Şimdi Ara

MediaTek mobil yonga pazarının lideri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MediaTek mobil yonga pazarının lideri oldu



    Özellikle Dimensity serisinin büyük ilgi görmesiyle geçen yılın üçüncü çeyreğinde mobil yonga pazarının lideri konumuna yükselen Tayvanlı MediaTek bu liderliğini yıl geneline yaymayı başardı. Mobil dünyanın en büyüğü artık MediaTek.



    2020 yılını lider kapattı



    Yapılan pazar araştırmalarına göre MediaTek geçen yıl 352 milyon yonga satmayı başardı. Önceki yıla göre yüzde 48 büyüyen firma pay olarak da yüzde 27 seviyesine ulaştı. Qualcomm ise 319 milyon yonga sattı ve yüzde 25 pazar payına ulaştı.



    Ayrıca Bkz.The Walking Dead yaratıcısı, Rick Grimes filminin diziden farklı olacağını söylüyor



    5G trendine Dimensity serisi ile dahil olan MediaTek çok hızlı taban buldu ve ardı ardına farklı segment ürünleri ile popülerliğini arttırdı. Aynı dönemde Huawei’nin ambargoya maruz kalması Qualcomm yongalarından uzaklaşmasına neden olunca tersine bir avantaj ortaya çıkmış oldu.



    MediaTek’in en fazla orta ve giriş seviyesi pazarda etkili olduğu ifade ediliyor. MediaTek yongalarını en fazla kullanan ise Xiaomi. Geçen yıl firma 63.7 milyon telefonunda MediaTek yongası kullandı ve yüzde 223.3 artış gösterdi.



    MediaTek bu yıl Dimensity serisini biraz daha yukarı seviyeye de genişletmeye başladı. Bu bakımdan etki alanını arttıracaktır. Elbette Xiaomi gibi müşterilerinin satış rekorları kırması MediaTek’i de etkiliyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/03/30/mediatek-smartphone-chipset-leader-2020/







  • Helio G90 ile başarısını kanıtladı, Dimensity ile daha da başarılı olacak umarım.


    Rekabet iyidir, yoksa Qualcomm gibi bir monopol ile başbaşa kalacaktık.

  • Mediatek general mobile ın ilk piyasaya girdiğinde neredeyse her alt ve orta sınıfta tekeldi. O zamanlar rehavete kapılıp kendini fazla geliştirmedi. Onları artık üst segmentte de görmeliyiz. Çünkü snapdragon tekelindeki amiral gemisi fiyatları 1000 dolar üstüne çıktı artık. 700 dolar bandında olan amiral gemileri çok hızlı fiyat artışına gittiler. Hatta iphone global alanda android amirallerinde daha ucuz kalıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 senede güzel yükseliş

  • MediaTek Dimensity serisinde Qualcomm'daki gibi gerçek amiral seviyesinde bir ürün geliştirdiği zaman daha da zirvelere oynayacaktır. Şimdiki en kral Dimensity ürünü Snapdragon 780G ile falan aynı gibi.

  • Kaynak kodlarını paylaşmayan, açık kaynak düşmanı Huawei,Mediatek gibi çinli markalar aman uzak dursun.

  • bence iyi gidiyorlar. G serisi işlemcileri gayet performanslı. Uzun vadeli nasıl oluca bakalım note 8 pro kullananlar da yanıtlayabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 30 Mart 2021; 22:1:13 >
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt

    1.5 yıldır redmi note 8 pro kullanıyorum. Fan boylarından değilim bunu başta belirteyim. Ben işlemcisinden yani G90T den memnunum sadece 12nm olduğu icin enerji tüketimi biraz daha fazla o kadar .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isakoc

    Mediatek general mobile ın ilk piyasaya girdiğinde neredeyse her alt ve orta sınıfta tekeldi. O zamanlar rehavete kapılıp kendini fazla geliştirmedi. Onları artık üst segmentte de görmeliyiz. Çünkü snapdragon tekelindeki amiral gemisi fiyatları 1000 dolar üstüne çıktı artık. 700 dolar bandında olan amiral gemileri çok hızlı fiyat artışına gittiler. Hatta iphone global alanda android amirallerinde daha ucuz kalıyor.
    Üst model telefonlar asla mediatek kullanmaz çünkü işlemcinin kaynak kodlarını vermiyor adamlar. Buda üreticiyi güncelleme konusunda zora sokuyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÜyeyeHakaret kullanıcısına yanıt

    Realme 7 aldım bende G95 Var oyun performansı ve hız konusunda çok iyi. Sarj tüketimi biraz fazla evet bendeki 1saatte doluyor 30w ile onun için dert etmiyorum suanlık. Uzun vade performansı düşmesin yeterli cevabınız için saolun.

  • MediaTek Deminsty 1200, sd 888 den daha performanslı olarak görünüyor. MediaTek e hep mesafeli olmuştum. Ama artık alınır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    MediaTek Dimensity serisinde Qualcomm'daki gibi gerçek amiral seviyesinde bir ürün geliştirdiği zaman daha da zirvelere oynayacaktır. Şimdiki en kral Dimensity ürünü Snapdragon 780G ile falan aynı gibi.

    Emin misin? G95 bile Snapdragon 765G'ye kafa tutacak ayarda bir işlemci (tabii ki 765G daha iyi bir işlemci ama aralarında fazla bir puan farkı yok)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.