Şimdi Ara

Türkiye'nin ilk Grafen Seri Üretim Tesisi açıldı: Geleceğin materyali olarak gösteriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin ilk Grafen Seri Üretim Tesisi açıldı: Geleceğin materyali olarak gösteriliyor



    Geleceğin materyali olacağı tahmin edilen grafen materyaline ilgi her geçen gün artıyor. Grafen’in günümüzdeki kullanım alanın artmasıyla bu materyale ilgi de üst seviyelere çıkmış durumda. Nanografi ismindeki bir yerli firma, grafen üretimi için kolları sıvadı. Üretim tesisinin açılışı yapıldı.



    Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kurulan tesisle birlikte Türkiye, grafeni seri üretebilen 10 ülkeden biri konumuna geldi.



    Grafen Seri Üretim Tesisi’nin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Çevre dostu, düşük maliyetle ve endüstriyel boyutta üretim yapacak tesis, kapasitesiyle dünyanın en büyük grafen üretim merkezlerinden olacak.” dedi.



    Ayrıca Bkz.DDR5 belleklerin hacimli üretimine başlandı



    Grafen, iki boyutlu yüzeylerden oluşan bir karbon formudur. Atomlar petek şeklinde kafes içinde düzenlendiği için çeliğe göre daha dayanıklı ve esnek yapıya sahip. Çelikten 200 kat daha mukavemetli olduğu, bakırdan yüzlerce kat daha iletken olduğu ifade ediliyor. Sergilediği mukavemet, esneklik, termal ve elektriksel iletkenlik özellikleriyle çok farklı sanayi alanında kullanılabiliyor. Tek atom kalınlığında, 2 boyutlu bir nano malzeme olarak nano teknolojinin en kritik bileşenlerinden biri olarak gösteriliyor. Grafen sayesinde, daha uzun ömürlü malzemeler, ultra hızlı şarj edilebilen bataryalar, daha hızlı ve hafif uçaklar, vücuttaki nöronlara bağlanabilen biyonik cihazlar üretilebilecek. Vücut elektriğini okuyup değiştirerek gerçek zamanlı tedavi sağlayan bioelektronik tıbbi teknolojiler geliştirilebilecek. Korozyon, ısınma ve iletim sorunlarına da çözümler getirilebilecek. Bu malzemenin üretimi kolay değil.



    Nanografi isimli firma, ürettiği grafeni ham haliyle satışa sunacağı gibi ayrıca yüksek nitelikli kaplama ürünlerine de dönüştürüyor. İleri malzeme teknolojileri alanındaki yetkinlik, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikteki ürünlerin yerlileştirilmesine de imkan tanıyor. Savunma sanayii, otomotiv ve havacılık projelerine katkı sağlamla kalmıyor, talebe özel grafen destekli uygulamaları da geliştiriyor. Öyle ki, geliştirilen ürünlerin ticarileşmesine ve ilk siparişlerin alınmasına da tanıklık ediyoruz.









  • Bir tonu 185 dolar var mı depon? Eskiden alınmıyordu 1978de keşfedilince özel şirket Bülent Ecevit'in başbakan Deniz Baykal'ın Enerji bakanı olduğu dönemde kamulaştırılmıştı uygun tüketim için bir ham madde olmadığından. Eskiden tonu 20 25 dolardı belirtmek isterim gelecekte on binlerce dolar olacak.

  • Binlerce ton bor Asya kıtasına yok denilecek fiyatlara satılıyor ben buna üzülüyorum biraz. Gelecekte bize çok lazım olacak özellikle enerji sektöründe.

  • grafen basabilen 3d yazıcı hayal edin. yeni bir çağ başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 31 Mart 2021; 16:46:05 >
  • Feyzuli kullanıcısına yanıt

    Bir kaç ton da sen alıp sanayiye teknoloji ye katkıda bulunsan çok iyi olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palamutix P kullanıcısına yanıt
    yok kardeşim boş boş konuşup yazmak daha az maliyetli :d

  • iyi bir teknolojinin ucundan tumuşuk helal adanalı celal

  • quote:

    Orijinalden alıntı: palamutix

    Bir kaç ton da sen alıp sanayiye teknoloji ye katkıda bulunsan çok iyi olur

    Bir tonu 185 dolar var mı depon? Eskiden alınmıyordu 1978de keşfedilince özel şirket Bülent Ecevit'in başbakan Deniz Baykal'ın Enerji bakanı olduğu dönemde kamulaştırılmıştı uygun tüketim için bir ham madde olmadığından. Eskiden tonu 20 25 dolardı belirtmek isterim gelecekte on binlerce dolar olacak.

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Burada yorum yapmak kolay, teknolojiyi boş işlerde kullanmak kolay mühim olan onu kullanıp üretmek, şuanda tüm ülke belli sektörlerin getirdiği dövizi burada üretilmeyen ve boş işler için kullanacağı ithal mallarla harcamakla meşgul.. bunların hepsi bu ülkeden nefret ediyoruz diyen merso s400, passat business, macbook pro,iphone12pro, vs şeyleri acil ihtiyaç maddesi olarak görenler tipler kabaca.

  • grafen altın petrol vs kadar önemli bir madde giriştigimiz iyi oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben daha Grafen Ampul yapamadılar diye biliyorum pilde yapılmadı

    Dünya bu konuda geride

  • grafen duyabilecegin her alanda kullanılıyor dünyada en çok yatırım yapılan madde şuan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.