MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> MSI

kat -> MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Haziran 2007; 18:38:58)

[image]http://img86.imageshack.us/img86/765/fabfd600eemsiex600vs8.jpg[/image]

SANTA ROSA İŞLEMCİ AİLESİ
Intel’in dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Santa Rosa kod adlı yeni donanım mimarisi piyasaya sürülüyor.Centrino Duo ve Centrino Pro olarak iki platform ile karşımıza çıkıyor.
Core Duo/Core 2 Duo işlemcilerle kullanılan Centrino mimarisindeki 667MHz olan veriyolu hızı , Centrino Duo ve Pro platformlarinda 800Mhz veriyolu hızına ulaşıyor
Santa Rosa, şimdilik beraberinde yeni işlemci getirmiyor. İşlemci olarak Merom kod adlı mobil Core 2 Duo işlemciler kullanılmaya devam edilecek. Yeni Merom işlemciler, 667 MHz yenine 800 Mhz FSB desteğiyle geliyor. Aşağıda mobil Core 2 Duo işlemci listesini görüyorsunuz. FSB'si 800 MHz olan mobil Core 2 Duo'lar Centrino Pro ile beraber gelecek.

DirectX 10 Destekli HDMI Çıkışlı Sadece 2.6Kg Ağırlığında
Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisine sahip olan EX600, Intel Core 2 Duo işlemcisi ve Intel 965GM Express Chipsetiyle yüksek performans, uzun pil ömrü ve gelişmiş kablosuz bağlantıyı bir arada sunuyor.
Büyük Ekran, Düşük Ağırlık, DirectX 10 Destekli Harici Ekran Kartı: EX600

Intel Centrino Duo Mobil Teknolojisine sahip olan EX600, Intel Core 2 Duo işlemcisi ve Intel 965GM Express Chipsetiyle yüksek performans, uzun pil ömrü ve gelişmiş kablosuz bağlantıyı bir arada sunuyor.

MSI’ın yeni modeli EX600, 15.4” ekran boyutuna rağmen 2.6Kg ağırlığa sahip olmasıyla yüksek ergonomi sağlıyor. Klavyede yer alan ve özellikle oyunseverlerle nümerik giriş yapan mühendis, öğretmen, öğrenci, muhasebecilere kolaylık sağlayan nümerik tuş takımı ürünün ergonomisinin eksiksiz olmasını garantiye alıyor.

Güçlü Ses ve Görüntü Özelliklerine sahip olan EX600, yeni nesil harici DirectX 10 destekli Nvidia GeForce 8400M G grafik kartı ve Dolby Home Theatre Sertifikalı çevresel ses desteğiyle oyunlardan filmlere sunumlara kadar tüm uygulamalarda zengin bir deneyim sunuyor. 1.3 Mpiksel web kamera, USB 2.0 portları, Firewire portu, 4’ü 1 arada kart okuyucu ve Amazing Crystal Vision destekli mükemmel ekran kalitesiyle her türlü kullanıcının talebine karşılık verebiliyor.

Ultra-Hafif ve İnce, Alüminyum-Magnezyum Alaşımı Sağlam Kasa !

Pil dahil [6 hücreli] toplam 2.6Kg ağırlığıyla EX600 pazarda kendi sınıfındaki en hafif dizüstü bilgisayarlarından birisidir. EX600 ince, hafif ve sağlam kasasıyla zarif bir görüntüye sahip.

Yeni DirectX 10 Destekli Yüksek Performanslı Harici Grafik Kartı !

NVIDIA GeForce 8400G M DirectX 10 destekli harici grafik kartına sahip olan EX600, 3B oyun ve uygulamalarda Windows Vista altında yüksek performans sunuyor.

Dolby Home Theatre Sertifikalı Ses !
Dolby Home Theatre sertifikalı çok kanallı çevresel (surround ) ses desteğiyle filmlerde ve oyunlarda etkileyici ses efektlerinin tamamını yakalayabileceksiniz.

Nümerik Tuş Takımı !
EX600’ün ergonomik kullanımına büyük katkıda bulunan ve ofis Yazılımlarından, oyunlara ve finans uygulamalarına kadar pek çok uygulamada kullanım kolaylığı sağlayan nümerik tuş takımı dizüstü bilgisayar kullanımındaki rahatlığı tam anlamıyla değiştirecek.

Entegre 1.3 Mpiksel Web Kamera !
Yüksek kaliteli video kamera ile Skype, MSN Messenger gibi uygulamaları kullanıp görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi
Intel® Core™ 2 Duo T7100 (1.8 GHz 2MB L2 Önbellek 800 MHZ FSB)
Intel® 965PM Express Chipset
Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g kablosuz ağ
Orijinal Windows® Vista Home Premium
Nvidia® GeForce 8400M G VGA
15.4” MSI Amazing Crystal Vision [ACV] (1280x800) + Anti Glare kaplama
1 GB RAM - 2 SO-DIMM DDR2 yuva ile maks. 2 GB bellek
120GB 5400 rpm sabit disk
Alüminyum – Magnezyum alaşımı hafif & dayanıklı siyah renkli kasa
Realtek® Yüksek tanımlı ses
1.3MP Web Kamera
2 adet entegre hoparlör
Gigabit Ethernet, Entegre 56k Modem
802.11a/b/g WLAN, Bluetooth
Super Multi DVD-Yazıcı
4 x USB2.0, 1 x Firewire, 4’ü 1 arada kart okuyucu
1 x Express Card, VGA görüntü çıkışı, S-Video TV Çıkışı
358 (U) x 259(D) x 27-33(Y) mm / 2.6 Kg
6 Hücreli Pil, MSI Targus Taşıma
Çantası, Fare, Mikro-Fiber Ekran Temizleme Bezi

[image]http://img58.imageshack.us/img58/7417/msi1zq3.jpg[/image]
[image]http://img468.imageshack.us/img468/5525/msi2ff3.jpg[/image]
SOL TARAFTAKİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR
[image]http://img413.imageshack.us/img413/856/msi4mg1nw5.jpg[/image]
SAĞ TARAFTAKİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR
[image]http://img413.imageshack.us/img413/5441/msi5sc5ej3.jpg[/image]
ÖN TARAFTAKİ GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR
[image]http://img217.imageshack.us/img217/1386/msi6hr8ge1.jpg[/image]
[image]http://img217.imageshack.us/img217/3783/webcamff6.jpg[/image]
[image]http://img468.imageshack.us/img468/7476/tularjy9.jpg[/image]

Arkadaşlar bu ürün hakkındaki düşünceleriniz ve yorumlarınız nelerdir. Alan ve kullanan arkadaşlar artılarını ve eksi yönlerini burada paylaşabilir.[:'(]

PhantomX -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Haziran 2007; 19:51:49)

HDMI çıkışı yok, resimlerde göremiyorum, sitesinde de yazmıyor orjinal msi da.

celalcaner2 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Haziran 2007; 19:55:05)

bence alan çıkmaz.

Cok pahalı bu ekran kartına gore

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Haziran 2007; 19:58:28)

Hiç dikkat etmemiştim HDMI çıkışına ama ürün açıklamasında da göremiyorum yoksa ben de mi bir anormallik var acaba.[:)]

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Haziran 2007; 20:09:17)

quote:

Orjinalden alıntı: celalcaner2

bence alan çıkmaz.

Cok pahalı bu ekran kartına gore

Bu üründeki işlemci ve ekran kartına göre bence fiyatı oldukça iyi. Ses kalitesini söylemiyorum bile.

Negative -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Haziran 2007; 20:59:00)

Bende düşünmüştüm ama ekran kartını detaylı araştırınca vazgeçtim çok vasat bir kart benim için sırf dx10 desteklicek diye de almak anlamsız çünkü o kartla dx10 destekli iyi oyunları zaten oynayamayız [:@]

Ayrıca 6cell pil olayı vs, santa rosa platformunun bir avantajı da yok o kadar fazla bu makinada.
Aynı fiyata iyi ekran kartlı T7200 işlemcili güzel bir notebook daha tercih sebebi bence

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (10 Haziran 2007; 13:43:51)

Bu ürünü alıpta kullananlar varsa, deneyimlerini bizlerle paylaşırsa MSI EX600'daki Santa Rosa Core duro 2 performansını daha iyi anlayabiliriz.

mckare -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (10 Haziran 2007; 14:07:07)

Mavi bilgisayar bu urunun fiyatini havale ile 1750 çekti . Fiyat çok uygun degil mi?* ALANLAR YORUM YAZARSA COK IYI OLACAK? ben de almayı dusunuyorum bakalım nolcak...BİRDE NEDEN HEMEN INDIRMISLER BU KADAR?

trimaxsahinabi -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (10 Haziran 2007; 17:20:00)

kolpadan santa rosa...turbo memory yok,hdmı çıkış yok(onu bırak dvı bile yok),n ağ desteği yok..ne anladım bunun santa rosa sından.

PhantomX -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (12 Haziran 2007; 17:11:30)

Laptopta n ağ desteği var. Ekran kartı da full HD decoding destekliyor, geforce 7 ve önceki seri ATI kartları bunu desteklemez, hatta ATI sorunlu bu konularda. Full HD decoding ile az CPU kullanımıyla HD filmler rahatlıkla izlenebilir. Zaten 15" laptopta ne oyun oynanıp ondan nasıl zevk alınacaksa...
Zaten geforce 7600 ve ati x1700ler 6ay - 1 yıla kalmadan ne oyun çalıştıracağı şüpheli full ayarlarda. (ki full ayarda zaten oynatmıyor bile)
Şu laptopun 17" i olsa direk alırım. Laptopta adam gibi oyun için önce 17" ekran, sonra da gf 8800 civarı GPU lazım bana sorarsanız, o yoksa da hiç olmasa da olur.

laptopun linki:
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodtmpspec&prod_no=1200&maincat_no=135&cat2_no=269&cat3_no=#menu

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 15:59:49)

Ürünün kısa ve öz değerlendirmesi alttaki linkte bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_15062463/tm.htm

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 16:09:10)

MSI EX600 İLE MSN PR200'İ kıyasladığında MSI EX600'ün daha iyi olduğunu gördüm. Siz ne dersiniz.

boncuk2004 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 18:41:07)

MSI EX600 PR200den (kasasını görmedim) oldukça iyi, Wi-Fi kartının abg çıkması kötü, sitesinde n i destekler diyor ama Türkiyeye hep 2 sınıf özellikli cihazları getiriyorlar, santa rose nin en önemli özelliği wi-fi nin n olması ekran kartının 8400-8600 M olması(tabii nvidia ya göre yazıyorum),laptopun 2.5 kğ ağırlığa sahip olması video çıkışlarını yazmıyorum . ekran sony hariç diğer markalardan oldukça iyi ve parlak.ses kalitesi mükemmel, kasası zayıf ve nazik,klavye tuşları sert harici klavye ile rahat kullanım sağlar, 2gb ramle vista da xp performansı veriyor. gayet şık çantası recovery DVD leri kutusundan çıkıyor. siyah kapak üzerindeki MSI yazısı macbook gibi aydınlatmalı ve şık duruyor. kamera gündüz ışığında (oda ortamında) oldukça iyi, zengin driver xp 32-64 bit, vista 32-64 bit. 2.5 kilo ağırlığı ile 13,3 ekran laptop hafifliği.

VİSTADA ALDIĞI PUANLAR ( 2 GB RAM VE 160 GB 7200 DEVİR SEAGATE SATA DİSK)

İŞLEMCİ 4.8

RAM 4.8

GRAFİK 3.1

OYUN GRAFİKLERİ 4.1

SABİT DİSK 5.1

SANTA ROSE LILAR İÇİNDE EN SON ALINABİLECEK BİR CİHAZ , VESTELİN SANTA ROSE LILARINI İNCELEMEDEN TERCİH EDİLMEMELİ. HEM SANTA ROSE DİYECEKSİN HEMDE N- Wİ-Fİ VE HDMİ ÇIKIŞI OLMAYACAK , YUKARIDA ARKADAŞIN BELİRTTİĞİ GİBİ KOLPA DAN SANTA ROSE

NOT : BU DEĞERLENDİRME BANA AİT MSI EX-600 ÜZERİNDE TARAFIMDAN OBJEKTİF OLARAK YAPILMIŞTIR.

NOVA BİLGİSAYARDA Wİ-Fİ N YAZIYOR DÜZELTMESİNİ RİCA EDİYORUM. ÇÜNKÜ ALICIYI YANILTICI BİLGİ

boncuk2004 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 19:26:42)

ısınma problemi hemen hemen yok gibi.

boncuk2004 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 19:41:30)

malkafa nickli kardeş evet yorum bekliyoruz.

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 20:45:10)

N - Wİ-Fİ VE HDMİ çıkışlarının olmaması gerçekten can sıkıcı bir durum santa rosa açısından. Diğer yönlerden ve performans açısından iyi bir laptop olmakla birlikte santa rosadaki bu eksiklerle birlikte biraz değerini yitiriyor.Sana aynen katılıyorum boncuk2004 arkadaşım.

boncuk2004 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Haziran 2007; 20:52:49)

teşekkür ederim. hep bu ülkeye ikinci sınıf malzemeli laptopları getiriyorlar.

malkafa -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (17 Haziran 2007; 1:49:39)

quote:

Orjinalden alıntı: boncuk2004

malkafa nickli kardeş evet yorum bekliyoruz.

Eh madem ısrar ediyorsun[8D]

Daha önce de açılmıştı bu ürün ile ilgili bir topic. Orada da söylemiştim. Santa rosa ve 8400 hiç olmamış. Madem oyun oynayamayacağız, DX10 destekli bir kart neden gerekli olsun, neden fazladan para verelim? Yine oyun oynamayacaksak, hızlı ve yeni nesil bir işlemci kullanmanın bize getireceği +lar neler de bu kadar para verelim (görünen +, sadece güç yönetimi var). Mesela ofis uygulamalarını 3sn yerine 5sn de açsa bize ne kaybettirir. Arada vereceğimiz 300-500 usdlik fark, bize sadece bu 2sn'yi kazandırıyorsa, verdiğimiz paraya değer mi?

Ayrıca klavyesi çok kötü duruyor[X(]

kat -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (21 Haziran 2007; 18:47:48)

Arkadaşlar hiç mi yok bu aleti kullanan. [:o]

boncuk2004 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (2 Temmuz 2007; 12:14:15)

EX600 alıp test eden arkadaşlar. sonuç ve yorumlarınızı bekliyoruz.

GeCCCe -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (22 Temmuz 2007; 4:02:26)

yaw aslında bu aletten ziyade msı kullananların durumları önemli makinaları nasıl genel olarak bilgisi olan warmı yani ndurmadan hatalar ve sorunlar çıkaran aletlerimi war yoksa taş gibi diyebilirmiyiz millet bi toshiba alıyo 4-5 sene kral gibi kullanıo bu makineleri alıpda apışmayalım sonra:)

MaTRiX -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (7 Eylül 2007; 10:12:59)

Bu hafta sonu mavibilgisayar da 1049$+kdv 134,10*12 ay taksitle satılacakmış...

ocaltay -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Eylül 2007; 16:13:15)

1049 $ + Kdv sızce bu fıyata mu laptop alınır mı alsam memnun kalırmıyım ender olarak oyun oynanacak (pes serısı) cızım fln yapılmayacak cogunlukla ınternet ıcın kullanılacak nasıl sızce acele yorumlarsanız cok ıyı olur ındırım bıtmeden karar vermelıyım

[image]http://www.mavibilgisayar.com/yeni/urunresimler/tasinabilir/4071.jpg[/image]

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=4071

hamdi1980 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Eylül 2007; 20:16:47)

msi vr600 kullanan biri olarak şunu söyleyebilirimki msi ler problemsiz yada bendeki öyle tek kötü yanı bence pili 2 saat gidiyor. ama kullanımı süper ve numerik tuş olayı mükemmel benim için tabi mesela arkadaş ex600 için bahsetmiş tabi tuşlar sert demiş bendeki vr600 de ise çok yumuşak modellere göre oynuyor demekki arkadaş msi kullanan biri sorunları varsa yazsın demiş de ondan yazdım bana göre fiyatlarına göre çok iyi msi ler he tabi oyun denemedim hiç o kadar para veripte notebookta oyun oynamak bana ters geliyor kısaca msi vr600 den çok ama çok memnunum dolayısıyla msi den memnunum

seizure -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (8 Eylül 2007; 21:19:55)

O inciler çantaya sokup çıkartırken dökülür gibi geliyor bana.
Ki ozamanda hiçbişeye benzemez

hakanakt -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (12 Eylül 2007; 14:19:26)

Merhaba arkadaşlar Haziran ortalarında mavibilgisayarın yaptığı kampanyadan yararlanarak aldığım MSI EX600 notebook üzerindeki tek parça Transcend JetRam 1GB 200-Pin DDR2 SO-DIMM 667mhz i satıyorum ocz dual kit 2X1gb 800 mhz ram aldım şayet sistemden performans bekliyorsanız sizde mutlaka dual channel olarak kullanın yoksa bişe anlamazsınız ben trenscend marka rami çok aradım internette ama hep yurtdışında mevcut malesef Tr ye getiren yok cihaz üzerinde geliyor sadece burada bilinmesede çok stabil ve kaliteli ramler olduğunu gördüm ilgilenmek isteyen arkadaşlar gittigidiyora verdiğim ilana teklif bırakabilirler işte linki.Transcend Jetram 1Gb 667mhzben bulabilseydim direk 1gb alıp yanına eklicektim ama malesef bulamayınca aynı markadan 2 tane takmak istedim uyum açısından.bu arada ben cihazdan memnunum

sfcbtm -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Eylül 2007; 16:37:31)

öncelikle bilgisayarı geçen hafta sonu mavibilgisayarın kampanyasından 1630/12 taksitle satın aldım...ve şu ana kadar çok memnunum...klavye ile ilgili kaygıları paylaşıyorum ama yine de çok büyük problem değil...soru sromak isteyenler sorabiilirler...elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım...ama şunu söyeyeyim şu sıralar piyasada bu fiyata bu özelliklere notebook bulmak çok zor...

diyetonline -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (24 Eylül 2007; 22:33:26)

lütfen yardıımmmmmmmmmmm

merhabalar,

ex600 aldım fadak medal of honor airbone oynayamıyorum.. çok yavaş.. acaba ekrankartının ramla paylaştırmak mı gerekiyor.. yoksa özel bir ayarımı vardır... direkx10 destekliyor diyorlar ama çok yavaş.. acaba nedendir..

bilgisayar hakkında çok fazla yorum yapamıyorum.. ama fiyat performans karşılaştırmasında sanırım 1 numara 1049 dolar + kdv ye aldım (1650 ytl)

bu oyunu oynamak istiyorum.. millet bitirmiş yahu:((

aabozdag -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (26 Eylül 2007; 0:48:38)

beyler be aldım ve suan cok memnunum ses yok bilgisayarın calıstıgı bile belli degil.ozellikleri guzel ve hiç bir sıkıntım

DH|UnderTaker -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (26 Eylül 2007; 16:54:21)

fiyatı oldukça iyi [:'(]
aynı özellikler asus f3sc 180dr

Pyro -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (14 Ekim 2007; 16:46:02)

Baya bir araştırdım ama bu fiyata şu an alınabilecek en iyi laptop sanırım.Hepsiburadada 160 gb lık ve 2 gb ramlık versiyonu 1.697 şu anda.

Efsane48 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (15 Ekim 2007; 0:58:02)

bende almayı düşünüyorum ama vi türlü karar veremedim işlemci ve 2 gb ram i ile sağlam gibi duruyor ama işte oyun olayı kafamı karıştırıyor ekran kartından dolayı..!

alan arkadaşlardan bizlere olumlu veya olumsuz tavsiyeler bekliyoruz

Efsane48 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (16 Ekim 2007; 16:26:24)

quote:

Orjinalden alıntı: Pyro

Ekran kartından dolayı pek fazla oyun kaldıracağını sanmam.Oyun için alıyorsan hayal kırıklığına uğrarsın.

benim arkadaş yeni aidata laptop aldı onda üstünde 128 Mb Geforce 6100 var bi çok oyunu normal çalıştırıyor.!

Bunda ise 256 Mb Directx10 destekli 8400 var..!

tahminim rahat çalıştırması lazım oyunları + 2 Gb ram ile de performansı iyi olur kanaatindeyim.

Ama tam karar veremedim.

Alan arkadaşlar bilhassa yorum yaparlarsa sevinirim..! Makineden memnunusunuz?

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (17 Ekim 2007; 7:49:13)

evet alan bir arkadaş biraz detaylı bir bilgi verebilirim mi ?

ve bir resmini koyabilirmi ?

üzerinde çıkartma felan varmı ? (klavyenin altında)ekran kartı amblemi felan ....

lütfen ...

OtoTurk -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (21 Ekim 2007; 20:58:48)

Şu an piyasada olan EX600'ler yen ilenmiş. Kolpa Santa Rosa eleştirilerini son bulduracak (HDMI çıkışı olmaması vs) düzeltmeler yaplımışmı bu alette?

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30333

OtoTurk -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (26 Ekim 2007; 21:54:35)

yokmu hiç ceVAP?

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (27 Ekim 2007; 23:06:26)

msi ex600 aldım hb'den

xp kurmak istiyorum .

kuran bir arkadaş yardımcı olabilir mi

driverlarda bir sorun çıkı yormu ?

iki işletim sistemi kullanan varmı ? xp ve vista

kommagenek -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (29 Ekim 2007; 18:44:10)

iyi günler
MSI EX600 için servise işi düşen oldu mu servis konusunda biraz teredüteyim de servis hakkında bilgisi olan var mı, yardımcı olun lütfen.
MSI EX600 ve LG E500 aynı özellilerdeler ama LD 140 YTL daha fazla fiyatlı. MSI'nın servisine güvensem hemen alaçağım. Hayırlısı.

hsnsln -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (29 Ekim 2007; 21:41:49)

İyi günler arkadaşlar ben ex600 ün t7100 olan modelini kullanıyorum iki ay oldu.pek onemli bir problemim yok ama yine de yazayım..bluetooth ile bazen telefona veri göndermeye çalışırken telefonu gördüğü halde göndermeden kesiliiyor . bi de klavyeye biraz alişmak lazım tuşlarda hafif bir sertlik var. bazen harf atlıyormuş gibi gibi geliyor ve numerik tuşlar eklendiği için turkçe karakterlerin olduğu bolümdeki tuşların boyutu diğer tuşlara göre küçük,bi süre alışmak lazım . Şu an xp ile vista kurulu hiçbir sorun yok ikisinide sorunsuz kullanıyorum. Sürücülerle ilgili bir problemde yaşamadım.Servisle ilgilide pek bişey diyemeyecegim hiç işim düşmediği için... Yardımcı oldumsa ne mutlu

problematik -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (30 Ekim 2007; 13:25:29)

bu mesajı da yanlış yere yazmışım özür...

Selamlar,

Bende bu makinayı aldım ama normalde donanımsal olarak çok iyi bir makina olmasına rağmen vista yüklü olduğundan mı bilmem çok yavaş açılıp kapanıyor, benim dinazor masa üstü xp yüklü bilgisayarım bundan çok çok daha hızlı ... bir sorun mu var bilemiyorum .. Vistayı hızlandırmak için forumlarda yer alan 10 adet değişikliği yaptım. Ama ciddi bir performans yakalayamadım. Üzerinde nortonla geliyor alet bi de zone alarm yükledim. Acaba bundan mı kaynaklanıyor anlamadım. Netice; çok yavaş açılıyor ve kapanıyor.
Bu arada Crysis i indirdim, 8400m g de denedim ekranı 1280*800 yapıp diğer ayarları low'a getirip, nvidia control panelden ekrankartını kaliteden performansa getirdim. Sonuç; kasıyor.. görüntü fena değil. Zaten 8600gt den aşağı full perf. oynanabilecek bir oyun değil ama bence yeni forceware gelince sanırım biraz daha oynanabilir olacak.

diğer oyunları deneyen oldu mu? NFS Farcry Doom vs.?.

Xp ye döneyim mi bilemiyorum, ama zaten xp için ekran kartı sürücüsünü bluetooth ve bir kaç sürücü'yü bulamadım. Bu konuda bir küçük msi ex600 klübü mü kursak diğerleri gibi ne dersiniz.

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (31 Ekim 2007; 19:58:00)

ben üç gün dayandım vistaya , nortonu silince bayagı fark ediyor bilgisayar.
he xp ye geçince zaten çok rahatlıyor.

xp driverlarını nasıl bulamadım anlamadım.
hiç araştırma yapmamışsın. msi'in sitesinde ex600 sayfasında driverlar var.hatta kutudan çıkan drivers cdsinde bile var, hiç bakmamışsın....

IVANHOE -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (1 Kasım 2007; 1:51:13)

Mrb arkadaşlar bende ex6002G 1360 / 5 taksite konya vatan'dan arkadaşa cumartesi günü aldırdım(Yeni açıldığı için tüm ürünlerde % 20 indirim yapıyorlar) Salı günü elime geçti. Laptop genel olarak çok güzel bende bi kaç gün vistayı deniyim sonra xp kurarım heralde. İçinden vista'nın cd si çıkmadı. Ama lisans kitapçığı var. Bi daha vista kurmak istersek ne yapcaz. Birde yazı yazarken elim touchpade değiyor sürekli olarak touchpadi kapatmanın bir yolu varmı ben bulamadım ve çok canımı sıktı. Bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (1 Kasım 2007; 14:07:56)

quote:

Orjinalden alıntı: IVANHOE

Mrb arkadaşlar bende ex6002G 1360 / 5 taksite konya vatan'dan arkadaşa cumartesi günü aldırdım(Yeni açıldığı için tüm ürünlerde % 20 indirim yapıyorlar) Salı günü elime geçti. Laptop genel olarak çok güzel bende bi kaç gün vistayı deniyim sonra xp kurarım heralde. İçinden vista'nın cd si çıkmadı. Ama lisans kitapçığı var. Bi daha vista kurmak istersek ne yapcaz. Birde yazı yazarken elim touchpade değiyor sürekli olarak touchpadi kapatmanın bir yolu varmı ben bulamadım ve çok canımı sıktı. Bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

recovery cdsi yokmu
nasıl olmaz anlamadım ?

ben hb dan aldım herşeyi var.

biraz araştır touchpadi kapatmak çok basit

problematik -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (1 Kasım 2007; 18:17:37)

driverlar var bakmıştım zaten ama xp için 8400m g için xp driver yok sitede ...
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1200

eğer sen biyerlerden bulabildiysen söyle de paylaşım olsun
thx

ThE GaSeS -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (1 Kasım 2007; 19:15:29)

nereden alınır arkadaşlar bu laptop vatandan başka?

istanbuldayım ben...

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (1 Kasım 2007; 21:56:11)

quote:

Orjinalden alıntı: problematik

driverlar var bakmıştım zaten ama xp için 8400m g için xp driver yok sitede ...
http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=135&prod_no=1200

eğer sen biyerlerden bulabildiysen söyle de paylaşım olsun
thx

sende driver cdsi yok mu ?

bulamazsan**** e atarım bendekini...

haber ver.

tok -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (2 Kasım 2007; 10:56:39)

MSI ALACAKLARA ÖNEMLİ BİLGİ:ben Msı kullanıcısıyım.M635 ve M1632 var bende.Makinalar iyi çalışıyor.Servis konusunda iletmek istediğim şu:Alacağınız ürünün ithalatçısının ''Çizgi Elektronik'' olduğuna emin olun.En iyi servis hizmetini buradan alırsınız.Başka ithalatçıların getirdikleri Msı 'ları alırsanız kapı kapı dolaşıp servis ve ehil kişi ararsınız.Çizgi Elektronik'in servis anlayışını sitesinden öğrenebilirsiniz...

problematik -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (5 Kasım 2007; 13:00:04)

driver cd si var ... ama gerek kalmadı bir süre daha vista ile gitmeye karar verdim.

Diğer laptoplarda var mı bilmiyorum ama bu laptopun açılışta f3 tuşuna basarsanız fabrika ayarlarına dönüş seçeneği var (recovery) . yani ilk aldığınız günkü haline dönüyor.) vistadan şikayetim vardı ancak recovery yaptıktan sonra çok hızlı çalışmaya başladı hem de nortona rağmen...bana göre makinanın performansı gerçekten iyi açılış 1dk. 35 sn- kapanış 40sn... crysis i denedim low detail da ve ekran kartını kaliteden performansa getirirseniz oynanabilir oluyor. Dolayısıyla low detail da crysis oynanabiliyosa diğer fps oyunlar rahatlıkla oynanabilir... (not: crysis full detay için sistem gereksinimlerinde nvidia geforce 8800 gt kart istiyor)

Farcry ı denedim toprak ve deniz beyaz görünüyor.. henüz problemi çözemedim ama full detay oynatıyor...(sanırım problem ekran yenileme hızından kaynaklanıyor. laptopardaki ekranların yenileme hızı neden 60 mhz? daha yüksek yenileme hızı neden koymuyorlar anlamadım)

bir kaç oyun daha deneyeceğim. Quake4, FEAR vs. karşılaştığım sorunları, performansı buraya yazarım.. Bu arada denemiş arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.

ancak yine bana göre mevcut şartlarda en iyiye yakın bir laptop bu... (oyun oynayabilme, hız, çizim ve aynı konfigürasyonda muadil laptoplara göre fiyatı açısından avantajlı olduğunu düşünüyorum.)

nofear4835 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (18 Kasım 2007; 23:18:05)

Merhaba arkadaşlar.

Aylardır Toshiba A200-1AH'mı yoksa Dell 1520'mi alsam diye düşünürken MSI EX600'ü farkedince birden düşüncelerim değişti. Hem fiyatının düşük olması, hem de özelliklerinin benim istediğim standartlara sahip olması bu laptop'u aklımda çok cazip kılıyor. Forumdan gördüğüm kadarıyla EX600 alıp büyük bir problemi olan da yok. Ekran kartına gelince benim gibi bir FM tutkunu iç.in zaten çok aşırı ekran performansına gerek yok diye düşünüyorum.

Bi de 1.5 kat fazla para verip Toshiba aldıktan sonra yok orası çizilecek, yok burası bozulacak, vista hala neden kasıyor, bozulduğunda 2.5 milyar verdim problemsiz bi laptop alamadım, çoğu insanı nefret ettiren ve bişey bilmeyen, kayıtsız toshiba teknik servisine olan mahkumiyet gibi aklımdanki onlarca soruyu da bir kenara attım EX600'ü görünce.

İzmir'deyim ve bu laptop'u almamı önerebileceğiniz bir yer var mı?

Saygılar.

matuzalem -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (20 Kasım 2007; 9:57:42)

Arkadaşlar ben de MSI EX600 düşünüyorum..özelliklerine göre fiyatı çok makul görünüyor..Almış olan arkadaşların son bir kez düşüncelerini yazmalarını istiyorum..ona göre bir kaç gün içinde karar vericem..şimdiden teşekkürler..

matuzalem -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (21 Kasım 2007; 9:08:19)

Ya hiç EX600 kullanan yok mu?....2 ghz olanından yalnız..

kommagenek -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (21 Kasım 2007; 10:36:52)

almayı düşünüyordum, fakat servis konosunda teredütte kaldım. Sonra gidip LG E500-SP22T aldım. EX600'den farkı +çanta +işlemci daha iyi ama 150 ytl daha pahalı idi.

matuzalem -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (28 Kasım 2007; 8:39:07)

EX600 kullanıcısı yok mu ya hiç...biraz bilgi verse ölür mü..

problematik -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (28 Kasım 2007; 14:57:22)

ben kullanıyorum güzel makina... aklındaki soru/sorular nedir?

bi de önce şuraya bi göz at [:)]
http://forum.donanimhaber.com/m_18614908/tm.htm

matuzalem -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (28 Kasım 2007; 16:04:21)

Ya esasında ben pek oyun falan oynamam az oynarım yani....genelde word-excel,internet,film,müzik falan...daha düşük pclerle de işi götürebilirim lakin evde de bilgisayar yok almışken iyisini alayım diyorum idare etsin bi kaç sene bi de ucuz olsun tabii...hızı,şarjı,fanı iyi olsun bi de film izlerken kaliteli olsun yeter aslında..

problematik -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (30 Kasım 2007; 15:03:42)

Bunların hepsini bu makinayla rahatlıkla yaparsın fazla bile gelir .. Şu an makinada quake 4 oynuyorum... full detay ... yani FPS oyunlarını rahatlıkla oynaya bilirsin Crysis hariç.

gurcu808 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (2 Aralık 2007; 16:42:00)

arkadaşlarım ben 1 aydır kullanıyorum. birçok şekilde de zorladım aleti. bence gayet ii. ıcığına bıcığına bakarsanız sizleri IBM in 20000 dolarlık bilgisayarları paklar anca. fiyat/performans olarak daha iyisi bulunamazdı. hem bi de Bilkent Bilişim hocalarından onaylı olduğunu da söyliim.

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (3 Aralık 2007; 11:30:38)

bende de var makine çok iyi

fiyat performansada birinci

belki acer baş eder....

mericx -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (3 Aralık 2007; 12:53:39)

[image]http://img139.imageshack.us/img139/2350/pcwizardtestqb5.th.jpg[/image]
test yaptım aldıgı puan 3529.62

http://img139.imageshack.us/my.php?image=pcwizardtestqb5.jpg

TheGreen7 -> Cevap: MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (7 Aralık 2007; 17:59:05)

daha 2 ay olmadi fani surtme yapio vatandan aldim[:-] garantiye goturucem haftaya

Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.016113