Giriş | |
|
|
|
12 Eylül 2008; 0:13:41
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: KMS46 Arkadaşlar Mrb, Yaklaşık bende 1 hafta önce MSI EX600-087tr sahibi oldum Ürünü Kare bilgisayar(kayseriden) getirttim...Tek birşey soracağım daha önce laptop kullanmadım o yüzden bu konu hakkında bilgim yok...Güç adaptörü takılı iken bataryayı çıkarmaya gerek varmı yani kabloda şarz ederken batarya dursunmu çıkaralımmı..? bu konuda yardım ederseniz sevinirim...Bataryayı çıkartacaksak neden çıkartmalıyız...Şimdiden teşekkürler saygılar... Arkadaşlar mrb. ben yaklaşık 7 ay önce aldım pc teknosadan. alırken yetkili arkadaşın bana dediği şuydu. sabit kullandığın bir yerde mesela evde güç adaptörü takılı iken kullanacağında bataryayı çıkart. ama haftada veya 10 günde bir bataryayı bitinceye kadar kullan ve sonra tam doldur. bunu söylemesinin sebebi bataryanın diyelimki 1000 kez doldurup kullanılacak kadar ömrü var. adaptör takılı olduğu zamanda batarya üzerinden kullandığı için adaptör takılı olduğunda boşo boşuna bataryayı kullanmış oluyosunuz. tam olarak bu şekilde açıklamadı ama bunu anlatmaya çalıştı. bende bu yüzden anlattığım gibi adaptör takılıyken bataryayı çıkarıyorum. doğruluğunu ve faydsının ne kadar olduğuna emin değilim ama anladığım ve bildiğim kadarıyla cevaplamak istedim. msı sorunlu sanılmasın. sonuçta elektronik alet ve nasip meselesi. her marka için geçerli bence bu. ben memnunum açıkcası. herkesin güle güle kullanması dileğiyle..
|
|
12 Eylül 2008; 10:43:08
|
|
|
Arkadaşlar Bataryayı falan sökmenize gerek yok. Aşağıdaki adresde türkçe kullanım klavuzu var indirip okuyun http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=5893&type=manual [URL=http://img204.imageshack.us/my.php?image=ex600pilarjkh5.jpg][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/6813/ex600pilarjkh5.th.jpg[/IMG][/URL]
|
|
23 Eylül 2008; 0:50:19
|
|
|
arkadaşlar ben de msı ex600 aldım vistalıydı. xp ye cevirdim fakat ses kartını bir turlu yukleyemiyorum. ex600 u xp ye ceviren varsa lutfen yardım edermsiniz
|
|
23 Eylül 2008; 10:59:55
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: reistuna arkadaşlar ben de msı ex600 aldım vistalıydı. xp ye cevirdim fakat ses kartını bir turlu yukleyemiyorum. ex600 u xp ye ceviren varsa lutfen yardım edermsiniz Ben daha önce kamerayı xp'de i-link bağlantısı yaparak kayıt yapıp yapmadığını denemek amacıyla kurdum, herhangi bir sorun olmadan ses sürücüsünü de kurdum. belki drver kurulumunu değişik bir yöntemle kuruyorsundur. Xp'nin kurulumunu tamamladıktan sonra, elimizde bulunan 3 CD'den biri olan driver CD'sini tak, otomatik pencere açılacaktır ordan en üstteki driver'e tıkla, açılan pencereden sırasıyla anakart, vga, aduio, lan vb. sürücüleri kur.
|
|
8 Ekim 2008; 17:35:54
|
|
|
İiy günler, benim msi ex600 var. 1 saat falan dışarı çıkayım geri geldiğimde bilgisayarın ışıkları yanıyor ekran siyah uyanması iin bir tuşa basıyorsunuz ya ben bastığımda bilgisayar yeniden başlıyor kendi kapatıp açıyor. eskiden bu olmuyordu yeni yeni başladı. birde kulaklık taktığımda laptopun hopörlerinden de ses gelmeye devam ediyor bunu nasıl keserim. teşekkürler.
|
|
|
9 Ekim 2008; 23:36:45
|
|
|
makine bugün elime geçti. klavyede zaman zaman yaşadığım problem var.zamanla alışırım herhalde. zaten kardeşim kullanacak o alışsın :) benim şöle bi problemim var: web kamera çalışmıyor. yüklü gelen programı çalıştırığım zaman "you have no video capture device" diyor. internetten sürücüsünü indirdim yükledim olmadı. Aygıt yöneticisine girdim ama orada kamerayı göremedim. acaba nasıl hallederim bu problemi?
|
|
10 Ekim 2008; 11:16:58
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mahmuteren makine bugün elime geçti. klavyede zaman zaman yaşadığım problem var.zamanla alışırım herhalde. zaten kardeşim kullanacak o alışsın :) benim şöle bi problemim var: web kamera çalışmıyor. yüklü gelen programı çalıştırığım zaman "you have no video capture device" diyor. internetten sürücüsünü indirdim yükledim olmadı. Aygıt yöneticisine girdim ama orada kamerayı göremedim. acaba nasıl hallederim bu problemi? Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. "power" tuşunun yanındaki tuşlardan "P1" tuşuna basarsan "webcam" kurulur. aşağıdaki adresten kullanım kılavuzunu indirip okursanız birçok sorununuza çare bulabilirsiniz. http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=5893&type=manual
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nashiila -- 10 Ekim 2008; 11:14:20 >
|
|
10 Ekim 2008; 11:36:22
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: salihli7 İiy günler, benim msi ex600 var. 1 saat falan dışarı çıkayım geri geldiğimde bilgisayarın ışıkları yanıyor ekran siyah uyanması iin bir tuşa basıyorsunuz ya ben bastığımda bilgisayar yeniden başlıyor kendi kapatıp açıyor. eskiden bu olmuyordu yeni yeni başladı. birde kulaklık taktığımda laptopun hopörlerinden de ses gelmeye devam ediyor bunu nasıl keserim. teşekkürler. 1-Arkadaşım "güç seçenekleri"ni gözden geçir veya yeniden düzenle. eğer sistem performans vb. düzenleyici programlarla düzenleme yapmışsan onlarıda gözden geçir. 2-Ses ile alakalı sorununuda "driver CD"sinden sonradan kurduğun High Definition'ı kaldır. işletim sistemi kurulduğunda zaten sesi high definition olarak tanıyıp kuruyor. en azından ben böyle de hallettim. veya msi'nin sitesindeki http://download1.msi.com.tw/files/downloads/dvr_exe/Realtek_HD_Audio_Vista32_ex600_NB.zip driveri yükleyerek de sorununu giderebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nashiila -- 11 Ekim 2008; 12:49:25 >
|
|
10 Ekim 2008; 14:40:58
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: nashiila quote:
Orjinalden alıntı: mahmuteren makine bugün elime geçti. klavyede zaman zaman yaşadığım problem var.zamanla alışırım herhalde. zaten kardeşim kullanacak o alışsın :) benim şöle bi problemim var: web kamera çalışmıyor. yüklü gelen programı çalıştırığım zaman "you have no video capture device" diyor. internetten sürücüsünü indirdim yükledim olmadı. Aygıt yöneticisine girdim ama orada kamerayı göremedim. acaba nasıl hallederim bu problemi? Öncelikle hayırlı olsun arkadaşım. "power" tuşunun yanındaki tuşlardan "P1" tuşuna basarsan "webcam" kurulur. aşağıdaki adresten kullanım kılavuzunu indirip okursanız birçok sorununuza çare bulabilirsiniz. http://global.msi.com.tw/index.php?func=downloadfile&dno=5893&type=manual t çok teşekkür ederim. evet okudum şimdi. bluetooth sorunu da vardı onu da hallettim.
|
|
10 Ekim 2008; 15:27:24
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: mahmuteren çok teşekkür ederim. evet okudum şimdi. bluetooth sorunu da vardı onu da hallettim. Rica ederim iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, tekrar hayırlı olsun.
|
|
10 Ekim 2008; 15:44:44
|
|
|
numpadin yanda olması çok kullanıışlı, ben de m673 var numpad hesap kitap işlerinde orada olması acayip yarar sağlıyor
|
|
|
10 Ekim 2008; 16:25:09
|
|
|
Haklısınız sayısal tuşları çok kullananlar için hız ve zaman kazandırır.
|
|
14 Ekim 2008; 13:39:53
|
|
|
Ben bu makinayı alalı 1 yıl bugün bitti... İnternet ve oyun için kullanıyorum. Şu ana kadar BİOS güncellenmesi gereği hariç herhangi bir problemle karşılaşmadım. Ancak bu PC nin bir de ciddi bir oyun performansı olduğunu söylemek isterim. Daha evvel bu konuda çok az yazı yazılmış. şu an GTA san andreas, Quake4, Toca race driver3, gibi oyunları denedim ve çok ciddi bir performans aldığımı söyleyebilirim. Ancak bu laptopu aldım alalı ektran kartı güncellemesi hiç çıkarmadı MSİ. Bunlara ek olarak (EX600'ü XP de çalıştıran arkadaşlar için söylüyorum) yukarda saydığım oyunlarda daha iyi grafik kalitesi olan oyunları rahatlıkla oynayabilirler. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini almak isterim. 1 yıl sonra.. daha iyi configurasyonlu Pc ler çıkmasına rağmen bu makinayı iyiki almışım diyorum. Hem F/Performans hemde kullanışlılık açısından.
|
|
15 Ekim 2008; 8:36:20
|
|
|
Arkadaşlar ben de bu notebook u kullanalı bir yılı geçti ama bi tek sorunum var ekranın bağlı oldğu menteşe çok gevşek duruyor hafif bir titremede ekran sallanıyor bunun bir çözümü var mı arkadaşlar? yardımcı olursanın çok sevinirim
|
|
|
16 Ekim 2008; 20:41:15
|
|
|
arkadaslar msi ex 600 aldım bu aleti xp ye nasıl çevirebilirim.
|
|
17 Ekim 2008; 8:47:18
|
| | | |