Şimdi Ara

## Asus Xonar D2 vs. Creative X-Fi Elite Pro ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
0
Favori
22.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Asus Xonar D2 vs. Creative X-Fi Elite Pro ##

    Creative'in uzun bir süredir pazarın tek hakimi olmasından olsa gerek bir süredir açıkçası pek ses kartı karşılaştırması göremiyorduk. Yurt dışında alternatif markaların hazırladığı bazı ses kartı çözümlerinin Creatvie ile yapılan test sonuçlarını veya karşılaştırmalarını bulabilmek mümkün ama bahsi geçen ses kartları da malesef ülkemizde satılan ürünler değiller.

    Ses kartı pazarına Asus girince doğal olarak işin boyutu da değişmeye başlıyor. Dünyanın en büyük donanım üreticilerinden biri olan Asus'un Xonar serisi ses kartları ile pazara hızlı bir giriş yapacağını daha önceki haberlerimizde de ifade etmiştik. Asus'a göre, Xonar serisi ses kartları Asus mühendisliğinin bir başka önemli adımı olacak. İddiasını sürekli dile getiren firma, Xonar D2'yi Creative'in X-Fi Elite Pro modeli ile karşılaştıran yeni sunum dosyalarını Computex fuarı ile birlikte ilgililere dağıttı. Asus'a göre hemen birçok testte Xonar D2, Creative X-Fi Elite Pro'nun önünde yer almayı başarıyor.

    Asus'un kendi yayınladığı test sonuçlarına geçmeden önce Asus Xonar D2'nin fiyatının yaklaşık olarak 200$ civarında olacağının da altını çizelim.

     ## Asus Xonar D2 vs. Creative X-Fi Elite Pro ##


     ## Asus Xonar D2 vs. Creative X-Fi Elite Pro ##


     ## Asus Xonar D2 vs. Creative X-Fi Elite Pro ##


     ## Asus Xonar D2 vs. Creative X-Fi Elite Pro ##







  • Creative in terbiyesizliği biliniyordu zaten ama rakip yoktu o kadar para şu hale bakın ürettiği şeye bakın gercek zamanda ac3 leri donanımsal dahi işleyemiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan84 -- 8 Haziran 2007; 18:04:41 >
  • Ses kartları dinlenmediği sürece değer karşılaştırması ne kadar sağlıklı olur ?
    O tartışılır..
  • değerlere bakılırsa çok başarılı bir kart olmuş. megavolt'un dediğine pek katılamayacağım. çünkü asus kalitesi tartışılmaz. ASUS=KING OF PC HARDWARE
  • Creative'in donanımsal olarak dolby digital ve dts kod çözücülerinin olmaması gerçektende rezil bi durum. Öte yandan ölçüm şartları sağlıklı ise asus gerçekten iyi bir kart çıkarmış.
  • çok pahalı, ses kartları fazlasıyla pahalı. sanki çok marifetli işler yapıyorlar. evet ses kalitesini çok etkiliyor ancak bu çok da marifet değil. 10 dolarlık teknolojiyi 200 dolara satıyorlar
  • Hepsini anladım da Xonar nasıl oluyor da Creative'in EAX 5.0'ına karşı EAX 2.0'ıyla "win" oluyor? Adamlar coşmuşlar, bakmadan sıradan basmışlar "win"i.
    Şaka bir yana Asus tam da Creative'in en zayıf anında vurmasını bildi, umarım daha da iyi işler çıkarırlar. Bizi Creative tekelinden kurtasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar.
  • 116db<118db vs böyle gitmiş..Çok mühim farklarmış gibi hepsine win!'i yapıştırmışlar...Hatta 0.000006<0.000008 bu çok komik olmuş...Objektif bir test gibi gelmedi bana..İki kartın sesini karşılaştırsan %98 kimse ayıredemez bunları ama teknik verilerde pazarlama etkenide kullanılarak bir farklılık oluşturulmaya çalışılıyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emptyrean

    Hepsini anladım da Xonar nasıl oluyor da Creative'in EAX 5.0'ına karşı EAX 2.0'ıyla "win" oluyor? Adamlar coşmuşlar, bakmadan sıradan basmışlar "win"i.
    Şaka bir yana Asus tam da Creative'in en zayıf anında vurmasını bildi, umarım daha da iyi işler çıkarırlar. Bizi Creative tekelinden kurtasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar.

    hardware acceleration özelliği ile, önemli olan da bu zaten
  • İyi de Creative zaten EAX'i bulan ve geliştiren firma. X-Fi serisinde EAX 5.0'a kadar tüm EAX sürümlerine donanımsal destek var, Xonar sadece EAX 2.0'a destek verebilmiş. Kaldı ki Vista ile MS, EAX'i öldürmüş durumda. Xonar'ın belki de Creative'e göre tek geride kaldığı başlık olan EAX'i reklamında kullanmasına bile gerek yoktu, OpenAL'i desteklediklerini gösterseler yeterliydi. Bu arada sahiden reklamda OpenAL'i göremedim. Ne yani bu kadar özelliği yaptıktan sonra karta Vista'nın desteklediği donanımsal tek oyun hızlandırma sistemi olan OpenAL'i koymadık demesinler. Kart baştan ölü doğar.
  • çok pahalı olur bence gerek yok.
  • bakın ben en çok neye sevindim biliyormusunuz??

    Nihayet benim bir ara içimden geçirdiğim gibi...Birileri çıktı ve 7,1 kanalde 24bit 192Khz verebilen kart çıkardı ve creative in suratına yapıştırdı...

    Audgy den sonra X-Fi de yaparlar demiştim ama ne mümkün.tam bir hayal kırıklığı..Donanımsal çözücüsü bile yoktu..bilmem kaç milyon transistörle X-fi ses işlemcisi yaptık falan diye bir dünya reklam yapmışlardı..Ulen zibidi sattığın ses kartı ile aynı fiyata satılan DVD playerlarda 24bit 192Khz frekans veren D/A çözücüler var be Sen önce bu açığı kapat diyordum Creative'e..

    Asus bunu başardı gib sonunda..Üstelikde gerçek donanımsal sürücülerle




  • bu kadar komik bir karşılaştırma görmedim hayatımda. umarım bu tip dangalaklıkları devam ettirmez adam akıllı işler yapmaya yönelip creative tekelini kırabilir asus ses kartları.
  • S3 ekran kartı pazarında zamanında lideerdi. 100$lerce dolara pci kartları sattılar. Devamını getiremediler. Kaybolup gitti koca firma. Bu piyasada daha böyle çok batan satılan (canım 3dfx gitti yaa) firma var. Creative aklını başına alsın ürünlere doğru düzgün fiyat biçsin. Beter olsunlar. Meydanı boş buldularmı azıtıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 8 Haziran 2007; 21:46:45 >
  • walla creative audigy 7+1 var 60ytl ye aldım işimi göruyor gerisi yalan

    bence bu test tam objektif degil.
    creative nin ses çipi cidden cok guclu ama tekelde oldugu için yapmıyorlardı bazı seyleri.
  • ben pek gerçekçi bulmadım.. önüne gelen şeye win koymuşlar bune be
  • ya tabiiki acılamalara baksanıza creative kendi bulduğu cevresel eaz a bile tam donanımla destek vermiyor ki gönderiyor cpu ya tabloda HW buna bakın bu yoksa yazılımsal destekle var demektir x-fi sacmalığın danışkası gercekten rezil tablo
  • normalde x-fi ses işlemcisi p4 bi işlemci kadar işlem yapabiliyormuş 55 milyon transistörü var ama yalan olmuş gibi bazı çözücüler yok ben creative kartımdan memnunum ses kalitesi güzel ama x-fi çok pahalıydı fiyatlar düşebilir asusun karıtda pek ahım şahım deyil üstelik fiyat baya yukarda ama neyse çıksında bi kapışsınlar ses denemeleri gelir artık
  • Creative bir çok şeyi (stereo sesleri surround'a dönüştürme, kulaklık seslerini genişletme vs.) kendi yöntemleriyle yaparken asus bunları dolby lisanslarıyla halletmiş. Analog sample input'un 192khz olması azımsanmamalı. SNR'deki ufak farklar ise tamam belki abarltılmış olabilir ama zaten o seviyedeki Signal To Noise ratio'larda biraz daha bile iyileştirme yapmak sanırım çok güç olsa gerek, desibelin logaritmik bir ünite olduğunu unutmamalıyız:
    http://www.phys.unsw.edu.au/jw/dB.html


    ek: bu arada EAX5.0 yerine 2.0 olmasına bile Win demişler orada baya abartmışlar ahah, sanki 5.0'ı destekleyen 2.0'ı desteklemiyor. Yuh :=)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesido -- 8 Haziran 2007; 23:36:29 >




  • creative EAX 5 ve OpenAL ile bir adim onde.Ayrica creative icin yazilimsal denmis ama x-fi lerin en buyuk ozelligi tamamen donanimsal bir ses karti olarak biliyorum o kadar transistor ne ise yariyor peki?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.