli olan firmaya saygı duyup olacakları beklemeliyiz. Bugün birçok firma 2-3 ay üretimini durdurma kararı alıyor çip sıkıntısından ötürü. Hali hazırda otonom sürüş üzerine kaliteli hamleler yapan Intel bu açığı da fazlasıyla kapatacaktır. Malum herkes sadece bilgisayar için çip ürettiğini sanıyor markanın :)

  • Elbette kâr gütmek için yapılan bu hamle, günümüzdeki chip kıtlığınıda gidermek adına Intel için doğru bir atak. Global ihtiyaçları karşılamak için doğru tercihlerde bulunan markaları seviyorum abi, cümlenin başında söylediğim gibi elbette kâr da elde edecektir :)

  • Harika haber. Intel zaten sadece CPU üretimi yapmıyor. Giyilebilir teknolojiden Otomotiv sektörü ve Drone'a kadar yatırımları var. Çünkü asıl para bu taraflarda. Apple'ın da otomotiv sektörüne olan yatırımından sonra böyle büyük firmanın yonga temini artı katacaktır.

  • Intel senelerdir giyilebilir teknoloji konusunda iyi işler yapıyor, bilgisayar tarafında zaten yaptıkları ortada konuşmaya bile gerek yok , ortaya çok iyi sonuçlar çıkacağından süphem yok

  • Çip ihtiyacının tavan yaptığı bu dönemde Intelin bu girişimi gayet ticari başarı niteliğinde.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.