Şimdi Ara

Samsung telefonlarda Olympus devri başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung telefonlarda Olympus devri başlıyor



    Akıllı telefon pazarında önemli fotoğrafçılık devlerinin isimlerini görmeye ilk olarak Nokia ile başladığımızı söylesek yanılmış olmayız. Carl Zeiss markasını akıllı telefon dünyasına tanıtan Nokia olmuştu. Sonrasında pek çok farklı markayı piyasada gördük. Şimdi sıra Olympus’ta.



    Samsung ve Olympus iş birliği



    Nokia’nın Carl Zeiss ile olan derin iş birliği sonrasında Huawei’nin de Leica ile ortaklığı uzun bir süre devam etti. OnePlus firması da HasselBlad ile daha gelişmiş sensörler konusunda iş birliği yaptı.



    Ayrıca Bkz.Rick and Morty yaratıcısından yeni animasyon dizisi geliyor



    Samsung’a yakın kaynaklar bu yıl Olympus ile kamera ortaklığının duyurulacağını iddia ediyor. Samsung ve Japon Olympus hali hazırda görüşmelere devam ediyor. 100 yılı aşkın bir süredir piyasada olan Japon devi Samsung telefonlarında üst seviye sensörlere imza atacak.



    Henüz Olympus teknolojilerinin hangi telefonlarda kullanılacağı belli değil ancak kaynaklar özel bir Galaxy Fold 3 versiyonunda Olympus’un ilk kez boy göstereceğini düşünüyor. Bazı kaynaklar da 2022 yılında Galaxy S22 ile bunun gerçekleşeceğini iddia ediyor.



    Akıllı telefon kameralarının gelişmesi ile birlikte fotoğrafçılık sektörünün zorlanmaya başladığı bir gerçek. Bu tarz ortaklıklar ile hem yeni bir yayılma alanı hem de yeni bir gelir yöntemi elde edilebilecek. Olympus geçen yıl kamera bölümünü elden çıkardığını açıklamıştı.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/04/08/samsung-rumoured-partner-olympus-future-smartphone-cameras/







  • Akıllı telefonlardaki kamera gelişimi çok hızlı ilerliyor

  • nikon olsaydi

  • Akıllı telefonlar kamerada yeni bir çağa geçiyor ve bu durum ortaklıkları zorunlu hale getiriyor. İyi mi kötü mü onu zaman gösterecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung telefonlarda Olympus devri başlıyor
  • Profesyonel amaçlarla kullanılanlar hariç fotoğraf makineleri artık yerlerini yavaş yavaş akıllı telefonlara bırakıyorlar. Sektör artık evrim geçiriyor. Oldukça akıllıca bir hareket Olympus tarafından.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Bu modeli de kullanmıştım Nokia n8 ,808 modellerinide kullanmıştım, 808 en net zn5 ise en hızlı netleyip Xenon flaşla çekim yapan telefondu..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel hareket. birde lenslerini takabileceğimiz bir sistem geliştirsin tamamdır

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Sadece hobi ve günlük kullanım için uygun cep telefonu kameraları. Cep telefonunun çektiği fotoğrafı 4k televizyona yansıtınca çamur gibi görünüyor, küçücük ekranda güze duruyor sadece. Fotoğraf makineleri en az 20 yıl daha ölmez. Ama kamera sektörü bu rahatlıkla çok ağır ilerliyor artık maalesef...

  • Arayüzde değişiklik olsa ıos tarzı sade arayuz secebilsek çok iyi telefon olacak aslında
  • Dijital fotoğraf makinesini kodak bulmuştu, kodağın asıl işi film üzerine olduğu için gelilen3 teknolojiye ayak uyduramadı ve eski parlak zamanlarının çok gerisinde şu anda, cep telefonlarda dijital makineleri bitirdi yakında profesyonel makinelerinde sonu gelecek gibi görünüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt
    Nikon gelenekselcidir kolay kolay cep telefonlarına gelmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Samsung telefonlarda Olympus devri başlıyor ben de böyle birşey bekliyorum 3. Hattımı takıp kullanıyorum hala 😆 xenon çakarlı flaş ve kırmızı göz engelleme için kırmızı af ledi kullanırken ilgi çekiyor hala

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    İnşallah yorumun sakadir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Optik teknolojisinde donanımsal üstünlük hiçbir zaman telefonların eline geçemez. Yazılımsal optimizasyonlar ve sınırlı alana .öt kadar mercekle SLR ile elde edilen sonuçları beklemek hayalciliktir.

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Sadece kafaların da biraz değişmesi yenilenmesi gerekiyor. Ben bu işten para kazanıyorum. Amerika'daki bu işin ehli, yüzbinlerce dolarlık kamera arşivi ile, ünlüler ile çekim yapanlar da bu konulara değindiler. Hatta karşılaştırdılar. Özellikle son 1-2 nesildeki telefonlar çok büyük işler başarır oldular. Bu sonuçlara onlar dahi şaşırdı. Olay şu. Tabi ki normalde büyük lens, daha fazla ışık, daha güzel f değerleri, daha güzel görüntüler olması gerekirken. Telefon sektörü, kamera sektörünü 100 kere getirip götürecek pazara sahip olduğu için, artık kamera sektörü ayda yılda bir kendini geliştiriyor. Çoğu cihaz aslında çok eski teknolojiye sahip ve telefonlardaki gibi yazılım avantajları yok. Telefonlar ise dev bir pazar olduğu için, tüm büyük beyinler bu küçük cihazlardan nasıl daha iyi sonuç çıkarttırabiliriz diye kafa yoruyorlar. Bu sayede durumu eşitliyor hatta modele göre öne geçiriyorlar. Buraya kadar ki kısımları ben değil, bu işin Amerika'daki ehli videosunda söyküyordu. Şimdi tr fiyatlarından konuşursak, 10 bin tl'nin altındaki sözde pro kameralar, son telefon modellerinin rakibi bile değiller. Zaten yurt dışında giriş seviyesi kamera diye geçiyor bizdeki 10 bine kadar kameralar. Ha ekonomik durumdan ötürü şu an 8-10 binlik pro kameraya sahip olan kendini cameron sanıyor ama giriş o cihaz. Amatör. Yurt dışında çocuklara ilk kamera diye ancak alıyorlar. Youtube'da oyalansın diye alıyorlar. Bizimkiler kendini arri, red falan kullanıyor havalarına giriyor.

    Mesela 0 fiyatı 6500TL' lik bir Canon kullanıyorum (sırf işlerde göstermelik). Gerçekten kalitesi çok zayıf kalıyor (galaxy S8'e göre dahi) Hatta bir keresinde bir kurumun tanıtım filminde 15 binlik kamera ile yapılan çekime karşın benim S8 ile yaptığım çekim tercih edilmişti. İş sadece kamerada da bitmiyor. Color grading aşaması da kaliteyi alıp götürebiliyor. Ama çekimin buna uygun altyapısı bulunması da önemli.

    Şimdi örneğin galaxy s20'ler 8K çekimler dahi yapabiliyor. Yine görüntü kıyaslamasına göre rahatlıkla 12-13 binlik fuji x-t3 + gimbal performansını kendi başına sağlayabiliyor. S21'ler xt-4 ü zorluyor.

    Tabi bu bahsettiklerim video çekimleri için. Foto çekimlerinde pro kameralar bir tık daha avantajlı.

    Yine örneğin bir compare videosu vardı yanlış hatırlamıyorsam iphone 11 vs tr'de 14-15 binlik bir sony kamera. Koca sony kamera gece mağara çekiminde iphone'dan daha kötü sonuç veriyordu. Koca lens, daha düşük ışık veriyordu. Eşit ışıkta noise çok daha kötüydü.

    Diğer tarafta ai falan çok fark ettiriyor. Hatta bir kaç kamera firması artık satışları ciddi düştüğü için, bu telefonlardaki yazılım, yapay zeka özelliklerini yeni kameralarına eklemeye çalışacaklarını belirtmişlerdi.





  • Diğer işbirlikleri daha üstün görünüyor sanki. Zeiss ve Hasselblad mesela. Olympus'un normalde de adını çok duymuyorum ama Zeiss, Nikon ya da Canon çok biliniyor.
    Olympus kendi markasını duyurur, Samsung'un bir çıkarı olmaz bu işten. Adamlar iyi zaten bu konuda. Nikon ya da Canon olsa reklam amaçlı çok çok iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abboww kullanıcısına yanıt

    Sony Ericsson K790 i hocam çok iyi fotoğraf çektiğini söyleyebilirim. 3.2 megapiksel in hakkını veriyordu. Renkleri çok iyi yakalıyordu. En iyi tuşlu telefonlar Nokia ve Sony e aitti. İkisi de bitti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Hocam bu işlerden anlayan birisiniz rica etsem şu video hakkında düşüncelerinizi yorumlar mısınız ? Bu kanalda ilginizi çeken başka video olursa onun hakkındaki yorumlarınızı da beklerim

    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=3R5WJJoB8O4


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xenon flaşın en çok yakıştığı telefon.
    Samsung telefonlarda Olympus devri başlıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.