Şimdi Ara

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Konsollardaki Ek Verginin Kaldırılması için Harekete Geçti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), oyun konsollarındaki ek verginin kaldırılması için adım attı.

    TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, konuyla ilgili görüş ve önerilerini Ticaret Bakanlığına sunduklarını açıkladı.
     
    AA muhabirine konuşan Ali Erkin "Ülkemiz oyun sektörü üretim anlamında altın çağını yaşarken henüz oyun konsolu üreten bir şirketimiz bulunmamaktadır. Tüm dünyada oyun konsolu üreten şirket sayısı da birkaç adedi geçmemektedir. Son vergi düzenlemeleri tüketicilerin oyun konsollarına erişimini zorlaştırırken, bir yandan da ülkemizde oyun konsolları için oyun geliştiren şirketlerimizin son kullanıcıya ulaştırmasını güçleştirmektedir. Ülkemiz oyun sektörünün gelişiminin daha ivmelenmesi hem oyun konsolları için üretimin teşvik edilmesi hem de tüketicilerin dilediği oyuna kolay erişimiyle mümkün olacaktır. Bugün sektördeki tüm geliştiricilerimizin, genç yaşta oyunları oynayarak ve bu kültürün bir parçası olarak yola çıktığını düşünürsek, bugünün oyun tüketicileri geleceğin potansiyel oyun ekosistemi çalışanlarıdır. Bu doğrultuda oyun konsollarına getirilen ek vergilerin sıfırlanması ve özel tüketim vergisinin de kaldırılmasının oyun sektörünün gelişimine ve ülkemiz hizmet ihracatına çok önemli katkı sunacağına inanmaktayız." diye belirtti.
     
    Ali Erkin ayrıca Türkiye'deki oyun sektörünün 2016'da 500 milyon dolar, 2017'de 700 milyon dolar, 2018'de 1 milyar 50 milyon dolar, 2019'da 1 milyar 500 milyon dolar ihracat yaptığı bilgisini paylaştı. 2020 yılına ait veriler henüz net olmasa da ihracattaki artışın sürdüğü ifade edildi.
     
    İhracat dışında oyun sektörü ülkenin en çok küresel yatırım alan sektörlerinden biri. Ali Erkin'in dediğine göre "Sadece 2020 yılında oyun geliştirici şirketlerimiz 2 milyar dolardan fazla yatırım alarak, dünya ekonomisinin zorlandığı bu dönemde ülkemize büyük katkılar sağlamıştır. Bu başarıların arkasında tüm devlet kurum ve kuruluşlarının sağladığı katkı ve sektöre verilen desteklerin çok önemli faydası olduğu da aşikardır."




  • kaldırırlar ama ek vergiyi değil.

  • Oooooo desenize +gümrük vergisine ek +gümrük vergisi geleecek.

    Hatırlatmayın kardeşim şunlara bir şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir şekilde olmayacak kaldı ki olsa oyun fiyatlarını napıcaz ona da el atan yok? Kurların normal seviyeye inmesi lazım ki buna inanana da bir şey diyemicem artık
  • Eeee tabi birilerinin pudra şekerinin maliyeti bizim cebimizden çıkacak.
  • Ali Erkin Taleworlds'te Oyun Yönetmeni değil miydi?
  • %120 ek vergi hayırlı olsun.

  • Verginin de mantıklısı makbul. Konsola vergi getirerek alınamaz hale getirecegine oyunlara %10 ÖTV koy kimsenin umrunda olmaz sürümden kazanırsın.

    Bu vergiyi getiren ya oyun sektörü gelişmesin, para dışarı çıkmasın istiyor ya da ekonomiden anlamıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Helal olsun

    Konuyu öne çıkaralım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elin oglu oyun sektoru gelissin ,yazilimdan(oyundan) kar edelim diye ,rtx 2080li konsollari 500 papelden piyasaya surer.Bizde yazilimi(oyunlari) alsan 500 lük olursun konsolda ise 7500 luk.Zerre umidim yok bu konuda.Umulmadik haritada yerini bile bilmedigim yerlerde maalesef ps5 4500 5500 civari satiliyor.Yazik,ne desek bos.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıklamada keşke paralardan bahsedilmeseydi ek verginin ek vergisini saplayacaklar şimdi :D
  • Düşer inşallah. Ben aldım ama alamayan arkadaşlar çok.

  • Dernek üyelerinin hepsini fetöcü deyip içeri atarlar ardında da vergiyi 2 katına çıkarırlar.

  • Saraya para lazım yenisi gelmesinde vergilerin.

  • Sonuç: Var olanın üzerine ek vergi. Arkadaşlar bu topraklarda artık iyi giden tek bir şey olmaz, uyanın artık :)
  • Allah askina bir sey yapmayin. Bir seyi gelistirexegiz. Iyilestirecegiz demeyin. Ne yaparsaniz yeni zam yeni vergi olrak geliyor. Nefret ediyorum sizden. Bok gibi bir ulke yaptiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şey bu, seni işten çıkarmayı düşünen patrondan zam istemek gibi bir şey. Adamlar her gün neye ek vergi koysak, hangi verginin oranını arttırsak derdinde bunlar ise ek vergiyi kaldırmalarını istiyor. Lan adamlardaki zihniyet "herkes konsol alacak diye bir şey yok" zihniyeti. "Beyimizdeki lükse bak konsol alacakmış, oyun da oynayacakmış." zihniyeti. Bu tükürdüğümünün dinozor zihniyeti. Sizlerdeki bu Polyana beklentilerine hayranım. Birileri de yakın bir zamanda motorlu araçlardaki ÖTV'lerin kalkacağına veya ciddi indirim göreceğine inanıyordu, vergiye zammı bir bindirdiler, gördüler indirimi tersten. Harekete geçsinler tabi ama bir boka yarayacağını sanmıyorum. Halktan kopuk, halkın yanında değil de karşısında yer alan bir yönetimle zor iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım hepsini terörist diye içeri almazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.