Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden?



    Bu yılın sonlarında yayınlanacak büyük Windows 10 güncellemesi, işletim sistemindeki sürücü sorununu da ele alacak. Sürücüler bildiğiniz üzere Windows 10'un bilgisayarınızdaki donanım bileşenleriyle iletişim kurmasını sağlayan son derece önemli dosyalardır.



    Ayrıca Bkz.Apple sağlık odaklı ürünleri için deneyimli kardiyolog arıyor



    Ancak özellikle üçüncü parti sürücülerin kritik sistem arızalarına, çakışmalara ve performans sorunlarına neden olabildikleri bir gerçek. Microsoft bu sonbaharda kullanıma sunulacak Sun Valley kod adlı Windows 10 21H2 güncellemesi ile bu konuda önemli bir adım atacak.



    Sürücülerin güncel tutulması bilgisayarınızın düzgün çalışması için çok önemli olsa da yanlış veya sorunlu sürücünün yüklenmesi biraz önce de belirttiğimiz üzere mavi ekran hatalarına ve performans düşüşlerine yol açabiliyor. Yazılım devi artık üçüncü parti sürücüleri başka bir klasörde izole edecek.



    Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden?



    Sistem kararlılığını iyileştirecek



    Şu anda Windows 10'daki tüm sürücüler C:\Windows\System32\DriverStore klasöründe saklanıyor, yani işletim sisteminin tam da kalbinde. Son derece önemli olan bu sistem klasöründe yerel sürücülerle birlikte üçüncü parti sürücülerin depolanması bazı sorunlara neden olabiliyor.



    Microsoft, Windows 10'da üçüncü parti sürücüleri izole edecek: Peki ama neden?



    Sun Valley kod adlı bir sonraki büyük güncellemeyle bu durum değişecek. Üçüncü parti sürücüler C:\Windows\OEMDRIVERS konumunda yer alan ayrı bir klasörde tutulacak. Microsoft hali hazırda Insider Programı üyelerine sunulan  Windows 10 21H2 önizleme sürümlerinden birinde bu değişikliği hayata geçirmiş durumda.



    Üçüncü parti sürücülerin yerel sürücülerden ayrı bir klasörde izole edilmesinin, sistem kararlılığını iyileştirerek mavi ekran hatalarını ve çökmeleri azaltması bekleniyor. Aynı zamanda düzenli sürücü güncellemesi yapan kullanıcıların bilgisayarlarında performans artışı sağlaması da söz konusu.




    Kaynak:https://www.techradar.com/news/new-windows-10-update-could-finally-fix-a-huge-problem-with-drivers







  • Prof TV kartı windows 8 driveriyle ittire kaktıra çalışıyordu ki bu arada 4k bile yayın alabilen bir kart bu. Bu güncelleme de hiç çalışmayacak belkide

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önce yayınlanan güncellemeler sorunlu onları bir zahmet düzeltsinler. Son 3 güncellemeyi yaptıktan sonra devamlı mavi ekran veriyor hergün 1 defa garanti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50 sene oldu daha anca yapacaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kararlı bi güncelleme gelse de bizde rahatlasak artık elimizde kalıcak pc bu gidişle
  • Eski Windows sürümlerine göre Windows 10'un driver desteği gerçekten sağlam; eski sürüm driverların yüklenmesi vs. rahat ama güncellemeler hep sıkıntılı oluyor. Büyük bir değişiklik yapıyorlar ve PC üreticileri geç kalıyor gibi hissediyorum...

  • Windows XP'de buna benzer bir özellik vardı. Windows sürücü dosyaları bozulmuştu mavi ekran verdikten sonra, geri de açılmıyordu, dosya bozuk hatası veriyordu. Ben de internetten araştırdığımda bir klasördeki dosyaları başka bir klasöre kopyalayın diyordu. Yaptıktan sonra Windows diğer 3. parti sürücüler olmadan çalışmıştı. Sonra internetten sürücüleri tekrar indirip yüklemiştim ekran kartı sürücü ve kablosuz internet sürücülerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 2 Nisan 2021; 22:38:30 >
  • Bu sefer sanırım x-fi tıtanıum ses kartımla vedalasma zamanı sanırım. Bir ara guncellemeler yuzunden kullanamamıstım sonra creatıve fırmasının mıcrosoft ıle yaptıgı calısma sonucunda yıllar once surucu guncellemesı bıten olume terk edılen karta guncelleme gelerek yıne calısır hale gelmıstı. Artık bu guncellemeden sonra bır daha kımse ugrasmaz ve bende gıder ekran kartı fıyatına ses kartı almaya mecbur kalırım.

  • Windows 10 yüklediğimde bilgisayar donup mavi ekran hatası verip kapanıyordu sürekli. Wi-Fi kart yüzünden olduğunu buldum. Sürücüsünü sildiğimde çalışıyordu ama her bilgisayarı açışımda windows update tekrar yüklüyor ve bilgisayar yine kilitleniyordu. Ben de laptopu açıp Wi-Fi kartı söktüm. (Windows 7’de böyle bir şey hiç yaşamadım.)

    Buna çözüm olur mu acaba. Bilgisayarım da iyi yani temel tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor sırf Wi-Fi kartı yüzünden kullanamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 2 Nisan 2021; 23:16:7 >
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    usb WiFi adaptör al hocam en iyisi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • devilmycry_87 D kullanıcısına yanıt
    Onu da düşündüm de çok kaba duruyor. Bir de laptop eski olduğu için USB 2.0 girişleri var hızlı olmayabilir. E-Sata girişi de var ama oraya olur mu bilmiyorum normal USB takılabiliyor.
  • Güze çalışmayan donanımlar olmasın da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önemli Olan Klasörün Konumu mu Yoksa Sistem Tarafından Sürücünün Kabul Edilip Sisteme Entegrasyonu mu? Geri Zekalı Microsoft......

  • zRx Z kullanıcısına yanıt
    Onu da yaptım, maalesef olmadı.
    Çözüm olabilecek her şeyi yapmaya hazırım. :-)
    O zamanlar çok araştırdım microsofta yazdım, ama orada toplulukta standart metinleri atıp durdular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 3 Nisan 2021; 14:44:31 >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Onun için hala çıkmaması gereken bir işletim sistemi W10 ve en az 5 senesi daha var, şu anki gidişatına göre; An itibari ile hala 8.1, en kötü 7 kullanıyor olmalıydık. MS'un saçma sapan telemetri ve reklam geliri inadını ile güya "güvenli değil" iması adı altında resmen işkence ediyor kullanıcılarına. Bunca yıl güvensiz bir şekilde mi kullanıyorduk bu İS'leri yani? W 10'daki fark ne? Ben, şu an bir fark göremiyorum; hatta, sürekli bir şeyler değiştiği için daha fazla risk altındayız belki de.

  • Geçmiş olsun.
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt

    W10’un kendine göre avantajları var. Güncelleme konusunda katılıyorum. Bu kadar sık güncellenen bir şeyden hayır gelmez. Ama WSL2 gibi özelliklerle geliştirici tarafında da müşterisini arttırıyor. Sağladığı pil ömrü ve driver desteği de cabası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu dediğiniz wifi kartı muhabbeti bir arkadaşda aynısı oluyo win7 de sorun olmuyor ama win8 win10da mavi ekran veriyor siliyorsun tekrar driver kuruyo yine mavi ekrana geçiyor umarım bu yeni sistemde böyle bir sorunla karşılaşmayız hangi insider sürümünde mevcut geliyor bu özellik denemek istiyorum şahsen

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt

    Sürücü olayını geçerim ben, Vista ve W 7'de bir sürü kullanılabilir donanımı çöpe attırdı, yeni sürücü modeli ile ki W 10'da da çekinmeden, bu sefer açıkça "yeni bilgisayar alın" dediler. Yıllardır MS kullanıcısıyım, XP'den sonra, eski tarz kullanım ile para kazanamayacağız dediler ve işin içine ettiler. Görüyoruz işte, W 10, yine her bilgisayarda aynı şekilde çalışamıyor. Ha, bir de saçma bir Store uygulaması var. Neymiş efendim, üyelik açıp, Store'dan indirecek mişiz uygulamaları.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.