Arkadaşlar bende ex600 aldım hepsiburadadan finanskart kampanyasından yararlandım 1380 ytl 10 taksit + %10 puan verdiler. birde yanında CORSAIR 2GB NOTEBOOK MEMORY bunu verdiler fakat bunu ne yapacağım bilemiyorum aldığım ex600 e takabilirmiyim yoksa takılmaz mı ne yapacaz bi fikir ???... 03/04/08 Arkadaşlar almasına aldık da cd okuyucu çalışmıyor kafayı yiyeceğim hiçbir cd yi okumuyor. daha önce sorun yaşayanlar varmı bu konuda varsa ne yapmak lazım servşse mi gönderelim hemen yardım yardım...
Arkadaşım sorularını yanıtlıyorum ..:)
1- Hediye gelen 2 GB RAM tabiki işe yarar. ex 600 4GB 667 mhz RAM destekler fakat işletim sisteminin ya vista ya da XP 64 bit olması lazım. Eğer XP 32 bit ise 3GB görür sadece. Bana hediye olarak kablusus mouse geldiydi ama çalışmadı sen baya şanslısın. Yalnııııııııız bu makinenin altındaki garanti sticker olayı yüzünden bence aleti kendin açma.
2-CD okuyucunun çalışmaması kesinlikle bir yazılım sorunu olamaz anladığım kadarı ile biosla oynamışsın ben bu aleti vista ile kullandım halen XP ile kullanmaktayım. Biosla oynamasan iyi olurmuş ama neyse artık bence önce recover yap makinaya ondan sonra al doğruca sevise git. Çünkü CD olayı enteresan sana denk gelmiş fabrikasyon hatası olma olasılığı yüksek.
CD okuyucu çok sağlam değil zaten ben daha önce de yazdım EX 600 ün bence en dandik parçası CD okuyucusu(zaten o da sağlam olasa kusursuz olacakmış makine). Servisle olayı çözersin ama daha fazla kurcalamasan iyi olur...
Benim bilgisayara virüs programı yüklediğim zaman int e bağlanmıyor halbuki ekranın sağ köşesinde bilg int e bağlı görünüyor, virüs programını kapattığımda int e bağlanmaya devam ediyor ben bir kaç virüs program denedim hepsinde de aynı şeyi yaptı......... ........................................valla kafayı yicem acelee yadım lütfen!!!!!!!!!!!
Benim bilgisayara virüs programı yüklediğim zaman int e bağlanmıyor halbuki ekranın sağ köşesinde bilg int e bağlı görünüyor, virüs programını kapattığımda int e bağlanmaya devam ediyor ben bir kaç virüs program denedim hepsinde de aynı şeyi yaptı......... ........................................valla kafayı yicem acelee yadım lütfen!!!!!!!!!!!
Arkadaşım sen de sanırım Vista kurbanı olmuşsun :)
1- Eğer windows defender kullanıyosan onun içinde bir ayar virüs programını ve interneti engelliyor olabilir ne alakası var deme bi dene. Eğer ayarlayamazsan Defender ' ı komple uçurabilirsin o zaman sorunun çözülür... Vista ne yazıkki henüz stabil bir program haline gelemedi.. böyle maymunluklar yapıyor arada bak hatta sana enteresan bir anı ben ex600 ü aldım evde datron kablosuz modem vardı ne yaparsam yapayım internete kablosuz giremedim sadece ethernet ile bağlandım ne zamanki makineyi XP ye geçirdim o zaman tüm sorunlarım kökten çözüldü.Şu anda aynı modeme canavar gibi bağlanıyorum...
Ama kesinlikle şuna eminim bu sorunda bilgisayarının bir suçu yok emin olabilirsin dediğimi bi yap olmazsa sonra yine yazarsın
Kardeş dediğini denedim ama mağlesef işe yaramadı.ben sana şöyle diyeyim benim bilg de daha önced norton vardı bilindiği üzere norton kendi çalışırken başka virüs programına izin vermez ben bu programı kaldırmama rağmen bilg da denetim masasından güvenlik duvarı ayarlarına gittiğimde bilgisayar koruma bölümünde norton int securuty açık görünüyor(norton kaldırılmış olm. rağmen) acaba sorun burdan mı kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirim bu işi........
MRB arkadaşlar ben bundan 7 ay önce aldım msi ex600 ümü benim sistem t7100 işlemci 1 gb ram wifi-n 4965 ve 120 gb ram vardı. benim sistemde kullanılan dvd-rw ın markası lg hiçbir problem yaşamadım. Aranızda 4 yada 3 gb ram kullanan var mı bazı sitelere max 2 gb ram yazıyor bazılarında da 4 gb ben 2gb ram takviyesiyle 3 gb yapmak istiyorum bilgisi olan cevap yazarsa çok sevinecem. teşekkürler
Arkadaşlar ya ben bi salaklık daha yaptım. Yanlışlıkla 103 tuş yükleyeceğime 87 tuşlu biosu yükledim. şimdi bilgisayar açılmıyor. cmos check bad yazıyor. diğer hataları giderecez derken temelli bozduk makinayı. Allah aşkına birileri yardım etsin kafayı yiyecem arkadaşlar... [/quote]
doğru biosu nasıl yüklerim klavye uçtu resmen her tuşun yeri değişmiş bazı tuşlar çalışmıyor. bios da açılırken artık msi ex601 yazıyor arkadaşlar yokmu bu konuda uzman bi arkdaş biosu nasıl sıfırlarım veya doğru biosu nasıl yüklerim ne yapmamı tavsiye edersiniz.