Şimdi Ara

Neuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı



    Elon Musk'ın Neuralink şirketi joystick'e dokunmadan oyun oynayabilen bir maymunun videosunu paylaştı. İlgi çekici görüntüler beynine yerleştirilen çip sayesinde düşünce gücüyle pinpon oynayan makak cinsi bir maymunu gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Alman hükümeti yeni Commandos oyununa sponsor oldu: Origins projesine büyük hibe!



    Dokuz yaşındaki Pager'ın beynine yaklaşık altı hafta önce bir Neuralink çipi yerleştirildi. İlk önce maymuna joystick ile oyun oynaması öğretilirken, her başarılı hamlesinde kendisine özel bir metal tüpten servis edilen muz püresi ile ödüllendirildi.





    Pager oyun oynarken Neuralink implantı, hayvanın beynindeki nöronların işleyişi hakkında bilgi topladı ve el hareketleri hakkında bilgi aktarmayı öğrendi. Beyin aktivitelerinin incelenmesinin ardından bilim insanları joystick'i bilgisayardan çıkardılar.



    Neuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı



    Felçli insanların hayatını kolaylaştıracak



    Maymun buna rağmen muz püresi ödülünü alabilmek için fiziksel bir kontrolcü olmadan düşünce gücüyle oyun oynamaya devam etti. Beyin aktivitesiyle bilgisayarı kontrol edebilen Pager'ın bu görüntüleri kısa süre içerisinde yüzbinlerce kişi tarafından izlendi.



    Neuralink'in kurucusu Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamada maymunların düşünce gücü ile bilgisayar oyunu oynayamayı öğrenebildiklerini söylemişti. Bu kez bunu hep birlikte görmüş olduk. İnsan beynini bilgisayara bağlayan Neuralink çipinin özellikle felçli insanların hayatını kolaylaştırılması hedefleniyor.









  • Allah insanı su ve çamurdan/topraktan yarattığını bir çok ayette söylüyor. Keşke o ayetleri de paylaşsaydın. Çamur veya toprak dediğin şeyler aslında vücudumuz da bulunan yapı taşlarını barındırıyor. Niye üzüleceğimizi anlayamadım ben. Çok cringe gözüküyorsun. Niye bu kadar kasıp bu kadar alakasız bir konu üzerinden böyle bir bağnazlık örneği gösterdin anlayamadık şuan.
    CRISPR ile birlikte bu Yüzyılın en müthiş gelişmelerinden biri .

    Bunun tersine işletildiğini de düşünün O maymuna o oyunu oynatan teknoloji , basit bir koli kutusunu kaldırma talimatı verse ve maymun istemsizce yapsa ...

    5g frekans aralığı bunları yapmaya müsait mi , ya da starlink dünyanın her hangi bir yerindeki canlıya beyni manipüle edecek sinyaller gönderebilir mi ?

    Tayland'daki maymun sürüsüne tarlada tonlarca pamuk toplatar mi bu teknoloji ?

    Not: Tablet haberi bile yapılsa bir tane zımbırtı çıkıyor konuyu tabletten çıkarıp dini hususlara çeviriyor bir şekilde , gençlerin kafa fena gitmiş.

    Ara fosil arayanlar siyasetçilere baksın , sürüngen ile maymun arasında kalmış bu tipler hep çıkarlarına yönelik evriliyorlar.

    bak forumda birkaç keredir hit konularda "Atatürk hangi milletten bahsetti" yazısını görüyorum ve düşünemiyor olduğunuzun farkındayım.



    Çelebinin seyahatnameleri olsun, gerek otto von sander'sin anadoluya gönderdiği doktorları olsun... kayıtlar ürkütücü. 500 sene köyünden çıkmamış anadolu toplumları haliyle o köylerde akraba evlilikleri yapmışlar. bunun sonucunda genleri bozuk çıkıyormus. Bu yüzdende gidilen köylerde bu sebepten ve elverişsiz ortamlardan dolayı insanların yapılarında bozukluklar görünüyormuş fiziksel ve mantelite açılarından.


    Birde Balkan Türklerine bak. Tüm bulgaristanda sakatlık oranı %0.0001 gibi birşeydi tüm Bulgaristan'da ... Neden peki?


    Balkanlardaki Türkler , osmanlının süvari birliklerini akıncı birliklerini oluşturuyorlardı. bu adamlar her 10 senede bir Savaşa çıktıkları için padişahın emri ile, belki yerleştikleri yerlerde 10 sene 20 sene den fazla kalamıyorlardı.


    Bunun sonucunda ne oldu?


    Balkanlardaki Türk ırkı daha güzel görünümlü, daha zeki ve daha güçlü bir ırk olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı Asyalı ataları gibi! Asyada Türkler neden sağlıklıydı? Sürekli göçüyor ve göç sırasında farklı farklı hanlıklardan kız ve oğlan kertmeleri ile nesillerini sürdürüyorlardı. ayrıca sürekli bir mücadele içinde olduklarından iyi beslenmek zorundaydılar.


    Mesela Alttaki Resimdeki Paşalar: Fahrettin, Atatürk, Kazım, Fevzi. Bu adamlar Kurtuluş savaşının komutanlarından. Hepsi de Balkan kökenki Türklerden geliyor.





    Düşün Türkler o bozkırın -20 derecelerinde savaşabilirken, 0 derecede bozkıra Türk'ün karşısına çıkan çinki 1 2 saat içinde pirinçle beslendiği için deri dökmeye başlıyordu ve kolayca hastalanıyordu.


    Yani çevrende gördüğün o sakat çocuklar, Allah'ın yaratılışındaki kusur değil. Muhtemelen amca kızını, dayı kızını gondiklemek isteyen adem oğullarının suçu. Aryan kökenli toplumlarda sakatlıkların çok görülmesinin sebebi hep bu amca kızı dayı kızı isteklerinden. bundan 200 yıl öncesine kadar iskandinavlarda bile amca kızı dayı kızı ile evlenenler vardı. şimdi bu da mı yaratıcının suçu?

    Dinler iyi niyetli olabilir ama dinler taa ayaktan başa kadar yeri geldiğinde kişisel çıkarlar için çok fena sömürülmüş hep. Ülkemizde de kaç kişi kan transferinin başlarda yasak, günah kabul edilmesi sebebiyle ölmüş. Hazır bilim, din, kan gruplarını buluyor, insanları yaşatmak için çok güzel çare buluyor. Hemen hop oradan bir din lideri çıkıveriyor, bu günahtır diyor. Ve o adamın dediği o din için asıl kabul ediliyor. Peki şimdi ne oldu da yasak, günah değil.


    Kafamdaki din mefhumuna örnek olarak yaşayan insan kalmadı gibi bir şey. Hele son 20 senede dinlerden soğuttular resmen. Sözde ülkede büyük bir müslüman topluluk var. Bir bakıyoruz, çocuğun biri, kanalında röportaj yapıyor. Camiden çıkan amcalara soruyor. Müslüman mısınız diye. Tabi herkes elhamdüillah falan diye cevap veriyor. Peki kelime-i şehadet getirebilir misiniz diye soruyor. Yarısı onu bilmiyorum diyor, yarısı, eşenne, bismil neydi diye yarım yamalak bir şey söylüyor, kalan ufak bir kısım tam söyleyebiliyor. Yine devam ediyorum anlamını soruyorlar, o ise çok çok az kişiden tam çıkıyor.


    Şimdi bunu meydanlarda, hatta cami çıkışlarında bir çok yerde yapın, benzer sonucu alırsınız. İşin komiği kelime-i şehadet anlamını bilerek kalpten söylemek, müslüman olabilmek için gerekli tek şart. Ama bunu bilmediği zaman aslında müslüman olmuş olmuyor haberi yok.


    Hani Tr'deki kimseye sözde kaptırmadığımız müslümanlık seviyemiz çok kısa bir test yapılsa %10 seviyesinde çıkar. 8 milyon falan ancak insan bulunur. Yine müslümanlığı yere göre sığdıramıyor. Kur'an nedir diyorum. Allah'ın, müslümanlığın kitabı diyor. Peki diyorum bunca yaşına kadar, Allah'ın sana gönderdiğine inandığın kitabı bir okudun mu? Yani Harry Potter kitabı okur gibi değil anlamıyla okudun mu? Yok. Neden? Allah en önemli şey diyorsun, müslümanlık diyorsun, 30-40 yaşına kadar Allah'ın yazdığı kitabı okuyacak kadar önemsemedin mi?


    Demem o ki, yine ben insanın özünde iyi ya da kötülüğüne bakarım. En benim diyecek müslümandan çok çok daha iyi ateist tanıdım. Hani dünya malıyla işi yok. Harbiden çok çalışıyor sırf etrafına dağıtmak için çalışıyor. Sözde müslümanlıktada bu böyle olmalı, ama kimse kolay kolay uygulayamaz. Çok kötü tırlatmış, sapkınlıkta çığır açmış ateistte tanıdım. Yok başı kapalıları yakmak lazım diyor. Sanane başı kapalıysa. O da küpe takanları yakmak lazım diyecek. Çıplak dolaşmak lazım diyor. Yani hoşgörü 0, kin nefret içinde.


    Az ortadoğuya gittiğimizde onlarca terör grupları var. Çoğu aslında Amerika tarafından yönetiliyor ama sonuç olarak bakıyorsunuz adamlar müslümanlığı savunduklarını falan zannediyorlar.


    O yüzden ister evrime inansın, ister müslüman, hristiyan olsun, özünde iyi insan olduktan sonra her türlü ilerleriz. Yeter ki herkes birbirini rahatsız etmeden kendi inancını yaşasın diye düşünüyorum ben.


    Biraz uzun oldu ama öyle sohbet ediyoruz diye yazdım :) Bu arada ben deistim. Yaratıcının muazzam bir sistem yarattığına inanıyorum. Bu matematik, fizik, quantum, evrenler, keşfedecek sınırsız bilgiler, zaman olgusu ve muhtemelen daha nicesi, inanılmaz. Hep şükrederim. Bu sistemin kısa süre için bile olsa parçası olmak bence çok güzel bir şey. İyilik ve kötülük net taraflar. Ben tarafımı hep iyiden, iyilikten yana seçtim. (tabi elimden geldiğince) Hani bunu cennette huriler sevdasına ya da cehennemde yanarım korkusuna da söylemiyorum. Nasıl bir hayat istiyorsan önce kendinden buna başlaman lazım. O çalıyor diye ben de çalayım dersen hiç bir şey düzelmez.

  • Şu oyunu oynayamayan arkadaşalrım var...

  • joven kullanıcısına yanıt
    hahah seni gidiii seniii

  • Maymunun oyunu oynaması mı daha ilginç yoksa zihni ile direk bağlantılı oynaması mı karar veremedim. Zihin çalışmaları da yapıyor olabilirler. Bakalım sonu nereye varacak bu gelişmelerin, black mirror dizisi akla geliyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Bu mesaj silindi.

    yalniz ilk DNA yani yaratılışın kodu denizin dibindeki kil çamurlarından çıktı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    Bu mesaj silindi.

    bak forumda birkaç keredir hit konularda "Atatürk hangi milletten bahsetti" yazısını görüyorum ve düşünemiyor olduğunuzun farkındayım.



    Çelebinin seyahatnameleri olsun, gerek otto von sander'sin anadoluya gönderdiği doktorları olsun... kayıtlar ürkütücü. 500 sene köyünden çıkmamış anadolu toplumları haliyle o köylerde akraba evlilikleri yapmışlar. bunun sonucunda genleri bozuk çıkıyormus. Bu yüzdende gidilen köylerde bu sebepten ve elverişsiz ortamlardan dolayı insanların yapılarında bozukluklar görünüyormuş fiziksel ve mantelite açılarından.


    Birde Balkan Türklerine bak. Tüm bulgaristanda sakatlık oranı %0.0001 gibi birşeydi tüm Bulgaristan'da ... Neden peki?


    Balkanlardaki Türkler , osmanlının süvari birliklerini akıncı birliklerini oluşturuyorlardı. bu adamlar her 10 senede bir Savaşa çıktıkları için padişahın emri ile, belki yerleştikleri yerlerde 10 sene 20 sene den fazla kalamıyorlardı.


    Bunun sonucunda ne oldu?


    Balkanlardaki Türk ırkı daha güzel görünümlü, daha zeki ve daha güçlü bir ırk olarak karşımıza çıkıyor. Tıpkı Asyalı ataları gibi! Asyada Türkler neden sağlıklıydı? Sürekli göçüyor ve göç sırasında farklı farklı hanlıklardan kız ve oğlan kertmeleri ile nesillerini sürdürüyorlardı. ayrıca sürekli bir mücadele içinde olduklarından iyi beslenmek zorundaydılar.


    Mesela Alttaki Resimdeki Paşalar: Fahrettin, Atatürk, Kazım, Fevzi. Bu adamlar Kurtuluş savaşının komutanlarından. Hepsi de Balkan kökenki Türklerden geliyor.


    Neuralink, düşünce gücüyle bilgisayar oyunu oynayan bir maymunun görüntülerini yayınladı




    Düşün Türkler o bozkırın -20 derecelerinde savaşabilirken, 0 derecede bozkıra Türk'ün karşısına çıkan çinki 1 2 saat içinde pirinçle beslendiği için deri dökmeye başlıyordu ve kolayca hastalanıyordu.


    Yani çevrende gördüğün o sakat çocuklar, Allah'ın yaratılışındaki kusur değil. Muhtemelen amca kızını, dayı kızını gondiklemek isteyen adem oğullarının suçu. Aryan kökenli toplumlarda sakatlıkların çok görülmesinin sebebi hep bu amca kızı dayı kızı isteklerinden. bundan 200 yıl öncesine kadar iskandinavlarda bile amca kızı dayı kızı ile evlenenler vardı. şimdi bu da mı yaratıcının suçu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dellialli -- 9 Nisan 2021; 12:57:12 >




  • beynin işleyişi çözüldüğünde siz seyredin gümbürtüyü.

  • benden daha iyi oynuyor :D

  • Konunun evrime geleceği belliydi. Nerede maymunla ilgili bir haber görürseniz bilinki 10 dakika içerisinde konu evrime gelir

  • Ben de bunu düşünüyodum ne zamandır ya beynimin bi kısmıyla online olabileyim ama normal hayatıma da devam edebileyim mesela çamaşırla bulaşıkla uğraşırken banka işlerimle de uğraşayım
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Belli ki farkında değilsiniz ama o hastalıkların tamamının ardında insanların suçu var. "Sizin tanrınız" mış, senin o biliminin insanları kurtarıyor aynen, görüyoruz Korona'dan kaç kişi vefat etti, yine insanların suçu nedeniyle.

  • CRISPR ile birlikte bu Yüzyılın en müthiş gelişmelerinden biri .

    Bunun tersine işletildiğini de düşünün O maymuna o oyunu oynatan teknoloji , basit bir koli kutusunu kaldırma talimatı verse ve maymun istemsizce yapsa ...

    5g frekans aralığı bunları yapmaya müsait mi , ya da starlink dünyanın her hangi bir yerindeki canlıya beyni manipüle edecek sinyaller gönderebilir mi ?

    Tayland'daki maymun sürüsüne tarlada tonlarca pamuk toplatar mi bu teknoloji ?

    Not: Tablet haberi bile yapılsa bir tane zımbırtı çıkıyor konuyu tabletten çıkarıp dini hususlara çeviriyor bir şekilde , gençlerin kafa fena gitmiş.

    Ara fosil arayanlar siyasetçilere baksın , sürüngen ile maymun arasında kalmış bu tipler hep çıkarlarına yönelik evriliyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mütercim Bey

    Belli ki farkında değilsiniz ama o hastalıkların tamamının ardında insanların suçu var. "Sizin tanrınız" mış, senin o biliminin insanları kurtarıyor aynen, görüyoruz Korona'dan kaç kişi vefat etti, yine insanların suçu nedeniyle.

    İnsan suçu ha? Komiksiniz, Evrim sonucu kendini çoğaltmaya adamış bir Virüs insanlara bulaşmaya başlıyor insanın öngöremediği şey neden insan suçu olsun? O yorumda Tanrı dedim çünkü sizin tanrınız bir şeye ol demeden o şeyin olmayacağını iddia ediyor. Tabi olmadığı için her şey temel bilime kalıyor. Bu boş tartışmalara girmeyeceğim zira asıl tartışmayı başlatan o yorumu yapan arkadaş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 9 Nisan 2021; 14:21:34 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Allah insanı su ve çamurdan/topraktan yarattığını bir çok ayette söylüyor. Keşke o ayetleri de paylaşsaydın. Çamur veya toprak dediğin şeyler aslında vücudumuz da bulunan yapı taşlarını barındırıyor. Niye üzüleceğimizi anlayamadım ben. Çok cringe gözüküyorsun. Niye bu kadar kasıp bu kadar alakasız bir konu üzerinden böyle bir bağnazlık örneği gösterdin anlayamadık şuan.

  • Ciddi bir teknolojiden bahsederken bir yandan da çamaşır ve bulaşıktan bahsetmek. Cidden trajikomik oluyor ve bu konuda kesinlikle yargılamıyorum sizi, hakikaten teknoloji bazı temel şeyleri atlayarak gelişiyor. Bizi hala bir çok angaryadan kurtaramadılar :) Not: "Bulaşık makinası var" diyecek olan olursa, makinanın içine dizmeye de vakit ayıramayıp, üşenebiliyorsunuz :)

  • Öyle bir şey yok yalnız, burda yapılabilecek şeyler farklı. Söylediğiniz şey imkansız birşey. Siz oyun oynarken veya felçli insanlar vücudunu hareket ettirmek istediğinde odaklanması gerekiyor. 2 işi birlikte yapamassınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 9 Nisan 2021; 14:49:55 >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Allah'a geçersiz ve asılsız sebebler üzerinden suç atıp doğal olarak Allah'ın varlığını kabul etmesine rağmen karşısında olmak nasıl bir cahillik ve bağnazlık örneğidir bilemiyorum.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.